SR > Nyheter

Tuesday, 21 February, 10:50

SR - 11 jan 17 kl. 18:33

Pulverbrev innehöll dödshotDen pulverförsändelse som skickades till SVT-medarbetaren och journalisten Janne Josefsson innehöll ett dödshot och en nyårshälsning skrivet på engelska, rapporterar SVT Nyheter Väst..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SVT, Janne Josefsson, SVT Nyheter Väst

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pulverbrev, innehöll, dödshot
Nyan - 02 nov 16 kl. 05:01

Anmälde jaktkamrat för dödshot – fick fängelse

En man som nu dömts för falsk angivelse skickade sms med dödshot till sig själv – och anmälde grannen. Avundsjuka på grannens vapen tros vara orsaken.
Den dömde mannen skickade under sensommaren och hösten 2015 21 stycken hotfulla sms till sig själv som bland annat innehöll dödshot.

Barometern - 10 jun 14 kl. 11:52

Dom för dödshot mot ung tjej

Under flera års tid blev en ung tjej trakasserad av en äldre kille. Nu döms han till skyddstillsyn för olaga hot och ofredande. Genom brev, besök och telefonsamtal har mannen, som är i 25-årsåldern, tagit kontakt med kvinnan trots att hon tydligt visat att hon inte är intresserad.

Barometern - 28 okt 16 kl. 13:23

Sms:et innehöll dödshot

GT - 23 okt 13 kl. 20:33

Dödshot via mobilen sprids bland tioåringar

Ett meddelande som innehåller ett dödshot sprids nu lavinartat bland tioåringar i Sjuhärad. ? Det låter lite absurt, men det här har tagit skruv bland tioåringarna, säger förundersökningsledaren Mikael Söderman till Borås Tidning..

Barometern - 22 okt 15 kl. 08:20

Man åtalas för dödshot i förening

Flera personer i en förening i Oskarshamn har via sms fått upprepade grova hot av en tidigare medlem. Bland annat innehåller sms:en flera dödshot. Nu åtalas mannen för olaga hot och ofredande..

Nyheter 24 - 09 jun 12 kl. 15:58

Mobilnummer återanvändes - tonåring fick dödshot "dygnet runt"


George Zimmerman sköt ihjäl en 17-årig obeväpnad pojke i februari tidigare i år.Mördarens nummer stängdes av - men nu verkar det som telefonnumret återuppstått. Tonåringen Alexander Guy förväntade sig att mobiltelefonen skulle vara i nyskick när han fick sin första telefon någonsin.

Kristianstadsbladet - 18 sep 12 kl. 10:00

Kvinna utsattes för sms-terror med dödshot


Sms-terrorn mot kvinnan pågick under en dryg månads tid.Över 400 sms landade i hennes mobil.De första dagarna innehöll sms:en hot om att hon skulle misshandlas och dödas.

Barometern - 26 jun 13 kl. 16:19

Villkorlig dom för dödshot via sms

En man skickade hotfulla och sexuellt kränkande sms till en kvinna. Han döms nu för olaga hot och sexuellt ofredande. Tingsrätten i Kalmar bestämmer påföljden till villkorlig dom och 3200 kronor i böter.

Västerbottens Folkblad - 19 jun 14 kl. 10:45

Dömd för dödshot mot par

29-årig kvinna erkände gärningen. Det  var under ett par dagar i slutet av maj ifjol som en 29-årig kvinna skickade sms och ringde telefonsamtal till en man, där hon hotade att döda eller skada en kvinna i mannens närhet. Kontakterna polisanmäldes och den 29-åriga kvinnan erkände hoten.

