SvD > Kultur

Sunday, 22 April, 08:54

SvD - 11 jan 17 kl. 19:45

Det är fortfarande dags att prata om mensUnga kvinnor stoppar tygrester i trosorna och torkar bindor under sängen, med farliga infektioner som följd. Mens är fortfarande kopplat till skam, skriver Ida Therén som läst Anna Dahlqvists ”Bara lite blod”. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ida Therén, Anna Dahlqvists Bara

Dela artikeln

470 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är fortfarande, dagsatt , prataom , mens
GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 05:00

Vi måste fortsätta prata mens

Tänk om du var tvungen att bo i garaget när du hade mens. Att ingen fick röra dig eller att du inte fick äta middag med resten av familjen. Tänk dig att du inte hade några mensskydd utan fick använda en gammal kökshandduk och att du inte hade tillgång till en toalett, skriver bland andra Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige..

Kristianstadsbladet - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan


Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. - Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex.

BT - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. - Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex.

UNT - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Det är dags att börja tala sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och inställningen har skadat vissa. Nu kommer en bok som vill hjälpa kristna och församlingar på traven.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 14 kl. 12:52

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex — även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna. — Exempelvis har man talat om att onani är synd och att man måste vänta med sex..

DalaDemokraten - 24 maj 14 kl. 12:50

Dags prata sex i frikyrkan

Nu är det dags att börja tala om sex - även i frikyrkan. Ämnet har ofta omgärdats av skam, skuld och tabu, och kyrkans inställning har ibland skadat människor, säger Hanna Möllås, kristen sexolog från Huskvarna..

Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 04:00

Ständigt närvarande Pierre Mens förtjänar priset

Vad vore en MFF-match utan den ständigt närvarande fotografen, Pierre Mens? Han har med sin kamera fångat mycket av Malmös själ! En stad som genomgått och genomgår stora omvälvningar, men stått pall för omvärldens nya krav.

BT - 30 nov 15 kl. 16:49

Clara Henry snackar mens i Borås

Nästan varje gång Clara Henry stannas på stan vill någon prata mens. Men sen har hon ju också videobloggat om det i flera år – och med boken Ja jag har mens hurså? kommer hon till Borås för att fortsätta samtalet..

SVT - 08 jun 17 kl. 13:09

Mens kan få egen emoji

En stor kampanj pågår just nu för att lansera en mensemoji. Och enligt Rebecka Hallencreutz, en av grundarna till organisationen Mensen, är det dags att mens synliggörs i media. – Det är ett gammalt tabu som funnits väldigt länge, säger hon till Kulturnytt..

Expressen - 15 okt 13 kl. 17:56

Neuer vägrar prata om 4-4-mötet för ett år sen

4-4-mötet i Berlin har satt spår i det tyska landslaget. Inför returmötet med Sverige ett år senare vill målvakten Manuel Neuer fortfarande inte prata om matchen, enligt Die Welt. ?

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.