SR > Nyheter

Tuesday, 24 April, 10:57

Liknande nyheter

Taggar: Ni är fake, news
Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 17:07

Kriget om Fake News

Buzzfeed News uppmärksammade nyligen att annonsnätverket Revcontent hjälper Fejknyhetssajter att tjäna pengar. Revcontent svarade då med att kalla Buzzfeed News artikel för fake news. Det var för ett tag sedan som Buzzfeed News skrev en artikel om att annonsnätverket Revcontent har minst 21 sajten som sprider fejkade nyheter i sitt nätverk.

Cornucopia - 25 jan 18 kl. 12:32

När allt är betalväggar är det endast propaganda och fake news som är gratis

Sverige går mot valår och vi kan vara redo för massiv propaganda och fake news för att så maximal splittring i valet. Samtidigt lägger "seriösa nyhetstjänster" sina nyheter, rent av debattartiklar, ledarsidor och krönikor, bakom betalväggar och kan alltså inte nå fram till de som matas med propagandan och falska nyheter.
SVT och Sveriges Radio är "gratis" (=tvångsfinansierat) och inte bakom betalvägg.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 11:28

Fake News, Fake Ads, Fake Stats – Vad är på riktigt egentligen?

Vi lever i en värld där sociala medier nedlusas med falska nyheter. Vi har annonsbedrägerier och programmatisk annonshandel där man inte har koll på var annonserna visas. Dessutom köper många retargeting och exponerar annonser för dem som redan har köpt, trots att det går att undvika om man kan hantera en DMP.

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 08:42

‘Fake news’ förvirrar hälften av britterna inför det kommande valet

Mer än hälften av alla britter (52%) har svårt att se skillnaden mellan verkliga nyheter och ‘fake news’, visar ny forskning från ICM Unlimited. Fake news är ett växande problem i den digitala världen – så mycket så att Facebook nyligen tog fram annonser som förklarar hur man kan skilja på verkliga nyheter och fejkade. En fjärdedel av deltagarna i studien (25%) berättar att de sett fake news kring det kommande valet i Storbritannien och bland 18-24-åringar stiger siffran till 43%.

Cornucopia - 09 jan 18 kl. 13:10

Fake news från SBAB och Booli om bostadspriserna

Booli har publicerat ett pressmeddelande där de uttryckligen skriver att bostadsrättspriserna har stigit och inte alls "rasar på bred front". Det är extremt hårt vinklade sk alternativa fakta eller fake news från Booli och ägaren statliga SBAB. Man kan bara undra om anställda här drivs av egenintresse.

Cornucopia - 24 feb 18 kl. 15:41

Infokalypsen - det stora hotet från avancerad fake news

Det stora hotet från fake news är att vi kan var på väg mot infokalypsen - tidpunkten där allmänheten helt enkelt ger upp och slutar tro på någonting alls, verklighetsapati. Problemet är att vi redan inom något år kan få uppleva enkla verktyg där vem som helst kan fås att se ut att säga vad som helst på rörlig bild. Därmed kommer det endast gå att lita på faktiska möten ansikte mot ansikte och allmänheten kommer helt resignera och inte tro på något.

Expressen - 18 mar 17 kl. 05:30

Vita huset delade ”fake news”-artikel

Donald Trump har gång på gång attackerat medier för att sprida "fake news". Nu har Vita huset delat en artikel som verkligen är "fake news"..

Skånskan - 05 apr 17 kl. 01:00

Dagen då fake news är okej

ERWP.fif(1)Många svenska me­di­er av­stod från att pub­li­cera april­skämt. Or­saken var spri­dningen av så kallade fake news (falska ny­heter).

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 13:07

Så här svarar CNN på kritiken om att de ska vara ”fake news”

I den här reklamfilmen från CNN vill man ta upp kritiken om att vara ”fake news”. Något som inte bara nyhetskanalen CNN fått höra från politiker, företagsledare och fler. Svaret är riktigt bra och enkelt representerar alla som fått höra att de är ”fake news”.

