Skånskan > Opinion

Wednesday, 25 April, 10:41

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:37

Skanska ligger bäst tillLUND Skanska bör få genomföra bygget av spårvägen i Lund. Det anser tekniska nämndens tjänstemän; om en vecka bestämmer politikerna i nämnden hur det blir. ERWP.fif(0)Det är nu ett drygt år sedan kommunen bestämde att spårvägen ska byggas; den ska knyta ihop centrum med de forskningsanläggningar och de bostäder som byggs på Brunnshögsområdet.
Det bestämdes att byggföretaget Skanska skulle anlitas för fas 1, som omfattar den förberedande planeringen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Skanska, Lund, ERWP, Det, Brunnshögsområdet, Skanska, Region Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, ligger, bästtill
DI - 2 timmar sedan

Skanska tar order i Polen värd 300 miljoner

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal med Johnson Matthey för uppförandet av en produktions- och lagringsanläggning i Gliwice, Polen. .

HBL - 18 mar 15 kl. 07:43

Regnvatten spolar toan hos Skanska

Skyfall, skur eller duggregn gör ingen skillnad. Vatten som kommer från ovan är välkommet hos byggbolaget Skanska. Helst ser man att det regnar lite oftare.

YLE - 05 sep 17 kl. 09:56

Ex-fastighetschef vid HOK-Elanto misstänks ha fått sin husrenovering betald av Skanska

Den tidigare fastighetschefen vid HOK-Elanto, Jari Leivo, misstänks ha fått renoveringen av sitt hus betald av byggbolaget Skanska. Det här framkommer i polisens förundersökning. Där avslöjas också att Leivo försökt få S-gruppens tidigare koncernchef att godkänna de misstänkta mutorna efter att polisen inlett förundersökningen.

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 13 kl. 06:05

Skanska ger upp Maglarps strand

Anna Wahlgren
Skanska säljer nu sin del av det planerade nya bostadsområdet Maglarps strand nordost om Skåre. Det handlar om sammanlagt nästan 48 hektar mark
-Orsaken till att vi säljer den här marken är att vi tar ett stort grepp och tittar över vårt markinnehav både i Öresundsregionen och i Göteborgs- och Stockholmsområdet, säger Per Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska med ansvar för de här frågorna i Öresunds- och Göteborgsregionen.Enligt Per Olsson handlar det om att kunna utnyttja det kapital som ligger bundet i vissa markinnehav i andra delar av Skanskas verksamhet, för att kunna förbättra lönsamheten.

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska?

18 mars Lundberg har allt- sedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska

18 mars Förstora Lundberg har alltsedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

Cornucopia - 25 jul 15 kl. 16:52

Avskrivningskraven gör nu att Skanska inte sätter av pengar alls i nya BRF:er

De skärpta avskrivningskraven har fått motsatt effekt. Skanska avsätter nu i princip inte ett öre för att täcka avskrivningar i nya bostadsrättsföreningar och amorteringstiderna i föreningarna kan ligga på 500 år. Åtminstone gäller detta för hypade Malmö Live med bostadsrätter i anslutning till Malmös1.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Sydsvenskan - 21 jan 12 kl. 06:30

Skanska varnar för lägre vinst

Byggbolaget Skanska ­rensar upp bland dåliga projekt i ­Finland, Estland och Norge. Det sänker resultatet med en halv miljard kronor.
STOCKHOLM.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Pappa döms för ofredande och misshandel av sin son

STAFFANSTORP Han ska ha tryckt ner sin sons huvud mot toalettstolen och duschat honom kallt med kläderna på.Det var socialtjänsten i Staffanstorp som gjorde anmälan när de misstänkte att pojken for illa. Han hade berättat att han blivit duschad i ömsom varmt ömsom kallt vatten med kläderna på.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Mitt jobb är att tala sanning”

Den amerikanska komikern Iliza Shlesinger kommer till Malmö och Slagthuset på torsdag, 26 april, för att möta publiken från södra Sverige och – hoppas hon – Köpenhamn.
Schlesinger är mest känd i Europa på grund sina tre komedispecialer på streamingtjänsten Netflix. Hon har också en fjärde nyskriven special som snart ska släppas.

Skånskan - 5 timmar sedan

Brandkårens orkester kan tvingas skära ner

MALMÖ Välrenommerade Malmö brandkårs orkester kan tvingas skära ner på sin verksamhet om Malmö stad inte säger ja till ett driftsbidrag.– Ett driftsbidrag är jätteviktigt för oss om vi ska kunna driva verksamheten vidare i samma omfattning som i dag och även utveckla den, säger Jonas Lilja, kassör i Malmö brandkårs orkester. I ett brev till Malmö stad berättar orkesterledningen att man under 2018 arbetar både med egna konsertproduktioner, representationer och verksamhet för barn och unga samt äldre.

Skånskan - 5 timmar sedan

Echo Ladies sätter känslorna i centrum

De träffades på Heleneholmsskolan i Malmö när de gick på gymnasiet. Ganska snart insåg Matilda Bogren, Joar Andersén och Mattis Andersson att de hade samma musiksmak och att de borde bilda ett band. Så blev det och nu är trion under namnet Echo Ladies knutna till brittiska Sonic Cathedral.

Skånskan - 5 timmar sedan

Höörs kommun också kritisk mot Englessons ombud

höör Det är inte bara länsstyrelsen som har synpunkter på Rolf Englessons juridiska ombud. Också Höörs kommun är kritiska.I fredags morse den 20 april ställde Höörs kommuns personalchef Camilla Lindhe ett antal frågor i ett mejl till länsöverdirektör Ola Melin med anledning av att länsstyrelsens jurist Margaretha Svenning företräder Rolf Englesson i ett strikt arbetsrättsligt ärende.

Skånskan - 5 timmar sedan

Får inte företräda miljöchef

höör Margaretha Svenning är miljöjurist på länsstyrelsen samtidigt som hon företräder Höörs miljö- och byggmyndighetschef Rolf Englesson i konflikten mot Höörs kommun. En bisyssla som länsstyrelsen finner oacceptabel. Svenning däremot - struntar i sin arbetsgivares beslut.

Skånskan - 6 timmar sedan

Folkets kärlek överlever allt

Så beskriver författaren Björn Ranelid dansbandet och fenomenet Lasse Stefanz, som inledde sin konsertturné i en utsåld Röda salongen i Kulturhuset på onsdagskvällen.
Fans, unga och gamla flockades i foajén för att få komma in och lyssna. För ovanlighetens skull står nu bandet på scen utan danspublik på golvet nedanför.

Skånskan - 13 timmar sedan

Glans avslutar världsturnén på hemmaplan

Eslöv Under tisdags­kvällen uppträdde Johan Glans på Medborgar­husets scen – för första gången av fem den här veckan.
Biljetterna har gått åt som smör i solsken.Vid halv åtta-tiden på tisdagskvällen hade ­Medborgarhusets foajé fyllts av komedisugna ­besökare.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Det är så att man får nypa sig i armen”

Eslöv Han har uppträtt för fulla hus runtom i landet och i världsstäder som Buenos Aires, San Francisco, Tokyo och Sydney.
Men när det är dags för final på World Tour of the World återvänder Johan Glans till sin hemmaplan i Eslöv – som den självklaraste sak i världen.– Det var min plan hela tiden.

Skånskan - 16 timmar sedan

Pojke misshandlades och tvingades slicka upp urin

malmö Två män tvingade ner en 15-årig pojke i en källare. Efter det blev han slagen och knivskuren och som en sista förnedring fick han slicka upp en av förövrarnas urin.
Nu döms männen till vardera ett år och nio månader i fängelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.