Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 29 April, 03:34

Cornucopia - 11 jan 17 kl. 20:19

Uppgifter: Ökade försvarsanslag under mandatperioden via "slutna rum" #fofrkEnligt uppgifter från samtal med flera politiker på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen, så kommer det ytterligare försvarsanslag under mandatperioden. Dessa kommer dock förhandlas fram i Hultqvists (s) "slutna rum" och handla om riktade tillskott till specifika ändamål, och i den omfattning försvarsminister Magdalena Andersson (s) tillåter.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Folk, Sälen, Hultqvists, Magdalena Andersson, Högfjällshotellet, MSEK, Hultqvist, Norges Archersystem, Borg, ÖB, Försvarsmakten, Gotland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Ökade, försvarsanslagunder , mandatperioden, via, slutna, rum, #fofrk
Cornucopia - 03 jan 16 kl. 11:15

Hultqvist: (S) ville redan 2013 - 2014 ha ytterligare ökade försvarsanslag

I sin essä Så ska Sverige försvaras fram till 2020 i antologin Kan Sverige försvaras - mot vad?  (Adlibris 188:- SEK, Bokus 186:- SEK) skriver försvarsminister Peter Hultqvist (s) att socialdemokraterna redan 2013 - 2014 ville öka försvarsanslagen med ytterligare 900 MSEK, men bara erbjöds 75 MSEK och hoppade av förhandlingarna.

Försvarsminister Hultqvist påtalar i sin essä att Socialdemokraterna tidigt varnade för Ryssland, och den ryska auktoritära nationalismen, medan allianspartierna med Cecilia Widergren (m) i spetsen kämpade emot.

BT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. - Mycket talar för att det måste göras, säger Borg.Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag


Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. - Mycket talar för att det måste göras, säger Borg.Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

DI - 04 feb 16 kl. 10:51

Ökade försvarsanslag kan ätas upp

Försvarsmaktens ökade anslag kan ätas upp av felberäknade kostnader i försvarets eget underlag. Det skriver SvD..

SvD - 10 jan 17 kl. 06:00

Sälen: De drev på för ökade försvarsanslag

Många av landets ledarredaktioner ägnade oavsett politisk färg 2016 åt kritik av en otillräcklig försvarsuppgörelse och stödde kraven på ökade anslag. Det visar en översikt från tankesmedjan Frivärld till Sälenkonferensen..

SmålandsPosten - 18 jan 17 kl. 08:13

Vem får betala för ökat försvarsanslag?

Efter den senaste tidens debatt om Sveriges förmåga att försvara sig har tonläget om ökade försvarsanslag fått smått bisarra inslag, där alla borgerliga partier, med SD längst ut på högerkanten, bjuder över varandra av rädsla att något annat parti ska bjuda högst..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 14 kl. 14:57

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. — Mycket talar för att det måste göras, säger Borg. Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

UNT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret.(TT).

SvD - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret..

NT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Fredagsmys: Orust vs Solna

Dags för lite härligt fredagsmys, och vad kan vara mysigare än att jämföra två bostadssäljare med god litterär smak. En på natursköna Bohuslänparadiset Orust och en i Solna.Orust.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Cornucopia - 13 timmar sedan

De två sista idioterna är födda

De två sista idioterna på börsen är födda, och jag utropar därmed att det är dags att sälja (tidshorisont månad-månader) och gå helt likvid. Förklaring om vilka två idioter det rör sig om nedan.
Idioten på bilden är bloggaren, inte de omnämnda idioterna X och Y.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Göteborgs kommun ger upp Gobigas-projektet

Göteborgs kommuns energibolag Göteborg Energi ger upp sitt miljardprojekt Gobigas, som var ett alibi för att låtsas ordna fram förnyelsebar energi åt Sveriges Största Utsläppare Av Fossil CO2 - Rya Fossilgaskraftvärmeverk. Kommunen klarar helt enkelt inte av att leka företag, speciellt inte med något så avancerat som att få träflis att ruttna och bli gas.
Rya Fossilgaskraftvärmeverk.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Vilken bank använder du som nätmäklare?

Så vilken bank använder du som nätmäklare? Avanza, Nordnet, Aktieinvest? Eller håller du dig till en traditionell bank?

Cornucopia - Igår: 20:59

Uppror i Makedonien

En gnista har tänts i Makedonien, sedan en etnisk alban har valts till talman i parlamentet. Parlamentet har stormats av maskerade män och polisen står med armarna i kors medan parlamentariker har misshandlats.

Makedonien har både närmat sig NATO och EU, och vi vet alla hur det brukar gå för länder som gör det numera, t ex Ukraina och Georgien.

Cornucopia - Igår: 17:54

Varför backar inte folk in på parkeringsplatser?

Att svensken kör rakt in på parkeringsplatser istället för att backa säger väldigt mycket om tillståndet i landet och den svenska folksjälen. Svensken är girig och vill ha allt omedelbart, utan någon som helst långsiktig strategi. Kort sagt är svensken som små bortskämda barn.

Cornucopia - Igår: 12:26

Hemvärn och frivilligorganisationerna stöder spridningen av flygvapnets krigsbasering

Den 13:e mars gavs beskedet från regeringen att Försvarsmakten tillförs ytterligare fordon för att kunna genomföra spridning av svenskt flyg vid krigsbasering. Enligt svar från Försvarsmakten kring bemanningen innebär detta delvis att hemvärn och frivilligorganisationer kommer stödja de spridda flygbaserna med transporter och bemanning av fordon.

Med återupptaget nationellt försvar är det av högsta vikt att svenskt flygvapen sprids ut från sina fredsbaseringar.

Cornucopia - Igår: 11:03

Konjunkturinstitutet: Svensk industri har aldrig förr varit så här överhettad

Konjunkturinsitutet släppte igår senaste konjunkturbarometern. Svensk ekonomi är överhettad och svensk tillverkningsindustri har aldrig förr varit så här överhettad enligt konjunkturbarometern. Det är alltså hög tid att sälja sina aktier, då detta inte kommer bestå.

Cornucopia - I förrgår: 21:18

Höstsols katalogtext

Nedan följer texten från Massolit Förlags höstkatalog, som beskriver min kommande roman Höstsol.
I Massolit Förlags höstkatalog (PDF) står det följande om Höstsol:"Höstsol Lars WilderängSveriges technothrillerkung är tillbaka med en ny pulshöjareDet är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt. Men den här gången lyckas en privatperson fånga något på bild, något som sätter stor press på det redan skakiga världsläget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.