LV > Nyheter

Thursday, 30 March, 18:38

Liknande nyheter

Taggar: Museetbehöver , anställa, sökerny , museipedagog
SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

YLE - 07 feb 14 kl. 06:47

MTV3: Finnair får anställa utländsk kabinpersonal

Finnair får anställa kabinpersonal från länder utanför EU på flygen till USA, skriver MTV3 på sin nätsida. Det är Nylands arbets- och näringsbyrå som gett Finnair det här tillståndet. På Finlands Flygvärdinne- och stewardförbund SLSY är man upprörd över beskedet.

HBL - 18 mar 14 kl. 09:37

Stenberg redo anställa kvinnliga präster

Per Stenberg blir Karlebys förste kyrkoherde som accepterar kvinnliga präster. Den nya kyrkoherden Per Stenberg säger att det blir en utmaning att balansera de liberala och konservativa krafterna inom kyrkan, men tror sig ha nytta av sin diplomatiska läggning.

Vi träffas vid Karleby medeltida sockenkyrka som moderniserats och är i fullt bruk.

Posh24 - 23 jul 14 kl. 13:05

Linda Thelenius lever på makens pengar: "Ingen vill anställa mig!"

Linda Thelenius, tidigare Rosing, har problem med jobb. Den tidigare glamourmodellen och Big Brother-deltagaren har tagit en paus från rampljuset och är just nu hemmafru, och lever på sin man Peter Thelenius pengar. Men hon har tröttnat på att vara arbetslös.

SmålandsPosten - 19 jun 16 kl. 16:10

Fenix vill anställa en språkresurs i arabiska och dari

Fritidsgården Fenix vill under hösten deltidsanställa en av sina tidigare språkpraktikanter. För att bekosta anställningen söker de pengar från de statliga extramedel som kommunen har fått på grund av det ökade flyktingmottagandet..

YA - 15 apr 14 kl. 06:30

Kulturen vill anställa fler

Foto: Emma Lawesson
Museipedagog till museet, mobila fritidsledare och en projektanställning till biblioteket. Det är några av önskemålen som kultur- och fritidsförvaltningen lägger fram inför arbetet med nästa års budget.
Omkring 1 miljon kronor i extra anslag är förvaltningens förslag inför 2015.

YLE - 10 mar 16 kl. 09:13

Företag vill inte anställa arbetslösa

Det är bland annat de unga och de arbetslösa som tävlar om de lediga jobben på arbetsmarknaden. Enligt arbets- och näringsministeriets utredning var ungefär var fjärde av de som rekryterades arbetslös. Arbets- och näringsministeriet undersökte rekryteringen år 2014.

BT - 07 mar 13 kl. 17:36

Ska anställa - men inte rökare

Tre frågor till Christer Johansson, vd hos Svenljungaföretaget Star Trading. Som i dagarna annonserar efter fler anställda. I annonsen står det att den som söker jobben inte ska vara rökare?

BT - 30 maj 12 kl. 08:18

Dalsjöfors slakteri vill anställa långtidsarbetslösa

Bemanningsföretagen växer. Men Dalsjöfors kött går emot trenden och vill ha mer egen personal. Det kan ge långtidsarbetslösa en väg tillbaka till jobb.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Bergs Timber köper sågverket i Myresjö

Bergs Timber med säte i Mörlunda köper sågverket i Myresjö av konkurrenten Rörvik Timber. Men inte för att driva det visare. I stället kommer utrustningen härifrån att användas vid Bergs Timbers övriga anläggningar..

LV - just nu

Ulvaeus drag – köper ytterligare elva lägenheter för över 40 miljoner kronor

Investeraren och tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus är uppenbart nöjd med sitt bygge på Slottsholmen i Västervik. Nu har har köpt ytterligare elva lägenheter i sitt eget bostadsprojekt, enligt Affärsvärlden..

LV - just nu

Hilding Bossler möter sin inspiratör

Varje år genomför Hilding och Karin Bosslers stiftelse en utställning av Gamleby konstnären, Hilding Bossler, i april för att fira hans födelsedag. I år kommer utställningen att vara i Västerviks museum, där man kommer att visa upp verk av konstnären själv men även av hans inspiratör, Olof Hermelin..

LV - just nu

Kommunen om nedläggningen: "Vi ska göra det bästa för Mariannelund"

Kommunledningen i Eksjö kommun fick beskedet att Söderhamn Eriksson beslutat att lägga ner verksamheten i Mariannelund strax innan företaget gick ut med sin pressinformation..

LV - just nu

Eva-Lenas succé – klar för slutaudition i Hela Sverige bakar: "Underbart roligt"

Eva-Lena Eek från Vimmerby har bakat sig till slutaudition i Hela Sverige bakar – med hjälp av barndomens älsklingskaka. – Bananbåtar från Mörlunda. Det är så underbart roligt!.

LV - just nu

”Bra att de lyssnar på kritiken”

Dispens för tjejer födda 2002 – men inte för killar av samma årgång. Det är kontentan när Smålands Innebandyförbund ändrat sig och tillåter åldersdispens i damernas division två för max tre spelare per match födda 2002. – Det är jättepositivt.

LV - 5 minuter sedan

Smet från parkeringsskada – skador i lacken

En bilägare i Västervik fick en tråkig upplevelse då han möttes av synen att någon hade kört på hans bil. Kofångaren var trasig och det var skador i lacken..

LV - 15 minuter sedan

Veronica Eriksson ses som en förebild inom branschen

Visit Östergötland hade möte den 23 mars där årets utmärkelse "Östgötaambassadörer 2017" presenterades. En vinnare är verksam i Rimforsa. Med motiveringen "Veronica Eriksson, ansiktet utåt för Rimforsa Strand.

LV - 30 minuter sedan

Dricksvattenbrist måste tas på allvar

Tillgången på rent dricksvatten i Sverige är något som vi länge tagit som en självklarhet. Men tilltagande miljöhot gör att vi inte längre kan ta detta för givet. Spridning av gifter, exploatering vid vattentäkter och torka till följd av klimatförändringar gör att vi måste samla kraft för att säkra vårt vatten i framtiden..

LV - 45 minuter sedan

Skar sönder däck på bil i Gamleby

Någon har skurit tre hål i höger framdäck på en bil som stod parkerad vid Högalid i Gamleby. Bilägaren upptäckte det i tisdags..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.