DN > Kultur

Sunday, 26 February, 11:23

DN - 11 jan 17 kl. 16:52

Katerina Janouchs förlag tar avstånd från hennes uttalanden i tjeckisk tvPiratförlagets förlagschef Anne-Marie Skarp tar avstånd från Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Förlaget har gett ut ett 20-tal av Janouchs böcker..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Janouchs, Anne-Marie Skarp, Katerina Janouchs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katerina, Janouchs, förlag, tar, avståndfrån hennes , uttalandeni , tjeckisk tv
UNT - 13 jan 17 kl. 10:15

Därför tar hon bort Katerina Janouchs böcker

Bokhandeln Läslusen i Uppsala plockade på onsdagen bort Katerina Janouchs böcker från hyllorna..

Expressen - 12 jan 17 kl. 15:31

"Bokförlag ska inte vara åsiktspoliser"

Piratförlagets vd Ann-Marie Skarp har tagit avstånd från författaren Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk tv. Men bokförlag bör inte lägga sig i författares privata åsikter, menar förläggaren Pelle Andersson..

Barometern - 29 jan 16 kl. 17:48

Katerina Janouch: Hudhunger

Jag gillar att det numera är okej för ett vanligt förlag att ge ut romaner med erotiskt innehåll och att författare kan skriva erotik i eget namn..

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 08:26

PK-bossen: ”Hon blåser upp det”

I går, tisdag, skrev journalisten och författaren Katerina Janouch ett debattinlägg på Dagens PS, som fått stor spridning i sociala medier. Janouch känner sig förd bakom ljuset av Publicistklubben. Hon hävdar att hon först bjöds in till debatten ”Misstron mot medierna – har vi oss själva att skylla?

Nyan - 16 feb 17 kl. 09:22

Kändisar ska hindra brott på färjor

Sexrådgivaren Katerina Janouch, etikdoktorn Ann Heberlein och psykoterapeuten Börje Svensson är några av medlemmarnas i Viking Lines nya expertkommitté.

Kommittén ska bidra med kunskap för att öka tryggheten ombord. Viking Line har tillsatt en rådgivande kommitté, en så kallad ”advisory board”, som ska hjälpa rederiet i sitt trygghetsarbete.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 10:09

TV4:s märkliga rubrik normaliserar rasim och våld – medierna måste ta större ansvar

TV4 kallar helgens lynchmobb mot flyktingar för en “asyl- och regeringskritisk demonstration”. Den medgörliga och anmärkningsvärda rubriksättningen får mig att fundera (igen) på medias och offentliga personers roll och ansvar vad gäller normaliseringen av våld, hot och rasism. Både på nätet och på våra gator.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 11 kl. 02:45

"Skriv boken, även om bara du själv läser den"

På måndag möts de på bokens dag i Trelleborg. Men vi kunde inte vänta, utan sammanförde Tomas Tengby (TT), Lennie Norman (LN), Anna Jansson (AJ) och Katerina Janouch (KJ) i en gruppintervju där de diskuterar skrivande och kändisskap. Samt vem de själva helst hade sett på bokens dag.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

Barometern - 08 jul 14 kl. 06:51

Hållbara förhållanden

Enligt mediebilden är det grönvänstern som står för hållbarhet och kritiserar konsumism och kommersialism. Ibland med en könsaspekt: Kvinnor värnar hållbarhet, medan män prioriterar sin egen omedelbara behovstillfredsställelse framför miljön, är budskapet när Åsa Romson anklagar vita män för att orsaka klimatförändringarna.
I SVT Debatt den 3 juli ställdes dessa föreställningar på huvudet.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Jessica: Slöja mot oönskad effekt

Varför dölja håret med en huvudbonad som seglat upp som favoritsymbol för kvinnligt förtryck? Även om slingorna har antagit en trumpgul ton..

DN - 13 timmar sedan

Hanna Fahl: Hur kunde Loreen inte gå direkt till final?

Hur gick Loreen inte direkt till final? Det var ett makalöst framträdande. Allt annat blev tvådimensionellt i jämförelse..

DN - 11 timmar sedan

George W Bush ger ut konstbok

George W Bush, USA:s president 2001–2009 har en konstnärlig ådra. Han har tidigare målat en serie porträtt av olika ledare och statsöverhuvuden och nu ges flera konstverk av den tidigare presidenten ut i bokform..

DN - 12 timmar sedan

Att döda ett djur

Vem fixar biffen när samhällets kollaps står för dörren? När ICA-butiken slagit igen och kranvattnet tagit slut? Författaren Bengt Ohlsson åker till Dalarna på en intensivkurs för att ta jaktlicens – och upptäcker hur skillnaden mellan människa och djur suddas ut..

DN - 19 timmar sedan

Så var fjärde deltävlingen i Melodifestivalen

Melodifestivalens fjärde deltävling avgjordes i Skellefteå. Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterade direkt..

DN - 13 timmar sedan

Skrällen: Loreen till andra chansen

Loreens oro var befogad. Kritikernas hyllningar var inte värda mycket när tv-tittarna sade sitt och i stället röstade fram Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren (feat. Alinia) till final i Melodifestivalen.

DN - 18 timmar sedan

Björn Wiman: Att Sverige skulle sakna självkritik är verkligen fake news

Ingen har väl kunnat missa att bilden av Sverige utomlands har fått sig en törn i veckan..

DN - 19 timmar sedan

SVT släpper alla kvällens låtar i Melodifestivalen

På lördageftermiddagen spreds flera låtar från Melodifestivalen på nätet i förtid – vilket är mot regelverket. Det rör sig bland annat om låtar som tävlar i kvällens deltävling.  SVT väljer nu att direkt publicera samtliga låtar i sin helhet..

DN - 19 timmar sedan

Live i kväll: Deltävling 4 i Melodifestivalen

Melodifestivalens fjärde deltävling avgörs i Skellefteå med start 20.00 på lördagskvällen. DN:s Hanna Fahl och Clas Svahn rapporterar direkt och chattar med er läsare från 19.

DN - 19 timmar sedan

Loreens låt har läckt på nätet

Loreen är favorittippad i kvällens startfält i Melodifestivalen. Men på lördagseftermiddagen spreds hennes låt ”Statements” på nätet, vilket är emot regelverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.