LV > Nyheter

Thursday, 23 February, 19:42

Liknande nyheter

Taggar: Museetbehöver , anställa, sökerny , museipedagog
SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 07 feb 14 kl. 06:47

MTV3: Finnair får anställa utländsk kabinpersonal

Finnair får anställa kabinpersonal från länder utanför EU på flygen till USA, skriver MTV3 på sin nätsida. Det är Nylands arbets- och näringsbyrå som gett Finnair det här tillståndet. På Finlands Flygvärdinne- och stewardförbund SLSY är man upprörd över beskedet.

HBL - 18 mar 14 kl. 09:37

Stenberg redo anställa kvinnliga präster

Per Stenberg blir Karlebys förste kyrkoherde som accepterar kvinnliga präster. Den nya kyrkoherden Per Stenberg säger att det blir en utmaning att balansera de liberala och konservativa krafterna inom kyrkan, men tror sig ha nytta av sin diplomatiska läggning.

Vi träffas vid Karleby medeltida sockenkyrka som moderniserats och är i fullt bruk.

Posh24 - 23 jul 14 kl. 13:05

Linda Thelenius lever på makens pengar: "Ingen vill anställa mig!"

Linda Thelenius, tidigare Rosing, har problem med jobb. Den tidigare glamourmodellen och Big Brother-deltagaren har tagit en paus från rampljuset och är just nu hemmafru, och lever på sin man Peter Thelenius pengar. Men hon har tröttnat på att vara arbetslös.

SmålandsPosten - 19 jun 16 kl. 16:10

Fenix vill anställa en språkresurs i arabiska och dari

Fritidsgården Fenix vill under hösten deltidsanställa en av sina tidigare språkpraktikanter. För att bekosta anställningen söker de pengar från de statliga extramedel som kommunen har fått på grund av det ökade flyktingmottagandet..

YA - 15 apr 14 kl. 06:30

Kulturen vill anställa fler

Foto: Emma Lawesson
Museipedagog till museet, mobila fritidsledare och en projektanställning till biblioteket. Det är några av önskemålen som kultur- och fritidsförvaltningen lägger fram inför arbetet med nästa års budget.
Omkring 1 miljon kronor i extra anslag är förvaltningens förslag inför 2015.

YLE - 10 mar 16 kl. 09:13

Företag vill inte anställa arbetslösa

Det är bland annat de unga och de arbetslösa som tävlar om de lediga jobben på arbetsmarknaden. Enligt arbets- och näringsministeriets utredning var ungefär var fjärde av de som rekryterades arbetslös. Arbets- och näringsministeriet undersökte rekryteringen år 2014.

BT - 07 mar 13 kl. 17:36

Ska anställa - men inte rökare

Tre frågor till Christer Johansson, vd hos Svenljungaföretaget Star Trading. Som i dagarna annonserar efter fler anställda. I annonsen står det att den som söker jobben inte ska vara rökare?

BT - 30 maj 12 kl. 08:18

Dalsjöfors slakteri vill anställa långtidsarbetslösa

Bemanningsföretagen växer. Men Dalsjöfors kött går emot trenden och vill ha mer egen personal. Det kan ge långtidsarbetslösa en väg tillbaka till jobb.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Lyckad premiär för Anders Nybergs podcast

Skådespelaren Maria Lundqvist steg elegant in i rollen som Sveriges Statsminister, när premiären för den nya podcasten "Statsminister för en dag" hade premiär. – Podden är lite av en modern variant på den gamla leken " Kung för en dag" som vi lekte på skolan, säger Järnforsenbördige journalisten Anders Nyberg som kläckte idén till den här radiosatsningen på nätet..

LV - just nu

Trottoarpratare kan stå kvar

Västerviks handel vinner tvisten om trottoarpratare i centrala Västervik. Det innebär att tillståndet kan sökas på samma sätt som tidigare..

LV - 30 minuter sedan

Mats Hugosson (C) lämnar politiken – här berättar han om beslutet

Kommunstyrelsens första vice ordförande, Mats Hugosson, lämnar politiken vid halvårsskiftet. Ögonsjukdomen han har haft i flera år tvingar honom att trappa ned. – Jag har tagit det definitiva beslutet för min egen hälsas skull samt min familj..

LV - 30 minuter sedan

Samhället kopplades ner – datasystem och telefoner slutade fungera

På onsdagen slutade datasystem och telefoner runt om i Mariannelund att fungera. Något som skapade problem bland annat för de som behövde tanka eller ta ut pengar..

LV - 1 timme sedan

Många vill flytta till kommunen: "Det känns som en uppåtgående trend"

Sally Lind som jobbar på Västervik Framåt blir dagligen kontaktad av personer som är intresserade av boende eller jobb i Västerviks kommun. – Jag tror att den positiva trenden kommer att fortsätta, säger hon..

LV - 1 timme sedan

Tandläkare anmäld – misstänks för stöld av patientuppgifter

Folktandvården i Kalmar län polisanmälde i går en tidigare anställd tandläkare, som misstänks ha kopierat listor på en kliniks patienter. – Personen började bygga upp en privatpraktik under tiden hen var anställd hos oss och vi fick våra misstankar när en patient ringde och undrade varför hon skulle gå till en annan klinik, säger tandvårdschef Anders Nylander..

LV - 1 timme sedan

Grönt ljus för grön sjö

Växjö tingsrätt upphäver torrläggningsföretaget för Källsåker, Mommehål, där kommunen just nu anlägger en ny våtmark..

LV - 1 timme sedan

Antalet personbilar ökade i Kinda 2016

Under 2016 ökade antalet personbilar i trafik i stort sett i hela Sverige. Detta till följd av att antalet nyregistrerade personbilar under förra året var det högsta någonsin. Det visar statistik från myndigheten Trafikanalys..

LV - 2 timmar sedan

Biodlarföreningen erbjuder snabbkurs i biodling

Allt fler människor blir intresserade av biodling och hur naturen hänger ihop. I mars startar därför Gamleby Biodlarförening en intensivkurs för nya biodlare på Gamleby Folkhögskola..

LV - 2 timmar sedan

Värderingen av kyrkans och kommunens mark kan dröja månader

Det kan ta veckor, men det kan också ta månader för att värderingen av marken Vimmerby-Näs som kyrkan äger och kommunens skogsmark i utanför Rumskulla, ska bli klar. – Jag vill inte utesluta byggnation på kyrkans mark, men troligast är att förskolan kommer byggas i Skyttehagen, konstaterar kommunalrådet Tomas Peterson (M)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.