DN > Utrikes

Thursday, 26 April, 15:22

DN - 11 jan 17 kl. 16:46

Polsk minister mötte representanter från land som inte finnsPolens utrikesminister Witold Waszczykowski har blivit en tacksam måltavla för olika skämt sedan han påstått sig ha träffat representanter för nationen San Escobar. En nation som inte existerar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Witold Waszczykowski, San Escobar

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, minister, mötte, representanterfrån , landsom inte finns
Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 18 kl. 19:01

Minister mötte företag med stora planer i Storfors

"Vi måste bygga ut fabriken" berättade ägaren för minister på besök.

YLE - 08 nov 12 kl. 12:51

Arg miljöminister besökte Talvivaara

Missnöjet med Talvivaaragruvan är enormt bland invånarna i Sotkamo och Kajana och speciellt bland markägarna, rapporterar Svenska Yles reporter som posterade sig vid gruvans huvudingång på torsdagen. Markägare och miljöaktivister hade samlats för att demonstrera. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) besökte gruvan och vill ha en utredning av hur den lokala NTM-centralen agerat.

SVT - 07 apr 13 kl. 21:39

Polsk målvaktsjätte stoppade Sverige

Sverige förlorade EM-kvalmatchen borta mot Polen med 22-18 efter storspel av den polske målvakten Slawomir Szmal..

DI - 16 okt 16 kl. 10:31

Polsk näthandelsjätte såld för 30 miljarder

Östeuropas största näthandelsplattform har köpts av riskkapitalbolagen Mid Europa Partners, Cinven och Permira för 3,3 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, rapporterar Financial Times..

ÖstersundsPosten - 13 nov 13 kl. 22:35

Minister mötte unga

XL Bygg Fresks med 80 anställda i Östersund har en kvinnoandel på 30 procent och 10 procent av de 80 som är yngre än 30 år. De unga var på onsdagen målet för arbetsmarknadsministern..

YLE - 19 feb 16 kl. 03:34

Representanter lyckades inte dämpa pendlarnas oro

Det var fullsatt på restaurang Socis i Karis på torsdagskvällen (18.2) dit de västnyländska riksdagsledamötena Maarit Feldt-Ranta (SDP) och Thomas Blomqvist (SFP) bjudit in representanter från VR och Kommunikationsministeriet för att svara på frågor kring tågtrafiken. Frågorna var många men svaren desto färre.

YLE - 04 mar 17 kl. 19:24

Historisk polsk triumf i lagbacken – Finland sexa

Polen var herren på täppan i lagbacken i Lahtis. Guldet var nationens första i grenen. Finland stod för en hyfsad insats och slutade sexa.

YLE - 07 aug 17 kl. 14:11

Minister Lintilä kräver ytterligare utredning av Finnair

Arbets- och näringsminister Mika Lintilä är inte nöjd med Finnairs förklaring om varför man har tilldelat sin vd tillägspension, och kräver att frågan utreds ytterligare. Flygbolaget Finnair har skriftligen motiverat det här med att vd Pekka Vauramo har gjort sig förtjänt av en tilläggspension på grund av sina goda arbetsinsatser, och att de flesta andra börsbolag använder sig av samma belöningssystem. Finnair uppgav år 2013 att man slopar användningen av tillägspension.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftsbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

Sverige följer nära det koreanska toppmötet

Sverige följer mycket nära toppmötet mellan de koreanska ledarna. Det ses som ett led i förberedelserna inför ett eventuellt möte mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Där spelar Sverige en nyckelroll..

DN - 30 minuter sedan

Kan försöka bli Turkiets president – från fängelset

Fängslade politikern Selahattin Demirtas kan komma kandidera till president i Turkiet, enligt CNN Turk. Det skulle skaka marken under president Recep Tayyip Erdogan..

DN - 1 timme sedan

Trumps läkare drar sig tillbaka från ministernomineringen

Den amerikanska presidentens läkare Ronny Jackson drog sig på torsdagen ur försöket att bli minister för krigsveterandepartementet. En orsak är demokraternas svidande granskning av den Trump-nominerade kandidaten – en granskning som innehåller en mängd komprometterande vittnesmål från 23 av Jacksons medarbetare..

DN - 3 timmar sedan

Fortsatt förtroende för Rutte efter maratongrillning

Nederländernas premiärminister Mark Rutte pressades under en nio timmar lång debatt i parlamentet, som pågick in på småtimmarna. Men han överlevde ett misstroendevotum som lagts fram mot honom..

DN - 6 timmar sedan

Snattande toppolitiker nytt bakslag för PP

Problemen för spanske premiärministern Mariano Rajoys konservativa regeringsparti Partido Popular (PP) fortsätter..

DN - 7 timmar sedan

Många barn döda i bussolycka i Indien

Minst 13 barn omkom när en skolbuss krockade med ett tåg vid en järnvägskorsning i delstaten Uttar Pradesh i norra Indien, uppger polisen..

DN - 9 timmar sedan

Så välkomnas Nordkoreas ledare på historiskt möte

Han blir den förste ledaren från Nordkorea som sätter sin fot i Sydkorea. Därför kommer Kim Jong-Un att välkomnas av en ceremoni när han anländer på fredag morgon. Därefter väntar överläggningar i grupp och sedan samtal med Sydkoreas president Moon Jae-In på tu man hand under tre timmar..

DN - 9 timmar sedan

Nordkorea inför toppmötet: Vi är en kärnvapenmakt

Nordkorea är en kärnvapenmakt. Budskapet trummas in i det nordkoreanska folket inför toppmötet mellan landets ledare Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In – där Nordkoreas nedmontering av kärnvapen är en av punkterna. De dubbla budskapen kan tyckas paradoxala..

DN - 14 timmar sedan

USA misstänker utvisade ryssar för att ha jagat avhoppade landsmän

Bland det 60-tal ryska diplomater som i mars utvisades från USA, hävdar polisen och underrättelsetjänsten att somliga hade i uppgift att leta upp ryska avhoppare som startat nya liv i USA..

DN - 15 timmar sedan

Fängelsestraff för turkiska journalister

Flera anställda vid den oppositionella turkiska tidningen Cumhuriyet har dömts till fängelse. De dömda ska avtjäna mellan 2,5 och 7,5 år för att ha ”bistått förbjudna terrororganisationer”, enligt domstolen i Silivri utanför Istanbul, skriver Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.