Skånskan > Opinion

Thursday, 30 March, 04:41

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:37

Skanska ligger bäst tillLUND Skanska bör få genomföra bygget av spårvägen i Lund. Det anser tekniska nämndens tjänstemän; om en vecka bestämmer politikerna i nämnden hur det blir. ERWP.fif(0)Det är nu ett drygt år sedan kommunen bestämde att spårvägen ska byggas; den ska knyta ihop centrum med de forskningsanläggningar och de bostäder som byggs på Brunnshögsområdet.
Det bestämdes att byggföretaget Skanska skulle anlitas för fas 1, som omfattar den förberedande planeringen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Skanska, Lund, ERWP, Det, Brunnshögsområdet, Skanska, Region Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, ligger, bästtill
HBL - 18 mar 15 kl. 07:43

Regnvatten spolar toan hos Skanska

Skyfall, skur eller duggregn gör ingen skillnad. Vatten som kommer från ovan är välkommet hos byggbolaget Skanska. Helst ser man att det regnar lite oftare.

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 13 kl. 06:05

Skanska ger upp Maglarps strand

Anna Wahlgren
Skanska säljer nu sin del av det planerade nya bostadsområdet Maglarps strand nordost om Skåre. Det handlar om sammanlagt nästan 48 hektar mark
-Orsaken till att vi säljer den här marken är att vi tar ett stort grepp och tittar över vårt markinnehav både i Öresundsregionen och i Göteborgs- och Stockholmsområdet, säger Per Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska med ansvar för de här frågorna i Öresunds- och Göteborgsregionen.Enligt Per Olsson handlar det om att kunna utnyttja det kapital som ligger bundet i vissa markinnehav i andra delar av Skanskas verksamhet, för att kunna förbättra lönsamheten.

YLE - 18 maj 15 kl. 22:15

MTV: Skanska och HOK-Elanto i stor muthärva

Byggkoncernen Skanska medgav på måndagskvällen att man är föremål för en polisutredning om misstänkta mutbrott. MTV:s nyheter uppgav tidigare att åtminstone tre tidigare direktörer vid Skanska är misstänkta i en stor muthärva kring sponsorering av ett ryttarlag. Enligt MTV har Centralkriminalpolisen hittills hört ett hundratal personer i saken.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska?

18 mars Lundberg har allt- sedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

VA - 18 mar 11 kl. 07:00

Byter ut NCC mot Skanska

18 mars Förstora Lundberg har alltsedan sammanslagningen av Siab och JCC på 80-talet varit storägare i det som slutligen blev NCC ? fram till för ett år sedan då han sålde hela sitt innehav. Under drygt ett halvår var han utan byggbolag i portföljen men sedan några månader tillbaka har han privat börjat köpa Skanska-aktier och fått ihop en post som i dag utgör drygt 1 procents ägande.

Cornucopia - 25 jul 15 kl. 16:52

Avskrivningskraven gör nu att Skanska inte sätter av pengar alls i nya BRF:er

De skärpta avskrivningskraven har fått motsatt effekt. Skanska avsätter nu i princip inte ett öre för att täcka avskrivningar i nya bostadsrättsföreningar och amorteringstiderna i föreningarna kan ligga på 500 år. Åtminstone gäller detta för hypade Malmö Live med bostadsrätter i anslutning till Malmös1.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 15 kl. 09:14

Skanska rasar på fallande börs

Stockholmsbörsen öppnar med fallande kurser, i linje med övriga världsbörser. Skanska rasar med över fem procent efter en vinstvarning.Efter några minuters handel ligger Stockholmsbörsens OMXS-index på minus 0,6 procent.

Sydsvenskan - 21 jan 12 kl. 06:30

Skanska varnar för lägre vinst

Byggbolaget Skanska ­rensar upp bland dåliga projekt i ­Finland, Estland och Norge. Det sänker resultatet med en halv miljard kronor.
STOCKHOLM.

Opinionen.se - 04 apr 13 kl. 08:43

Skanska tecknar miljardkontrakt

Skanska har skrivit ett kontrakt värt 221 miljoner dollar, cirka 1,4 miljarder kronor. Beställaren är hemlig, men projektet ligger i västra USA och arbetet är påbörjat, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Kontraktet inkluderas i orderingången för Skanska USA Building för första kvartalet i år..

