SR > Nyheter

Thursday, 23 March, 23:09

SR - 11 jan 17 kl. 18:33

Pulverbrev innehöll dödshotDen pulverförsändelse som skickades till SVT-medarbetaren och journalisten Janne Josefsson innehöll ett dödshot och en nyårshälsning skrivet på engelska, rapporterar SVT Nyheter Väst..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SVT, Janne Josefsson, SVT Nyheter Väst

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pulverbrev, innehöll, dödshot
Nyan - 02 nov 16 kl. 05:01

Anmälde jaktkamrat för dödshot – fick fängelse

En man som nu dömts för falsk angivelse skickade sms med dödshot till sig själv – och anmälde grannen. Avundsjuka på grannens vapen tros vara orsaken.
Den dömde mannen skickade under sensommaren och hösten 2015 21 stycken hotfulla sms till sig själv som bland annat innehöll dödshot.

Barometern - 10 jun 14 kl. 11:52

Dom för dödshot mot ung tjej

Under flera års tid blev en ung tjej trakasserad av en äldre kille. Nu döms han till skyddstillsyn för olaga hot och ofredande. Genom brev, besök och telefonsamtal har mannen, som är i 25-årsåldern, tagit kontakt med kvinnan trots att hon tydligt visat att hon inte är intresserad.

Barometern - 28 okt 16 kl. 13:23

Sms:et innehöll dödshot

GT - 23 okt 13 kl. 20:33

Dödshot via mobilen sprids bland tioåringar

Ett meddelande som innehåller ett dödshot sprids nu lavinartat bland tioåringar i Sjuhärad. ? Det låter lite absurt, men det här har tagit skruv bland tioåringarna, säger förundersökningsledaren Mikael Söderman till Borås Tidning..

Barometern - 22 okt 15 kl. 08:20

Man åtalas för dödshot i förening

Flera personer i en förening i Oskarshamn har via sms fått upprepade grova hot av en tidigare medlem. Bland annat innehåller sms:en flera dödshot. Nu åtalas mannen för olaga hot och ofredande..

Nyheter 24 - 09 jun 12 kl. 15:58

Mobilnummer återanvändes - tonåring fick dödshot "dygnet runt"


George Zimmerman sköt ihjäl en 17-årig obeväpnad pojke i februari tidigare i år.Mördarens nummer stängdes av - men nu verkar det som telefonnumret återuppstått. Tonåringen Alexander Guy förväntade sig att mobiltelefonen skulle vara i nyskick när han fick sin första telefon någonsin.

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 10:00

Kvinna utsattes för sms-terror med dödshot


Sms-terrorn mot kvinnan pågick under en dryg månads tid.Över 400 sms landade i hennes mobil.De första dagarna innehöll sms:en hot om att hon skulle misshandlas och dödas.

Barometern - 26 jun 13 kl. 16:19

Villkorlig dom för dödshot via sms

En man skickade hotfulla och sexuellt kränkande sms till en kvinna. Han döms nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Tingsrätten i Kalmar bestämmer påföljden till villkorlig dom och 3200 kronor i böter.

Västerbottens Folkblad - 19 jun 14 kl. 10:45

Dömd för dödshot mot par

29-årig kvinna erkände gärningen. Det  var under ett par dagar i slutet av maj ifjol som en 29-årig kvinna skickade sms och ringde telefonsamtal till en man, där hon hotade att döda eller skada en kvinna i mannens närhet. Kontakterna polisanmäldes och den 29-åriga kvinnan erkände hoten.

Sydsvenskan - 01 jun 15 kl. 19:14

Frias från dödshot på Facebook

Högsta domstolen i USA rev på måndagen upp en fängelsedom mot en man som hade åtalats för att ha dödshotat sin hustru i ett inlägg på Facebook.Efter att ha separerat från hustrun diktade mannen ett inlägg som låtrader ur en raptext, där han talade om "tusen sätt" att döda hustrun och att han inte skulle vila förrän hennes kropp var dränkt i blod.Mannen dömdes till tre års fängelse, men straffet upphävs nu eftersom Högsta domstolen anser att Facebookinlägget inte innehåller ett uttryckligt uppsåt att tillfoga skada.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 15 kl. 19:14

Frias från dödshot på Facebook

Högsta domstolen i USA rev på måndagen upp en fängelsedom mot en man som hade åtalats för att ha dödshotat sin hustru i ett inlägg på Facebook.Efter att ha separerat från hustrun diktade mannen ett inlägg som låtrader ur en raptext, där han talade om "tusen sätt" att döda hustrun och att han inte skulle vila förrän hennes kropp var dränkt i blod.Mannen dömdes till tre års fängelse, men straffet upphävs nu eftersom Högsta domstolen anser att Facebookinlägget inte innehåller ett uttryckligt uppsåt att tillfoga skada.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Bekräftat: Omröstning om ny sjukvårdsplan skjuts upp i USA

Omröstningen i amerikanska representanthuset om förslag om ny sjukvårdsplan skjuts upp. För få republikaner stället sig bakom förslaget i dag..

SR - 2 timmar sedan

S i tyska Saarland vinner på Schulz-effekt

På söndag är det val i den minsta av Tysklands 16 delstater. Saarland väcker sällan uppmärksamhet men har nu hamnat mitt i den politiska hetluften..

SR - 2 timmar sedan

Londonbor samlades för att hedra offren

Tusentals londonbor samlades under kvällen på Trafalgar Square för att hedra offren i gårdagens attack..

SR - 3 timmar sedan

Man gripen misstänkt för hot mot judiska organisationer

Israelisk polis har gripit en 19-årig man misstänkt för de bombhot som drabbat flera judiska föreningar i USA. Den misstänkte mannens motiv är inte kända, men enligt den israeliska polisen kan han också ha legat bakom hot i Nya Zeeland och Australien..

SR - 3 timmar sedan

EU-förslag kan ge lägre priser

Det bör bli lättare att köpa bilförsäkring och andra finansiella tjänster i andra europeiska länder. Det anser EU-kommissionen, som hoppas att nya lagförslag ska ge lägre priser..

SR - 4 timmar sedan

Ny drunkningskatastrof på Medelhavet

250 migranter befaras ha drunknat på Medelhavet, uppger nyhetsbyrån AFP..

SR - 4 timmar sedan

Sydafrikanskt museum hedrar Sverige

I dag öppnar en permanent utställning i Sydafrika som sätter fokus på Sveriges stöd till ANC och kampen mot apartheid. En viktig utställning för att inte glömma Sydafrikas historia, menar museets chef..

SR - 5 timmar sedan

Hexagon får böta 6,2 miljoner

Mätteknikbolaget Hexagon får böta 6,2 miljoner kronor för att bolaget inte direkt gick ut och berättade att vd:n Ola Rollén var anhållen och misstänkt för insiderbrott i Norge.

SR - 5 timmar sedan

London återhämtar sig efter gårdagens terrordåd

I London håller situationen på att normaliseras efter gårdagens terrordåd i närheten av parlamentet. Westminster Bridge, där människor mejades ner av en ensam gärningsman i bil, har öppnat igen och trafiken är igång vid tunnelbanestationen i området. Samtidigt har det i dag kommit mer uppgifter om gärningsmannen..

SR - 7 timmar sedan

Brittisk attentatsman utreddes av MI5

Attentatsmannen var en brittisk 52-åring och har förekommit i en utredning av landets underrättelsetjänst kring våldsam extremism. Samtidigt påstår sig terrorgruppen IS ligga bakom dådet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.