Expressen > Nyheter

Thursday, 23 February, 19:42

Expressen - 11 jan 17 kl. 19:37

"Om raketen träffar kan det bli mord"Kalabaliken på Möllevångstorget i Malmö på nyårsafton uppmärksammades stort. Internationella medier visade bilderna av människor som flyr från raketer.– Om den träffar och den här personen dör, då är det ju faktiskt ett mord, säger kriminologiprofessorn Leif GW Persson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Möllevångstorget, Malmö, Leif GW Persson

Dela artikeln

1038 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om raketen, träffarkan det bli , mord
YA - 20 jun 14 kl. 06:30

Små och stora och raketen

Foto: Bass Nilsson
För att komma i stämning inför Midsommarafton begav sig de äldre från dagcentret Flintebro till Fasanens förskola. Här stod en rest midsommarstång och ett gäng sångsungna barn som tycker att små grodor fortfarande högt i kurs.
Trots att regntunga moln hänger lågt hoppar ett tjugotal barn runt midsommarstången.

YA - 12 aug 14 kl. 06:30

Lång kamp lönade sig

Foto: Sprisse Nilsson
Efter många års strid för att rädda Raketen är Wiggo Jurgård i dag en nöjd man. För honom är det en fröjd att den en gång rivningshotade skulpturen nu är restaurerad och dessutom omges av en vacker plantering.
YA träffar Wiggo Jurgård i den nyanlagda parken i hörnet av Backgatan/Simrisvägen.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer en dyr affär

Ett falsklarm om nödraketer kan kosta dig tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm. Enligt sjöräddningsledare Kristian Hermansson vid Sjöräddningscentralen i Åbo händer det några gånger per år att räddningshelikoptern rycker ut i onödan.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer kan kosta dig upp till 20 000 euro

En del har bittert fått ångra att de utan orsak sköt nödraketer eller ringde om någon i nöd. Ett räddningshelikopteruppdrag kan kosta tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Stod på tomgång – föraren åtalades

Den unge mannen fick till slut i gång sin svårstartade bil och lät motorn vara igång när han köpte startkablar.När han kom ut möttes han av en polis – och en anmälan om brott mot trafikförordningen.Men nu frias han av tingsrätten, skriver Helsingborgs Dagblad..

Expressen - 30 minuter sedan

Ingrid, 105, firade sin dag med getingtårta

Här firar pigga 105-åringen Ingrid Svensson sin födelsedag. Expressen grattade med tårta och blommor. Knepet för att leva så länge?

Expressen - 30 minuter sedan

Yxman höll två personer fångade

Under en dryg timme höll mannen i 30-årsåldern två personer fångade i en lägenhet och misshandlade dem med en yxa, enligt polis. Mannen är gripen..

Expressen - 45 minuter sedan

Två bilar i krock

Två bilar har kolliderat på väg 23.– Det är två bilar som kolliderat i östergående körriktning, säger presstalesperson Anna Göransson på polisens ledningscentral..

Expressen - 1 timme sedan

Tilda och Milou hittade mask – bland Icas djupfrysta hallon

Tilda, 11, sov över hemma hos Milou, 12, eftersom tjejerna har sportlov.På morgonen skulle de göra en lyxig frukost.– Vi tyckte att det var lite vidrigt.

Expressen - 1 timme sedan

Tonårskille försökte våldta 4-åriga Felicia

Fyraåriga Felicia lockades in i skogen av en tonårskille, som lovade att hon skulle få se kattungar. Där försökte han våldta henne, slog henne blodig och lämnade henne gömd. – Det är hemskt att en människa har velat skada mig så mycket, säger Felicia, nu 16 år, till Gefle Dagblad..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om trafikolycka – bil körde in i mörklagd bil

En trafikolycka uppges ha inträffat på väg 19 utanför Tomelilla.Enligt larmet har en bil krockat med en mörklagd bil som stod vid vägen.– Det är oklart om bilen stod på vägen eller i vägrenen, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

I den här butiken är det katten som bestämmer

I Kärrtorp, i södra Stockholm, är det en katt som bestämmer. Tronen? En tidningshylla inne på Pressbyrån.

Expressen - 1 timme sedan

Donald Trump hyllas vid konservativ konferens

Den årliga konservativa CPAC-konferensen är i gång i Maryland, USA där en rad Vita huset-toppar står på talarlistan. – En sann outsider som kommer för att skaka om systemet, säger Kellyanne Conway, Donald Trumps rådgivare, om presidenten i sitt öppningstal. Senare under torsdagen kommer Steve Bannon, presidentens chefsstrateg och rådgivare, att tala.

Expressen - 1 timme sedan

Man rånad och misshandlad i sitt hem

En man i 30-årsåldern misshandlad av flera rånare i sitt hem i Byske utanför Skellefteå på torsdagseftermiddagen. – De har också uttalat någon form av hot i samband med det här, säger Johan Schlienger vid polisen i Västerbotten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.