Nyteknik > Teknik

Monday, 29 May, 19:04

Nyteknik - 11 jan 17 kl. 17:01

Boliden satsar på zinkgruvaBoliden har hittat mer zink vid gruvan Tara i Irland. Därför investerar gruvbolaget 33 miljoner euro, drygt 300 miljoner kronor för att bygga ut kapaciteten i sandmagasinet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tara, Irland

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boliden, satsar, zinkgruva
SVT - 18 jan 11 kl. 17:10

Boliden satsar miljarder i Garpenberg

Boliden satsar miljarder på gruvan i Garpenberg, en satsning som ska ge ett 70-tal nya jobb. Medverkande: Linda Hases, Josefine Gruvsjö. Jonas Svensson butikschef.

E24 - 11 jan 17 kl. 08:20

Boliden satsar på zinkgruva

Boliden har hittat mer zink vid gruvan Tara i Irland. Därför investerar gruvbolaget 33 miljoner euro, drygt 300 miljoner kronor för att bygga ut kapaciteten i sandmagasinet..

UNT - 11 jan 17 kl. 08:19

Boliden satsar på zinkgruva

Boliden har hittat mer zink vid gruvan Tara i Irland..

DN - 11 jan 17 kl. 09:35

Boliden satsar på zinkgruva

Boliden har hittat mer zink vid gruvan Tara i Irland..

Västerbottens Folkblad - 24 feb 11 kl. 14:06

Boliden satsar halv miljard på guldgruva

BOLIDEN Boliden investerar 475 miljoner kronor för att börja utvinna guld och den sällsynta jordartsmetallen tellur i Kankbergsgruvan. BOLIDEN Boliden investerar 475 miljoner kronor för att börja utvinna guld och den sällsynta jordartsmetallen tellur i Kankbergsgruvan. I samband med investeringen ?

BT - 24 feb 11 kl. 12:40

Boliden satsar på guldgruva

Boliden har beslutat att satsa 475 miljoner i Kankberggruvan, där man vill utvinna guld och jordartsmetallen tellur, skriver gruvkoncernen i ett pressmeddelande.
Boliden uppger att man har kurssäkrat 80 procent av den planerade guldproduktionen och därtill tecknat ett fast avtal för försäljningen av tellur.
Boliden-aktien hade omedelbart efter nyheten stigit med 1,3 procent på Stockholmsbörsen.

E24 - 24 feb 11 kl. 12:35

Boliden satsar på ny guldgruva

Boliden startar gruvan Kankberg för utvinning av guld och den sällsynta jordartsmetallen tellur. Investeringen uppgår till 475 miljoner kronor..

NSD - 03 feb 12 kl. 13:52

Boliden satsar nya miljoner på LTU

Det blir ett nytt femårigt avtal mellan Boliden och Luleå tekniska universitet. Det innebär att universitetet får 17 miljoner att satsa på forskning och utbildning..

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 16 kl. 11:29

Boliden satsar på plaståtervinning

Boliden Bergsöe storsatsar på en plastanläggning i Landskrona, som ska vara i drift nästa år..

Västerbottens Folkblad - 04 feb 12 kl. 07:30

Nytt forskningsavtal mellan Boliden och LTU

SKELLEFTEÅ Professor Bo Björkman på LTU glädjer sig åt det nya femåriga avtalet med Boliden. SKELLEFTEÅ Professor Bo Björkman på LTU glädjer sig åt det nya femåriga avtalet med Boliden. Det nya femåriga avtalet innebär att Boliden satsar 17 miljoner ?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Företaget bjuder på sin elbilsplattform

Det pratas mycket om delningsekonomi, men endast när det gäller konsumenter – de flesta företag håller på sitt. Det finns dock några som vänder sig mot detta. Möt Osvehicle som vill förändra bilbranschen genom att dela med sig..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda svensk brytning av uran

Regeringen har tagit beslut om att utreda ett förbud mot uranbrytning i Sverige. Målet är ett förbudsförslag till riksdagen före valet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

USA kan förbjuda datorer inne i flygplan

Bärbara datorer kan komma att förbjudas i kabinen vid internationella flygningar till och från USA, enligt den amerikanske ministern för inrikes säkerhet John Kelly..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Här är Elon Musks tunnelbil

Snabbare och billigare. Elon Musk har utannonserat att han ska revolutionera tunnelkonstruktion. Nu visar entreprenören den första bilden på ”bilen” som ska köra människor genom framtidens tunnelsystem..

Nyteknik - 4 timmar sedan

ABB satsar på mikronät i byar

Trenden med små, lokala elnät, så kallade mikronät, växer världen över. Kraft- och automationsjätten ABB satsar på området och har tagit fram en ny produkt för små byar..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Regeringen vill städa stränder från plast

Plastskräp i haven är ett problem både för djur och människor. Nu vill regeringen satsa på strandstädning, vattenrening och utbildning..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ai:ns bandnamn är riktigt metal

Har du hört senaste growlandet från Vultrum, Black Clonic Sky eller Stormgarden? Förmodligen inte eftersom bandnamnen är skapade av en ai..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Oljespill riskerar nå Västkusten

Än är inte faran över för de oljeutsläpp som drev in på svenskt vatten under söndagen. Under dagen kan delar av det nå Bohuskusten..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Snart invigs Ölands avsaltningsverk

Sommar, sol och vattenbrist. Situationen för Ölands grundvatten blir ansträngd när den varma säsongen kommer, men nu ska Östersjövatten hjälpa..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Drönare stoppade flygtrafik – igen

En drönare stoppade all flygtrafik på Bromma i Stockholm. Stoppet varade mellan 17.45 och 18.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.