LV > Nyheter

Sunday, 24 September, 21:21

Liknande nyheter

Taggar: Museetbehöver , anställa, sökerny , museipedagog
SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 07 feb 14 kl. 06:47

MTV3: Finnair får anställa utländsk kabinpersonal

Finnair får anställa kabinpersonal från länder utanför EU på flygen till USA, skriver MTV3 på sin nätsida. Det är Nylands arbets- och näringsbyrå som gett Finnair det här tillståndet. På Finlands Flygvärdinne- och stewardförbund SLSY är man upprörd över beskedet.

HBL - 18 mar 14 kl. 09:37

Stenberg redo anställa kvinnliga präster

Per Stenberg blir Karlebys förste kyrkoherde som accepterar kvinnliga präster. Den nya kyrkoherden Per Stenberg säger att det blir en utmaning att balansera de liberala och konservativa krafterna inom kyrkan, men tror sig ha nytta av sin diplomatiska läggning.

Vi träffas vid Karleby medeltida sockenkyrka som moderniserats och är i fullt bruk.

Posh24 - 23 jul 14 kl. 13:05

Linda Thelenius lever på makens pengar: "Ingen vill anställa mig!"

Linda Thelenius, tidigare Rosing, har problem med jobb. Den tidigare glamourmodellen och Big Brother-deltagaren har tagit en paus från rampljuset och är just nu hemmafru, och lever på sin man Peter Thelenius pengar. Men hon har tröttnat på att vara arbetslös.

SmålandsPosten - 19 jun 16 kl. 16:10

Fenix vill anställa en språkresurs i arabiska och dari

Fritidsgården Fenix vill under hösten deltidsanställa en av sina tidigare språkpraktikanter. För att bekosta anställningen söker de pengar från de statliga extramedel som kommunen har fått på grund av det ökade flyktingmottagandet..

Barometern - 19 apr 17 kl. 14:52

80 ubåtsbyggare sökes när Saab ska anställa

Saab söker ubåtsbyggare. Två undervattensfarkoster ska vara klara till 2024. Bara i år ska de anställa 80 personer..

Nyteknik - 28 apr 17 kl. 13:17

Koenigsegg vill anställa 40

Sugen på att jobba med ”rekordprodukter”? Svenska Koenigsegg ska storexpandera och söker nu med ljus och lykta efter ny personal. För att få upp farten i fabriken vill företaget anställa 40 personer..

YA - 15 apr 14 kl. 06:30

Kulturen vill anställa fler

Foto: Emma Lawesson
Museipedagog till museet, mobila fritidsledare och en projektanställning till biblioteket. Det är några av önskemålen som kultur- och fritidsförvaltningen lägger fram inför arbetet med nästa års budget.
Omkring 1 miljon kronor i extra anslag är förvaltningens förslag inför 2015.

YLE - 10 mar 16 kl. 09:13

Företag vill inte anställa arbetslösa

Det är bland annat de unga och de arbetslösa som tävlar om de lediga jobben på arbetsmarknaden. Enligt arbets- och näringsministeriets utredning var ungefär var fjärde av de som rekryterades arbetslös. Arbets- och näringsministeriet undersökte rekryteringen år 2014.

Fler nyheter från LV

LV - 1 timme sedan

Kokkonen matchhjälte för VH

Med sitt andra mål för kvällen avgjorde Jesper Kokkonen för Vimmerby. Målet innebar 3-2 för Vimmerby borta mot Hanhals.

LV - 1 timme sedan

VIF vann stort - på väg mot serieseger

Det har varit en riktigt bra helg för Vimmerby IF:s damlag. Samtidigt som toppkonkurrenten Smedby förlorade sin match körde VIF över Lotorp med 7-0 på hemmaplan..

LV - 2 timmar sedan

Jakten på ny präst i Vimmerby skjuts fram

Det har gått minst sagt trögt för Vimmerby pastorat i sökandet efter en ny kyrkoherde. Och nu har kyrkorådet bestämt sig för att vänta innan man lyser ut tjänsten på nytt. – Vi har ju en t f kyrkoherde fram till årsskiftet.

LV - 3 timmar sedan

"Välj schyssta kläder - bli inte modeslav"

Gamleby Folkhögskola satsar stort på hållbar utveckling under läsåret. Först ut handlar det om modeindustrin och hur vi konsumerar kläder i Sverige..

LV - 4 timmar sedan

VMS-Bjerkert stark trea på Ränneslätt

Vimmerby MS-föraren Carl-Johan Bjerkert svarade för en riktigt stark insats när Ränneslättsloppet avgjordes i Eksjö i dag. Bjerkert körde in på tredje plats (tvåa i Elitklassen), bara slagen av Kinna MK:s stjärnförare Andreas Linusson samt junioren Pontus Skoog..

LV - 4 timmar sedan

70 år i musikens tjänst – nu jubilerar Sevedebygdens musikförening

1947 tyckte några musikintresserade Vimmerbybor att stan nog behövde en musikförening. Och den musikföreningen lever än. – Vi tillhör nog de mer seglivade med våra 70 år, i varje fall med tanke på att vi verkar i en småstad, säger Ingegerd Grundén i Sevedebygdens Musikförenings styrelse.

LV - 7 timmar sedan

Blockerade personer kan höra av sig via Swish

Om du har någon du inte vill bli kontaktad av är det möjligt att blockera personens telefonnummer och även blockera personen på sociala medier. Men du kan fortfarande bli kontaktad via betaltjänsten Swish, rapporterar P3 Nyheter..

LV - 8 timmar sedan

JUST NU: Larm om brand på flyktingboende

Strax efter klockan halv elva på söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten larm om att det brinner på ett flyktingboende..

LV - 8 timmar sedan

Tvingade till sig sex med hot

En man i Östergötland hotade att tända eld på en kvinna om hon inte utförde sexuella tjänster åt honom..

LV - 9 timmar sedan

Bluffmakare polisanmäls

Länsstyrelsen i Kalmar tar i med hårdhandskarna mot bluffmakare. Liksom många andra myndigheter drabbas man kontinuerligt av intrångsförsök och bedrägerier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.