Expressen > Nyheter

Thursday, 30 March, 18:38

Expressen - 11 jan 17 kl. 19:37

"Om raketen träffar kan det bli mord"Kalabaliken på Möllevångstorget i Malmö på nyårsafton uppmärksammades stort. Internationella medier visade bilderna av människor som flyr från raketer.– Om den träffar och den här personen dör, då är det ju faktiskt ett mord, säger kriminologiprofessorn Leif GW Persson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Möllevångstorget, Malmö, Leif GW Persson

Dela artikeln

1038 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om raketen, träffarkan det bli , mord
YA - 20 jun 14 kl. 06:30

Små och stora och raketen

Foto: Bass Nilsson
För att komma i stämning inför Midsommarafton begav sig de äldre från dagcentret Flintebro till Fasanens förskola. Här stod en rest midsommarstång och ett gäng sångsungna barn som tycker att små grodor fortfarande högt i kurs.
Trots att regntunga moln hänger lågt hoppar ett tjugotal barn runt midsommarstången.

YA - 12 aug 14 kl. 06:30

Lång kamp lönade sig

Foto: Sprisse Nilsson
Efter många års strid för att rädda Raketen är Wiggo Jurgård i dag en nöjd man. För honom är det en fröjd att den en gång rivningshotade skulpturen nu är restaurerad och dessutom omges av en vacker plantering.
YA träffar Wiggo Jurgård i den nyanlagda parken i hörnet av Backgatan/Simrisvägen.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer en dyr affär

Ett falsklarm om nödraketer kan kosta dig tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm. Enligt sjöräddningsledare Kristian Hermansson vid Sjöräddningscentralen i Åbo händer det några gånger per år att räddningshelikoptern rycker ut i onödan.

YLE - 22 jul 16 kl. 04:02

Falsklarm om nödraketer kan kosta dig upp till 20 000 euro

En del har bittert fått ångra att de utan orsak sköt nödraketer eller ringde om någon i nöd. Ett räddningshelikopteruppdrag kan kosta tiotusentals euro. Räddningshelikoptrar och läkarhelikoptrar är konstant beredda på att rycka ut om någon är i nöd, men ibland är det falskt larm.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Zaida Cataláns sista rapport till FN-rådet

FN-experten Zaida Catalán skickade sin sista rapport till FN:s säkerhetsråd i december. Tillsammans med en expertgrupp övervakade Catalán sanktionerna mot landet och utredde övergrepp. – Det är självklart svårt och riskabelt eftersom det är känsliga frågor, Maria Eriksson Baaz, som forskar om Kongo-Kinshasa..

Expressen - 30 minuter sedan

Utvisas efter sju år – på grund av chefens miss

Kerem Yüksel, 31, har fyra veckor på sig att lämna Sverige. Migrationsverket har beslutat att han ska lämna flickvän, bostad och arbete – och utvisas till Turkiet. – Min utvisning beror på mina tidigare arbetsgivares misstag.

Expressen - 30 minuter sedan

Mina från andra världskriget sprängdes

Här sprängs en mina från andra världskriget.I över 70 år har den legat på havsbottnen utanför Kullen i nordvästra Skåne.– Djupet var endast 30 meter på platsen vilket gav ett stort vattenuppkast, säger Johan Månsson, fartygschef på HMS Vinga..

Expressen - 30 minuter sedan

Så blir du sjuk av det extrema vädret

Sommaren tjuvstartade med rekordtemperaturer på flera orter. Med den tidiga värmen kommer också besvären för landets pollenallergiker. Så påverkar de extrema temperaturerna pollensäsongen.

Expressen - 1 timme sedan

Tre bilar kolliderade på Yttre Ringvägen – långa köer

Tre bilar kolliderade på Yttre Ringvägen i Malmö.Trafikverket varnar för långa köer..

Expressen - 1 timme sedan

Privatkliniken har koppling till landstingsråd

Privata kliniken Ultragyn som nu granskas har kopplingar till den politiska ledningen i Stockholm. En av liberala landstingsrådet Anna Starbrinks medarbetare har en nära anhörig som är delägare i kliniken. Samtidigt framkommer att landstinget på onsdagskvällen gav Ultragyn utökade uppdrag.

Expressen - 1 timme sedan

Trafikolycka på Yttre Ringvägen – långa köer

En trafikolycka har inträffat på Yttre Ringvägen i Malmö.Trafikverket varnar för långa köer..

Expressen - 1 timme sedan

Två unga killar knivskurna – gärningsmännen på fri fot

Två unga killar har blivit knivskurna utomhus i Trollhättan, det skriver polisen på sin hemsida.Den ena ska ha en skada i huvudet, den andra en skada i handen – men båda var vid medvetande när polisen kom till platsen.Två misstänkta gärningsmän har lämnat platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Åklagarna skriver av flera misstankar mot Arbogakvinnan

Åklagarna har skrivit av flera brottsmistankar mot den mordmisstänkta Arbogakvinnan. Det handlar om fem fall av misstänkt stämplig till mord. – Det är riktigt, säger åklagaren Johan Fahlander till Expressen..

Expressen - 2 timmar sedan

Putin redo att möta Trump – i Finland

Vladimir Putin är redo att möta Donald Trump – i Finland. Han kan tänka sig att möta den amerikanska presidenten på ett eventuellt toppmöte för Arktiska rådet. Där kommer även Sverige vara inbjudet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.