DN > Kultur

Tuesday, 17 January, 11:52

DN - 11 jan 17 kl. 16:52

Katerina Janouchs förlag tar avstånd från hennes uttalanden i tjeckisk tvPiratförlagets förlagschef Anne-Marie Skarp tar avstånd från Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Förlaget har gett ut ett 20-tal av Janouchs böcker..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Janouchs, Anne-Marie Skarp, Katerina Janouchs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katerina, Janouchs, förlag, tar, avståndfrån hennes , uttalandeni , tjeckisk tv
UNT - 13 jan 17 kl. 10:15

Därför tar hon bort Katerina Janouchs böcker

Bokhandeln Läslusen i Uppsala plockade på onsdagen bort Katerina Janouchs böcker från hyllorna..

Expressen - 12 jan 17 kl. 15:31

"Bokförlag ska inte vara åsiktspoliser"

Piratförlagets vd Ann-Marie Skarp har tagit avstånd från författaren Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Men bokförlag bör inte lägga sig i författares privata åsikter, menar förläggaren Pelle Andersson..

Barometern - 29 jan 16 kl. 17:48

Katerina Janouch: Hudhunger

Jag gillar att det numera är okej för ett vanligt förlag att ge ut romaner med erotiskt innehåll och att författare kan skriva erotik i eget namn..

UNT - 5 timmar sedan

Läslusen och att välja att avstå

Jag har precis läst artikeln ”Därför tar hon bort Katerina Janouch böcker” som handlar om den lilla bokhandeln Läslusen som beslutade sig för att sluta sälja Katerina Janouch böcker, därefter att gå ut med sitt beslut på Facebook för att slutligen efter hot, ta bort inlägget..

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 10:09

TV4:s märkliga rubrik normaliserar rasim och våld – medierna måste ta större ansvar

TV4 kallar helgens lynchmobb mot flyktingar för en “asyl- och regeringskritisk demonstration”. Den medgörliga och anmärkningsvärda rubriksättningen får mig att fundera (igen) på medias och offentliga personers roll och ansvar vad gäller normaliseringen av våld, hot och rasism. Både på nätet och på våra gator.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 11 kl. 02:45

"Skriv boken, även om bara du själv läser den"

På måndag möts de på bokens dag i Trelleborg. Men vi kunde inte vänta, utan sammanförde Tomas Tengby (TT), Lennie Norman (LN), Anna Jansson (AJ) och Katerina Janouch (KJ) i en gruppintervju där de diskuterar skrivande och kändisskap. Samt vem de själva helst hade sett på bokens dag.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

BT - 13 dec 14 kl. 07:56

App får det att säga "klick"

Nu finns det ett nytt, snabbare sätt att nätdejta på. En app som söker av personer i din närhet. – Det är som att ha en bar i bakfickan.

Expressen - 26 aug 15 kl. 09:22

Var är männen som borde ta avstånd?

Våldtäkter, oönskad kroppskontakt och en gråzon av sexuella handlingar. Världen är en ondsint plats för tjejer och kvinnor. Några få offentliga män ställer sig upp och tar avstånd från alla sorters sexuella övergrepp på kvinnor – men var är den stora majoriteten?

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Två Norgespelningar för Håkan Hellström

Håkan Hellström utökar sin sommarturné "Rullande åska" med två spelningar i Norge..

DN - 2 timmar sedan

Obama, Trump och litteraturen

I vad som måste vara en av Barack Obamas sista intervjuer som USA:s president, publicerad i New York Times, berättar han om hur litteraturen hjälpt honom genom tiden i Vita huset..

DN - 3 timmar sedan

The Head and the Heart på Kägelbanan

Det stämsjungande folkpopbandet The Head and the Heart är ett exempel på att Seattles musikscen i dag inte alls måste förknippas med gammal grunge..

DN - 3 timmar sedan

Bukowskis chefer i stor konsthärva

Helsingfors. Finlands största konsthärva någonsin nystas nu upp i Helsingfors tingsrätt. Två ex-chefer på auktionshuset Bukowskis hör till de åtalade..

DN - 13 timmar sedan

Filmvår med magert utbud

Kolonial rasbiologi, gatans hat och musikdokumentärer. En orolig svensk filmbransch möter våren med en stor spännvidd av nya filmpremiärer..

DN - 18 timmar sedan

Lars Noréns ”Efterlämnat” rester av en bildprakt som förgått

I Lars Noréns nya bok ”Efterlämnat” tecknas en värld i gråskalor, befolkad av kantstötta figurer. Aris Fioretos ser en berättare söka en form för det obeständiga och bortglömda..

DN - 19 timmar sedan

”När jag förstod att Trump vann fick jag en chock”

När Trump vann valet i USA snabbskrev komikern Yvonne Skattberg föreställningen ”Grab them by the balls”. Den 8 februari har den premiär på Teater Brunnsgatan 4..

DN - 20 timmar sedan

Johan Croneman: Första halvan av nya ”Idévärlden” var fantastisk tv

Eric Shüldts nya program ”Idévärlden” strävar efter att gå på djupet, inte bara skrapa på ytan. Och första programmet var mer än lovande..

DN - 21 timmar sedan

Frågor om språket – symboler, emblem, besikta, gå och handla

Emblem är symboler för yrkesgrupper Vad kallas symboler som används av specifika yrkesgrupper, som läkekonstens symbol som används av farmaceuter? Ulrika Svar: Man brukar kalla sådana symboler för emblem, ett ord vi har lånat in från grekiskan. Per-Anders Jande   Bäst att få bilen besiktad Heter det besikta eller besiktiga bilen?.

DN - 21 timmar sedan

”Olle Ljungström i Afghanistan” skildrar Pål Hollenders resa in i kriget

Filmaren och konstnären Pål Hollenders nya film heter ”Olle Ljungström i Afghanistan”. En skildring sprungen ur hans och popartistens resa 2002 till det krigsplågade landet, på uppdrag av regissören Lars von Trier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.