DN > Utrikes

Saturday, 21 April, 11:31

DN - 11 jan 17 kl. 19:28

Prestigekampen som lamslår demokratin i PolenDemokratin i Polen är lamslagen av en infekterad konflikt som ingen kan vinna. Varken regeringen eller oppositionen vill förlora ansiktet – därför kunde parlamentet inte öppna som planerat på onsdagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Polen

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prestigekampensom , lamslår, demokratini , Polen
Nyhetskanalen - 08 jun 12 kl. 17:24

Valet i Libyen kan skjutas upp

Övergångsrådet, som tillfälligt styr Libyen efter Muammar Gaddafis fall, har antytt att det första valet efter diktatorns fall kan komma att skjutas upp, men än så länge är det tisdag den 19 juni som gäller.Gatudemonstrationer med tunga vapen, en bomb mot USA:s konsulat, och milis som utan motstånd kunde lamslå Tripolis internationella flygplats skapar frågetecken och orosmoln i den unga demokratin..

SvD - 09 jan 16 kl. 13:15

”Medierna våldtas och konstitutionen skändas”

I Polens huvudstad Warszawa demonstrerar i dag den nya polska demokratirörelsen mot den nationalkonservativa regeringen som beskylls för att urholka demokratin, lamslå författningsdomstolen och likrikta de offentliga medierna..

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Soros stiftelse tvingas bort från Ungern

Hatkampanjen mot miljardären George Soros tvingar hans välgörenhetsstiftelse Open Society Foundations att lämna Ungern efter 34 år i landet. Enligt medieuppgifter flyttar OSF:s kontor från Budapest till Berlin..

DN - 2 timmar sedan

Kemisten som skapade nervgiftet: ”Vår statsledning har en historia av att ljuga”

På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att den tidigare spionen Sergej Skripal och hans dotter förgiftades med hans skapelse i Storbritannien..

DN - 3 timmar sedan

Katrine Marçal: Nicka mindre men gråt bara när du verkligen måste

KRÖNIKA. Hillary Clintons tidigare kommunikationschef har skrivit en bok om att gråta på jobbet. Hon säger att det är bättre än att nicka när man tar emot dåliga nyheter.

DN - 5 timmar sedan

Krav på motorinspektion efter flygolycka

Amerikanska och europeiska tillsynsmyndigheter beordrar inspektioner av nästan 700 flygplansmotorer inom 20 dagar efter dödsolyckan i USA i tisdags..

DN - 20 timmar sedan

Winnie Mandela mer populär än Nelson Mandela bland missnöjda unga

Hon var försmådd av sina egna när den stora triumfen firades på 1990-talet. Men sedan hennes bortgång för snart tre veckor sedan har stödet för människorättskämpen Winnie Mandela vuxit explosionsartat i Sydafrika. En ny generation väljare använder hennes person för att kanalisera sitt missnöje med 1990-talets kompromiss, som skapades av hennes exmake Nelson Mandela.

DN - 22 timmar sedan

Kungen har tröttnat på att landet förväxlas med Schweiz

Det afrikanska landet Swaziland byter namn för att slippa blandas ihop med Schweiz..

DN - 23 timmar sedan

Ryssland: Trump bjuder in Putin

USA:s president Donald Trump har bjudit den ryske presidenten Vladimir Putin till Washington, uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov till den statliga ryska nyhetsbyrån Ria..

DN - Igår: 08:34

Sjukvården räcker inte till för alla skadeskjutna palestinier

GAZA. Sjukhusen på Gazaremsan är kraftigt överbelastade efter de senaste veckornas demonstrationer vid gränsstängslet mot Israel, då över ett tusen palestinier har skottskadats av israeliska prickskyttar. Fler skadade väntas under fredagen, då nya protester genomförs.

DN - Igår: 08:34

Journalist i koma – brodern fördömer skott mot fredliga

GAZA. Kulan gick in strax under hjärtat och trasade sönder delar av levern, ena njuren, en bit av magsäcken och en del av vänstra lungan. Ahmed Abu Hussein, en av flera journalister som har skjutits av israeliska prickskyttar, befinner sig i ett kritiskt tillstånd..

DN - Igår: 08:05

Tågolycka i Salzburg – 40-tal skadade

Omkring 40 människor har skadats vid en tågolycka på Salzburgs centralstation, rapporterar den österrikiska nyhetsbyrån APA. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.