SR > Nyheter

Monday, 25 June, 07:59

SR - 11 jan 17 kl. 18:20

"Ni är fake news"USA:s tillträdande president Donald Trump attackerade idag medier som publicerat uppgifter om att Ryssland har skadliga uppgifter om honom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Donald Trump, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ni är fake, news
Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 17:07

Kriget om Fake News

Buzzfeed News uppmärksammade nyligen att annonsnätverket Revcontent hjälper Fejknyhetssajter att tjäna pengar. Revcontent svarade då med att kalla Buzzfeed News artikel för fake news. Det var för ett tag sedan som Buzzfeed News skrev en artikel om att annonsnätverket Revcontent har minst 21 sajten som sprider fejkade nyheter i sitt nätverk.

Cornucopia - 25 jan 18 kl. 12:32

När allt är betalväggar är det endast propaganda och fake news som är gratis

Sverige går mot valår och vi kan vara redo för massiv propaganda och fake news för att så maximal splittring i valet. Samtidigt lägger "seriösa nyhetstjänster" sina nyheter, rent av debattartiklar, ledarsidor och krönikor, bakom betalväggar och kan alltså inte nå fram till de som matas med propagandan och falska nyheter.
SVT och Sveriges Radio är "gratis" (=tvångsfinansierat) och inte bakom betalvägg.

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 11:28

Fake News, Fake Ads, Fake Stats – Vad är på riktigt egentligen?

Vi lever i en värld där sociala medier nedlusas med falska nyheter. Vi har annonsbedrägerier och programmatisk annonshandel där man inte har koll på var annonserna visas. Dessutom köper många retargeting och exponerar annonser för dem som redan har köpt, trots att det går att undvika om man kan hantera en DMP.

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 08:42

‘Fake news’ förvirrar hälften av britterna inför det kommande valet

Mer än hälften av alla britter (52%) har svårt att se skillnaden mellan verkliga nyheter och ‘fake news’, visar ny forskning från ICM Unlimited. Fake news är ett växande problem i den digitala världen – så mycket så att Facebook nyligen tog fram annonser som förklarar hur man kan skilja på verkliga nyheter och fejkade. En fjärdedel av deltagarna i studien (25%) berättar att de sett fake news kring det kommande valet i Storbritannien och bland 18-24-åringar stiger siffran till 43%.

Cornucopia - 09 jan 18 kl. 13:10

Fake news från SBAB och Booli om bostadspriserna

Booli har publicerat ett pressmeddelande där de uttryckligen skriver att bostadsrättspriserna har stigit och inte alls "rasar på bred front". Det är extremt hårt vinklade sk alternativa fakta eller fake news från Booli och ägaren statliga SBAB. Man kan bara undra om anställda här drivs av egenintresse.

Cornucopia - 24 feb 18 kl. 15:41

Infokalypsen - det stora hotet från avancerad fake news

Det stora hotet från fake news är att vi kan var på väg mot infokalypsen - tidpunkten där allmänheten helt enkelt ger upp och slutar tro på någonting alls, verklighetsapati. Problemet är att vi redan inom något år kan få uppleva enkla verktyg där vem som helst kan fås att se ut att säga vad som helst på rörlig bild. Därmed kommer det endast gå att lita på faktiska möten ansikte mot ansikte och allmänheten kommer helt resignera och inte tro på något.

Expressen - 18 mar 17 kl. 05:30

Vita huset delade ”fake news”-artikel

Donald Trump har gång på gång attackerat medier för att sprida "fake news". Nu har Vita huset delat en artikel som verkligen är "fake news"..

Skånskan - 05 apr 17 kl. 01:00

Dagen då fake news är okej

ERWP.fif(1)Många svenska me­di­er av­stod från att pub­li­cera april­skämt. Or­saken var spri­dningen av så kallade fake news (falska ny­heter).

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 13:07

Så här svarar CNN på kritiken om att de ska vara ”fake news”

I den här reklamfilmen från CNN vill man ta upp kritiken om att vara ”fake news”. Något som inte bara nyhetskanalen CNN fått höra från politiker, företagsledare och fler. Svaret är riktigt bra och enkelt representerar alla som fått höra att de är ”fake news”.

