DN > Utrikes

Thursday, 25 May, 18:08

Liknande nyheter

Taggar: Polsk, minister, mötte, representanterfrån , landsom inte finns
YLE - 08 nov 12 kl. 12:51

Arg miljöminister besökte Talvivaara

Missnöjet med Talvivaaragruvan är enormt bland invånarna i Sotkamo och Kajana och speciellt bland markägarna, rapporterar Svenska Yles reporter som posterade sig vid gruvans huvudingång på torsdagen. Markägare och miljöaktivister hade samlats för att demonstrera. Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) besökte gruvan och vill ha en utredning av hur den lokala NTM-centralen agerat.

SVT - 07 apr 13 kl. 21:39

Polsk målvaktsjätte stoppade Sverige

Sverige förlorade EM-kvalmatchen borta mot Polen med 22-18 efter storspel av den polske målvakten Slawomir Szmal..

DI - 16 okt 16 kl. 10:31

Polsk näthandelsjätte såld för 30 miljarder

Östeuropas största näthandelsplattform har köpts av riskkapitalbolagen Mid Europa Partners, Cinven och Permira för 3,3 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, rapporterar Financial Times..

ÖstersundsPosten - 13 nov 13 kl. 22:35

Minister mötte unga

XL Bygg Fresks med 80 anställda i Östersund har en kvinnoandel på 30 procent och 10 procent av de 80 som är yngre än 30 år. De unga var på onsdagen målet för arbetsmarknadsministern..

YLE - 19 feb 16 kl. 03:34

Representanter lyckades inte dämpa pendlarnas oro

Det var fullsatt på restaurang Socis i Karis på torsdagskvällen (18.2) dit de västnyländska riksdagsledamötena Maarit Feldt-Ranta (SDP) och Thomas Blomqvist (SFP) bjudit in representanter från VR och Kommunikationsministeriet för att svara på frågor kring tågtrafiken. Frågorna var många men svaren desto färre.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

YLE - 21 nov 16 kl. 05:40

Åländsk minister: Turismen lider inte av avgiftsbelagda skärgårdsförbindelser

Den 1 april 2017 införs passageraravgifter igen på försök på förbindelsebåtarna i Skärgårdshavet och Finska viken. På Åland har man redan länge haft avgifter på förbindelsefärjorna i skärgården. Minister Mika Nordberg tycker systemet fungerar, företagare Otto Hojar håller inte med.

YLE - 04 mar 17 kl. 19:24

Historisk polsk triumf i lagbacken – Finland sexa

Polen var herren på täppan i lagbacken i Lahtis. Guldet var nationens första i grenen. Finland stod för en hyfsad insats och slutade sexa.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gudrun Schyman – Sveriges sjätte sexigaste politiker

Förra året utsågs hon av Nyheter24 till Sveriges sexigaste politiker. Men att Gudrun Schyman skulle vara med även på årets lista var givet, dock några platser längre ner.Efter att ha satt rosa glasögon på en hel valrörelse var Feministiskt initiativ hyfsat nära att komma in i Riksdagen, och när Stefan Löfven utlyste nyval var Schyman en av de första som var framme och visade beslutsamhet inför en ny valrörelse.

YLE - 20 mar 15 kl. 15:39

Minister Eino Uusitalo död

Den centerpartistiske veteranpolitikern, minister Eino Uusitalo är död. Han var en av president Kekkonens närmaste män, men utmanade löjet genom sitt i finlandiseringens anda gjorda förslag om en ny självständighetsdag. Eino Uusitalo avled på torsdagen på hälsocentralen i Etseri i södra Österbotten.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Rysk ursäkt till USA efter flygplansroll

Ett ryskt stridsflygplan gensköt ett amerikanskt tankflygplan över Syrien och gjorde en roll över planet. En ”oprofessionell” manöver enligt Pentagon – som ryssarna nu bett om ursäkt för, rapporterar CNN..

DN - 45 minuter sedan

Döda bergsbestigare på Everest omkom tidigare säsong

De döda bergsbestigare som hittades i två tält på Mount Everest omkom inte denna säsong, enligt Nepals turistdepartement som varit i kontakt med samtliga expeditioner. Kropparna upptäcktes i veckan i läger fyra på cirka 8.000 meters höjd..

DN - 2 timmar sedan

Kraftiga skogsbränder rasar i Sibirien

Det rasar sammanlagt 74 skogsbränder i Sibirien och östra Ryssland. Tre personer har omkommit i bränderna, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

DN - 4 timmar sedan

Tusk: EU och USA inte helt överens om Ryssland

Enighet mot terrorn, javisst. Men i mycket annat råder fortsatt oenighet mellan EU-ledningen och USA:s nye president. Efter mötet i Bryssel manas Donald Trump att inte glömma värderingar som frihet och mänskliga rättigheter..

DN - 3 timmar sedan

USA anklagas för att hota freden i Sydkinesiska sjön

Den amerikanska jagaren USS Dewey, var mindre än tolv sjömil ifrån atollen Mischief Reef i Sydkinesiska sjön, som Kina gör anspråk på. Det fick regeringen i Peking att ilskna till, skriver den Hongkongbaserade tidningen South China Morning Post..

DN - 11 timmar sedan

Brasilien sätter in militär mot demonstranter

Efter gårdagens våldsamma manifestationer i Brasilien har regeringen kallat in armén för att skydda regeringsbyggnader mot demonstranterna. Ett 50-tal personer skadades i sammandrabbningen mellan polis och demonstranter.     .

DN - 3 timmar sedan

Fortsatta strider mot militanta islamister på Filippinerna

Tankers fullastade med militärer och helikoptrar har satts in mot den islamistiska Maute-milisen på Filippinerna. Minst 21 personer har dött i striderna som utbröt i staden Marawi i onsdags..

DN - 4 timmar sedan

Tusk: EU och USA inte överens om Ryssland

EU och USA är överens om en del – men inte allt, konstaterar EU-ledarna efter att ha tagit emot president Donald Trump i Bryssel..

DN - 5 timmar sedan

Bombgrupp till skola i Manchester

Polisens bombgrupp har skickats till en skola i Manchester, uppger brittiska medier. Ett stort område har spärrats av kring byggnaden..

DN - Igår: 14:01

Drogundersökning: Färre söker vård för psykedeliska svampar än andra droger

De som använder psykedeliska svampar och cannabis uppger själva färre sjukhusbsök jämfört med de som brukat metamfetamin, spice och alkohol. Det visar en ny, stor undersökning från Global Drug Survey, rapporterar The Guardian..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.