Skånskan > Opinion

Monday, 20 February, 07:39

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:19

Pilar hamlas till vårenBarsebäck ERWP.fif(1)Pilträden längs Kustvägen utmed golfbanan i Barsebäck har beskurits felaktigt. Det menar en privatperson, som anser att träden borde hamlats som brukligt är med gamla pilar, som skrivit till Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.
Svaret från kommunens handläggare är att trädet beskars akut för att grenarna stack ut över vägen och blev en trafikfara och kommer att hamlas till våren..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ERWP, Pilträden, Kustvägen, Barsebäck, Åsikt Kävlinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilar, hamlastill , våren
YLE - 09 dec 16 kl. 06:06

Lojo investerar stort de kommande åren

Lojo stad lyckas inte spara så mycket pengar som man först hade tänkt sig de kommande åren. Resultatet i budgeten visar minus, men plus i kassan från tidigare år tillåter minusresultat. I budgetförslaget för nästa år är resultatet 400 000 euro på minus.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 09:00

Man kastade inälvor och pilar mot hus

Mannen kastade dartpilar mot hus, hällde ut djurinälvor framför entrén och slog sönder fönster för Pingstkyrkan. Han bröt också mot kontaktförbudet mot en advokat och en högt uppsatt chef i Osby kommun. Nu döms han till dagsböter.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:46

Vad våren egentligen vill säga oss

Sitter och skriver detta på en stentrappa vid Stora Torg med solen i ögonen.
Det är skarpt glass-läge bredvid kanonerna. Ett barn leker tafatt med sin pappa.

Sydsvenskan - 18 okt 16 kl. 20:10

Tusen pilar ska avlossas bland publik på Lilith

Den indonesiska konstnären Melati Suryodarmo inleder sitt konstverk på onsdagen..

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 11:33

Hamling av lönn

Några av kan ha notera att det inte kom ut några blogginlägg under eftermiddagen igår. Det berodde på dålig planering och tidsoptimism, då jag gav mig ut för att hamla en vårdlönn på gården.

Egentligen skulle lönnen hamlats i augusti, men bokrelease kom emellan och gav inte tid nog över för detta.

Sydsvenskan - 05 jan 16 kl. 04:00

Den queera kvinnokarlen

Det är svårt att i rådande kulturklimat tänka sig en författare med mindre potential för en revival än jägaren, kvinnokarlen, tjurrusaren och storsuparen Ernest Hemingway. Macho-auran som omgärdar hans namn gör honom för många, mig själv inräknad, nästan lika svår att ta i som Bukowski. Vad ska man egentligen ta sig till med denna man, vars varje handling i världen tycks ha varit skolboksexempel på en fallocentrisk världsåskådning?

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 12:00

Mitt i prick för Trelleborgs Robin Hood

Först vill hon inte alls. Sedan tänker hon nästan ställa in. Men till slut så visar det sig att det inte är så tokigt ändå.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 22:40

Trädmöte lockade Fugliebor

Foto: Jenny Isaksson
Fuglie ligger i en trädfattig del av Skåne. Men intresset för träd i allmänhet och pilar i synnerhet tycks vara stort bland byborna. På måndagen träffades ett 30-tal medlemmar i Fuglie-Steglarps byalag för att diskutera var framtida pilalléer ska planteras.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 11:44

Pernilla August läser Nyårsklockorna

Det blir regissören och skådespelaren Pernilla August som läser in det nya året med ”Ring, klocka, ring.” i Svt. ERWP.

Nyheter 24 - 08 jun 12 kl. 22:42

Rysslands knockout ? körde över Tjeckien


Ryssland briljerade i EM-premiären mot Tjeckien. Vann med 4-1. Ryssland, anförda av en pånyttfödd Andrey Arshavin, dominerade EM-premiären mot Tjeckien.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Trump: Hänvisade till tv-inslag om Sverige

usa Under ett tal i Florida under natten mot lördagen refererade USA:s president Donald Trump till Sverige och nu har han utvecklat sitt uttalande. Det som "hände i går kväll i Sverige" var en referens till ett inslag om Sverige i tv-kanalen Fox News skriver Reuters.

ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Liten förskola får inte växa

MALMÖ Judiska förskolan Chinuch vill utöka antalet platser. Men miljöförvaltningen säger blankt nej med motiveringen att förskolans gård är alldeles för liten. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Detaljplan klar för Ikeas hotellbygge

SVÅGERTORP I januari lämnade Ikea in bygglovsansökan.
Nu har politikerna i stadsbyggnadsnämnden antagit detaljplanen som gör det möjligt för Ikea att bygga ett hotell, ett kontor med plats på sikt för 900 anställda och ett parkeringshus i Svågertorp. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Första bortavinsten på länge för Ystads IF

HANDBOLL Ystads IF såg till att effektivt skrämma bort bortaspöket i Solnahallen på söndagen.
– En av våra bästa matcher på bortaplan den här säsongen, säger tränaren Sebastian Seifert efter övertygande 28-18 mot Ricoh. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Team Eslöv föll mot Boden igen

HANDBOLL Team Eslöv föll även på bortaplan mot nykomlingen Boden, som vann med 31–29. ERWP.fif(0)På söndagen var Eslövstjejerna ute efter revansch för hemmaförlusten mot Boden, och laget förde också matchen i 45 minuter.

Skånskan - 12 timmar sedan

Utmanande lera

TOMELILLA – Ju lerigare desto bättre.
Det sa Krister Sellman efter att ha antagit utmaningen att löpa runt Svampabanan och samtidigt tagit hem ett guld i den andra upplagan av Winter cross run. ERWP.

Skånskan - 12 timmar sedan

Stat i staten demokratiskt hot

ERWP.fif(0)Det mest anmärkningsvärda som hänt sedan Donald Trump tillträdde är inte hans yviga tal och märkliga pressträffar, där han i likhet med valrörelsen ägnar sig mycket åt den sorts enkla slagord som gjorde att han vann valrörelsen. Nej, det mest noterbara är den öppna konflikt som råder mellan presidentadministrationen och säkerhetsapparaten.

Skånskan - 19 timmar sedan

De ställer ut hos motionärer

LUND Frusen natur, gatufoton och bilder tagna med lådkamera är några av teman när sex hobbyfotografer ställer ut på Friskis & Svettis just nu. ERWP.fif(5)– Vi har alla träffats genom en studiecirkel på Folkuniversitetet och tycker att det är kul att ställa ut tillsammans, säger Inger Henrekson Ekström.

Skånskan - 16 timmar sedan

Sanne Salomonsen till Torsjö Live

torsjö Danska Sanne Salomonsen kommer till Torsjö Live i sommar, närmare bestämt fredagen den 30 juni.
Det blir danskt hygge med Sanne som gästartist till OnQ. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

Bilist körde i diket

hörby ERWP.fif(0)Bilen kom körande på vägen mellan Ludvigsborg och Södra Rörum i höjd med Bjeverödsdammen när föraren av okänd anledning tappade kontrollen över fordonet. Bilen hamnade i diket samtidigt som den kolliderade med ett träd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.