DN > Utrikes

Friday, 28 April, 21:45

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Gelin, Trump, undviker, besvärliga, frågor
DN - 24 mar 17 kl. 20:58

Martin Gelin: Trump kommer att göra sitt bästa för att skylla på andra

På fredagskvällen blev det klart att republikanerna i kongressen stoppar försöket att rösta igenom ett nytt lagförslag som skulle ersätta Barack Obamas sjukvårdsreform. DN:s Martin Gelin svarar på tre frågor..

DN - 17 okt 16 kl. 21:47

Martin Gelin: Trump kan skada den amerikanska demokratin

New York. Enligt Donald Trump är det amerikanska valet en smutsig, korrupt konspiration för att göra Hillary Clinton till president. Bland hans väljare är det allt fler som talar om en väpnad revolution om Trump förlorar.

DN - 15 feb 17 kl. 21:25

Martin Gelin: Trump svar om Israel var en axelryckning

En av världspolitikens mest komplicerade konflikter avfärdades med en axelryckning av president Donald Trump under onsdagens möte med Benjamin Netanyahu. Ska Israel och Palestina vara en stat eller två stater? "Jag gillar den lösning som båda sidorna gillar", sade Trump..

DN - 21 jul 16 kl. 06:00

Martin Gelin: Trump har öppnat dörren för extrema och radikala idéer


Cleveland. Ingen retorik kan dölja det faktum att Donald Trump är den mest extrema presidentkandidaten i det republikanska partiets moderna historia. I kväll håller han sitt stora tal på partikonventet..

DN - 03 jan 17 kl. 16:09

Martin Gelin: Trump stoppar kongressens försök att ändra etiska regler

Kongressen i USA inledde året med att upphäva ett omfattande etiskt regelverk. Men de backar nu efter hård kritik från demokraterna och den nyvalde presidenten Donald Trump..

DN - 07 jan 17 kl. 22:38

Martin Gelin: Trump vill fortfarande ha bättre relationer med Ryssland

ANALYS. Trots veckans rapport om att Rysslands regering låg bakom en historisk hackerattack under presidentvalet fortsätter Donald Trump kräva mer vänskapliga relationer med Ryssland. Man får intryck av att han står närmare Putin än det amerikanska folket..

DN - 16 feb 17 kl. 00:23

Martin Gelin: Två katastrofala veckor för Trump

Att Andrew Puzder stoppas från posten som arbetsmarknadsminister är ett bakslag för Donald Trump. DN:s Martin Gelin slår fast att USA:s president har haft två ”katastrofala” veckor på jobbet..

DN - 26 jan 17 kl. 21:00

Martin Gelin: Maktskiftet i USA ökar pressen på medierna

New York. Donald Trump har varit USA:s president i en vecka. DN:s Martin Gelin ger sin bild av en mediebransch som börjar inse vad som står på spel..

DN - 17 feb 17 kl. 00:23

Martin Gelin: Stökig presskonferens kulmen på kaotisk vecka för Trump

Donald Trumps presskonferens på torsdagen blev uppmärksammad bland annat för Trumps hårda attacker på medier. DN:s Martin Gelin reder ut vad som kan ha legat bakom Trumps humör..

DN - 06 apr 17 kl. 21:53

Martin Gelin: Trumps aggressiva tonläge kan handla om popularitetssiffror

Donald Trump har under de senaste två dagarna fört diskussioner med försvaret i USA om möjligheten att göra ett militärt ingrepp mot Syriens regering, i reaktion på veckans kemiska vapenattack där dussintals civila och barn omkom. DN:s Martin Gelin svarar här på tre frågor om utspelen..

DN - 12 sep 11 kl. 11:08

Martin Gelin: Attacken förgiftade debatten

Tio år efter terrorattackerna mot USA ser vi riskerna med att låta terroristerna sätta agendan för den politiska debatten. DN:s Martin Gelin minns en ofantlig tragedi och synar dess efterverkningar..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Michael Winiarski: Kärnvapenhotet skapar ett läge världen aldrig tidigare skådat

Trots det uppskruvade tonläget kommer USA knappast att gå till militärt angrepp för att stoppa Nordkoreas kärnvapenupprustning. I första hand ska man använda sig av diplomatiska medel, sanktioner och påtryckningar från Kina. Men kommer det att räcka?.

DN - 1 timme sedan

NSA överger kritiserad övervakning

Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA upphör med en av de mest omtvistade formerna av övervakning som inte kräver domstolsbeslut..

DN - 3 timmar sedan

Tillerson: Reellt kärnvapenhot mot Tokyo

USA vill öka Nordkoreas ekonomiska isolering och kapa landets diplomatiska band med omvärlden. Men Kina anser att enda lösningen på krisen är dialog.   – Det finns ett reellt hot om en nordkoreansk kärnvapenattack mot Seoul eller Tokyo, säger USA:s utrikesminister Rex Tillerson..

DN - 4 timmar sedan

Macron förbjuder ryska medier

Emmanuel Macron portar ryska mediebolagen Sputnik och RT från den franska presidentkandidatens framträdanden. Han har tidigare retat upp Ryssland med anklagelser om hackerattacker mot honom..

DN - Igår: 19:16

Israel har skjutit ned flygfarkost över Golanhöjderna

En israelisk missil har skjutit ned en flygfarkost över Golanhöjderna i Israel, enligt israeliska militären. Det rapporterar den israeliska tidningen Haaretz..

DN - 5 timmar sedan

Kalifornien mobiliserar mot presidentens politik

I Kalifornien mobiliserar Demokraterna för att sätta käppar i hjulet för president Trumps agenda. Från Silicon Valley till Los Angeles försöker politiska aktivister skydda invandrares rättigheter, stärka miljöregleringarna och höja minimilönerna..

DN - 11 timmar sedan

Tänkt Le Pen-ersättare i förintelsekontrovers

Jean-François Jalkh, som var tänkt att tillfälligt ersätta Marine Le Pen som ledare för Nationella fronten, tackar nej till uppdraget, rapporterar franska tidningen Le Monde..

DN - 6 timmar sedan

Trump: Trodde det skulle vara enklare att vara president

En öppenhjärtig Donald Trump har berättat hur han saknar det liv han levde innan han blev USA:s 45:e president. ”Det här innebär mycket mer jobb. Jag trodde det skulle vara enklare”, säger Trump, uppenbarligen överraskad..

DN - 7 timmar sedan

Le Pen till attack mot make till mördad polis

Minnesceremonin för den polisman som mördades på Champs-Élysées i Paris förra veckan ”förhärligade” samkönade äktenskap. Det anser Jean-Marie Le Pen, pappa till presidentkandidaten Marine Le Pen..

DN - 9 timmar sedan

Netanyahu: Gabriel vägrar svara i telefon

Benjamin Netanyahu försökte ringa Tysklands utrikesminister för att prata ut efter det diplomatiska grälet i veckan. Men Sigmar Gabriel svarade inte, säger den israeliske premiärministern till den tyska tidningen Bild..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.