Dagen > Nyheter

Sunday, 26 February, 11:20

Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ande, Excel, Daniel Alm, Pingst Pastor, Andes

Dela artikeln

294 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helige, Andeär , ävenför , Excel-människor
Dagen - 12 jan 17 kl. 03:05

”Helige Ande är även för Excel-människor”

Pingstföreståndaren Daniel Alm kallade Pingst Pastor-konferensen för ”omklädningsrummet inför matchen”. Han bad de 520 pastorerna att stå upp när bibelordet lästes. Och han inpräntade att återupptäcka den helige Andes kraft i församlingarna..

SR - 08 jan 14 kl. 06:35

Även stenåldersmänniskor hade karies

För ungefär 15 000 år sedan levde en grupp människor i en grotta i norra Marocko. De åt ovanligt mycket nötter; varianter av ekollon, pinjenötter och pistachnötter som de även verkar ha lagrat i grottan. Och nu tror brittiska forskare att nötterna gav dem ett problem som var ovanligt på stenåldern, nämligen hål i tänderna..

YLE - 09 sep 16 kl. 14:00

Kalvar gör människor sjuka i Österbotten

I Jakobstad, Nykarleby, Pedersöre och Larsmo härjar som bäst en epidemi bland människor och kalvar. Sjukdomen förorsakas av parasiten Cryptosporidium och smittar från kalvar till människor, men även mellan människor. Smittvägarna kan vara direktkontakt med djur eller deras avföring, men även via kontaminerade beröringsytor och föremål.

BT - 25 dec 14 kl. 13:35

Påven: Extra många jultårar

Det är sannerligen många tårar den här julen, sade påve Franciskus när han höll sitt årliga jultal urbi et orbi, "till staden Rom och hela världen". Inför de tiotusentals människor som i Vatikanen slutit upp vid Peterskyrkans balkong manade påven till fred i Nigeria, Ukraina och världens andra konfliktområden, fördömde attacken mot skolbarn i Pakistan och tackade alla som kämpar mot ebolaepidemin.Sina allra starkaste ord tillägnade dock påven de människor som fallit offer för extremistgruppen Islamiska staten (IS).

GöteborgsPosten - 11 mar 13 kl. 07:37

"Även yngre människor borde vara rädda"

Regissören och författaren Carin Mannheimer blir upprörd när hon läser debattartikeln..

ÖstersundsPosten - 19 jul 16 kl. 11:06

Antalet husbilar ökar: Även yngre människor och barnfamiljer slår till

Antalet husbilar i Jämtland har ökad de senaste fem åren. Det visar statistik från Statistiska centralbyråns register. - Det får jag lov att säga att jag sett en ökning, säger Mattias Ling, Molunds fritid..

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 07:00

"Påven borde ha valt Franciskus II"

Foto: Scanpix
Det som överraskar kulturskribent Bo Bjelvehammar mest med valet av påve är namnet. Franciskus är ett namn som pekar åt ett visst håll och skapar förväntningar. Och borde han egentligen ha valt Franciskus den andre?

Supermiljöbloggen - 28 jan 14 kl. 19:48

Påven Francis skriver ett grönt manifest

Vatikanen rapporterar att Påven Francis skriver på en encyklika om ekologi. Påven Francis är mest känd som en förkämpe för fattiga människor men har också uttryckt sig till stöd för miljön. I mars förra året motiverade Jorge Mario Bergoglio sitt uppkallande efter den helige Franciskus med att han lärt oss “profound respect for the whole of creation and the protection of our environment, which all too often, instead of using for the good, we exploit greedily, to one another’s detriment.

Dalarnas tidningar - 1 timme sedan

Efter återkomsten – Ammar Ahmed hyllar nya lagkamraterna: "Otroligt fina människor"

Efter fyra år på vift så återvände han till Borlänge för en dryg månad sedan.
Nu är Ammar Ahmed åter på Dalkurds centrala mittfält. Mycket är sig likt – även om en hel del nya ansikten har tillkommit sedan han lämnade.

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Efter återkomsten – Ammar Ahmed hyllar nya lagkamraterna: "Otroligt fina människor"

Efter fyra år på vift så återvände han till Borlänge för en dryg månad sedan.
Nu är Ammar Ahmed åter på Dalkurds centrala mittfält. Mycket är sig likt – även om en hel del nya ansikten har tillkommit sedan han lämnade.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - Igår: 18:38

Evangeliska frikyrkan nysatsar med??? second hand

I en före detta industrilokal i Alvik utanför Stockholm återfinns det senaste tillskottet av second hand-butiker i Evangeliska frikyrkans regi. Den drivs i nära samarbete med församlingen New Life.– Vi blir den första butiken i landet som får namnet Ge för livet Second hand, berättar butikschefen Lars Vestin..

Dagen - 1 timme sedan

Stift öppnar förslagslåda inför biskopsval

I Göteborg stift ska det snart väljas ny biskop. Nu erbjuds alla medlemmar i Svenska kyrkan i stiftet att lämna in förslag på vem som ska efterträda Per Eckerdal..

Dagen - 2 timmar sedan

Män tar ut mer pappaledighet

Männen tog ut en större andel av föräldraledigheten under 2016, visar färska siffror från Försäkringskassan..

Dagen - 15 timmar sedan

Kyrka bjuder in anonyma ensamma

Sofia församling i Stockholm inbjuder till träffar för "Anonyma ensamma".– Det finns en ensamhet i samhället som vi vill göra något åt, säger Tommie Sewón, ansvarig för träffarna..

Dagen - 18 timmar sedan

Kristna gästarbetare i Qatar slår larm

Inskränkt religionsfrihet och urusla arbetsförhållanden. Kritiken mot Qatar inför fotbolls-VM 2022 är massiv..

Dagen - Igår: 09:30

Oro bland kristna latinamerikaner i USA

Hälften av alla kristna latinamerikaner i USA är oroade över att tvingas lämna landet, visar en ny undersökning..

Dagen - I förrgår: 11:06

S-kongress kan skaka om i Svenska kyrkan

Flera motioner har kommit in om kyrkovalet. Bland annat att man som socialdemokrat ska ha rätt att ställa upp för en annan nomineringsgrupp..

Dagen - 23 timmar sedan

App mot barnporr inom kyrkan

Växjö stift tar ett krafttag mot övergrepp på internet och skaffar ett system som stoppar spridningen av barnpornografi..

Dagen - Igår: 09:55

Kristna flyr från Sinai efter IS mordvåg

Sju dödade på tre veckor fick vara nog. Nu lämnar kristna Sinaihalvön i Egypten..

Dagen - Igår: 15:35

Dagens vecka om Rinkebykravaller och hemskolning

I Dagens vecka summerar vi de hetaste nyheterna i veckan som gick..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.