Sydsvenskan - 24 jun 15 kl. 07:54

Skanska säljer i Göteborg

Skanska säljer en kontorsfastighet i Göteborg för 418 miljoner kronor. Köpare är fastighetsbolaget Balder.Försäljningen bokförs i andra kvartalet för Skanska kommersiell utveckling Norden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Inte så ge­nom­tänkt

ERWP.fif(2)Att allians­par­tierna gör egna ut­spel och be­tonar olika delar av po­li­tiken är na­tur­ligt i op­po­si­tion. Det var ock­så en överenskommelse som gjordes ef­ter för­lust­va­let 2014.

Skånskan - 45 minuter sedan

Inte en­kelt gå från fö­re­tag till po­li­tik

ERWP.fif(1)När re­pre­sen­tant­huset skulle rösta om för­sla­get att er­sätta Obamacare slutade det i mag­plask. Tal­mannen Paul Ryan fick inte ihop till­räck­ligt stöd för att för­sla­get skulle få ma­jo­ri­tet.

Skånskan - 45 minuter sedan

Vac­kra ord, Bucht, men se­dan?

ERWP.fif(0)Lands­bygds­mi­nis­ter Sven-Erik Bucht (S) lät som en cen­ter­par­tist när han talade om lands­bygds­po­li­tik på LRF:s re­gi­on­stämma i Kosta här­om­da­gen. Men han har myc­ket att visa i det prak­tiska ar­be­tet, in­nan han kan få god­känt för sin in­sats.

Skånskan - 3 timmar sedan

Att bli mördad väntar om han blir utvisad

ERWP.fif(1)Blog­ga­ren Mishu Dhar från Bangladesh hotas av utvi­sning. Hans asyl­an­sö­kan har avvisats av Migrationsverket.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ta Re­gi­on Skånes ekonomi på all­var

ERWP.fif(0)År ef­ter år har Re­gi­on Skånes re­vi­sorer rik­tat kri­tik mot de sty­rande för att inte har grepp om ekonomin. År ef­ter år har an­sva­riga po­li­ti­ker i re­gi­on­sty­rel­sen fort­satt strunta i re­vi­sorernas på­pe­kan­den.

Skånskan - 11 timmar sedan

Återvandringsdebatt vände på begreppen

ESLÖV – Men det är ju era partier som skickar tillbaka dem!
Det blev lite upp och nervända världen när Eslövs kommunfullmäktige i veckan diskuterade en motion om att hjälpa flyktingar återvandra till sina hemländer. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Döms för bidragsbrott

Eslöv En Eslövsbo döms för att ha fifflat med föräldrapenningen elva gånger. ERWP.fif(0)Kvinnan har ansökt om föräldrapenning trots att hon arbetat, haft semester eller varit sjukskriven.

Skånskan - 12 timmar sedan

”Lill-Burra” nöjd med comebacken

ERWP.fif(3)WASHINGTON
André Burakovsky är tillbaka i Washington Capitals efter att ha missat 15 matcher med ett benbrott i handen.
Det blev en assist mot Tampa Bay i helgen som gick, Burakovskys första match i Caps-tröjan sedan den 9 februari då han fick en puck på handen mot Detroit.

Skånskan - 12 timmar sedan

Myt som kan bygga en språklig brygga

BOK
Den upprätta revolutionen: eller varför människan går på två ben
Författare: Ngugi wa Thiong’o
Översättning: Jan Ristarp
Förlag: Modernista ERWP.fif(2)Recension/litteratur Den upprätta revolutionen: eller varför människan går på två ben är en klassisk myt. Inte klassisk i bemärkelsen gammal, utan klassisk till sin struktur.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hotad i fortsatt grannbråk

Staffanstorp ERWP.fif(1)Mannen tröttnade på att grannen skrikit åt hans fru och barn, och skulle försöka tala honom till rätta. Det slutade med att också mannen nu polisanmäler grannen, en man i 45-årsåldern, för olaga hot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.