DN > Utrikes

Monday, 11 December, 08:37

DN - 11 jan 17 kl. 18:44

Martin Gelin: Trump undviker besvärliga frågorNew York. Donald Trumps första presskonferens på månader var ett långfinger mot medierna och det amerikanska folket som behöver få svar på viktiga frågor som lämnades obesvarade..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gelin, York, Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Gelin, Trump, undviker, besvärliga, frågor
DN - 24 mar 17 kl. 20:58

Martin Gelin: Trump kommer att göra sitt bästa för att skylla på andra

På fredagskvällen blev det klart att republikanerna i kongressen stoppar försöket att rösta igenom ett nytt lagförslag som skulle ersätta Barack Obamas sjukvårdsreform. DN:s Martin Gelin svarar på tre frågor..

DN - 17 okt 16 kl. 21:47

Martin Gelin: Trump kan skada den amerikanska demokratin

New York. Enligt Donald Trump är det amerikanska valet en smutsig, korrupt konspiration för att göra Hillary Clinton till president. Bland hans väljare är det allt fler som talar om en väpnad revolution om Trump förlorar.

DN - 15 feb 17 kl. 21:25

Martin Gelin: Trump svar om Israel var en axelryckning

En av världspolitikens mest komplicerade konflikter avfärdades med en axelryckning av president Donald Trump under onsdagens möte med Benjamin Netanyahu. Ska Israel och Palestina vara en stat eller två stater? "Jag gillar den lösning som båda sidorna gillar", sade Trump..

DN - 21 jul 17 kl. 06:51

Martin Gelin: Trump förbereder radikala åtgärder för att stoppa undersökning

Donald Trump undersöker nu möjligheterna att smutskasta eller avskeda Robert Mueller, som leder undersökningen om presidentens ryska kontakter. Trump har även frågat sina jurister om möjligheterna att benåda sig själv, sin närmaste stab och familjemedlemmar. Historiker säger att USA kan vara på väg mot en politisk kris som får Watergate att blekna..

DN - 29 jul 17 kl. 00:05

Martin Gelin: Trump känner sig allt mer hotad och svag som president

ANALYS. Donald Trump har sparkat sin stabschef Reince Priebus. I stället tillsätts John Kelly, som ny leder myndigheten för inrikes säkerhet.

DN - 10 nov 17 kl. 06:12

Martin Gelin: Trump lär lämna Kina med avundsjuka – och det bör oroa oss

För första gången i modern tid besöker en amerikansk president Kina i underläge. Det är nu Xi Jinping, snarare än Donald Trump, som framstår som världens mäktigaste president. Mötet mellan de två världsledarna riskerar att bli en tävling mellan två stormakter, där Trump knappast lär acceptera att behandlas som nummer två i världspolitiken..

DN - 21 jul 16 kl. 06:00

Martin Gelin: Trump har öppnat dörren för extrema och radikala idéer


Cleveland. Ingen retorik kan dölja det faktum att Donald Trump är den mest extrema presidentkandidaten i det republikanska partiets moderna historia. I kväll håller han sitt stora tal på partikonventet..

DN - 03 jan 17 kl. 16:09

Martin Gelin: Trump stoppar kongressens försök att ändra etiska regler

Kongressen i USA inledde året med att upphäva ett omfattande etiskt regelverk. Men de backar nu efter hård kritik från demokraterna och den nyvalde presidenten Donald Trump..

DN - 07 jan 17 kl. 22:38

Martin Gelin: Trump vill fortfarande ha bättre relationer med Ryssland

ANALYS. Trots veckans rapport om att Rysslands regering låg bakom en historisk hackerattack under presidentvalet fortsätter Donald Trump kräva mer vänskapliga relationer med Ryssland. Man får intryck av att han står närmare Putin än det amerikanska folket..

DN - 18 maj 17 kl. 06:31

Martin Gelin: Trump får betalt av Putin, enligt hemlig inspelning

Donald Trumps relationer med Ryssland ser ut att fortsätta dominera bilden av honom som president. Den tidigare FBI-chefen Robert Mueller har nu utsetts som särskild åklagare för att utreda Trumps ryska kontakter. I en inspelad konversation som avslöjades på onsdagen säger en högt uppsatt republikan i kongressen att Trump får betalt av Putin..

