DN > Utrikes

Tuesday, 20 February, 02:57

DN - 11 jan 17 kl. 18:44

Martin Gelin: Trump undviker besvärliga frågorNew York. Donald Trumps första presskonferens på månader var ett långfinger mot medierna och det amerikanska folket som behöver få svar på viktiga frågor som lämnades obesvarade..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gelin, York, Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Gelin, Trump, undviker, besvärliga, frågor
DN - 24 mar 17 kl. 20:58

Martin Gelin: Trump kommer att göra sitt bästa för att skylla på andra

På fredagskvällen blev det klart att republikanerna i kongressen stoppar försöket att rösta igenom ett nytt lagförslag som skulle ersätta Barack Obamas sjukvårdsreform. DN:s Martin Gelin svarar på tre frågor..

DN - 17 okt 16 kl. 21:47

Martin Gelin: Trump kan skada den amerikanska demokratin

New York. Enligt Donald Trump är det amerikanska valet en smutsig, korrupt konspiration för att göra Hillary Clinton till president. Bland hans väljare är det allt fler som talar om en väpnad revolution om Trump förlorar.

DN - 15 feb 17 kl. 21:25

Martin Gelin: Trump svar om Israel var en axelryckning

En av världspolitikens mest komplicerade konflikter avfärdades med en axelryckning av president Donald Trump under onsdagens möte med Benjamin Netanyahu. Ska Israel och Palestina vara en stat eller två stater? "Jag gillar den lösning som båda sidorna gillar", sade Trump..

DN - 21 jul 17 kl. 06:51

Martin Gelin: Trump förbereder radikala åtgärder för att stoppa undersökning

Donald Trump undersöker nu möjligheterna att smutskasta eller avskeda Robert Mueller, som leder undersökningen om presidentens ryska kontakter. Trump har även frågat sina jurister om möjligheterna att benåda sig själv, sin närmaste stab och familjemedlemmar. Historiker säger att USA kan vara på väg mot en politisk kris som får Watergate att blekna..

DN - 29 jul 17 kl. 00:05

Martin Gelin: Trump känner sig allt mer hotad och svag som president

ANALYS. Donald Trump har sparkat sin stabschef Reince Priebus. I stället tillsätts John Kelly, som ny leder myndigheten för inrikes säkerhet.

DN - 10 nov 17 kl. 06:12

Martin Gelin: Trump lär lämna Kina med avundsjuka – och det bör oroa oss

För första gången i modern tid besöker en amerikansk president Kina i underläge. Det är nu Xi Jinping, snarare än Donald Trump, som framstår som världens mäktigaste president. Mötet mellan de två världsledarna riskerar att bli en tävling mellan två stormakter, där Trump knappast lär acceptera att behandlas som nummer två i världspolitiken..

DN - 11 jan 18 kl. 06:10

Martin Gelin: Trump verkar ha fått kalla fötter

Åklagaren Robert Mueller har gjort det klart att han vill förhöra även Donald Trump i undersökningen om presidentens ryska kontakter. Trump säger nu att han inte behöver ställa upp på en sådan intervju, men det är tveksamt om han har juridiska grunder att avstå..

DN - 06 feb 18 kl. 06:05

Martin Gelin: Trump lär inte skadas av börsraset

Under det senaste året har Donald Trump gång på gång tagit åt sig äran för att börsen går uppåt. Efter måndagens börsras kan Trump kan få ångra sådant skryt. Men politiskt lär han inte påverkas av raset, om det inte skulle fortsätta kraftigt nedåt..

DN - 21 jul 16 kl. 06:00

Martin Gelin: Trump har öppnat dörren för extrema och radikala idéer


Cleveland. Ingen retorik kan dölja det faktum att Donald Trump är den mest extrema presidentkandidaten i det republikanska partiets moderna historia. I kväll håller han sitt stora tal på partikonventet..

