DN > Utrikes

Monday, 22 January, 17:12

DN - 11 jan 17 kl. 19:28

Prestigekampen som lamslår demokratin i PolenDemokratin i Polen är lamslagen av en infekterad konflikt som ingen kan vinna. Varken regeringen eller oppositionen vill förlora ansiktet – därför kunde parlamentet inte öppna som planerat på onsdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Polen

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prestigekampensom , lamslår, demokratini , Polen
Nyhetskanalen - 08 jun 12 kl. 17:24

Valet i Libyen kan skjutas upp

Övergångsrådet, som tillfälligt styr Libyen efter Muammar Gaddafis fall, har antytt att det första valet efter diktatorns fall kan komma att skjutas upp, men än så länge är det tisdag den 19 juni som gäller.Gatudemonstrationer med tunga vapen, en bomb mot USA:s konsulat, och milis som utan motstånd kunde lamslå Tripolis internationella flygplats skapar frågetecken och orosmoln i den unga demokratin..

SvD - 09 jan 16 kl. 13:15

”Medierna våldtas och konstitutionen skändas”

I Polens huvudstad Warszawa demonstrerar i dag den nya polska demokratirörelsen mot den nationalkonservativa regeringen som beskylls för att urholka demokratin, lamslå författningsdomstolen och likrikta de offentliga medierna..

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Pence: USA:s ambassad öppnar i Jerusalem nästa år

USA:s ambassad öppnar i Jerusalem nästa år. Det meddelade den amerikanska vicepresidenten Mike Pence under sitt besök i Israel på måndagen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 4 timmar sedan

Puigdemont grips inte i Danmark

Den spanske riksåklagaren uppmanade på måndagen Högsta Domstolen att återaktivera den europeiska arresteringsordern mot den katalanske förre premiärministern Carles Puigdemont.  Men vid lunchtid kom beskedet att Högsta domstolen avvisar åklagarnas begäran, rapporterar nyhetabyrån Reuters..

DN - 3 timmar sedan

EU-sanktioner mot Venezuelas ledning

Inrikesministern, riksåklagaren och chefen för underrättelsetjänsten finns med bland de sju personer i Venezuelas politiska ledning som EU nu har infört sanktioner mot..

DN - 6 timmar sedan

Michael Winiarski: Nationalisten Trump möter globala eliten

Efter ett turbulent första år som USA:s ­president kommer Donald Trump till Europa­ i denna vecka för att argumentera för sin ”America first”-politik inför den globala ­politiska och ekonomiska eliten vid årets Världsekonomiskt forum i Davos..

DN - 6 timmar sedan

Alpbyn värd för diskussioner om en splittrad värld

Närmare 70 stats- och regeringschefer och flera hundra andra toppolitiker och näringslivsledare kommer till Världsekonomiskt forum (WEF) denna vecka. Årets dragplåster är Donald Trump, som ger sig in ”globalismens” lejonkula. .

DN - 7 timmar sedan

Abbas får vänta på erkännande i EU

Bara förhandlingar kan lösa konflikten i Mellanöstern är återigen budet från EU när palestiniernas president Mahmud Abbas kommer på besök i Bryssel. Något erkännande får han inte med sig hem..

DN - 6 timmar sedan

Hotnivån höjs efter explosivt vulkanutbrott på Filippinerna

Vulkanen Mayon på Filippinerna har haft ett nytt explosivt utbrott, rapporterar nyhetsbyrån AP. Myndigheterna har höjt hotnivån till den näst högsta och varnar för att ett farligt utbrott kan komma inom några timmar. .

DN - 9 timmar sedan

Ecuadors president: Assange är ett problem

Ecuadors president Lenín Moreno säger i en tv-intervju att Julian Assange som gömmer sig på landets ambassad i London är ett ”ärvt problem” som har inneburit ”en hel del besvär” för hans regering..

DN - 9 timmar sedan

18 civila döda i helgens offensiv

Sammanlagt 18 civila har dödats i lördagens och söndagens turkiska offensiv mot kurdiska YPG i norra Syrien, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Åtta av dem ingick i samma familj och dödades av en flygräd mot byggnaden som de befann sig i, uppger SOHR..

DN - 11 timmar sedan

Bomb dödade tre i Thailand

Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.