DN > Utrikes

Wednesday, 24 January, 12:22

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, minister, mötte, representanterfrån , landsom inte finns
YLE - 08 nov 12 kl. 12:51

Arg miljöminister besökte Talvivaara

Missnöjet med Talvivaaragruvan är enormt bland invånarna i Sotkamo och Kajana och speciellt bland markägarna, rapporterar Svenska Yles reporter som posterade sig vid gruvans huvudingång på torsdagen. Markägare och miljöaktivister hade samlats för att demonstrera. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) besökte gruvan och vill ha en utredning av hur den lokala NTM-centralen agerat.

SVT - 07 apr 13 kl. 21:39

Polsk målvaktsjätte stoppade Sverige

Sverige förlorade EM-kvalmatchen borta mot Polen med 22-18 efter storspel av den polske målvakten Slawomir Szmal..

DI - 16 okt 16 kl. 10:31

Polsk näthandelsjätte såld för 30 miljarder

Östeuropas största näthandelsplattform har köpts av riskkapitalbolagen Mid Europa Partners, Cinven och Permira för 3,3 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, rapporterar Financial Times..

ÖstersundsPosten - 13 nov 13 kl. 22:35

Minister mötte unga

XL Bygg Fresks med 80 anställda i Östersund har en kvinnoandel på 30 procent och 10 procent av de 80 som är yngre än 30 år. De unga var på onsdagen målet för arbetsmarknadsministern..

YLE - 19 feb 16 kl. 03:34

Representanter lyckades inte dämpa pendlarnas oro

Det var fullsatt på restaurang Socis i Karis på torsdagskvällen (18.2) dit de västnyländska riksdagsledamötena Maarit Feldt-Ranta (SDP) och Thomas Blomqvist (SFP) bjudit in representanter från VR och Kommunikationsministeriet för att svara på frågor kring tågtrafiken. Frågorna var många men svaren desto färre.

YLE - 04 mar 17 kl. 19:24

Historisk polsk triumf i lagbacken – Finland sexa

Polen var herren på täppan i lagbacken i Lahtis. Guldet var nationens första i grenen. Finland stod för en hyfsad insats och slutade sexa.

YLE - 07 aug 17 kl. 14:11

Minister Lintilä kräver ytterligare utredning av Finnair

Arbets- och näringsminister Mika Lintilä är inte nöjd med Finnairs förklaring om varför man har tilldelat sin vd tillägspension, och kräver att frågan utreds ytterligare. Flygbolaget Finnair har skriftligen motiverat det här med att vd Pekka Vauramo har gjort sig förtjänt av en tilläggspension på grund av sina goda arbetsinsatser, och att de flesta andra börsbolag använder sig av samma belöningssystem. Finnair uppgav år 2013 att man slopar användningen av tillägspension.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftsbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gudrun Schyman – Sveriges sjätte sexigaste politiker

Förra året utsågs hon av Nyheter24 till Sveriges sexigaste politiker. Men att Gudrun Schyman skulle vara med även på årets lista var givet, dock några platser längre ner.Efter att ha satt rosa glasögon på en hel valrörelse var Feministiskt initiativ hyfsat nära att komma in i Riksdagen, och när Stefan Löfven utlyste nyval var Schyman en av de första som var framme och visade beslutsamhet inför en ny valrörelse.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Live-tv: DN i Davos med finansministern och ”Putins fiende”

Live från Davos: Peter Wolodarski i samtal med finansminister Magdalena Andersson, finansmannen Bill Browder, kallad ”Putins fiende”, och Jeff Jarvis, professor i journalistik. DN:s  Michael Winiarski och Anna Ekelund, nyhetschef på Di, kommenterar.  .

DN - 3 timmar sedan

150 IS-krigare dödade i flyganfall

Den USA-ledda koalitionen har dödat 150 IS-krigare i närheten av floden Eufrat i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i Syrien..

DN - 4 timmar sedan

Korruptionsdom mot Lula banar väg för extremhögern

Porto Alegre. Under onsdagen avgörs Brasiliens politiska framtid. Om hovrätten dömer landets mest populära politiker, den tidigare vänsterpresidenten Lula da Silva, för korruption får han inte ställa upp i höstens val.

DN - 5 timmar sedan

Explosion vid Rädda barnen-kontor i Afghanistan

En explosion har inträffat utanför Rädda barnens kontor i Jalalabad i Afghanistan. Lokala medier hänvisar till att det rör sig om en självmordsexplosion. .

DN - 5 timmar sedan

Kina uppmanas släppa Gui Minhai

EU:s Kinaambassadör Hans Dietmar Schweisgut uppmanar kinesiska myndigheter att omedelbart släppa den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai..

DN - 6 timmar sedan

Trump bjuder Macron till Vita huset

USA:s president Donald Trump har bjudit in sin franska motsvarighet Emmanuel Macron till Vita huset, senare i år..

DN - 11 timmar sedan

Mueller vill förhöra Trump ”inom närmaste veckorna”

Specielle åklagaren Robert Mueller försöker få till ett förhör med Donald Trump någon gång under de närmaste veckorna. Mueller vill få USA-presidenten att berätta om besluten att sparka säkerhetsrådgivaren Michael Flynn och FBI-chefen James Comey..

DN - 13 timmar sedan

Tusentals på flykt undan turkisk offensiv

Turkiets offensiv mot den kurdstyrda enklaven Afrin i nordvästra Syrien har drivit 5 000 människor på flykt, enligt en FN-rapport. För att förebygga en humanitär katastrof förbereder FN nödhjälp till omkring 50 000 människor i regionen..

DN - 15 timmar sedan

Tusentals gripna försvinner i Kinas ”svarta fängelser”

Peter Dahlin tillbringade 23 dagar inlåst i en cell i Kina. Platsen var inget fängelse, bara en plats. I lördags fördes den svenske förläggaren Gui Minhai bort igen – den här gången på ett tåg inför ögonen på två svenska diplomater.

DN - 17 timmar sedan

Spionanklagade norrmannen: Jag beskylls för något jag inte gjort

Den spionanklagade norrmannen Frode Berg kommer fortsätta sitta i Lefortovofängelset i ryska huvudstaden Moskva. – Jag beskylls för något som jag inte gjort, säger en gråtande Frode Berg i rätten på tisdagen enligt norska NRK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.