Expressen > Nyheter

Monday, 24 April, 20:55

Liknande nyheter

Taggar: Man misstänks ha dödat, ovanliga, fjärilar
Dalarnas tidningar - 17 jun 16 kl. 20:10

Vill stoppa besprutning – ovanliga fjärilar i Ludvika

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 04:00

Inte som alla andra

Vad är det med korpen – en fågel bland hundratals andra – som får nackfjunen att resa sig på en? Som får det att suga till i maggropen när man hör det rungande ropet långt inne i skogen, som gör att den trots allt ganska vanliga kråkfågeln drar blickarna till sig mer än de exotiskt färgsprakande papegojorna på museet? Kulturell marinering naturligtvis – dess rykte som intelligent olycksbringare har gått i generationer – men det är också något med fågeln i sig: att den är alltigenom svart, att den hör ödemarken till och lever av as, att den dras till soptippar och slaktplatser.

Sydsvenskan - 23 feb 16 kl. 07:00

Reservmålvakti Barcelona bästa jobbet?

Själv brukar jag säga att reservmålvakt i FC Barcelonas drömlag i fotboll kan vara det bästa sportjobbet på planeten – om man inte vill utsättas för prestationsångest. Titlarna är många och när man väl måste ta klivet in i hetluften är risken ganska liten att några räddningar behöver göras.Malmö Redhawks Jonas Gunnarsson har fått uppleva motsatsen i hockeykassen.

SvD - 08 apr 17 kl. 20:01

Fjärilsdödare slipper fängelse

En brittisk man som nyligen dömts för att ha fångat och dödat två exemplar av Storbritanniens mest unika fjärilsart, svartfläckig blåvinge, slipper fängelse. I stället döms 57-åringen till 250 timmars samhällstjänst och tvingas betala rättegångs- och skadeståndskostnader motsvarande 4 200 kronor, beslutar en domstol i Bristol. Han har också blivit bannlyst från tre naturreservat som huserar den utrotningshotade fjärilsarten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Marine Le Pen tar timeout som partiledare

Nationella Frontens ledare Marine Le Pen tar timeout – efter att ha gått vidare till andra rundan i presidentvalet.– Jag är inte partiledare längre, bara presidentkandidat, säger hon enligt France 2..

Expressen - 15 minuter sedan

Skarp UD-kritik efter mordfilm på Catalán

Mordet på FN-svenskan Zaida Catalán, 36, filmades av hennes angripare. Nu riktar svenska regeringen skarp kritik mot Demokratiska republiken Kongo för att landets polismyndighet offentliggjort den kontroversiella filmsekvensen. – Vi är väldigt kritiska till att den här filmen har visats på det här sättet, säger Lisa Qvarfordt på UD..

Expressen - 30 minuter sedan

Utkastad SD-ledare bildar nytt part

Före detta SD-kommunalrådet i Hässleholm Ulf Erlandsson fick lämna sin post efter avslöjanden om ekonomiska oegentligheter och rasistiska inlägg i sociala medier.Nu är han på gång med att bilda ett nytt parti, enligt Norra Skåne.– Vi är nog redan ett hundratal så det blir ingen brist på medlemmar, säger han till tidningen..

Expressen - 45 minuter sedan

"Det är andra tider nu, det där hade varit en större skandal förr"

AMIENS. Emmanuel Macron kan känna sig nöjd med sin unge skolkamrat. Pierre Monvoisin, 18 år, röstade för första gången i helgen och lade sin röst på Macron.

Expressen - 1 timme sedan

Hårdare tag ska stoppa pensionsskojarna i PPM

Skojarna i premiepensionssystemet ska stoppas. Regeringen och delar av oppositionen ställer sig bakom förslagen på hårdare tag som Pensionsmyndigheten lanserat i ett 30-punktsprogram. – En väldigt viktig del handlar om hur man ska rensa upp i marknadsföringen av premiepensionen, säger generaldirektör Karin Westling Palm..

Expressen - 2 timmar sedan

Ung pojke till sjukhus efter olycka med bil

En yngre pojke har förts till sjukhus efter en olycka med en personbil i Ale kommun, skriver polisen på sin hemsida.Exakt hur olyckan gått till är oklart. – En kollision mellan dem har skett, men vi misstänker inget brott, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 1 timme sedan

Systrarna bryter tystnaden efter Heath Ledgers död

Det har länge spekulerats i att skådespelaren Heath Ledger blev deprimerad efter sin roll som Jokern i "Batman" – och att det kan ha lett till stjärnans död.Nu väljer Heath Ledgers systrar att vid ett mycket sällsynt tillfälle prata om sin brors död – som skedde för nio år sedan. – Han var inte alls deprimerad, säger Kate Ledger, enligt Daily Mail.

Expressen - 1 timme sedan

Millan varnar kvinnor efter blodiga överfallet

Millan Hedins höstpromenad blev en verklig skräckupplevelse. Hon attackerades av en okänd man i ett skogsparti nära sin bostad i Halmstad och slogs blodig till marken. Men strax efter gärningsmannen lagt sig över Millan, skrämdes han i väg av ett hundskall.

Expressen - 1 timme sedan

Afghansk journalist får pressfrihetspris

Den afghanska journalisten Najiba Ayubi från organisationen Killid group tilldelas Reportrar utan gränsers pressfrihetspris..

Expressen - 2 timmar sedan

Misstanken: 38-åring mördade föräldrarna

En 38-årig man misstänks ha brutit sig in i sina föräldrars bostad och knivmördat båda två. På måndagen inleddes rättegången mot mannen, som fortsätter neka trots omfattande bevisning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.