Sydsvenskan - 01 jun 15 kl. 19:14

Frias från dödshot på Facebook

Högsta domstolen i USA rev på måndagen upp en fängelsedom mot en man som hade åtalats för att ha dödshotat sin hustru i ett inlägg på Facebook.Efter att ha separerat från hustrun diktade mannen ett inlägg som låtrader ur en raptext, där han talade om "tusen sätt" att döda hustrun och att han inte skulle vila förrän hennes kropp var dränkt i blod.Mannen dömdes till tre års fängelse, men straffet upphävs nu eftersom Högsta domstolen anser att Facebookinlägget inte innehåller ett uttryckligt uppsåt att tillfoga skada.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 15 kl. 19:14

Frias från dödshot på Facebook

Högsta domstolen i USA rev på måndagen upp en fängelsedom mot en man som hade åtalats för att ha dödshotat sin hustru i ett inlägg på Facebook.Efter att ha separerat från hustrun diktade mannen ett inlägg som låtrader ur en raptext, där han talade om "tusen sätt" att döda hustrun och att han inte skulle vila förrän hennes kropp var dränkt i blod.Mannen dömdes till tre års fängelse, men straffet upphävs nu eftersom Högsta domstolen anser att Facebookinlägget inte innehåller ett uttryckligt uppsåt att tillfoga skada.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Wallström möter Lavrov

I dag möter utrikesminister Margot Wallström (S) sin ryske motpart Sergej Lavrov i Moskva. Ett tillfälle att förbättra stämningen efter en period av frostiga rysk-svenska relationer. Ekot rapporterar direkt från pressträffen klockan 10 svensk tid..

SR - 3 timmar sedan

Oro för fusk i Ecuadors presidentval

I Ecuador protesterar människor utanför valmyndigheten i protest mot att resultatet i söndagens presidentval fortfarande inte offentliggjorts. Oppositionen varnar för fusk och militären har gått ut och sagt att folkets röst måste respekteras. Men valmyndigheten manar till lugn..

SR - 5 timmar sedan

Human Rights Watch: Början till slutet på demokratin i Kambodja

Kambodjas parlament har röstat igenom en lag som ger landets högsta domstol och inrikesdepartementet makten att upplösa politiska partier..

SR - 5 timmar sedan

Tonåring skulle användas som mänsklig sköld av IS

Vår korrespondent Johan-Mathias Sommarström fortsätter följa den irakiska arméns offensiv för att återta staden Mosul från terrorgruppen IS. Han har träffat 16-årige Yahia som lyckades fly..

SR - 5 timmar sedan

Kronofogden har undersökt insiderjobb

Kronofogden har undersökt om någon av de egna anställda kan vara inblandad i de misstänkta bedrägerier som myndigheten har polisanmält..

SR - 5 timmar sedan

Förslag: Asylsökande ska kunna avvisas utanför EU vid kris

Tyskland och Frankrike föreslår en slags krismekanism som innebär att asylsökande ska kunna direktavvisas till läger i länder utanför EU om flyktingströmmarna blir för stora, enligt ett internt dokument som diskuteras i EU och som Ekot läst..

SR - 5 timmar sedan

Fem döda i flygolycka i Australien

Fem personer omkom i en flygolycka utanför Melbourne, Australien, när planet som just hade lyft störtade ned i ett köpcentrum..

SR - 7 timmar sedan

Krisande Postnord blir fråga i näringsutskottet

I dag kommer näringsminister Mikael Damberg att utfrågas i näringsutskottet om vad regeringen planerar göra åt krisen inom Postnord. Utskottets vice ordförande, moderaten Lars Hjälmered, är orolig att bolaget i framtiden inte kommer att klara sitt samhällsuppdrag..

SR - 13 timmar sedan

Grekland går med på nya reformer för att få nödlån

Grekland har i dag kommit ett steg närmare att få nya utbetalningar av nödlån. Vid euroländernas finansministermöte i Bryssel gick Grekland med på en kompromiss om nya reformer, rapporterar vår utsände..

SR - 13 timmar sedan

Trump utser ny säkerhetsrådgivare

Trump utser ny säkerhetsrådgivare efter Michael Flynns avgång - det blir general Herbert Raymond McMaster, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.