Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 19 January, 18:04

Cornucopia - 11 jan 17 kl. 20:19

Uppgifter: Ökade försvarsanslag under mandatperioden via "slutna rum" #fofrkEnligt uppgifter från samtal med flera politiker på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen, så kommer det ytterligare försvarsanslag under mandatperioden. Dessa kommer dock förhandlas fram i Hultqvists (s) "slutna rum" och handla om riktade tillskott till specifika ändamål, och i den omfattning försvarsminister Magdalena Andersson (s) tillåter.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Folk, Sälen, Hultqvists, Magdalena Andersson, Högfjällshotellet, MSEK, Hultqvist, Norges Archersystem, Borg, ÖB, Försvarsmakten, Gotland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Ökade, försvarsanslagunder , mandatperioden, via, slutna, rum, #fofrk
Cornucopia - 03 jan 16 kl. 11:15

Hultqvist: (S) ville redan 2013 - 2014 ha ytterligare ökade försvarsanslag

I sin essä Så ska Sverige försvaras fram till 2020 i antologin Kan Sverige försvaras - mot vad?  (Adlibris 188:- SEK, Bokus 186:- SEK) skriver försvarsminister Peter Hultqvist (s) att socialdemokraterna redan 2013 - 2014 ville öka försvarsanslagen med ytterligare 900 MSEK, men bara erbjöds 75 MSEK och hoppade av förhandlingarna.

Försvarsminister Hultqvist påtalar i sin essä att Socialdemokraterna tidigt varnade för Ryssland, och den ryska auktoritära nationalismen, medan allianspartierna med Cecilia Widergren (m) i spetsen kämpade emot.

BT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. - Mycket talar för att det måste göras, säger Borg.Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag


Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. - Mycket talar för att det måste göras, säger Borg.Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

DI - 04 feb 16 kl. 10:51

Ökade försvarsanslag kan ätas upp

Försvarsmaktens ökade anslag kan ätas upp av felberäknade kostnader i försvarets eget underlag. Det skriver SvD..

SvD - 10 jan 17 kl. 06:00

Sälen: De drev på för ökade försvarsanslag

Många av landets ledarredaktioner ägnade oavsett politisk färg 2016 åt kritik av en otillräcklig försvarsuppgörelse och stödde kraven på ökade anslag. Det visar en översikt från tankesmedjan Frivärld till Sälenkonferensen..

SmålandsPosten - Igår: 08:13

Vem får betala för ökat försvarsanslag?

Efter den senaste tidens debatt om Sveriges förmåga att försvara sig har tonläget om ökade försvarsanslag fått smått bisarra inslag, där alla borgerliga partier, med SD längst ut på högerkanten, bjuder över varandra av rädsla att något annat parti ska bjuda högst..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 14 kl. 14:57

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret. — Mycket talar för att det måste göras, säger Borg. Men han vill inte ge några besked om varifrån pengarna i så fall ska tas.

UNT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret.(TT).

SvD - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret..

NT - 05 mar 14 kl. 14:55

Borg öppnar för ökade försvarsanslag

Oroligheterna i Ukraina och ett allt mer oberäkneligt Ryssland gör att finansminister Anders Borg (M) nu är villig att öppna plånboken och ge mer pengar till försvaret.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Kommentarer påsläppta igen

Kommentarer är nu påsläppta igen, då jag från en leverantör tillika läsare har fått en nyskriven moderatorrobot, som inom sextio sekunder spammärker bannade kommentatorer och förflyttar deras kommentarer till spamlådan.
Loggning från roboten.Roboten kör på prov ett tag nu.

Cornucopia - 2 timmar sedan

FLASH: Transportstyrelsens generaldirektör har fått sparken

Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren har fått sparken med omedelbar verkan. Regeringen har utsett Jonas Bjelfvenstam till tillförordnad generaldirektör. Enligt uppgifter internt är anledningen "regeringen och generaldirektören är inte överens om hur arbetet på myndigheten ska bedrivas".

Cornucopia - 5 timmar sedan

Alliansen har fallit - även Liberalerna stöder regeringen

Uppgifter till Sveriges Radio gör gällande att även Liberalerna stöder regeringen och vägrar lägga en alliansbudget, som kan fälla regeringen. Därmed har alliansen spruckit och både Centerpartiets och Liberalernas alla politiska uttalanden kan helt ignoreras som tom populism, då de hellre stöder en vänsterregering än får det minsta att säga till om.

Tillägg: Liberalerna bekräftar på en presskonferens att de inte tänker fälla regeringen.

Cornucopia - 6 timmar sedan

BREAKING: Moderaterna vill fälla regeringen - Centerpartiets Annie Lööf vägrar

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra gick idag ut med att hon vill fälla regeringen genom en alliansgemensam budget. Om Sverigedemokraterna röstar på denna budget faller regeringen (eller åtminstone regeringens egen budget). Centerpartiets Annie Lööf gav precis beskedet att hon vägrar fälla regeringen, då hon och hennes parti inte kan gå med på att få stöd av Sverigedemokraterna.

Cornucopia - 7 timmar sedan

2016 det varmaste året på 115 000 år

För tredje året på raken har den globala temperaturen nu slagit nytt rekord. 2016 är nu det varmaste året någonsin, varmare än förra rekordet från 2015, som var varmare än rekordet från 2014. Jordklotet har inte varit så här varmt på 115 000 år.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Kraftigt negativ realränta

Realräntan har blivit extremt negativ med tanke på att icke-inflationen inte längre existerar utan inflationstakten nu är uppe i 1.7%. I december hade vi den mest negativa reala reporänta vi sett sedan åtminstone millennieskiftet.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Villa i Kungsör till salu med mycket god litterär smak

En ståndsmässig villa är till salu i Kungsör. Säljaren har uppenbarligen en mycket god litterär smak, som bevisat av att Stjärnklart står ensam och tydlig i master bedroom. För endast 1 695 000:- kan en mycket smakfull villa med hög standard bli din.

Cornucopia - Igår: 16:52

Offertförfrågan: Enklare programmering av UNIX-script

Offertförfrågan: Google Blogger har ett API, som skulle kunna användas för moderering. Jag tar in offerter från dig med företag och F-skattsedel på att skriva ett UNIX-baserat script som löpande modererar kommentarer och raderar dessa.

Scriptet körs från kommandoraden, läser av de senaste kommentarerna och raderar kommentarer från specifika kommentatorer enligt en lista, som kan hårdkodas som konstanter i scriptets början eller finnas i en extern fil.

Cornucopia - Igår: 15:53

Aktiverat förhandsgransning av kommentarer

På grund av att Kremls påverkansoperatör "Martin" ägnar sig åt förintelseförnekelse och postar länkar och lögner om förintelsen har jag tills vidare aktiverat förhandsgranskning av kommentarer här på bloggen.

Era kommentarer kommer därför att publiceras när jag har lust att gå igenom dem. Beklagar att det blir på det här viset, men det är alltså "Martin" som är orsaken till detta.

Cornucopia - Igår: 14:56

Ultraliberalernas havsdrömmar tar ett steg på vägen

Det ser nu ut som att den ultraliberala drömmen om en äkta ultraliberal anarki offshore kan ta ett första steg på vägen, genom ett teknikprov i Franska Polynesien för några hundra miljonärer.
Drömmen om en ultraliberal anarkination (anarki=utan ledare, ej att blanda ihop med kaos) utanför territorialvattengränserna är månghundraårig. Enligt internationell havsrätt råder i princip inga lagar utanför territorialvattengränserna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.