Dagensanalys.se - 29 nov 17 kl. 11:29

Facebook jobbar hårt på att särskilja riktiga nyheter bland ”Fake News”

Det ser ut som att Facebook har insett vidden av problemet med nedlusning av ”Fake News” i nätverket. De vill nu särskilja riktiga nyheter från trovärdiga medier för användarna så att de enkelt skall kunna se om det kommer från en trovärdig källa. Facebook låter vissa utgivare lägga till en ”breaking” tagg till sina nyheter, vilket skall göra det enklare för läsarna att identifiera nyheter när de bläddrar genom flödet.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 08:20

Macron vill ha en lag mot fake news

”Statens ansvar att agera”, anser den franske presidenten. ”När förtroendet för pressen rubbas, så är den liberala demokratin måltavla och då är det statens ansvar att agera. Därför ska vi aktivera den juridiska apparaten för att skydda demokratin från falska nyheter”, deklarerade president Macron i sitt nyårstal, rapporterar Sveriges Radio.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Räddningsaktion för utrotningshotad papegoja

Omkring 50 papegojor av den ovanliga arten spixara ska släppas ut i det fria i den brasilianska regnskogen, rapporterar AFP..

SR - 1 timme sedan

Flyktingbarn skiljs från föräldrarna i Thailand

I Thailand skiljs pojkar från föräldrarna från att de är åtta år och sätts i förvar tillsammans med vuxna.  En mycket dålig miljö för barn, säger Ratarose Supaporn på thailändska Rädda Barnen..

SR - 2 timmar sedan

Valmyndigheten bekräftar: Erdogan vann i det turkiska valet

Turkiets sittande president Recep Tayyip Erdogan får fortsätta leda landet efter seger i det turkiska president- och parlamentsvalet. Han fick över 50 procent av rösterna..

SR - 3 timmar sedan

Arbetslösheten ökar bland synskadade

Arbetslösheten ökar bland synskadade, där färre än hälften har jobb i dag. Det visar en ny Sifo-rapport som Synskadades Riksförbund tagit fram..

SR - 4 timmar sedan

Studie: Ljud orsakar oftare stress hos förskolepersonal

Personal inom förskolan löper högre risk att drabbas av hörselbesvär än personal i andra kvinnodominerade yrken och blir lättare stressade av ljud. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet..

SR - 9 timmar sedan

Fortsatt splittring efter EU:s krismöte

Efter dagens extrainsatta EU-möte i dag står det klart att det fortfarande finns en djup splittring mellan medlemsländerna om EU:s framtida migrations- och flyktingpolitik..

SR - 11 timmar sedan

Lugnt i midsommartrafiken – trots olyckor

När många ska ta sig hem från midsommarfiranden blir det trångt på vägarna. Trafikolyckorna och köerna har avlöst varandra under söndagen..

SR - 13 timmar sedan

Valet i Turkiet – ingen självklar seger för Erdogan

I dag har det hållits president- och parlamentsval i Turkiet.  Sammantaget finns sex presidentkandidater: Recep Tayyip Erdogan, Muharrem Ince, Meral Aksener, Selahattin Demirtas, Temel Karamollaoglu och Dogu Perincek. Om ingen presidentkandidat får över 50 procent av rösterna i söndagens president- och parlamentsval i Turkiet är så går de två med flest röster vidare till en andra omgång..

SR - 14 timmar sedan

Fotbollförbundet polisanmäler hoten mot Durmaz

Svenska fotbollförbundet har idag lämnat in en polisanmälan gällande de hot och hat som Jimmy Durmaz utsattes efter gårdagens match mellan Sverige och Tyskland. Vi står bakom honom helt och hållet, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet..

SR - 15 timmar sedan

OSSE kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in valobservatörer

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in två valobservatörer – en svensk, miljöpartisten Jabar Amin och en tysk vänsterpartist – i landet på grund av deras politiska åsikter, uppger skriver nyhetsbyrån AP. Enligt OSSE följer alla valobservatörer en strikt uppförandekod oavsett deras politiska hemvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.