SR > Nyheter

Tuesday, 30 May, 05:31

SR - 11 jan 17 kl. 17:44

Narkomaner får lättare tillgång till rena sprutorKommuner ska inte få stoppa landsting och regioner från att införa sprutbyten. Det röstades igenom i riksdagen i dag..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Narkomanerfår , lättare, tillgångtill , rena, sprutor
YLE - 02 maj 13 kl. 12:34

Enorma mängder sprutor byts i Lojo

Narkomaner bytte i fjol ungefär 45 000 använda sprutor till nya på rådgivningspunkten Helppi i Lojo. Det är en ökning på nästan 30 procent från året innan.
Spela upp klipp på Arenan
Ungefär 500 missbrukare från Lojo, Karis, Ekenäs, Sjundeå och Vichtis besökte Helppi och de bytte i genomsnitt nästan 100 sprutor per person.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Ebolavaccin ska testas i Kongo-Kinshasa

Regeringen i Kongo-Kinshasa har gett sitt godkännande till tester av det experimentella vaccinet. Landet har 52 misstänkta fall i den senaste ebolaepidemin som brutit ut i landets norra del..

SR - 2 timmar sedan

Pengar från internationell momshärva misstänks gå till terrorism

Svenska och danska staten har lurats på över 100 miljoner kronor i en internationell härva av momsbedrägerier, där pengar misstänks ha gått till terrorism..

SR - 3 timmar sedan

Säpo övervakade färre förra året

Under förra året minskade Säkerhetspolisen sin användning av hemliga tvångsmedel..

SR - 5 timmar sedan

Uppgifter: Frankrike vill undanröja franska IS-krigare

Franska specialstyrkor förser irakiska antiterrorförband med uppgifter om fransmän som strider för IS, med målet att de ska dödas, uppger Wall Street Journal..

SR - 12 timmar sedan

Europeisk stålindustri i öppet brev till EU

Ledarna för den europeiska stålindustrin höjer nu sina röster i ett öppet brev där man uppmanar EU:s regeringschefer att se över det kommande förslaget om ett nytt utsläppsrättssystem. Den svenska ståljätten SSAB är ett av bolagen som skrivit under och dem kan det förslaget som det ser ut nu skada svensk konkurrenskraft..

SR - 10 timmar sedan

Stora resultatfall i skolan för utrikesfödda elever

Andelen skolelever som anlänt till Sverige efter sju års ålder och uppnått godkända skolresultat har fallit kraftigt de senaste sexton åren. De försämrade resultaten beror framför allt på att gruppen barn som anlänt efter skolstartsålder blivit äldre..

SR - 9 timmar sedan

Fler teleoperatörer betalar för bluffsamtal

Teleoperatörerna Telia och Tele2 följer Telenors och Tre:s exempel och täcker kostnaden för abonnenter som lurats att ringa bluffsamtal..

SR - 13 timmar sedan

Protestledare i Marocko gripen

I Marocko har myndigheterna i dag gripit ledaren för den senaste tidens folkliga protester mot regeringen. Protesterna har pågått sedan i oktober och fortsatte i helgen..

SR - 11 timmar sedan

Finlands president ställer upp för omval – men utan sitt parti

I Finland meddelade den sittande presidenten Sauli Niinistö i dag att han ställer upp för omval nästa år, men inte som partikandidat för Samlingspartiet utan som oberoende..

SR - 11 timmar sedan

Flera döda efter storm i Moskva

Flera människor har dött och tiotals har skadats efter att en kraftig storm drog in över Moskva i dag. Vindarna som nådde orkanstyrka fällde hundratals träd, och de flesta av dödsoffren var fotgängare som hamnade under..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.