Dagen > Nyheter

Sunday, 26 March, 18:58

Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ande, Excel, Daniel Alm, Pingst Pastor, Andes

Dela artikeln

294 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helige, Andeär , ävenför , Excel-människor
Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”

Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..

SR - 08 jan 14 kl. 06:35

Även stenåldersmänniskor hade karies

För ungefär 15 000 år sedan levde en grupp människor i en grotta i norra Marocko. De åt ovanligt mycket nötter; varianter av ekollon, pinjenötter och pistachnötter som de även verkar ha lagrat i grottan. Och nu tror brittiska forskare att nötterna gav dem ett problem som var ovanligt på stenåldern, nämligen hål i tänderna..

YLE - 09 sep 16 kl. 14:00

Kalvar gör människor sjuka i Österbotten

I Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo härjar som bäst en epidemi bland människor och kalvar. Sjukdomen förorsakas av parasiten Cryptosporidium och smittar från kalvar till människor, men även mellan människor. Smittvägarna kan vara direktkontakt med djur eller deras avföring, men även via kontaminerade beröringsytor och föremål.

BT - 25 dec 14 kl. 13:35

Påven: Extra många jultårar

Det är sannerligen många tårar den här julen, sade påve Franciskus när han höll sitt årliga jultal urbi et orbi, "till staden Rom och hela världen". Inför de tiotusentals människor som i Vatikanen slutit upp vid Peterskyrkans balkong manade påven till fred i Nigeria, Ukraina och världens andra konfliktområden, fördömde attacken mot skolbarn i Pakistan och tackade alla som kämpar mot ebolaepidemin.Sina allra starkaste ord tillägnade dock påven de människor som fallit offer för extremistgruppen Islamiska staten (IS).

GöteborgsPosten - 11 mar 13 kl. 07:37

"Även yngre människor borde vara rädda"

Regissören och författaren Carin Mannheimer blir upprörd när hon läser debattartikeln..

ÖstersundsPosten - 19 jul 16 kl. 11:06

Antalet husbilar ökar: Även yngre människor och barnfamiljer slår till

Antalet husbilar i Jämtland har ökad de senaste fem åren. Det visar statistik från Statistiska centralbyråns register. - Det får jag lov att säga att jag sett en ökning, säger Mattias Ling, Molunds fritid..

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 07:00

"Påven borde ha valt Franciskus II"

Foto: Scanpix
Det som överraskar kulturskribent Bo Bjelvehammar mest med valet av påve är namnet. Franciskus är ett namn som pekar åt ett visst håll och skapar förväntningar. Och borde han egentligen ha valt Franciskus den andre?

Supermiljöbloggen - 28 jan 14 kl. 19:48

Påven Francis skriver ett grönt manifest

Vatikanen rapporterar att Påven Francis skriver på en encyklika om ekologi. Påven Francis är mest känd som en förkämpe för fattiga människor men har också uttryckt sig till stöd för miljön. I mars förra året motiverade Jorge Mario Bergoglio sitt uppkallande efter den helige Franciskus med att han lärt oss “profound respect for the whole of creation and the protection of our environment, which all too often, instead of using for the good, we exploit greedily, to one another’s detriment.

Världen Idag - 23 jan 17 kl. 12:40

En annorlunda ande är precis vad du och jag behöver.

Vissa människor har det där som gör hela skillnaden. De har genombrottskraft. Du vet den där typen av människor som får jobbet gjort i stället för att bara snacka.

DalaDemokraten - 01 dec 15 kl. 17:40

Callert föreläste om helige Franciskus

Franciskus som levde i Assisi i Italien, åren 1182-1226, föddes i en mycket förmögen köpmansfamilj. Han var en vild och ärelysten yngling, drog ut i flera krig och strävade efter att göra karriär och bli riddare. Men han genomgick en livskris efter en tids sjukdom och umbäranden.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrktjuven vill stanna kvar i Sverige

Den numera 65-årige spanjor som har dömts för en rad grova stölder från svenska kyrkor vill inte överföras till spanskt fängelse..

Dagen - 3 timmar sedan

Saron i Göteborg vill bygga 90 nya bostäder

EFK-församlingen planerar att utveckla området i Annedal med 90 nya bostäder, nya kontor och ett helt nytt kapell..

Dagen - 4 timmar sedan

Ny webbplats hjälper att planera gudstjänster

Gudstjänst.se. Det är namnet att lägga på minnet om du behöver hjälp och inspiration inför kommande söndag..

Dagen - 5 timmar sedan

Malmökyrka öppnar efter flera års renovering

Efter två år öppnar S:t Pauli kyrka i Malmö upp portarna igen nu i helgen..

Dagen - 6 timmar sedan

Nystart för svenska grenen av Kristna ambassaden

Efter att ha legat i vila i flera år drar svenska avdelningen inom den Israelvänliga organisationen Internationella kristna ambassaden igång verksamheten igen. – Vi vill öppna ögonen på dem som utmålar Israel som den stora boven i konflikten med palestinierna, säger direktor Anders Sjöberg till Dagen..

Dagen - 7 timmar sedan

Pannkakskyrkan blev Reach

Sedan starten i Uppsala 2006 har Pannkakskyrkan växt och i dag finns nätverket representerat på olika orter över hela landet. För att ta nästa steg byter nu även riksorganisationen namn till Reach..

Dagen - 23 timmar sedan

Utmärkelse till Tim Keller dras tillbaka

Välrenommerade Princeton Theological Seminary i New Jersey meddelade först att Redeemer Presbyterians grundare Tim Keller skulle få 2017 års Kuyper Prize. Men nu har skolledningen ändrat sig..

Dagen - Igår: 16:30

Minröjning vid Jesus dopplats försenas

Nästan en halv miljon turister promenerar årligen förbi två inhägnade minfält för att besöka Qasr al-Yahud, vilket betyder "Judarnas slott" på arabiska, den plats där Jesus tros ha döpts i Jordanfloden..

Dagen - Igår: 14:20

Jesu grav riskerar att förstöras – trots renovering

Restaureringsarbeten vid Heliga gravens kyrka i Jerusalem visar en av världens heligaste platser vilar på instabil grund..

Dagen - Igår: 13:30

Utredning avvisar påstått stöd till Hamas

En statlig översyn i Australien har inte hittat några bevis för Israels påstående om att organisationen World Vision skulle ha omdirigerat miljontals kronor per år till Hamas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.