SvD > Kultur

Wednesday, 29 March, 03:19

SvD - 11 jan 17 kl. 19:45

Det är fortfarande dags att prata om mensUnga kvinnor stoppar tygrester i trosorna och torkar bindor under sängen, med farliga infektioner som följd. Mens är fortfarande kopplat till skam, skriver Ida Therén som läst Anna Dahlqvists ”Bara lite blod”. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ida Therén, Anna Dahlqvists Bara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är fortfarande, dagsatt , prataom , mens
GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 05:00

Vi måste fortsätta prata mens

Tänk om du var tvungen att bo i garaget när du hade mens. Att ingen fick röra dig eller att du inte fick äta middag med resten av familjen. Tänk dig att du inte hade några mensskydd utan fick använda en gammal kökshandduk och att du inte hade tillgång till en toalett, skriver bland andra Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige..

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan


Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. - Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex.

BT - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. - Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex.

UNT - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Det är dags att börja tala sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och inställningen har skadat vissa. Nu kommer en bok som vill hjälpa kristna och församlingar på traven.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 14 kl. 12:52

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex — även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. — Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex..

DalaDemokraten - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna..

Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 04:00

Ständigt närvarande Pierre Mens förtjänar priset

Vad vore en MFF-match utan den ständigt närvarande fotografen, Pierre Mens? Han har med sin kamera fångat mycket av Malmös själ! En stad som genomgått och genomgår stora omvälvningar, men stått pall för omvärldens nya krav.

BT - 30 nov 15 kl. 16:49

Clara Henry snackar mens i Borås

Nästan varje gång Clara Henry stannas på stan vill någon prata mens. Men sen har hon ju också videobloggat om det i flera år – och med boken Ja jag har mens hurså? kommer hon till Borås för att fortsätta samtalet..

Expressen - 15 okt 13 kl. 17:56

Neuer vägrar prata om 4-4-mötet för ett år sen

4-4-mötet i Berlin har satt spår i det tyska landslaget. Inför returmötet med Sverige ett år senare vill målvakten Manuel Neuer fortfarande inte prata om matchen, enligt Die Welt. ?

Aftonbladet - 30 aug 15 kl. 13:06

Efter fiaskot – vill fortfarande inte prata

Kinsey enda att stanna på hotellet.

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

Skådespelarförbund varnar för bolag

Det danska skådespelarförbundet avråder sina medlemmar från att skriva kontrakt med ett amerikanskt bolag som lovar skådespelare en genväg till en internationell karriär, rapporterar Danmarks Radio (DR). Även svenska skådespelare har erbjudits kontrakt..

SvD - 3 timmar sedan

Harry Styles uppträder i SNL

SvD - 7 timmar sedan

Adele kanske aldrig mer turnerar

SvD - 8 timmar sedan

Christine Kaufmann död

SvD - 8 timmar sedan

"Tjuren Ferdinand" blir långfilm

Första trailern till den animerade långfilmen om tjuren Ferdinand har släppts, skriver Aftonbladet. Filmen, som visas på julafton, är från 1938 och Disney har inte längre rättigheterna till den. I december har den nya Ferdinand-filmen premiär i USA..

SvD - 9 timmar sedan

300 av psalmförfattarens brev funna

Trehundra brev skrivna av och till Lina Sandell avslöjar tidigare okända delar av den berömda psalmförfattarens liv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.