DN > Ekonomi

Tuesday, 19 September, 13:35

Liknande nyheter

Taggar: Konkurrens, tvingarfram bättre , villkor
E24 - 16 jan 14 kl. 14:29

”Ny konkurrens tvingar SJ till upprustning”

Den nya situationen kan leda till att priserna på resor pressas..

YLE - 22 nov 16 kl. 10:43

Hård konkurrens tvingar VR att samarbetsförhandla

VR inleder samarbetsförhandlingar som gäller främst underhållspersonalen. Det handlar främst om att omorganisera verksamheten. Mest förändringar blir det vid verkstaden i Hyvinge.

Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

BT - 27 maj 13 kl. 12:04

Borås bidrar till dumpade villkor i taxinäringen

Med anledning av den senare tidens rapportering i massmedia om problem för taxinäringen i samband med bidragen för långtidsarbetslösa, känns det angeläget att, som både företagare och medborgare, uppmärksamma situationen. Färdtjänsten i vår kommun har under en mycket lång tid till stora delar utförts av en större aktör i Borås, säkerligen med både styrkor och svagheter, men som ändå i stort har genomfört sitt uppdrag för invånarnas bästa. Att en offentlig upphandling skall konkurrensutsättas är självklart, men den borde också innehålla kriterier som ställer krav på anbudsgivaren att tillämpa rimliga villkor för utövare och anställda.

BT - 14 maj 14 kl. 14:28

Kongresshus och konkurrens

Läste Anna Svalanders debattinlägg om det planerade kongresshuset där hon bland annat ifrågasätter om det lokala näringslivet är ”rädda för konkurrens” från kommunens sida. Uttalandet avslöjar en brist på kunskap vad gäller reglerna för kommunal verksamhet och ett stort mått av arrogans. Genom kongresshusverksamheten kommer kommunen direkt eller indirekt att bedriva säljverksamhet i konkurrens med privata aktörer inom kongressnäringen i Boråsregionen.

YLE - 13 mar 13 kl. 08:22

Sämre villkor för inköp på distans

Från och med nästa år kan konsumenten inte alltid kostnadsfritt returnera varor som han eller hon har köpt på internet eller via postorder. Dessutom kan det hända att man inte får hela köpesumman tillbaka. I Helsingfors centrum är det många som skickar tillbaka saker som de har köpt på distans.

BT - 29 apr 14 kl. 08:18

Fortsatt snedvriden konkurrens i Borås

Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att överklaga den dom som förbjudit Servicekontoret att sälja tjänster på den privata marknaden. Samtliga partier förutom de rödgröna var emot ett överklagande vilket visar att den styrande majoriteten fortfarande är av den åsikten att Borås stad även i fortsättningen skall konkurrera med näringslivet. När den nya konkurrenslagen trädde i kraft, då borde ansvariga politiker i Servicekontorets nämnd tagit det ansvar som det innebär att följa denna lag.

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

En osund konkurrens?ger problem för småföretagare

?Den offentliga sektorn i Sverige är företagsam. Det borde den inte vara.

ÖstersundsPosten - 6 timmar sedan

ÖFK-anfallaren gör succé – nu kan Gero få konkurrens i allsvenskan av lillebrorsan

ÖFK-stjärnan Alhaji Gero kan få konkurrens från familjen i allsvenskan. Just nu tränar hans lillebror Ahmad Gero med Jönköpings Södra.
– Han är en spännande forwardstyp, säger J Södras assisterande tränare Christer Persson till jnytt.

Länstidningen i Jämtland - 6 timmar sedan

ÖFK-anfallaren gör succé – nu kan Gero få konkurrens i allsvenskan av lillebrorsan

ÖFK-stjärnan Alhaji Gero kan få konkurrens från familjen i allsvenskan. Just nu tränar hans lillebror Ahmad Gero med Jönköpings Södra.
– Han är en spännande forwardstyp, säger J Södras assisterande tränare Christer Persson till jnytt.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Fack och arbetsgivare ska förhandla, men står fortfarande långt ifrån varandra

Fyra frågor till DN:s arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf om dagens LO-utspel om jobb för nyanlända..

DN - 1 timme sedan

Norsk oljefond passerar en biljon dollar

Den statliga norska oljefonden har för första gången passerat en biljon dollar (1.000 miljarder dollar), motsvarande över 8 biljoner norska kronor i värde..

DN - 3 timmar sedan

Plugga rätt och få bättre resultat på högskoleprovet

Det är hög tid att börja förberedelserna inför höstens högskoleprov som är om en månad. Här är teknikerna som kan höja ditt resultat..

DN - 3 timmar sedan

Augmented reality – nästa stora tekniksprång?

Tänk att ställa ut objekt i verkligheten som man ser kristallklart – men som inte finns på riktigt. Ett monster på köksbordet, en soffa man inte har köpt än eller en informationstavla svävande ovanför en fotbollsspelares huvud. Augmented reality kan bli nästa rejäla teknikskifte.

DN - 21 timmar sedan

Utredningens expert: Dataintrången skulle kunna ha förhindrats

Tiotals miljoner kronor tros ha stulits i en jättehärva av dataintrång och bedrägerier. Men mycket tyder på att attackerna hade kunnat stoppas – enkla medel hade räckt, enligt en av experterna i utredningen. Bland de drabbade finns bland annat Swedbank, Kriminalvården och Gekås i Ullared..

DN - Igår: 09:57

Försökte stjäla lösenord från SD och Gekås

Tiotals miljoner kronor ska ha läckt i den stora dataintrångs- och bedrägerihärvan som åklagaren väcker åtal för i dag. Bara Swedbank har lurats att betala ut mer än 4,3 miljoner kronor, enligt åklagaren.  Bland de övriga drabbade finns Kriminalvården, Gekås i Ullared, Ikano Bank och it-företaget Cygate..

DN - Igår: 09:57

Försökte stjäla lösenord från Sverigedemokraterna

Känsliga uppgifter som användarnamn och lösenord kan ha läckt från Sverigedemokraterna i det stora dataintrånget som åklagaren väcker åtal för i dag. Bland de övriga drabbade finns Kriminalvården, Gekås i Ullared, Ikano Bank och it-företaget Cygate..

DN - Igår: 09:57

Sverigedemokraterna drabbade av stort dataintrång

I dag måndag väcks åtal i vad som beskrivs som ett omfattande dataintrång mot stora företag och organisationer. Nu bekräftar Sverigedemokraterna att partiet är en av de drabbade parterna, enligt SVT..

DN - Igår: 09:34

Dan Lucas: På sikt handlar det om hur Fingerprint klarar konkurrensen

Biometriföretaget Fingerprints aktie rasar på Stockholmsbörsen. DN:s Dan Lucas förklarar varför..

DN - Igår: 21:00

Osäkert om e-handel är ett grönt alternativ

E-handeln har länge ansetts som mer klimatvänlig än traditionell handel. Främst tack vare att effektivare transporter har övertrumfat konsumenters bilåkande. Den bilden ifrågasätts allt mer när forskare närmare granskar köpbeteenden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.