Skånskan > Opinion

Thursday, 26 April, 15:33

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:19

Pilar hamlas till vårenBarsebäck ERWP.fif(1)Pilträden längs Kustvägen utmed golfbanan i Barsebäck har beskurits felaktigt. Det menar en privatperson, som anser att träden borde hamlats som brukligt är med gamla pilar, som skrivit till Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.
Svaret från kommunens handläggare är att trädet beskars akut för att grenarna stack ut över vägen och blev en trafikfara och kommer att hamlas till våren..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ERWP, Pilträden, Kustvägen, Barsebäck, Åsikt Kävlinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilar, hamlastill , våren
YLE - 09 dec 16 kl. 06:06

Lojo investerar stort de kommande åren

Lojo stad lyckas inte spara så mycket pengar som man först hade tänkt sig de kommande åren. Resultatet i budgeten visar minus, men plus i kassan från tidigare år tillåter minusresultat. I budgetförslaget för nästa år är resultatet 400 000 euro på minus.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 09:00

Man kastade inälvor och pilar mot hus

Mannen kastade dartpilar mot hus, hällde ut djurinälvor framför entrén och slog sönder fönster för Pingstkyrkan. Han bröt också mot kontaktförbudet mot en advokat och en högt uppsatt chef i Osby kommun. Nu döms han till dagsböter.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:46

Vad våren egentligen vill säga oss

Sitter och skriver detta på en stentrappa vid Stora Torg med solen i ögonen.
Det är skarpt glass-läge bredvid kanonerna. Ett barn leker tafatt med sin pappa.

Sydsvenskan - 18 okt 16 kl. 20:10

Tusen pilar ska avlossas bland publik på Lilith

Den indonesiska konstnären Melati Suryodarmo inleder sitt konstverk på onsdagen..

SVT - 07 sep 17 kl. 15:22

Kulturpersonligheterna som också grävdes upp

Efter en ihärdig process från spåkvinnan Maria Pilar öppnades konstnären Salvador Dalis grav upp för att möjliggöra ett DNA-test. Det visade sig dock att Dali inte var Maria Pilars far som hon hävdat. Men Salvador Dali är långt ifrån den enda celebriteten som blivit stört i sin sista vila..

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 11:33

Hamling av lönn

Några av kan ha notera att det inte kom ut några blogginlägg under eftermiddagen igår. Det berodde på dålig planering och tidsoptimism, då jag gav mig ut för att hamla en vårdlönn på gården.

Egentligen skulle lönnen hamlats i augusti, men bokrelease kom emellan och gav inte tid nog över för detta.

Sydsvenskan - 05 jan 16 kl. 04:00

Den queera kvinnokarlen

Det är svårt att i rådande kulturklimat tänka sig en författare med mindre potential för en revival än jägaren, kvinnokarlen, tjurrusaren och storsuparen Ernest Hemingway. Macho-auran som omgärdar hans namn gör honom för många, mig själv inräknad, nästan lika svår att ta i som Bukowski. Vad ska man egentligen ta sig till med denna man, vars varje handling i världen tycks ha varit skolboksexempel på en fallocentrisk världsåskådning?

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 12:00

Mitt i prick för Trelleborgs Robin Hood

Först vill hon inte alls. Sedan tänker hon nästan ställa in. Men till slut så visar det sig att det inte är så tokigt ändå.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 22:40

Trädmöte lockade Fugliebor

Foto: Jenny Isaksson
Fuglie ligger i en trädfattig del av Skåne. Men intresset för träd i allmänhet och pilar i synnerhet tycks vara stort bland byborna. På måndagen träffades ett 30-tal medlemmar i Fuglie-Steglarps byalag för att diskutera var framtida pilalléer ska planteras.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 11:44

Pernilla August läser Nyårsklockorna

Det blir regissören och skådespelaren Pernilla August som läser in det nya året med ”Ring, klocka, ring.” i Svt. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Taekwondofest i Baltiskan

KAMPSPORT. På lördag avgörs den 16:e upplagan av Malmö Open som är Sveriges största endagstävling i taekwondo. Tävlingen lockar i år till sig cirka 730 deltagare från fem nationer.

Skånskan - 2 timmar sedan

Elva häktade för grovt narkotikabrott

Elva unga män, mellan 17 och 22 år, har under onsdagen häktats vid Helsingborgs tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott.De häktade är på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott i Helsingborg under tiden november 2017 till april 2018. De misstänkta har suttit anhållna sedan i tisdags morse.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vårdtagare glömdes kvar på toalett

Sjöbo När personalen på den dagliga verksamhet Diamant i Sjöbo stängde lokalerna för dagen glömdes en kvinna kvar på toaletten.
Men kommunen anmäler inte händelsen till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.Det var i oktober förra året som händelsen inträffade.

Skånskan - 2 timmar sedan

Fastnade med foten under vält

Tyringe En yngre man fastnade vid 12.25-tiden med foten under en vält utanför Tyringe.Mannen ska ha varit vaken och talbar när räddningstjänsten kom till platsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tioåring rånad på pengar

BARA Efter ett skoldisko i fredags i Bara var en tioårig flicka inne på Ica på Torggatan och handlade. När hon klockan 20.45 kom ut ur butiken möttes hon av en betydligt äldre kille som först ska ha slängt läsk i ansiktet på henne, därefter tog han hennes hundra kronor innan han lämnade platsen på en cykel han hade i närheten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ungdomar orsakade brand vid grillning

SVEDALA Klockan var 12.15 i tisdags när ett vittne såg hur en brand utvecklades mellan Aggarpsvallen och ett skogsparti och var på väg att få fäste i ett större träd.
Vittnet såg samtidigt tre ungdomar springa från platsen för elden.

Skånskan - 4 timmar sedan

Misshandlade hund till döds

malmö En polispatrull skickades under onsdagen till ett djursjukhus i Lund efter att en kvinna från Malmö kommit in med en hund med så allvarliga skador att den avled. En man i 65-årsåldern tros ha orsakat skadorna på kvinnans hund. Han är nu misstänkt för djurplågeri..

Skånskan - 5 timmar sedan

Hörnhus byggs på rivningstomt i city

Kävlinge Inte mycket tyder på det just nu, men om drygt ett år ska det vara inflyttningsklart i hörnhuset som ska byggas på rivningstomten vid entrén till Mårtensgatan.
Därmed försvinner det sista bombhålet i centrum.Anbuden från entreprenörer har öppnats.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bilsläp borta från villatomt

SVALÖV Natten mellan tisdagen och onsdagen försvann en bilsläp från en villatomt på Brunnsgatan i Svalöv.
I skydd av mörkret har någon eller några personer slagit upp låset till släpet, kopplat på det samma och sedan kört iväg..

Skånskan - 10 timmar sedan

Här slår polisen till mot bilvårdsföretag

ESLÖV Gränspolisen slog i tisdags till mot ett bilvårdsföretag i Eslöv.
En person som saknar arbetstillstånd greps för att utvisas till sitt hemland och ägaren kan bli misstänkt för brott mot ultänningslagen.– Vi grep en person som arbetar på den här firman men inte har tillstånd för det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.