DN - 18 maj 17 kl. 06:31

Martin Gelin: Trump får nog betalt av Putin, enligt hemlig inspelning

Donald Trumps relationer med Ryssland ser ut att fortsätta dominera bilden av honom som president. Den tidigare FBI-chefen Robert Mueller har nu utsetts som särskild åklagare för att utreda Trumps ryska kontakter. I en inspelad konversation som avslöjades på onsdagen säger en högt uppsatt republikan i kongressen att han tror att Trump får betalt av Putin..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Militärövning inledd vid Koreahalvön

USA, Sydkorea och Japan inledde under måndagen gemensamma övningar för att spåra robotar från Nordkorea, uppger den sydkoreanska försvarsmakten..

DN - 9 timmar sedan

Ammunition hittad vid julmarknad i Berlin

Enligt den tyska tidningen Bild har stora mängder ammunition hittats i närheten av en julmarknad och en moské i Berlin. .

DN - 10 timmar sedan

Wauquiez ny ledare för Republikanerna – vill ta kampen mot Macron

De franska Republikanerna väntas ta ett kliv till höger under den nya ledaren Laurent Wauquiez. 42-åringen tillhör samma partifalang som Sarkozy och är fast besluten att ta upp kampen mot president Macron..

DN - 10 timmar sedan

Nytt hopp för fängslade småbarnsmamman i Iran

Brittisk-iranska småbarnsmamman Nazanin Zaghari-Ratcliffe har suttit fängslad i Iran sedan förra året. Storbritanniens utrikesminister har i helgen träffat Irans president Hassan Rouhani och en domstolsförhandling mot kvinnan är nu inställd, skriver Sky News. Det kan vara hoppfullt enligt hennes make..

DN - 15 timmar sedan

Isbjörnen som visar hur utrotning går till

Världens isbjörnar blir färre och färre. Och nu har den utsatta djurarten fått ett ansikte, en svältande isbjörn som ger oss en hjärtskärande bild av hur hotet om utrotning kan se ut. Videofilmen visar en björn på Baffinön i norra Kanada som inte är långt från döden..

DN - 16 timmar sedan

Erdogans nära relation med Putin kan snabbt bli kärv

Vladimir Putin och Tayyip Erdogan ska mötas i Ankara under måndagen. Med Turkiets sköra relationer med Europa och USA är Ryssland den bäste vännen..

DN - 17 timmar sedan

Säkerhetsvakt svårt skadad i attack i Jerusalem

En israelisk säkerhetsvakt har skadats allvarligt i en knivattack nära den centrala busstationen i Jerusalem, enligt israeliska polisen. Offret, en 25-årig man, har förts till sjukhus, medan förövaren, en 24-årig palestinier från Västbanken, har gripits..

DN - 18 timmar sedan

Malala gratulerade fredspristagaren

Icans generalsekreterare Beatrice Fihn skickade ett tydligt budskap till världens kärnvapenländer när hon tog emot Nobels fredspris. – Risken för att kärnvapen används är större i dag än i slutet av kalla kriget, sade svenskan..

DN - 20 timmar sedan

Sanna Torén Björling: Trump har unik möjlighet att stöpa om rättsväsendet

I rask takt utser president Donald Trump konservativa, federala domare på livstid. Rekordmånga platser står tomma och Trump har unika möjligheter att på bara några år stöpa om rättsväsendet. Följden kan bli att den dömande makten blir lika ideologiskt polariserad som kongressen..

DN - 23 timmar sedan

Ingen av eldarna under kontroll i Kalifornien

Brandmännen i den amerikanska delstaten Kalifornien gjorde vissa framsteg under lördagen. Evakueringar i områden kring Santa Barbara och Ventura behövde aldrig genomföras – men ingen av de sex löpeldarna är ännu under kontroll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.