SR > Nyheter

Saturday, 18 November, 03:50

SR - 11 jan 17 kl. 17:44

Narkomaner får lättare tillgång till rena sprutorKommuner ska inte få stoppa landsting och regioner från att införa sprutbyten. Det röstades igenom i riksdagen i dag..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Narkomanerfår , lättare, tillgångtill , rena, sprutor
YLE - 02 maj 13 kl. 12:34

Enorma mängder sprutor byts i Lojo

Narkomaner bytte i fjol ungefär 45 000 använda sprutor till nya på rådgivningspunkten Helppi i Lojo. Det är en ökning på nästan 30 procent från året innan.
Spela upp klipp på Arenan
Ungefär 500 missbrukare från Lojo, Karis, Ekenäs, Sjundeå och Vichtis besökte Helppi och de bytte i genomsnitt nästan 100 sprutor per person.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Trump pausar beslut om elefantdelar

USA:s president Donald Trump kommer att avvakta med beslutet om det ska vara tillåtet att föra in delar av dödade elefanter från Zimbabwe och Zambia till USA, skriver han på Twitter..

SR - 45 minuter sedan

Så styr psykologi bostadsmarknaden

Nu syns tydliga tecken på en avkylning på bomarknaden. Hur köpare och säljare agerar kan till stor del förklaras av psykologiska mekanismer. Hör hela Ekonomi Extra.

SR - 5 timmar sedan

KD-ledaren Ebba Busch-Thor berättar om sexuella trakasserier

Sexuella inviter, trakasserier, förminskanden i grova ordalag, enbart för att hon var kvinna. Så beskriver Ebba Busch-Thor sin tid som politisk tjänsteman i Europaparlamentet..

SR - 7 timmar sedan

Sverige och Frankrike i grönt samarbete

Sverige och Frankrike inleder nu ett nytt samarbete som bland annat går ut på att utveckla ny teknik för mer miljövänliga fordon och för ren energi. Avtalet skrevs under av Frankrikes president Emmanuel Macron och statsminister Stefan Löfven på ett besök hos fordonstillverkaren AB Volvo i Göteborg..

SR - 8 timmar sedan

Så ska fler poliser utbildas

För att fler personer ska utbilda sig till polis så redovisar nu polisen ett antal förslag till regeringen. Dessa handlar dels om att alla som söker ska kunna prövas, dels att fler ska ta sig igenom utbildningen..

SR - 8 timmar sedan

Efter kuppen i Zimbabwe – bitcoin rusar i höjden

När militären tog över makten i Zimbabwe rusade den digitala valutan bitcoin upp i värde. I landet som inte har en egen valuta har bitcoin fått ett fäste och under de oroliga dagarna när vanliga valutor var en bristvara vände sig allt fler till den digitala..

SR - 8 timmar sedan

Löfven efter vittnesmålen om sexism bland politiker: Jag är bestört

Efter uppropet bland svenska politiker om sexism – nu reagerar statsminister Stefan Löfven. – Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag..

SR - 9 timmar sedan

Danske Bank: Byggandet kan tvärnita

Ny statistik i dag visar att bostadsbyggandet fortsätter att öka. Men för byggbranschen är framtiden ändå osäker, konstaterar Danske Bank i en analys..

SR - 11 timmar sedan

Domstol skjuter upp beslut om utlämning av Puigdemont

Idag inleddes domstolsförhandlingen i Bryssel om Kataloniens avsatte regionpresident Carles Puigdemont ska utlämnas till Spanien eller inte. Domstolen sköt upp beslutet och kallar till en ny förhandlingsrunda om drygt två veckor..

SR - 10 timmar sedan

Misstänkt mordförsök på Östermalm i Stockholm

En man ska ha skottskadats i benet i centrala Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.