DN > Utrikes

Thursday, 23 February, 19:40

DN - 11 jan 17 kl. 19:28

Prestigekampen som lamslår demokratin i PolenDemokratin i Polen är lamslagen av en infekterad konflikt som ingen kan vinna. Varken regeringen eller oppositionen vill förlora ansiktet – därför kunde parlamentet inte öppna som planerat på onsdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prestigekampensom , lamslår, demokratini , Polen
Nyhetskanalen - 08 jun 12 kl. 17:24

Valet i Libyen kan skjutas upp

Övergångsrådet, som tillfälligt styr Libyen efter Muammar Gaddafis fall, har antytt att det första valet efter diktatorns fall kan komma att skjutas upp, men än så länge är det tisdag den 19 juni som gäller.Gatudemonstrationer med tunga vapen, en bomb mot USA:s konsulat, och milis som utan motstånd kunde lamslå Tripolis internationella flygplats skapar frågetecken och orosmoln i den unga demokratin..

SvD - 09 jan 16 kl. 13:15

”Medierna våldtas och konstitutionen skändas”

I Polens huvudstad Warszawa demonstrerar i dag den nya polska demokratirörelsen mot den nationalkonservativa regeringen som beskylls för att urholka demokratin, lamslå författningsdomstolen och likrikta de offentliga medierna..

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Sexköp blir brottsligt i Irland

Irland har infört en lag som förbjuder sexköp. Lagstiftning som riktar sig mot sexköparen och inte den prostituerade..

DN - 2 timmar sedan

Påven: En ateist är bättre än en hycklande katolik

Det är bättre att vara en uttalad ateist än en hycklande katolik, säger påven Franciskus. ”Det är en skandal att säga en sak och göra en annan. Det innebär ett dubbelliv”, uppges påven ha sagt i samband med en morgonmässa i egna residenset..

DN - 2 timmar sedan

Fox tvingas be om ursäkt för bilder i tv-serie

Tv-bolaget Fox har tvingats gå ut med en ursäkt till tittare i Kenya efter att man använt övervakningsbilder från attacken mot köpcentret Westgate i senaste säsongen av tv-serien 24: Legacy.  .

DN - 3 timmar sedan

Vita huset sluter upp vid konservativt möte

De högsta rådgivarna, stabschefen och vicepresidenten. Och så småningom president Donald Trump själv. Vita huset bidrar med en stadig uppställning på den årliga konservativa CPAC-konferensen i USA..

DN - 5 timmar sedan

Terrormisstänkt gripen i Tyskland

En tysk man har gripits misstänkt för att ha planerat ett attentat mot staten, enligt tyska åklagare..

DN - 6 timmar sedan

Rebeller påstår sig ha tagit al-Bab från IS

Turkietstödda syriska rebeller säger sig ha intagit IS-fästet al-Bab i Aleppoprovinsen i Syrien. Men IS finns kvar i staden och rebellerna kontrollerar inte ens hälften, hävdar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet..

DN - 6 timmar sedan

Rebeller: al-Bab har tagits från IS

Turkietstödda syriska rebeller säger sig ha intagit IS-fästet al-Bab i Aleppoprovinsen i Syrien..

DN - 6 timmar sedan

Merkel anklagas för att ha bidragit till självmord

Berlin. Den tidigare tyska förbundskanslern Helmut Kohls son, Walter Kohl, anklagar i en intervju förbundskansler Angela Merkel för att indirekt ha bidragit till hans mammas självmord. Anklagelserna är allvarliga, och återges flitigt i tyska medier..

DN - 7 timmar sedan

Abortbåt lägger till i Guatemala

Ett nederländskt fartyg som erbjuder kvinnor medicinsk abort är på väg mot Guatemala, i ett försök att kringgå landets hårda abortlagstiftning..

DN - 12 timmar sedan

Civila i Mosul ”fullständigt hjälplösa”

Irakiska styrkor uppges ha intagit flygplatsen i Mosul – en viktig delseger för att driva ut terrorgruppen IS ur västra delen av staden. Men för de hundratusentals civila i västra Mosul väntar troligtvis månader av svåra prövningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.