Dagen > Nyheter

Friday, 28 April, 08:21

Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ande, Excel, Daniel Alm, Pingst Pastor, Andes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helige, Andeär , ävenför , Excel-människor
Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”

Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..

SR - 08 jan 14 kl. 06:35

Även stenåldersmänniskor hade karies

För ungefär 15 000 år sedan levde en grupp människor i en grotta i norra Marocko. De åt ovanligt mycket nötter; varianter av ekollon, pinjenötter och pistachnötter som de även verkar ha lagrat i grottan. Och nu tror brittiska forskare att nötterna gav dem ett problem som var ovanligt på stenåldern, nämligen hål i tänderna..

YLE - 09 sep 16 kl. 14:00

Kalvar gör människor sjuka i Österbotten

I Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo härjar som bäst en epidemi bland människor och kalvar. Sjukdomen förorsakas av parasiten Cryptosporidium och smittar från kalvar till människor, men även mellan människor. Smittvägarna kan vara direktkontakt med djur eller deras avföring, men även via kontaminerade beröringsytor och föremål.

YLE - 06 apr 17 kl. 11:34

Niinistö: Vi talade mera om människorättsfrågor än om pandor

President Sauli Niinistö har berättat mera om den kinesiska presidenten Xi Jinping besök i Finland i går. Niinistö anser att presskonferensen tillsammans president Xi inte var unik. De reportrar som var på plats fick inte ställa några frågor utan Niinistö och Xi läste upp var sitt uttalande.

BT - 25 dec 14 kl. 13:35

Påven: Extra många jultårar

Det är sannerligen många tårar den här julen, sade påve Franciskus när han höll sitt årliga jultal urbi et orbi, "till staden Rom och hela världen". Inför de tiotusentals människor som i Vatikanen slutit upp vid Peterskyrkans balkong manade påven till fred i Nigeria, Ukraina och världens andra konfliktområden, fördömde attacken mot skolbarn i Pakistan och tackade alla som kämpar mot ebolaepidemin.Sina allra starkaste ord tillägnade dock påven de människor som fallit offer för extremistgruppen Islamiska staten (IS).

GöteborgsPosten - 11 mar 13 kl. 07:37

"Även yngre människor borde vara rädda"

Regissören och författaren Carin Mannheimer blir upprörd när hon läser debattartikeln..

ÖstersundsPosten - 19 jul 16 kl. 11:06

Antalet husbilar ökar: Även yngre människor och barnfamiljer slår till

Antalet husbilar i Jämtland har ökad de senaste fem åren. Det visar statistik från Statistiska centralbyråns register. - Det får jag lov att säga att jag sett en ökning, säger Mattias Ling, Molunds fritid..

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 07:00

"Påven borde ha valt Franciskus II"

Foto: Scanpix
Det som överraskar kulturskribent Bo Bjelvehammar mest med valet av påve är namnet. Franciskus är ett namn som pekar åt ett visst håll och skapar förväntningar. Och borde han egentligen ha valt Franciskus den andre?

Supermiljöbloggen - 28 jan 14 kl. 19:48

Påven Francis skriver ett grönt manifest

Vatikanen rapporterar att Påven Francis skriver på en encyklika om ekologi. Påven Francis är mest känd som en förkämpe för fattiga människor men har också uttryckt sig till stöd för miljön. I mars förra året motiverade Jorge Mario Bergoglio sitt uppkallande efter den helige Franciskus med att han lärt oss “profound respect for the whole of creation and the protection of our environment, which all too often, instead of using for the good, we exploit greedily, to one another’s detriment.

Världen Idag - 23 jan 17 kl. 12:40

En annorlunda ande är precis vad du och jag behöver.

Vissa människor har det där som gör hela skillnaden. De har genombrottskraft. Du vet den där typen av människor som får jobbet gjort i stället för att bara snacka.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 5 timmar sedan

Joel Halldorf: Religionen är synlig, och här för att stanna

Vad som inte fungerar är att ropa på förbud enbart med hänvisning till att något är religiöst..

Dagen - 5 timmar sedan

80-åringen som hyllar arbete med ungdomar

– Ungdomsförbundet har varit av­görande för min livsinriktning.Eskil Albertsson sparar inte på berömmet när han ger Svenska alliansmissionens ungdom, SAU, en stor del av äran för att hans liv blev som det blev..

Dagen - 5 timmar sedan

Åsa Molin: Så tränar vi vår andliga hörsel

Det första vi behöver göra är att erkänna vår andliga hörselnedsättning..

Dagen - 5 timmar sedan

Lär dig känna igen herdens röst

På söndag har vi kommit fram till den tredje söndagen i påsktiden och kyrkoårets tema handlar om herden. Den gode herden..

Dagen - 5 timmar sedan

”Frågan handlar ytterst om yttrandefrihet”

Huvudargumentet för de som inte vill bojkotta är att det är bättre att ta en debatt med fiender till demokratin i ett demokratiskt rum. Annars menar de som säger nej till bojkott att dessa tankeströmningar kommer att hitta andra forum, till exempel på nätet..

Dagen - 5 timmar sedan

Vibeke Olsson: Nu är det bilden av Hédi som stiger fram

Författaren Vibeke Olsson hör till de författare som har beslutat att inte delta på årets bokmässa. ”Det är ingen lätt fråga, men för mig blev det avgörande ­när jag fick höra att överlevaren från Auschwitz, Hédi Fried, inte ville komma dit”, säger hon..

Dagen - 5 timmar sedan

”Det är alldeles för tyst kring gennmodifiering”

Trots att CRISPR kan få enorma konsekvenser för mänskligheten har den politiska debatten hittills varit mycket begränsad. Kristdemokraten Chatrine Pålsson Ahlgren och moderaten Finn Bengtsson tycker båda att det är alldeles för tyst kring gennmodifiering..

Dagen - 5 timmar sedan

En ömsint skildring av den stillsamma vardagen

Siri Johansson (1918–2010) var hemmafru i bruksorten Husum i Ångermanland. Men barnen blev stora, och strax efter 70 blev hon änka. Vad gör man då av sina händer, sin omsorg?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.