Skånskan > Nyheter

Saturday, 29 April, 17:26

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:26

Alla resurser ute på vägarnaSJÖBO Sjöbo kommun skickade på onsdagen ut samtliga sina enheter för halkbekämpning.
– Det är gång- och cykelvägar till kollektivtrafik som främst prioriteras, säger gatuchef Christel Wohlin. ERWP.fif(0)Under onsdagen uppnåddes i det ymniga snövädret snabbt regeln om att starta halkbekämpningen när tre centimeter snö lagt sig på huvudgatorna i tätorterna. Även i villakvarteren, där regeln säger mer än sex centimeter snö, var det full fart på plogmaskinerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Christel Wohlin, ERWP, Under, Sjöbo, Wohlin, Trafikverket, Jesper Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla resurser, ute, vägarna
Expressen - 28 jun 16 kl. 11:47

Så bra är skicket på bilvägarna där du bor

Skicket på de svenska vägarna är generellt hög enligt en ny undersökning av Motormännen. Men ute i skogs- och glesbygdslänen är vägunderhållet eftersatt och 700 km av det undersökta vägnätet underkänns. – Nedprioriteringar och otillräckliga resurser till vägarna ökar bara på det avståndshandikapp som redan finns, säger Motormännens trafiksäkerhetsansvarig Erik Kjellin..

YLE - 23 mar 17 kl. 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

Skånskan - 03 apr 17 kl. 14:26

Campingägarna säljer sitt livsverk efter 15 långa år

RÖSTÅNGA Röstånga Camping och Bad har bytt ägare.
Jörgen och Asta Nystrand lämnar över ansvaret och i dagarna tog den rikstäckande kedjan Nordic Camping över anläggningen. ERWP.

BT - 02 apr 14 kl. 10:50

Moderaterna blundar för problemen på vägarna

Christofer Fjellner (M) visar tydligt i sin replik hur Moderaterna i Europaparlamentet och i Sveriges regering fortsätter att blunda för problemen på de svenska vägarna. Slutreplik. Forskning visar att det finns tusentals utlandsregistrerade lastbilar som på permanent basis bedriver olaglig inrikestrafik i Sverige.

YLE - 16 feb 15 kl. 06:00

Vintern ställer till det för vägarna

Den milda vintern ställer till det för vägarna. Det gällar alla vägar, inte minst de som redan är i dåligt skick. I Korsholm har Vallgrundvägen länge vållat problem.

YLE - 18 jul 16 kl. 06:58

Skattelättnader ska sänka medelåldern på skogsägarna

Regeringen önskar att medelåldern på skogsägarna i Finland ska bli lägre. Därför föreslår finansministeriet att hälften av gåvoskatten ska kunna dras av när man säljer skog. Regeringen hoppas att skogsägare ska skänka sin skog åt arvtagarna medan arvtagarna ännu är relativt unga, i stället för att skogen ägs av ett dödsbo.

YLE - 05 apr 17 kl. 20:04

Raseborgs stad: Fiskvägarna i Svartån kommer visst att fungera

Fiskvägarna i Svartån i Åminnefors och Billnäs kommer att fungera både för upp- och nedvandrande fisk. Det är Raseborgs stads svar på den kritik som riktades mot de tekniska fiskvägarna i tidningen Västra Nyland. Fiskvägarna i Billnäs och Åminnefors kommer att bli de första i hela Finland med en lösning för nedvandrande fisk, säger Piia Nordström som är gatuchef i Raseborg och ordförande för Svartåprojektets styrgrupp.

Barometern - 24 sep 13 kl. 07:29

Mindre satsas på vägarna än för 50 år sedan

Replik på debattinlägg av Anders ­Åkesson och Per Åsling
Anders Åkesson och Per Åsling skriver angående infrastruktur att ?Regeringen har visat en historiskt stor vilja att investera.?
I verkligheten är satsningen mycket dålig.

SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 07:56

Utnyttja landsbygdens resurser mer

Folkpartiet är det parti­ som alltid har stått på landsbygdens och landsbygdsmänniskornas sida. Vi söker vårt ursprung i den kamp som männi­skor på landsbygden förde­ för att kunna handla fritt med varandra, utan att behöva gå omvägen via stadens borgare, vi kämpade för att landsbygden fritt också skulle kunna exportera sina produkter, för frihet att utöva sin tro, liksom för allmän och lika rösträtt.
Vi liberaler ser Sveriges landsbygd som en av våra sämst utnyttjade resurser.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 07:00

Vi trafikpoliser har inte tillräckliga resurser för att övervaka trafiken

Varför gör inte polisen något åt cykel- och mopedterrorn i Malmö? Det har flera skribenter undrat på Åsikter under sommaren och hösten. Jag arbetar vid polisens trafikgrupp i Malmö och håller med om att det råder en förbluffande likgiltighet hos Malmös cyklister utan omtanke eller hänsyn till övriga trafikanter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Skånsk festival ersätter irländsk i Jakriborg i år

HJÄRUP Skånskt för hela slanten blir det på nya Skånefestivalen i Jakriborg helgen före midsommar.
Den ersätter den irländska festival som arrangerats här i fem år. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Maher Cissoko låter koran tala

Skånebaserade musikerduon Sousou och Maher Cissoko är välkända både för svensk och internationell publik och har gett ut flera album tillsammans. Nu kommer Maher Cissoko med sin första soloskiva, Kora Fo. På fredag den 28 april är det releasekonsert på Teater 23 i Malmö.

Skånskan - 3 timmar sedan

Yoga och skapande på heden

BEDDINGESTRAND De möttes av en slump för ett par år sedan. Intressena var gemensamma och vänskapen mellan yogainstruktören Ingrid Banheden Breisner och konstnären Liz Nilsson har nu mynnat ut i att både skapandet och yogan återvänder till en plats som många annars bara passerar förbi. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Trampade igenom takfönster

TRELLEBORG En person skadades och fick föras till sjukhus efer att ha trampat igenom ett takfönster. ERWP.fif(4)Händelsen rubriceras som en arbetsplatsolycka och inträffade på Terminalgatan vid 9.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Flygstaden både ett hot och en möjliget”

ESLÖV Handlarna i Eslövs stadskärna förhåller sig lite avvaktande till att det ska blåsas nytt liv i planerna på ett köpcentrum vid flygfältet.
– Flygstaden är både ett hot och en möjlighet, menar Magnus Olsson på elektronikbutiken Perfekt Euronics. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

SD emot flaggning för minoriteter

SVALÖV Tornedalingarnas dag, hbtq-dagen och EU-dagen. Det är några av de högtidsdagar som kommunen ska börja hedra med flaggning utöver de allmänna flaggdagarna. SD motsatte sig delar av den nya flaggpolicy som antogs i kommunfullmäktige.

Skånskan - 3 timmar sedan

Elever på Edenskolan får nytt klassrum – utomhus

Höör Eden skola har fått ett nytt klassrum – utomhus. Det tio meter höga och åtta meter breda tältet kommer vara en plats där barnen får tillämpa olika ämnen på ett naturnära vis. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ensamkommande flyttas tillbaka – hyresavtal klart

HÖRBY Det omstridda köpet av HVB-hemmet på Ernst Ahlgrensgatan 3 gick inte igenom i fullmäktige. Men kommunen tänker placera ensamkommande barn där ändå från och med nästa vecka. Man hyr huset i två månader.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bil med släp stoppar trafiken på E6

Lomma Det är just nu trafikstörningar på E6 vid Flädie i södergående riktning. ERWP.fif(0)  Polisen larmades klockan 12.

Skånskan - 5 timmar sedan

Polis letar efter försvunnen kvinna

Lund Polisen letar efter en försvunnen kvinna i 80-årsåldern. ERWP.fif(0)Kvinnan försvann vid åtta-tiden i morse från sitt korttidsboende på  Höja Ågården, Sankt Lars väg i Lund.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.