DN > Utrikes

Saturday, 27 May, 17:37

Liknande nyheter

Taggar: Prestigekampensom , lamslår, demokratini , Polen
Nyhetskanalen - 08 jun 12 kl. 17:24

Valet i Libyen kan skjutas upp

Övergångsrådet, som tillfälligt styr Libyen efter Muammar Gaddafis fall, har antytt att det första valet efter diktatorns fall kan komma att skjutas upp, men än så länge är det tisdag den 19 juni som gäller.Gatudemonstrationer med tunga vapen, en bomb mot USA:s konsulat, och milis som utan motstånd kunde lamslå Tripolis internationella flygplats skapar frågetecken och orosmoln i den unga demokratin..

SvD - 09 jan 16 kl. 13:15

”Medierna våldtas och konstitutionen skändas”

I Polens huvudstad Warszawa demonstrerar i dag den nya polska demokratirörelsen mot den nationalkonservativa regeringen som beskylls för att urholka demokratin, lamslå författningsdomstolen och likrikta de offentliga medierna..

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Bilderna på Trudeau och Macron som sprids över nätet

Sju av världens mäktigaste ledare möts för G7 mötet i Taormina på Siscilien i Italien. Men det är inte bara framtidens ekonomi och politik som hamnar i fokus – på sociala medier sprids bilderna på franska presidenten Emmanuel Macron och Kanadas premiärminister Justin Trudeaus promenad i den utslagna trädgården..

DN - 30 minuter sedan

Teater evakueras i London efter larm

Old Vic-teatern i London har evakuerats under en föreställning efter att polisen upptäckt ett hot, rapporterar brittiska tidningen The Independent..

DN - 1 timme sedan

Många dödsoffer i lankesiska skred

Nästan en halv miljon människor har tvingats lämna sina hem, och minst 113 människor har omkommit, främst i jordskred, efter regnovädret i Sri Lanka. Över 100 saknas..

DN - 3 timmar sedan

Storbritannien skickade upp stridsflyg

Två brittiska stridsflygplan kommenderades ut från Royal Air Force-basen Lossiemouth i Skottland sedan två ryska flygplan inkräktat brittiskt luftrum på lördagen, enligt försvarsdepartementet i London..

DN - 1 timme sedan

Migrationsministern: Kör över EU-länder som vägrar ta emot flyktingar

Läget i förhandlingarna om EU:s nya asylpolitik är fortfarande helt låst. Migrationsminister Morgan Johansson höjer därför tonläget och avslöjar i en intervju med DN att han är beredd att köra över EU-länder som säger blankt nej..

DN - 2 timmar sedan

Trump ger besked om Parisavtal nästa vecka

USA:s president Donald Trump kommer att fatta beslut om huruvida landet ska stanna inom Parisavtalet nästa vecka, twittrar han. Tysklands förbundskansler Angela Merkel kallar diskussionerna om ämnet på G7-mötet för ”väldigt otillfredsställande”, enligt Reuters..

DN - 3 timmar sedan

Storbritannien skickar upp stridsflyg

Två brittiska stridsflygplan har skickats ut på en akut insats, rapporterar Sky News med hänvisning till icke namngivna källor. Det är oklart vad insatsen gäller..

DN - 11 timmar sedan

Terrorhotsnivån sänks i Storbritannien

Manchesterpolisen har gripit ytterligare två män i terrorutredningen om bombdådet i måndags. De är 22 och 20 år gamla, twittrar polisen. Totalt sitter nu elva personer frihetsberövade.

DN - 4 timmar sedan

Raketer sätts in Marawi

Filippinsk militär satte in sina hittills kraftigaste vapen när raketer från helikoptrar sköts mot positioner hållna av islamistiska extremister i staden Marawi på ön Mindanao..

DN - 4 timmar sedan

Män som ingrep mot muslimhets dödades

Två män som ingrep mot en man som trakasserade två muslimska kvinnor blev knivhuggna till döds. Händelsen utspelade sig på ett pendeltåg i Portland i USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.