DN > Utrikes

Friday, 23 March, 23:52

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, viktigaste, svar
SvD - 26 jan 17 kl. 16:22

Första veckan – här är Trumps viktigaste åtgärder

President Donald Trump har gått loss på reformarbetet med stor effektivitet. Inom en vecka efter att han tillträdde har han fattat en rad beslut, som är på väg att uppfylla flera av hans mest högprofilerade vallöften. SvD listar Trumps viktigaste konkreta åtgärder..

DN - 03 feb 17 kl. 10:39

Trumps rådgivare anklagas för påhittat ”flyktingdåd”

För två veckor sedan introducerade Kellyanne Conway världen för begreppet ”alternativa fakta”. Nu hamnar Conway, en av president Donald Trumps viktigaste rådgivare, i hetluften på nytt sedan hon i en intervju pekat ut två irakiska flyktingar för att ligga bakom ”Bowling Green-massakern”. Men något sådant dåd har inte inträffat..

DN - 03 feb 17 kl. 10:39

Trumps rådgivare tar tillbaka påstående om ”flyktingdåd”

För två veckor sedan introducerade Kellyanne Conway världen för begreppet ”alternativa fakta”. Nu säger Conway, en av president Donald Trumps viktigaste rådgivare, i en intervju att två irakiska flyktingar låg bakom ”Bowling Green-massakern”. Något sådant dåd har inte inträffat – vilket Conway i efterhand medger..

Skånskan - 24 mar 17 kl. 21:33

Trumps sjukvårdsförslag drogs tillbaka

Trumpregimen drar tillbaka sitt sjukvårdsförslag som var menat att ersätta Obamacare, rapporterar flera medier. ERWP.fif(0)Anledningen var att Trump-anhängarna inte lyckades samla tillräckligt många republikanska röster i representanthuset.

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 16:25

Kalmar Rough Terrain vill bygga Trumps mur

Ett av president Trumps viktigaste vallöften är att bygga en mur mot Mexiko. Kalmar Rough Terrain, med rötterna i Småland, vill bygga den kontroversiella muren..

SvD - 27 nov 16 kl. 21:06

Vilka blir Trumps viktigaste ministrar?

SVT - 21 timmar sedan

Kinas svar: Inför strafftullar på amerikanska varor

Kina presenterar planer på att införa tullar på import av amerikanska varor till ett värde av tre miljarder dollar, som ett svar på USA:s president Donald Trumps förslag om tullar på kinesiska produkter..

SVT - 04 mar 18 kl. 00:06

Trumps svar till EU i tullbråket: Skatt på europeiska bilar

Höjd skatt på import av europeiska bilar till USA är president Trumps svar på EU:s hot om höjda tullavgifter på utvalda amerikanska varor. EU:s besked var i sin tur ett svar på Trumps uttalade löfte om höjda tullavgifter på stål och aluminium. Nu växer oron även inom USA för effekterna av ett potentiellt stundande handelskrig..

BT - 14 maj 11 kl. 14:49

Omvalets viktigaste frågor i sista stund

I valet och kvalet? Kanske kan BT:s guide hjälpa något? Enhetstaxa i kollektivtrafiken, trängselskatt, utökat vårdval, stafettläkare och kultursatsningar är frågor som angår alla västsvenskar.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Michael Winiarski: Krigsivraren får nyckelroll i Vita huset

Med John Bolton får Donald Trump en ultrakonservativ och krigsivrande ideolog som sin viktigaste rådgivare i världspolitiken. Det kan få en ödesdiger betydelse inför de beslut som Trump ska fatta om Iran och Nordkorea under de närmaste veckorna..

DN - 1 timme sedan

14-åring våldtogs - dog vid förlossningen

En 14-årig flicka i Paraguay blev gravid genom en våldtänkt. Hon nekades abort och dog under förlossningen, uppger The Guardian.  – Hennes kropp var inte redo för en graviditet, säger Hernán Martínez, chef över Rikssjukhuset i Itauguá, till lokala medier.

DN - 4 timmar sedan

Polisman bytte plats med gisslan – hyllas av Frankrikes inrikesminister

En fransk polis bytte heroiskt plats med en kvinnlig gisslan under fredagens terrorattentat i södra Frankrike. Polismannen skottskadades sedan svårt.  Nu hyllas han av Frankrikes inrikesminister Gérard Colomb.

DN - 5 timmar sedan

Oslo inför förbud mot retuscherade reklambilder

Oslo förbjuder retuscherade modeller i reklam på kommunens reklamplatser. Förhoppningen är att beslutet ska minska skeva kroppsnormer och stress över vikt och kroppsideal. .

DN - 9 timmar sedan

Detta vet vi om gisslandramat i Frankrike

En gisslansituation pågår på ett köpcenter i staden Trébes i södra Frankrike. Flera skott ha avlossats och en person uppges vara död. Detta vet vi om gisslandramat..

DN - 10 timmar sedan

Spansk domare sätter åt katalanska politiker

 Spanien åtalar hela den katalanska separatistledningen – tretton av dem för ”uppror”, ett av lagbokens svåraste brott..

DN - 12 timmar sedan

Gisslandrama på stormarknad i södra Frankrike

En gisslansituation pågår på en stormarknad i Staden Trèbes i södra Frankrike, uppger AFP på Twitter..

DN - 12 timmar sedan

Uppgifter: Hackaren som läckte Clinton-mejl till Wikileaks var rysk underrättelseagent

Enligt uppgifter till nättidningen Daily Beast ska hackaren ”Guccifer 2.0”, som påstått sig stå bakom läckorna av Demokraternas e-post, ha avslöjat sig som anställd av den ryska militära underrättelsetjänsten GRU. Uppgifterna ska ha kommit fram genom att Guccifer 2.

DN - 15 timmar sedan

Ett steg närmare afrikanskt frihandelsavtal

Vid ett toppmöte i Rwandas huvudstad Kigali har 44 afrikanska länder undertecknat ett frihandelsavtal som ska eliminera tullar och tariffer för varor inom kontinenten. Men flera hinder återstår innan visionen kan bli verklighet..

DN - 15 timmar sedan

150 valar fastnade på australisk strand

Minst 150 valar har strandat i Hamelin Bay, drygt 30 mil söder om delstatshuvudstaden Perth i sydvästra Australien. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.