SR > Nyheter

Tuesday, 25 July, 00:42

SR - 11 jan 17 kl. 18:20

"Ni är fake news"USA:s tillträdande president Donald Trump attackerade idag medier som publicerat uppgifter om att Ryssland har skadliga uppgifter om honom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Donald Trump, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ni är fake, news
Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 17:07

Kriget om Fake News

Buzzfeed News uppmärksammade nyligen att annonsnätverket Revcontent hjälper Fejknyhetssajter att tjäna pengar. Revcontent svarade då med att kalla Buzzfeed News artikel för fake news. Det var för ett tag sedan som Buzzfeed News skrev en artikel om att annonsnätverket Revcontent har minst 21 sajten som sprider fejkade nyheter i sitt nätverk.

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 08:42

‘Fake news’ förvirrar hälften av britterna inför det kommande valet

Mer än hälften av alla britter (52%) har svårt att se skillnaden mellan verkliga nyheter och ‘fake news’, visar ny forskning från ICM Unlimited. Fake news är ett växande problem i den digitala världen – så mycket så att Facebook nyligen tog fram annonser som förklarar hur man kan skilja på verkliga nyheter och fejkade. En fjärdedel av deltagarna i studien (25%) berättar att de sett fake news kring det kommande valet i Storbritannien och bland 18-24-åringar stiger siffran till 43%.

Expressen - 18 mar 17 kl. 05:30

Vita huset delade ”fake news”-artikel

Donald Trump har gång på gång attackerat medier för att sprida "fake news". Nu har Vita huset delat en artikel som verkligen är "fake news"..

Skånskan - 05 apr 17 kl. 01:00

Dagen då fake news är okej

ERWP.fif(1)Många svenska me­di­er av­stod från att pub­li­cera april­skämt. Or­saken var spri­dningen av så kallade fake news (falska ny­heter).

The Local - 01 mar 17 kl. 12:01

Fake news is altering perceptions of facts, Swedish survey shows

Eight out of ten Swedes think that so-called fake news is having an impact on their perception of basic facts, while the majority said that they see news articles they don't believe to be entirely true on a weekly basis..

GöteborgsPosten - 13 jan 17 kl. 14:51

Tränarprofilen gör en "Trump": "Kallas fake news"

Anfallare efter anfallare har ryktats vara på väg till Arsenal. Det senaste ryktet, Andrea Belotti tar klubbens tränare, Arséne Wenger död på rejält. – Det är det om idag kallas för "fake news", säger han..

DN - 17 feb 17 kl. 06:30

From this basement came a piece of fake news about who had desecrated a church in Sweden

Someone has masturbated in a church in Kristianstad. There is poo and used syringes on the floor. The parish blames drug addicts – but in the US a different tale is shared with millions on Facebook.

The Local - 18 feb 17 kl. 14:39

Daily targeted in cyberattack after exposing ’fake news factory’

Swedish daily Eskilstuna-Kuriren was targeted in a major cyberattack on Friday after exposing a so-called fake news factory which creates its stories by getting influential people to give soundbites which are then heavily edited and presented as “quotes”..

Barometern - 25 feb 17 kl. 06:00

Antisemitismen är inga fake news

I kölvattnet av alternativa fakta och fake news sprids antisemitiska föreställningar. Och det svenska samhället klarar samtidigt inte av att skydda förintelseöverlevare..

DN - 07 mar 17 kl. 07:27

Tyskland varnar för ”fake news” om Sverige

Tyska utrikesdepartementet har gått ut på sin Facebooksida med en varning för falska nyheter om Sverige. ”Achtung: Fake news!” skriver man och dementerar högerpopulistiska AfD:s uppgifter om en resevarning för Sverige..

DalaDemokraten - 07 mar 17 kl. 09:01

Tyska UD varnar för fejkade nyheter om Sverige: "Achtung! Fake News!"

Nu varnar Tysklands utrikesdepartement för falska nyheter om Sverige.
”Varning för fake news” skriver myndigheten på Facebook..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

NTF vill öka säkerheten med ny teknik för bälten

Trafiksäkerhetsorganisationen NTF vill ha fram nya tekniska lösningar för att få fler att använda säkerhetsbälte i bussar. Bakgrunden är den svåra bussolyckan i Härjedalen i våras, då tre ungdomar omkom..

SR - 3 timmar sedan

Jared Kushner: Jag har inte varit i maskopi med Ryssland

Jared Kushner, svärson och rådgivare till USA:s president Donald Trump, förnekar att han konspirerat med Ryssland under presidentvalskampanjen..

SR - 4 timmar sedan

Oppositionen: Regeringen har förvärrat krisen genom att inte agera

Bland oppostionspartierna är man idag kritisk mot regeringens agerande kring läckan i Transportstyrelsen. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra tycker att regeringen har agerat försent och att Stefan Lövfen skyller ifrån sig och inte tar tagit tillräckligt med ansvar..

SR - 4 timmar sedan

Ny dom i Tyskland avgör dieselns framtid

I Tyskland har bilföretagen lovat reningsuppdateringar på miljontals dieselbilar, även i Sverige. Men en del experter tvivlar på att det kommer få avsedd effekt. Och hela branschen väntar nu på en viktig dom i frågan som väntas på fredag..

SR - 5 timmar sedan

Problem med kortbetalning i hela landet

Det går just nu inte att betala i 13 000 korterminaler i hela Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Ryanair lägger bud på krisande Alitalia

Det irländska lågprisflygbolaget Ryanair har lagt ett bud på den krisdrabbade italienska konkurrenten Alitalia. Blir affären av kan det skapa problem för Norwegians planer på nya långdistanslinjer..

SR - 7 timmar sedan

Polens president stoppade oväntat kritiserade lagar

I Polen använde president Andrzej Duda oväntat i dag sitt veto och stoppade två av de lagförslag som orsakat landsomfattande protester den senaste veckan..

SR - 6 timmar sedan

 VM-guld till Sarah Sjöström

Sarah Sjöström tog som väntat guld i finalen på 100 meter fjäril under sim-VM i Budapest..

SR - 7 timmar sedan

Efter ordkriget: Turkiet försöker blidka Tyskland

Turkiet tog i dag ett första steg för att lugna ner relationen med Tyskland i det diplomatiska ordkrig som bröt ut mellan länderna i förra veckan. Orsaken till spänningarna är gripandet av en tysk människorättsaktivist i Turkiet..

SR - 7 timmar sedan

Landsting öppnar för gratis TBE-vaccin

I både Skåne och Västra Götaland öppnar nu politiker för att utreda om vaccination mot den fästingburna virussjukdomen TBE ska bli kostnadsfri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.