Expressen > Nyheter

Thursday, 19 October, 22:15

Expressen - 11 jan 17 kl. 19:37

"Om raketen träffar kan det bli mord"Kalabaliken på Möllevångstorget i Malmö på nyårsafton uppmärksammades stort. Internationella medier visade bilderna av människor som flyr från raketer.– Om den träffar och den här personen dör, då är det ju faktiskt ett mord, säger kriminologiprofessorn Leif GW Persson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Möllevångstorget, Malmö, Leif GW Persson

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om raketen, träffarkan det bli , mord
YA - 20 jun 14 kl. 06:30

Små och stora och raketen

Foto: Bass Nilsson
För att komma i stämning inför Midsommarafton begav sig de äldre från dagcentret Flintebro till Fasanens förskola. Här stod en rest midsommarstång och ett gäng sångsungna barn som tycker att små grodor fortfarande högt i kurs.
Trots att regntunga moln hänger lågt hoppar ett tjugotal barn runt midsommarstången.

YA - 12 aug 14 kl. 06:30

Lång kamp lönade sig

Foto: Sprisse Nilsson
Efter många års strid för att rädda Raketen är Wiggo Jurgård i dag en nöjd man. För honom är det en fröjd att den en gång rivningshotade skulpturen nu är restaurerad och dessutom omges av en vacker plantering.
YA träffar Wiggo Jurgård i den nyanlagda parken i hörnet av Backgatan/Simrisvägen.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer en dyr affär

Ett falsklarm om nödraketer kan kosta dig tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm. Enligt sjöräddningsledare Kristian Hermansson vid Sjöräddningscentralen i Åbo händer det några gånger per år att räddningshelikoptern rycker ut i onödan.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer kan kosta dig upp till 20 000 euro

En del har bittert fått ångra att de utan orsak sköt nödraketer eller ringde om någon i nöd. Ett räddningshelikopteruppdrag kan kosta tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm.

YLE - 18 apr 17 kl. 12:34

Följ med i 360 grader när Finlands första satellit avfyras

Så var det dags då, äntligen. Liftoff för Finlands första satellit, tillsammans med 37 andra mikrosatelliter. Väderförhållandena vid Cape Canaveral är så gott som perfekta, och om inget överraskande händer så sker avfyrningen i kväll strax efter kl.

YLE - 18 apr 17 kl. 12:34

Följ med när Finlands första satellit avfyras

Så var det dags då, äntligen. Liftoff för Finlands första satellit, tillsammans med 37 andra mikrosatelliter. Väderförhållandena vid Cape Canaveral är så gott som perfekta, och om inget överraskande händer så sker avfyrningen i kväll strax efter kl.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Vinterkräksjukan är här – en månad tidigare än förra året

Dagen för året är kommen – vinterkräksjukan är här. Och den slår till redan fyra veckor tidigare än förra året..

Expressen - 30 minuter sedan

Katastroftillstånd – på grund av högerextremist

Högerextremisten Richard Spencer har orsakat katastroftillstånd i Florida.Nu har polis, demonstranter och stöttande högerextremister samlats utanför universitet i Gainesville inför det kontroversiella talet.– Vi vill inte ha ditt nazistiska hat!

Expressen - 30 minuter sedan

Passagerare tvingades byta SAS-plan efter olycka

När en cateringleverans skulle lämnas på ett SAS-plan skedde en olycka. När maten hissades upp mot planet skrapade man emot skalet på planet – och passagerarna har nu fått byta plan..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm om explosion

Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Expressen - 45 minuter sedan

Löfvens uppmaning – efter MeToo-kampanjen

BRYSSEL. Stefan Löfven uppmanar nu tusentals kvinnor i #MeToo-kampanjen att polisanmäla det de utsatts för. I samband med EU-toppmötet i Bryssel säger han på torsdagskvällen till Expressen: – Om det som hänt är brottsligt ska det naturligtvis anmälas.

Expressen - 45 minuter sedan

Systembolagets öppettider fram till jul och nyår 2017

Så har Systembolaget öppet under de kommande helgdagarna fram till trettonhelgen 2018..

Expressen - 2 timmar sedan

Hoppade av det kriminella gänget – Rene Lobos berättar om sitt nya liv

När Rene Lobos kom ut från fängelset förra året möttes han av champagne och kokain i en limousin.Ett år senare lyfts den tidigare gängmedlemmen fram som ett lyckat exempel från Fryshusets avhopparverksamhet i Stockholm.Dikter och teater har ersatt våld och droger.

Expressen - 1 timme sedan

Mulle Meck överraskade alla – nu ska han säljas

Mulan Mulle Meck överraskade alla när han föddes på ett ridskolestall i Lund.Nu efterlyser stallet någon som kan ta sig an den lite ovanliga krabaten.– Jag hoppas att han kommer till någon bra, säger Kim Martén, stallchef..

Expressen - 1 timme sedan

Trebarnsmamman Anns brev till sin cancer: "Du förstår kanske nu"

Ann Eriksson, 36, kände att något var fel redan innan besöket hos gynekologen.Nu har hon skrivit ett känslosamt brev till sin livmoderhalscancer..

Expressen - 1 timme sedan

Kronofogdens beslag – Allragrundarens lyxklocka

Allragrundaren Alexander Ernstbergers lyxvilla tömdes på värdeföremål under en razzia i tisdags.Kronofogden har också slagit till på ett udda ställe i jakten på värden som ska säkras.På Kronobergshäktet i Stockholm, där pensionsbolaget Allras tidigare vd sitter, har kronofogden lagt beslag på hans exklusiva Rolexklocka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.