Skånskan > Nyheter

Thursday, 24 May, 10:18

Skånskan - 11 jan 17 kl. 18:02

Krav på grön mat fick rött kortMALMÖ Det blir ingen vegansk kost minst tre dagar i veckan i Malmös grundskolor. Det var politikerna i kommunstyrelsen överens om.
Trots det reserverade sig tre partier mot beslutet. ERWP.fif(0)I en motion föreslår Feministiskt initiativs Lisa Rydje att kommunen ska ha ”en vegetabilisk utgångspunkt för all mat i grundskolan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Det, Malmös, ERWP, Feministiskt, Lisa Rydje, Rydje, Sponsring, Konsumentverket, Skolverket, Sveriges, SD, Torbjörn Tegnhammar

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, grön, matfick , rött, kort
BT - 21 maj 13 kl. 13:20

Ställ lika höga krav på importerad mat

Återigen uppmärksammas faran med multiresistenta bakterier. Den här gången är det Smittskyddsinstitutet, SMI, som varnar för att spridningen av antibiotikaresistenta ESBL-bildande bakterier fortsätter i Sverige. 7 225 nya fall av bakterier med ESBL anmäldes till SMI 2012, en ökning med 28 procent mot 2011.

Expressen - 05 okt 11 kl. 09:10

50 Cents krav: Skottsäker bil, mat och beväpnade poliser

Rapparen 50 Cent vill inte ha någon alkohol när han spelar i Sandviken i oktober. Däremot en skottsäker bil och två beväpnade poliser. Samt sjukt mycket mat.

DN - 03 jul 14 kl. 15:58

”Krav på vegetabilisk mat bättre väg till hållbar produktion”

Ett långt bättre mål än Miljöpartiets för att uppnå etiskt och hållbart producerad mat i den offentliga sektorn vore att varannan måltid som serveras 2020 är vegetabilisk, skriver Jonas Paulsson, ledare för Djurens parti..

Nya Wermlands Tidningen - 22 okt 14 kl. 10:33

Högre krav på kommunal mat

Erik Evestam (C) motionerade i februari i år om sin önskan att Säffle kommun radikalt ska öka andelen livsmedel som lever upp till särskilda miljö- och djuromsorgskrav samt att kommunen ska anta egna, högre mål vad gäller närproducerad mat..

Barometern - 08 feb 16 kl. 06:46

Fler kommuner måste ställa krav på bra mat

Nyligen besökte vi äldre­boendet Oxhagshemmet för att tacka Kalmar kommun för att de ställer höga kvalitetskrav på vår offentliga mat. Kalmar serverar nämligen nästan bara svensk kyckling från oss bönder till barn och äldre..

UT - 08 feb 14 kl. 07:43

Hårdare krav väntar vid nyaupphandlingen av livsmedel

Vid nästa upphandling av livsmedel till Ulricehamns kommun kommer det att bli tuffare krav på den mat som köps in. Nuvarande avtal, som gäller sedan mars 2012, löper ut sista februari nästa år.
Men redan nu har föreberedelserna inför kommande upphandling påbörjats.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:23

Undvik ekologisk mat

Replik på debattinlägg av Naturskyddsföreningen. Hur vi utformar våra jordbrukssystem har inverkan på allt från klimatet och den biologiska mångfalden till föroreningar av vattendrag och övergödning av hav, säger två ledande medlemmar i Naturskyddsföreningen på debattsidan den 20 september. Jaha, och dessutom påverkar vi skördarnas storlek och därmed svälten i världen.

Skånskan - 17 okt 15 kl. 01:00

Utan mat är Nato helt oin­tres­sant

Opinion På NSk:s och SkD:s lä­sar­ka­féer om fram­tidens mat dis­ku­terades det mesta. Den vik­tigaste frå­ge­ställ­ningen var kan­ske hur då­lig vår livs­me­dels­be­red­skap är. In­nan ett krig (i värsta fall) bryter ut risker vi svält.

LV - 03 nov 16 kl. 16:30

"Vi kan ställa hårda krav vid inköpen"

De sex kommuner som ingår i inköpscentralen kan redan idag ställa hårda krav på vilken mat som köps in. - Vi ska inte köpa in kött från grisar som fått knorren avklippt, inte äta kött från djur som fått antibiotika i fodret..

