DN > Utrikes

Monday, 25 June, 12:06

Liknande nyheter

Taggar: Prestigekampensom , lamslår, demokratini , Polen
Nyhetskanalen - 08 jun 12 kl. 17:24

Valet i Libyen kan skjutas upp

Övergångsrådet, som tillfälligt styr Libyen efter Muammar Gaddafis fall, har antytt att det första valet efter diktatorns fall kan komma att skjutas upp, men än så länge är det tisdag den 19 juni som gäller.Gatudemonstrationer med tunga vapen, en bomb mot USA:s konsulat, och milis som utan motstånd kunde lamslå Tripolis internationella flygplats skapar frågetecken och orosmoln i den unga demokratin..

SvD - 09 jan 16 kl. 13:15

”Medierna våldtas och konstitutionen skändas”

I Polens huvudstad Warszawa demonstrerar i dag den nya polska demokratirörelsen mot den nationalkonservativa regeringen som beskylls för att urholka demokratin, lamslå författningsdomstolen och likrikta de offentliga medierna..

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

80-tal döda efter attacker mot byar i Nigeria

86 människor har dödats i våldsamma konflikter mellan nomadherdar och jordbrukare i Nigeria, uppger lokal polis enligt BBC. .

DN - 3 timmar sedan

Jordbävning utanför Grekland

En jordbävning med magnituden 5,5 registrerades utanför Greklands södra kust på måndagsmorgonen, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS. Det finns inga rapporter om skador..

DN - 4 timmar sedan

Valmyndigheten: Erdogan segrare i presidentvalet

Recep Tayyip Erdogan tog hem segern i presidentvalet i Turkiet, meddelar landets valmyndighet. Han blir nu den förste att styra med presidentskapets utökade befogenheter, som bland annat innebär att han kan sitta på posten i tio år till..

DN - 7 timmar sedan

Sanningen om Kinas spökstäder

Kina har jämnat miljontals byar med marken under 2000-talet, byggt hundratals nya städer, låtit tusentals tätorter expandera. Hundratals miljoner invånare har flyttat till höghus i en flyttvåg som saknar motstycke i världshistorien. Och så är det den märkvärdiga bieffekten av boomen: spökstäderna..

DN - 12 timmar sedan

Minst elva dödade i attacker mot flera byar i Nigeria

Minst elva personer dödades under lördagen i samband med att beväpnade män attackerade flera olika byar i Gashishdistriktet i delstaten Plateau i centrala Nigeria, uppger Nigeriansk polis enligt The Guardians nigerianska nyhetssajt..

DN - 15 timmar sedan

Efter lagändringen: Saudisk kvinna körde formel 1-bil

Natten till söndagen verkställde Saudiarabien det historiska beslutet att tillåta kvinnor att köra bil. Redan på söndagen kom nästa genombrott – när den saudiska kvinnan Aseel Al-Hamad körde formel 1 på Frankrikes grand prix..

DN - 18 timmar sedan

Erdogan leder i turkiska presidentvalet

Med knappt 20 procent av rösterna i presidentvalet räknade leder Erdogan stort med 59,9 procent av rösterna. Huvudmotståndaren Ince får 25,8 procent.

DN - 19 timmar sedan

Fransk delegation har gripits i Turkiet

En delegation med medlemmar från Franska Kommunistpartiet har gripits i Turkiet..

DN - 19 timmar sedan

Politisk stabilitet närmar sig i Tjeckien

Tjeckiens president Milos Zeman säger att han i veckan kan komma att utnämna en tvåpartiregering i landet. Den åtta månader långa instabilitet som präglat tjeckisk inrikespolitik kan därmed komma att upphöra..

DN - 20 timmar sedan

OSSE-kritik mot behandlingen av Jabar Amin

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in två valobservatörer – en svensk och en tysk – i landet på grund av dessas politiska åsikter, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.