DN > Kultur

Thursday, 30 March, 04:41

DN - 11 jan 17 kl. 16:52

Katerina Janouchs förlag tar avstånd från hennes uttalanden i tjeckisk tvPiratförlagets förlagschef Anne-Marie Skarp tar avstånd från Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Förlaget har gett ut ett 20-tal av Janouchs böcker..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Janouchs, Anne-Marie Skarp, Katerina Janouchs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katerina, Janouchs, förlag, tar, avståndfrån hennes , uttalandeni , tjeckisk tv
UNT - 13 jan 17 kl. 10:15

Därför tar hon bort Katerina Janouchs böcker

Bokhandeln Läslusen i Uppsala plockade på onsdagen bort Katerina Janouchs böcker från hyllorna..

Expressen - 12 jan 17 kl. 15:31

"Bokförlag ska inte vara åsiktspoliser"

Piratförlagets vd Ann-Marie Skarp har tagit avstånd från författaren Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Men bokförlag bör inte lägga sig i författares privata åsikter, menar förläggaren Pelle Andersson..

Barometern - 29 jan 16 kl. 17:48

Katerina Janouch: Hudhunger

Jag gillar att det numera är okej för ett vanligt förlag att ge ut romaner med erotiskt innehåll och att författare kan skriva erotik i eget namn..

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 08:26

PK-bossen: ”Hon blåser upp det”

I går, tisdag, skrev journalisten och författaren Katerina Janouch ett debattinlägg på Dagens PS, som fått stor spridning i sociala medier. Janouch känner sig förd bakom ljuset av Publicistklubben. Hon hävdar att hon först bjöds in till debatten ”Misstron mot medierna – har vi oss själva att skylla?

Nyan - 16 feb 17 kl. 09:22

Kändisar ska hindra brott på färjor

Sexrådgivaren Katerina Janouch, etikdoktorn Ann Heberlein och psykoterapeuten Börje Svensson är några av medlemmarnas i Viking Lines nya expertkommitté.

Kommittén ska bidra med kunskap för att öka tryggheten ombord. Viking Line har tillsatt en rådgivande kommitté, en så kallad ”advisory board”, som ska hjälpa rederiet i sitt trygghetsarbete.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 10:09

TV4:s märkliga rubrik normaliserar rasim och våld – medierna måste ta större ansvar

TV4 kallar helgens lynchmobb mot flyktingar för en “asyl- och regeringskritisk demonstration”. Den medgörliga och anmärkningsvärda rubriksättningen får mig att fundera (igen) på medias och offentliga personers roll och ansvar vad gäller normaliseringen av våld, hot och rasism. Både på nätet och på våra gator.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 11 kl. 02:45

"Skriv boken, även om bara du själv läser den"

På måndag möts de på bokens dag i Trelleborg. Men vi kunde inte vänta, utan sammanförde Tomas Tengby (TT), Lennie Norman (LN), Anna Jansson (AJ) och Katerina Janouch (KJ) i en gruppintervju där de diskuterar skrivande och kändisskap. Samt vem de själva helst hade sett på bokens dag.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Smurfan bortklippt från ultraortodox israelisk filmaffisch

Den enda kvinnliga karaktären i smurf-universum, Smurfan, har klippts bort från filmaffischerna i den ultraortodoxa israeliska staden Bnei Brak..

DN - 12 timmar sedan

Kostnaderna för Liljevalchs utbyggnad fortsätter öka

Renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs konsthall har blivit en växande huvudvärk för Stockholms stad. Kostnaderna har ökat med 139 miljoner sedan bygget ursprungligen planerades..

DN - 12 timmar sedan

Burt Bacharach stäms – hans hund ska bitit av vaktens fingrar

Den legendariske kompositören Burt Bacharach har stämts. Anklagelserna rör hans hund, som ska ha bitit av hundvaktens två fingrar.  .

DN - 12 timmar sedan

Kristofer Ahlström: Kundsamhället gör oss till kverulanter

Kundmentaliteten riskerar att förvandla allt fler medborgare till rättshaverister. Kristofer Ahlström påminner om att en samhällelig tvångströja lätt kan förväxlas med en offerkofta..

DN - 12 timmar sedan

Fem rättshaverister vi minns från vita duken

De förstår sig inte längre på samhället. De kräver sin rätt. Och de är i regel män.

DN - 13 timmar sedan

Lotta Olsson: Hur ska vi få barn att läsa mer när vi vet så lite om vad de redan läser?

Många talar salvelsefullt om att barn och ungdomar borde läsa mer. Men kunskaperna om deras läsvanor är bristfälliga. Och ibland kan man tro att vuxna är sämst på att läsa..

DN - 13 timmar sedan

Johan Croneman: Torra frågor passar de knastertorra deltagarna

Man vet att det är ett kulturprogram med folkbildande ambitioner när man redan efter 1 minut och 40 sekunder använder ordet klärvoajant utan att ens antyda att någon tänker förklara vad det betyder. Det är under alla omständigheter mer befriande än snobbigt..

DN - 14 timmar sedan

Ola Andersson: Nej, Sverige är inte fullt

I Sverige arbetar de flesta numera med att sälja tjänster till varandra och måste därför bo där många andra bor. Men regeringen verkar inte ha förstått hur Sverige förändrats och var det behövs bostäder, skriver Ola Andersson i del fyra av DN:s serie om den svenska bostadskrisen..

DN - 16 timmar sedan

Bob Dylan får sin medalj av Svenska Akademien i helgen

Bob Dylan och Svenska Akademien kommer att träffas i helgen, när Nobelpristagaren i litteratur befinner sig i Stockholm, meddelar Sara Danius..

DN - 16 timmar sedan

Dylan får sin Nobelmedalj i helgen

Nobelpristagaren Bob Dylan är på väg till Sverige. I helgen ger han två konserter i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.