Barometern - 22 feb 14 kl. 08:50

Ställ krav på maten

Mat. Nya EU-regler gör det enklare för kommuner att ställa specifika krav när de upphandlar exempelvis mat. En ­öppning som gör det möjligt att göra stora upphandlingar av närodlad och miljövänligt producerade varor.

Barometern - 03 feb 14 kl. 20:36

Barn och äldre ska ha bra mat

"Vi ska öka användningen av ekologiska, etiskt godtagbara och närproducerade varor i den egna verksamheten." Få av de matvaror som serveras i landets kommuner och landsting är producerade i Sverige. Exempelvis är bara varannan potatis som serveras till barn och gamla odlad här i landet, visar en granskning som SVT gjort.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Magnifik Münter visas solo på Louisiana

Konst/recension KONST
Gabriele Münter
Louisiana
Till och med 19 augustiDen tidiga tyska modernismen – läs expressionismen – är till bredden fylld av lysande kolorister: Paula Modersohn-Becker. Emil Nolde och Die Brücke-gruppen i Dresden; Der Blaue Reiter i München med Franz Marc, Wassily Kandinsky, Aleksej Jawlensky och Gabriele Münter. Gabriele Münter, ja.

Skånskan - 15 minuter sedan

Bönderna längtar efter massor av regn

Skurup – Vi är i stort behov av vatten. Det är nu rapsen ska sätta baljor, säger lantbrukare Anders Nilsson på Svenstorps gård.
Många lantbrukare i kommunen odlar raps och riskerar att få mindre avkastning i år.

Skånskan - 1 timme sedan

Här reagerar landslaget på barnens VM-låt

Ikväll fick spelarna en överraskningspresent. Deras anhöriga har tillsammans med artisten Pidde P tagit fram låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” där spelarnas barns röster finns med. Nu kan ni också lyssna på hela låten – länk i bio.

Skånskan - 1 timme sedan

Nedrustad och stängd – ingen fotboll i Sövde

FOTBOLL Snogeholms IF, Blentarps BK, Klasaröds FF och Sövde IF har alla haft Salsbjers idrottsplats som hemmaplan. Men nu står den natursköna idrottsplatsen vid Sövdesjön utan klubb och helt utan fotbollsverksamhet.– Sövde IF är borta från anläggningen.

Skånskan - 1 timme sedan

Från Salsbjer till Romelevallen

FOTBOLL Sövde IF har flyttat hela sin fotbollsverksamhet från Salsbjers idrottsplats till Romelevallen/Svaleboskolan i Veberöd. Därmed har Sjöbo kommun blivit en förening fattigare och Lunds kommun en rikare.
– En ganska logisk flytt.

Skånskan - 1 timme sedan

”Har fått skruva hjärnan åt fel håll”

FOTBOLL Det är meriterade Mikael Roos som i år svingar tränarpiskan i Sövde IF.– Fem-sex av spelarna hade jag i Veberöd för tio år sedan. Jag fick frågan i höstas och tackade ja, berättar Mikael Roos.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ordförande: ”Åtgärder som vi måste vidta”

Höör Partier som inte röstar för en nedläggning av förskolan Konvaljen tar Höörs kommuns ekonomiska ansvar, menar Susanne Andersson (M) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.SkD rapporterade igår om att förskolan Konvaljen är nedläggningshotad. Detta med anledning av Höörs kommuns ansträngda ekonomi – barn- och utbildningsnämnden behöver spara 21 miljoner kronor under de närmaste tre åren.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kraftig brand i villa i Vinslöv

Vinslöv En villa har brunnit och polisen utreder grov mordbrand.Vid 02-tiden i natt fick SOS larm om att det brann i en villa i Vinslöv. På plats ska villan ha varit övertänd och en person drabbades av rökskador, skriver Kvp.

Skånskan - 5 timmar sedan

SD-protest mot bidragsbeslut

ESLÖV Eslövs kommun fattade beslut om bidrag till en handfull föreningar innan deras årsredovisningar eller årsmötesprotokoll var klara.
– Detta är ett direkt felaktigt förfarande och vårdslöst utbetalande av skattemedel, gjort med uppsåt. Det kan röra sig om ett direkt bidragsbrott, säger Sverigedemokraterna i en reservation.

Skånskan - 5 timmar sedan

Äldre tas med på utflykt i naturen

SNOGEHOLM Vädret är perfekt, syrenerna blommar och fåglarna sjunger. Det enda som stör i Snogeholmsnaturen är en och annan mygga.
Denna veckan åker kommunens äldrevård på utflykt till Raftarp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.