Dagensanalys.se - 29 nov 17 kl. 11:29

Facebook jobbar hårt på att särskilja riktiga nyheter bland ”Fake News”

Det ser ut som att Facebook har insett vidden av problemet med nedlusning av ”Fake News” i nätverket. De vill nu särskilja riktiga nyheter från trovärdiga medier för användarna så att de enkelt skall kunna se om det kommer från en trovärdig källa. Facebook låter vissa utgivare lägga till en ”breaking” tagg till sina nyheter, vilket skall göra det enklare för läsarna att identifiera nyheter när de bläddrar genom flödet.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 08:20

Macron vill ha en lag mot fake news

”Statens ansvar att agera”, anser den franske presidenten. ”När förtroendet för pressen rubbas, så är den liberala demokratin måltavla och då är det statens ansvar att agera. Därför ska vi aktivera den juridiska apparaten för att skydda demokratin från falska nyheter”, deklarerade president Macron i sitt nyårstal, rapporterar Sveriges Radio.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nationella provet sprids i sociala medier

Nationella provet i engelska för årskurs nio som ska skrivas nu på morgonen har fått spridning via mobilappen Snapchat, skriver Skolverket..

SR - 2 timmar sedan

"Sånt här får inte hända på våra gator"

Gårdagens dåd i Toronto skapar sammanhållning, säger frilansjournalisten Ludvig Drevfjäll som befinner sig i staden..

SR - 2 timmar sedan

Domen mot Fikru Maru skjuts upp

Domen mot den svenska hjärtläkaren Fikru Maru skjuts upp ännu en gång. Det medddelar hans advokat Hans Bagner till Ekot i dag..

SR - 2 timmar sedan

Armenien efter maktskiftet – oppositionsrörelsen tar paus

I Armeniens huvudstad Jerevan har det firats intensivt inatt efter beskedet om att det blir ett maktskifte i landet. I dag tar oppositionsrörelsen paus för att uppmärksamma minnesdagen över folkmordet 1915 och de politiska förhandlingar som oppositionsledaren utlovade väntas först i morgon..

SR - 2 timmar sedan

Riksrevisionen: Ändra reglerna för förtidspension

Reglerna för sjuk- och aktivitetsersättning, det som tidigare kallades förtidspension, bör förändras så att fler kan få ersättningen. Det är slutsatsen i en ny rapport från Riksrevisionen..

SR - 4 timmar sedan

Alliansen vill ha norskt system med husläkare

Alliansen vill kopiera det norska husläkarsystemet för att möta problemen i den svenska primärvården. Det visar en enkät där Ekot bett alla riksdagspartier att lyfta fram ett vårdsystem i annat europeiskt land som Sverige kan ta efter..

SR - 4 timmar sedan

Mohammed en av tusentals som skadats i Gaza

Enligt det palestinska hälsoministeriet har 40 människor dödats och omkring 5 000 skadats i de senaste veckornas demonstrationer vid gränsen mot Israel..

SR - 6 timmar sedan

Självständighet ingen valfråga på Grönland

Grönland har självstyre sedan 2009 och frågan om fullständig självständighet från Danmark är ständigt aktuellt. Men självständighet är ingen fråga som dominerat i valdebatten..

SR - 7 timmar sedan

Ordningsvakter anlitas för att övervaka stadskärnor

Många kommuner anlitar i dag ordningsvakter för att bevaka hela centrum och stadskärnor. Detta visar en genomgång som Ekot har gjort..

SR - 13 timmar sedan

Misstänkt korruption i Europarådet

Flera ledamöter inom Europarådets parlamentariska församling misstänks i en extern granskning för korruption med kopplingar till Azerbajdzjan. Ekot har talat med en av utredarna Elisabet Fura, tidigare domare i Europadomstolen för mänskliga rättigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.