Skånskan > Opinion

Thursday, 23 March, 11:22

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:19

Pilar hamlas till vårenBarsebäck ERWP.fif(1)Pilträden längs Kustvägen utmed golfbanan i Barsebäck har beskurits felaktigt. Det menar en privatperson, som anser att träden borde hamlats som brukligt är med gamla pilar, som skrivit till Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.
Svaret från kommunens handläggare är att trädet beskars akut för att grenarna stack ut över vägen och blev en trafikfara och kommer att hamlas till våren..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ERWP, Pilträden, Kustvägen, Barsebäck, Åsikt Kävlinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilar, hamlastill , våren
YLE - 09 dec 16 kl. 06:06

Lojo investerar stort de kommande åren

Lojo stad lyckas inte spara så mycket pengar som man först hade tänkt sig de kommande åren. Resultatet i budgeten visar minus, men plus i kassan från tidigare år tillåter minusresultat. I budgetförslaget för nästa år är resultatet 400 000 euro på minus.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 09:00

Man kastade inälvor och pilar mot hus

Mannen kastade dartpilar mot hus, hällde ut djurinälvor framför entrén och slog sönder fönster för Pingstkyrkan. Han bröt också mot kontaktförbudet mot en advokat och en högt uppsatt chef i Osby kommun. Nu döms han till dagsböter.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:46

Vad våren egentligen vill säga oss

Sitter och skriver detta på en stentrappa vid Stora Torg med solen i ögonen.
Det är skarpt glass-läge bredvid kanonerna. Ett barn leker tafatt med sin pappa.

Sydsvenskan - 18 okt 16 kl. 20:10

Tusen pilar ska avlossas bland publik på Lilith

Den indonesiska konstnären Melati Suryodarmo inleder sitt konstverk på onsdagen..

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 11:33

Hamling av lönn

Några av kan ha notera att det inte kom ut några blogginlägg under eftermiddagen igår. Det berodde på dålig planering och tidsoptimism, då jag gav mig ut för att hamla en vårdlönn på gården.

Egentligen skulle lönnen hamlats i augusti, men bokrelease kom emellan och gav inte tid nog över för detta.

Sydsvenskan - 05 jan 16 kl. 04:00

Den queera kvinnokarlen

Det är svårt att i rådande kulturklimat tänka sig en författare med mindre potential för en revival än jägaren, kvinnokarlen, tjurrusaren och storsuparen Ernest Hemingway. Macho-auran som omgärdar hans namn gör honom för många, mig själv inräknad, nästan lika svår att ta i som Bukowski. Vad ska man egentligen ta sig till med denna man, vars varje handling i världen tycks ha varit skolboksexempel på en fallocentrisk världsåskådning?

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 12:00

Mitt i prick för Trelleborgs Robin Hood

Först vill hon inte alls. Sedan tänker hon nästan ställa in. Men till slut så visar det sig att det inte är så tokigt ändå.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 22:40

Trädmöte lockade Fugliebor

Foto: Jenny Isaksson
Fuglie ligger i en trädfattig del av Skåne. Men intresset för träd i allmänhet och pilar i synnerhet tycks vara stort bland byborna. På måndagen träffades ett 30-tal medlemmar i Fuglie-Steglarps byalag för att diskutera var framtida pilalléer ska planteras.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 11:44

Pernilla August läser Nyårsklockorna

Det blir regissören och skådespelaren Pernilla August som läser in det nya året med ”Ring, klocka, ring.” i Svt. ERWP.

Nyheter 24 - 08 jun 12 kl. 22:42

Rysslands knockout ? körde över Tjeckien


Ryssland briljerade i EM-premiären mot Tjeckien. Vann med 4-1. Ryssland, anförda av en pånyttfödd Andrey Arshavin, dominerade EM-premiären mot Tjeckien.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Stal växtskyddsmedel för 25 000

GISLÖV Växtskyddsmedel till ett värde av 25 000 kronor har stulits från en fastighet på Gislövgårdsvägen. ERWP.fif(1)Ett hänglås till ett förråd har brutits upp.

Skånskan - 15 minuter sedan

250 liter diesel stulen

SVEDLA 250 liter diesel har stulits från en lastbil som stod parkerad på Verkstadsgatan i Svedala. ERWP.fif(0)Stölden upptäcktes i onsdags morse.

Skånskan - 3 timmar sedan

Uno Svenningsson nästa artist ut i SMB

Soloartisten och förre Freda'-medlemmen Uno Svenningsson gör Kikki Danielsson, Eric Saade och de andra sällskap till Gotland i sommar. ERWP.fif(0)Ytterligare ett namn är klart för årets Så mycket bättre.

Skånskan - 3 timmar sedan

EBK breddar sin redan breda trupp

FOTBOLL Eslövs BK har fått in ett par nya spelare i sin redan välfyllda och breda fotbollstrupp. ERWP.fif(1)– Vi är 35 man i truppen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dystert besked för Österlen FF-spelare

FOTBOLL Det blir inget division 2-spel den här säsongen för Österlen FF:s Aleksandar Milutinovic. ERWP.fif(0)Milutinovic blev illa knäskadad i träningsmatchen mot IS Halmia för två veckor sedan (förlust med 0-1).

Skånskan - 6 timmar sedan

Kinesisk toppklubb lurad på 3,5 miljoner

Malmö Ligan låtsades företräda en brasiliansk fotbollsadvokat. De lurade en kinesisk klubb att betala 3,5 miljoner kronor för en fotbollsspelarövergång. Dessutom har de hämtat ut lyxbilar och skickat till Kuwait.

Skånskan - 7 timmar sedan

Värna vårt vat­ten

ERWP.fif(0)Sve­ri­ge har stora till­gångar på rent vat­ten. Det som är ett stort pro­blem i stora delar av världen har inte an­setts som nå­got svenskt pro­blem.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kollektivt drömmande i nydanande konstprojekt

MALMÖ Ett 15-tal Malmöbor sov kollektivt på Skånes konstförening i natt för att komma ihåg sina drömmar. Det är en del av en världsomspännande ”dreamclinic” för att fånga upp människors drömliv. ERWP.

Skånskan - 18 timmar sedan

Straffavgift hotar LKF

Lund Det kommunala bostadsbolaget LKF hotas av en bygg-sanktionsavgift på över 292 000 kronor. Ärendet tas upp av byggnadsnämnden på torsdagen. ERWP.

Skånskan - 18 timmar sedan

Elbussar

Malmö Satsningen på elbussar i Malmö går framåt, politikerna i tekniska nämnden har inga synpunkter på att investera 20 miljoner kronor för att se till att bussarna på linje 3 och 7 kommer fram.
Däremot sa de nej till att dra in ett par hållplatser längs rutterna. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.