Skånskan > Opinion

Tuesday, 17 January, 07:46

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:37

Skanska ligger bäst tillLUND Skanska bör få genomföra bygget av spårvägen i Lund. Det anser tekniska nämndens tjänstemän; om en vecka bestämmer politikerna i nämnden hur det blir. ERWP.fif(0)Det är nu ett drygt år sedan kommunen bestämde att spårvägen ska byggas; den ska knyta ihop centrum med de forskningsanläggningar och de bostäder som byggs på Brunnshögsområdet.
Det bestämdes att byggföretaget Skanska skulle anlitas för fas 1, som omfattar den förberedande planeringen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Skanska, Lund, ERWP, Det, Brunnshögsområdet, Skanska, Region Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, ligger, bästtill
HBL - 18 mar 15 kl. 07:43

Regnvatten spolar toan hos Skanska

Skyfall, skur eller duggregn gör ingen skillnad. Vatten som kommer från ovan är välkommet hos byggbolaget Skanska. Helst ser man att det regnar lite oftare.

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 13 kl. 06:05

Skanska ger upp Maglarps strand

Anna Wahlgren
Skanska säljer nu sin del av det planerade nya bostadsområdet Maglarps strand nordost om Skåre. Det handlar om sammanlagt nästan 48 hektar mark
-Orsaken till att vi säljer den här marken är att vi tar ett stort grepp och tittar över vårt markinnehav både i Öresundsregionen och i Göteborgs- och Stockholmsområdet, säger Per Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska med ansvar för de här frågorna i Öresunds- och Göteborgsregionen.Enligt Per Olsson handlar det om att kunna utnyttja det kapital som ligger bundet i vissa markinnehav i andra delar av Skanskas verksamhet, för att kunna förbättra lönsamheten.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska?

18 mars Lundberg har allt- sedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska

18 mars Förstora Lundberg har alltsedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

Cornucopia - 25 jul 15 kl. 16:52

Avskrivningskraven gör nu att Skanska inte sätter av pengar alls i nya BRF:er

De skärpta avskrivningskraven har fått motsatt effekt. Skanska avsätter nu i princip inte ett öre för att täcka avskrivningar i nya bostadsrättsföreningar och amorteringstiderna i föreningarna kan ligga på 500 år. Åtminstone gäller detta för hypade Malmö Live med bostadsrätter i anslutning till Malmös1.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Sydsvenskan - 21 jan 12 kl. 06:30

Skanska varnar för lägre vinst

Byggbolaget Skanska ­rensar upp bland dåliga projekt i ­Finland, Estland och Norge. Det sänker resultatet med en halv miljard kronor.
STOCKHOLM.

Opinionen.se - 04 apr 13 kl. 08:43

Skanska tecknar miljardkontrakt

Skanska har skrivit ett kontrakt värt 221 miljoner dollar, cirka 1,4 miljarder kronor. Beställaren är hemlig, men projektet ligger i västra USA och arbetet är påbörjat, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Kontraktet inkluderas i orderingången för Skanska USA Building för första kvartalet i år..

Sydsvenskan - 24 jun 15 kl. 07:54

Skanska säljer i Göteborg

Skanska säljer en kontorsfastighet i Göteborg för 418 miljoner kronor. Köpare är fastighetsbolaget Balder.Försäljningen bokförs i andra kvartalet för Skanska kommersiell utveckling Norden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Ny teknik ska göra hemvården bättre

LUND Kameror för att titta till brukarna på distans, sensorer för att förebygga och slå larm om fallolyckor, gps-sändare för dementa och teknik för att hålla koll på att äldre får i sig lagom mängd näring eller dosera läkemedel.
Det är några av de innovationer som kan komma att förnya hemvården. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Trafikljusen lägger av – om och om igen

Eslöv I flera veckor har trafikljusen vid Stora torg i Eslöv blinkat gult.
– Det är ett evigt problem, säger Håkan Nilsson, entreprenadledare på Eslövs kommun. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Livstidsdömd vill ha tidsbestämt straff

Kävlinge Sommaren 1998 slog den nu 65-årige mannen en då 70-årig Kävlingebo i huvudet med stekpanna innan han ströp honom med ett skärp.
Nu vill mördaren ha sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Butikspersonal i bråk med rånare

Lund Butikspersonalen och rånaren hamnade i bråk med varandra och den sistnämnde fick cykla från platsen tomhänt. ERWP.fif(0)Enligt Skånepolisen inträffade händelsen i en butik på Hildur Sandbergsgatan vid 19.

Skånskan - 12 timmar sedan

Plastkorn hittade i tätortens vatten

Sjöbo Små orangefärgade korn har läckt ut från ett filter i Sjöbo vattenverk och påträffats hos flera abonnenter i tätorten. Kommunens va-enhet utreder just nu hur många som kan vara drabbade. ERWP.

Skånskan - 12 timmar sedan

Biodlare fick flera kupor vandaliserade

Blentarp 15 bisamhällen som stod i en skogsdunge utanför Blentarp har blivit vandaliserade. För Martin Svensson, som driver Blentarps binära, innebär det en stor förlust.
– Förutom pengarna för utebliven honung så är det runt 300 000 bin som har gått åt.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bil har kört av väg 23

Höör En bil har kört av väg 23 mellan Höör och Tjörnarp. ERWP.fif(0)Enligt Skånepolisen ska ingen person ha skadats vid olyckan.

Skånskan - 13 timmar sedan

Misshandlades på grund av inkontinens

MALMÖ En 28-årig Malmöbo har dömts till fängelse i tre månader efter att ha misshandlat och hotat en anhörig.
Enligt utredningen blev mannen irriterad på sitt offer för att hon är handikappad och har inkontinensproblem. ERWP.

Skånskan - 15 timmar sedan

Polisbil krockade vid jakt

Landskrona En polis har förts till sjukhus efter en krock i samband med ett efterföljande i Landskrona. ERWP.fif(2)Enligt Skånepolisen hade polispatrullen tagit upp jakten efter ett fordon som inte stannat i samband med en kontroll.

Skånskan - 14 timmar sedan

Pontus, 20, kammade hem miljonvinst i tv

LUDVIGSBORG 20-årige Pontus Palmqvist från Ludvigsborg kammade hem 1 miljon kronor i Bingolottos finalspel i tv på söndagskvällen.
– Jag är supernöjd! Jag har knappat hunnit fatta det än, säger Pontus.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.