Skånskan > Opinion

Thursday, 27 April, 16:54

Skånskan - 11 jan 17 kl. 17:19

Pilar hamlas till vårenBarsebäck ERWP.fif(1)Pilträden längs Kustvägen utmed golfbanan i Barsebäck har beskurits felaktigt. Det menar en privatperson, som anser att träden borde hamlats som brukligt är med gamla pilar, som skrivit till Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida.
Svaret från kommunens handläggare är att trädet beskars akut för att grenarna stack ut över vägen och blev en trafikfara och kommer att hamlas till våren..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ERWP, Pilträden, Kustvägen, Barsebäck, Åsikt Kävlinge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pilar, hamlastill , våren
YLE - 09 dec 16 kl. 06:06

Lojo investerar stort de kommande åren

Lojo stad lyckas inte spara så mycket pengar som man först hade tänkt sig de kommande åren. Resultatet i budgeten visar minus, men plus i kassan från tidigare år tillåter minusresultat. I budgetförslaget för nästa år är resultatet 400 000 euro på minus.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 09:00

Man kastade inälvor och pilar mot hus

Mannen kastade dartpilar mot hus, hällde ut djurinälvor framför entrén och slog sönder fönster för Pingstkyrkan. Han bröt också mot kontaktförbudet mot en advokat och en högt uppsatt chef i Osby kommun. Nu döms han till dagsböter.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 21:46

Vad våren egentligen vill säga oss

Sitter och skriver detta på en stentrappa vid Stora Torg med solen i ögonen.
Det är skarpt glass-läge bredvid kanonerna. Ett barn leker tafatt med sin pappa.

Sydsvenskan - 18 okt 16 kl. 20:10

Tusen pilar ska avlossas bland publik på Lilith

Den indonesiska konstnären Melati Suryodarmo inleder sitt konstverk på onsdagen..

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 11:33

Hamling av lönn

Några av kan ha notera att det inte kom ut några blogginlägg under eftermiddagen igår. Det berodde på dålig planering och tidsoptimism, då jag gav mig ut för att hamla en vårdlönn på gården.

Egentligen skulle lönnen hamlats i augusti, men bokrelease kom emellan och gav inte tid nog över för detta.

Sydsvenskan - 05 jan 16 kl. 04:00

Den queera kvinnokarlen

Det är svårt att i rådande kulturklimat tänka sig en författare med mindre potential för en revival än jägaren, kvinnokarlen, tjurrusaren och storsuparen Ernest Hemingway. Macho-auran som omgärdar hans namn gör honom för många, mig själv inräknad, nästan lika svår att ta i som Bukowski. Vad ska man egentligen ta sig till med denna man, vars varje handling i världen tycks ha varit skolboksexempel på en fallocentrisk världsåskådning?

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 12:00

Mitt i prick för Trelleborgs Robin Hood

Först vill hon inte alls. Sedan tänker hon nästan ställa in. Men till slut så visar det sig att det inte är så tokigt ändå.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 22:40

Trädmöte lockade Fugliebor

Foto: Jenny Isaksson
Fuglie ligger i en trädfattig del av Skåne. Men intresset för träd i allmänhet och pilar i synnerhet tycks vara stort bland byborna. På måndagen träffades ett 30-tal medlemmar i Fuglie-Steglarps byalag för att diskutera var framtida pilalléer ska planteras.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 09:00

Politiskt dansverk om demokrati

dans Sex dansare, delar av publiken på scenen och frågor och svar om vår roll och vårt ansvar i ett demokratiskt samhälle. Det är grunden för den spanska koreografen Marina Mascarells dansverk ”it is like a large animal deep in sleep” som har premiär på Skånes Dansteater i Malmö i kväll efter att ha spelats i Haag och Taipei.Fakta
Marina Mascarell koreograferade The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater 2014 och hon har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 11:44

Pernilla August läser Nyårsklockorna

Det blir regissören och skådespelaren Pernilla August som läser in det nya året med ”Ring, klocka, ring.” i Svt. ERWP.

Nyheter 24 - 08 jun 12 kl. 22:42

Rysslands knockout ? körde över Tjeckien


Ryssland briljerade i EM-premiären mot Tjeckien. Vann med 4-1. Ryssland, anförda av en pånyttfödd Andrey Arshavin, dominerade EM-premiären mot Tjeckien.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

”Batterikakor” gav tredjepris

STAFFANSTORP Grattis till klass 4a på Balderskolan i Staffanstorp som knep tredjepris i tävlingen batterijakten. ERWP.fif(0)Tävlingen är nu avslutad och klass 4a vann ett hedrande tredjepris vilket innebär 10 000 kronor till klassen.

Skånskan - 1 timme sedan

Moln och kyla följs av sol

Vädret Det fortsätter att vara kyligt i Skåne under helgen.
Men någon rekordkall april behöver det inte bli. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Här firar du valborg

Skåne Här är ett urval av de platser där du kan fira valborg. ERWP.fif(0)Saknas ditt valborgsfirande?

Skånskan - 2 timmar sedan

Hastigheten i byar ses över

ERWP.fif(8)YSTAD
Kommunen ska göra en översyn av hastigheterna i de byar som räknas som tätorter i år. Det är samhällsbyggnadsförvaltningen som ska genomföra översynen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Grease på Flamman

SVEDALA 50-talet har anlänt till kulturhuset Flamman. Sveamateas ungdomsgrupp repeterar musikalen Grease som har premiär nästa månad. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gör sig redo för vårens kalas

SVALÖV Alla som älskar kalas kan pusta ut. Fjolårets succé kommer tillbaka i år igen. I slutet av maj sjuder byns centrum av aktiviteter när det på nytt är dags för Svalövskalaset.

Skånskan - 2 timmar sedan

Företagsklimatet i topp

HÖRBY Hörby kommun får en topplacering i Sveriges Kommuner och Landstings, SKL:s, jämförelse av kommunernas företagsklimat. 81 poäng ger en sammanlagd fjärde plats i landet.
– Företagen verkar vara väldigt nöjda med oss, vilket är jätteroligt, säger näringslivschefen Karin Kroon Gunnarsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hjärupsbor har bildat egen kör till valborg

HJÄRUP Hjärup har saknat en egen kör som kan sjunga vid valborg-, jul- och midsommar.
Därför har några Hjärupsbor nu gått samman och kommer för första gången att sjunga tillsammans i kör vid söndagens valborgsfirande. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bygglov till lägenheter på Frostavallen

höör Grannar är oroliga och Sverigedemokraterna kritiska till bostadslösningen. Men en majoritet i miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att ge bygglov till att göra om 45 hotellrum till lägenheter för ensamhushåll på Frostavallen.
– Man hade inte byggt ett nytt hus på det här sättet, säger Stefan Liljenberg (SD), ledamot i miljö- och byggnadsnämnden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Funktionsnedsatta får egen kurs

Abbekås Nästa vecka startar en golfkurs för barn med funktionsnedsättning.
- Golf ska vara för alla, säger klubbchefen Lasse Stark. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.