DN - 03 jan 17 kl. 16:09

Martin Gelin: Trump stoppar kongressens försök att ändra etiska regler

Kongressen i USA inledde året med att upphäva ett omfattande etiskt regelverk. Men de backar nu efter hård kritik från demokraterna och den nyvalde presidenten Donald Trump..

DN - 07 jan 17 kl. 22:38

Martin Gelin: Trump vill fortfarande ha bättre relationer med Ryssland

ANALYS. Trots veckans rapport om att Rysslands regering låg bakom en historisk hackerattack under presidentvalet fortsätter Donald Trump kräva mer vänskapliga relationer med Ryssland. Man får intryck av att han står närmare Putin än det amerikanska folket..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Så engagerade ryska trollfalsarier amerikaner till demonstrationer

Förbryllade aktivister som hörsammade maningen om att i Houston demonstrera mot ”islamiseringen av Texas”, en manifestation som nätaktiva gruppen Heart of Texas kallat till, klagade på sociala medier över att ingen ledande kraft från gruppen dök upp..

DN - 2 timmar sedan

Domstol vill åtala Fujimori för sex mord

En domstol i Peru vill ställa den före detta presidenten Alberto Fujimori inför rätta för morden på sex bönder 1992. Enligt domstolen saknar Fujimori immunitet, trots att han nyligen benådats och släppts ur fängelset där han avtjänade ett 25-årigt straff för människorättsbrott och korruption under 1990-talet..

DN - 3 timmar sedan

Nära 80 civila dödade av flyg i östra Ghouta

Minst 77 civila uppges ha dödats i regeringens flygangrepp mot det rebellkontrollerade området östra Ghouta i närheten av Syriens huvudstad Damaskus..

DN - 3 timmar sedan

Oxfam ber officiellt Haiti om ursäkt

Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010. Det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen har släppt delar av. Nu kommer organisationen med en officiell ursäkt till önationen..

DN - 4 timmar sedan

Maldivernas president vill förlänga undantagstillståndet

Den konstitutionella krisen i östaten Maldiverna fortsätter. Under måndagen uppmanade republikens president Abdulla Yameen parlamentet att förlänga undantagstillståndet. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 4 timmar sedan

Björn af Kleen: De drabbade Floridaungdomarnas energi är mäktig

Är helgens vrede efter skolskjutningen i Florida tecken på en ny radikal ungdomsrörelse? Den 24 mars väntas ungdomar över hela USA demonstrera för strängare vapenlagar. Men är attityden representativ för landet i stort?.

DN - 5 timmar sedan

Människorättsgrupp: Burma döljer massaker med bulldozrar

Burmesiska regeringen försöker dölja spåren av massakrerna av rohingyer i delstaten Rakhine med hjälp av bulldozrar. Det hävdar människorättsgruppen The Arakan Project, men Burmas regering nekar, skriver den brittiska tidningen The Guardian..

DN - 5 timmar sedan

Kreml: Åtalet mot 13 ryssar ”utan substans”

Rysslands regering kritiserar kraftigt det amerikanska åtalet mot 13 ryssar som misstänks ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet 2016.  – Ryssland har aldrig blandat sig i, och har inte för vana att blanda sig i andra länders interna angelägenheter, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov. .

DN - 9 timmar sedan

Han kan fälla de tyska regeringsplanerna – och Merkel

BERLIN. Frågan om hur Tyskland ska styras i framtiden avgörs inte i Berlins regeringskvarter, utan av besvikna tyska Socialdemokrater.  DN har träffat nej-falangens affischnamn Kevin Kühnert som turnerar landet runt för att stjälpa regeringsplanerna.

DN - 10 timmar sedan

Trump positiv till stärkt bakgrundskontroll vid vapenköp

Donald Trump stöder federala åtgärder för att förbättra bakgrundskontrollen vid försäljning av skjutvapen. Det uppger en talesperson för USA-presidenten på måndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.