LV > Nyheter

Thursday, 19 January, 18:01

Liknande nyheter

Taggar: Museetbehöver , anställa, sökerny , museipedagog
SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 07 feb 14 kl. 06:47

MTV3: Finnair får anställa utländsk kabinpersonal

Finnair får anställa kabinpersonal från länder utanför EU på flygen till USA, skriver MTV3 på sin nätsida. Det är Nylands arbets- och näringsbyrå som gett Finnair det här tillståndet. På Finlands Flygvärdinne- och stewardförbund SLSY är man upprörd över beskedet.

HBL - 18 mar 14 kl. 09:37

Stenberg redo anställa kvinnliga präster

Per Stenberg blir Karlebys förste kyrkoherde som accepterar kvinnliga präster. Den nya kyrkoherden Per Stenberg säger att det blir en utmaning att balansera de liberala och konservativa krafterna inom kyrkan, men tror sig ha nytta av sin diplomatiska läggning.

Vi träffas vid Karleby medeltida sockenkyrka som moderniserats och är i fullt bruk.

Posh24 - 23 jul 14 kl. 13:05

Linda Thelenius lever på makens pengar: "Ingen vill anställa mig!"

Linda Thelenius, tidigare Rosing, har problem med jobb. Den tidigare glamourmodellen och Big Brother-deltagaren har tagit en paus från rampljuset och är just nu hemmafru, och lever på sin man Peter Thelenius pengar. Men hon har tröttnat på att vara arbetslös.

SmålandsPosten - 19 jun 16 kl. 16:10

Fenix vill anställa en språkresurs i arabiska och dari

Fritidsgården Fenix vill under hösten deltidsanställa en av sina tidigare språkpraktikanter. För att bekosta anställningen söker de pengar från de statliga extramedel som kommunen har fått på grund av det ökade flyktingmottagandet..

YA - 15 apr 14 kl. 06:30

Kulturen vill anställa fler

Foto: Emma Lawesson
Museipedagog till museet, mobila fritidsledare och en projektanställning till biblioteket. Det är några av önskemålen som kultur- och fritidsförvaltningen lägger fram inför arbetet med nästa års budget.
Omkring 1 miljon kronor i extra anslag är förvaltningens förslag inför 2015.

YLE - 10 mar 16 kl. 09:13

Företag vill inte anställa arbetslösa

Det är bland annat de unga och de arbetslösa som tävlar om de lediga jobben på arbetsmarknaden. Enligt arbets- och näringsministeriets utredning var ungefär var fjärde av de som rekryterades arbetslös. Arbets- och näringsministeriet undersökte rekryteringen år 2014.

BT - 07 mar 13 kl. 17:36

Ska anställa - men inte rökare

Tre frågor till Christer Johansson, vd hos Svenljungaföretaget Star Trading. Som i dagarna annonserar efter fler anställda. I annonsen står det att den som söker jobben inte ska vara rökare?

BT - 30 maj 12 kl. 08:18

Dalsjöfors slakteri vill anställa långtidsarbetslösa

Bemanningsföretagen växer. Men Dalsjöfors kött går emot trenden och vill ha mer egen personal. Det kan ge långtidsarbetslösa en väg tillbaka till jobb.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Pojkar ryckte väska från 89-årig dam: "Svinaktigt"

Under tisdagskvällen blev en 89-årig dam utsatt för en väskryckning i Ekholmen. Trots att en ledig polis var i närheten och snabbt slog larm så har polisen ännu ingen gripen för illdådet..

LV - just nu

Sågverk i nätverk för mer effektiv energi

Fem sågverksföretag ingår i ett nätverk för att bli mer energieffektiva. Två av företagen finns i Vimmerby kommun..

LV - just nu

Man döms för vansinnesfärd

Den man som i somras greps efter en vansinnesfärd genom Allén i Västervik har dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst..

LV - just nu

Tummen upp från skolinspektionen - bristerna är åtgärdade

Hösten 2015 besökte Skolinspektionen Västerviks kommun för att granska det kommunala aktivitetsansvaret. Vissa brister identifierades och efter att kommunen utfärdat nya rutiner, anser Skolinspektionen att man har gjort tillräckligt..

LV - 45 minuter sedan

Olycka i centrala Västervik - en person till sjukhus

En personbil och en buss kolliderade på Östra Kyrkogatan, i höjd med Västerviks sjukhus akutmottagning. En person fick föras till sjukhus med lättare skador. Det olustiga vid olyckan är att en personbil inte respekterade avspärrningarna vid olycksplatsen..

LV - 30 minuter sedan

Ett toppår för gymnasieeleverna i Vimmerby

Den nästa högsta betygspoängen på 20 år och plats 46 bland landets 229 kommuner där det finns minst en gymnasieskola. Förra årets avgångselever på Vimmerby gymnasium visade verkligen framfötterna..

LV - 45 minuter sedan

Teaterskeppet fyller 30 år - nu börjar jubileumsarbetet

För 30 år sedan var det 70 år sedan hungerkravallerna och i Västervik ville man belysa detta. Ett skådespel som hette Hunger sattes upp och därigenom bildades en teaterförening som nu levt vidare och spridit glädje och kultur i 30 års tid. I år är det 100 år sedan hungerkravallerna och ett nytt skådespel kommer att få se dagens ljus..

LV - 1 timme sedan

"Vindkraftspark i samma storlek som Eon"

Den svenska representanten för Fred. Olsen Renewable, Gustav Nordström berättar att det är alldeles för tidigt att slå fast exakt antal vidkraftverk som kan bli aktuella i Horn-Hycklinge, liksom höjden på dem. -Vi talar ännu så länge på en vindkraftspark i samma storleksordning som Eon planerade för ett antal år sedan..

LV - 1 timme sedan

Kommunen ställer krav i ny bankupphandling

Kontanthantering är ett tungt vägande kriterium när Hultsfreds kommun nu i vår gör en ny upphandling av banktjänster. Men kommunalrådet Lars Rosander (C) är medveten om att det är att sticka ut hakan, och kanske tänja lite på vad man får göra. - Det är nog på gränsen till vad som är skäligt, säger han..

LV - 1 timme sedan

Fler simlärare behövs i våra trakter

Det behövs fler simlärare, både i Hagadal och i Virserums Badhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.