Skånskan > Nyheter

Friday, 24 March, 16:55

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:26

Alla resurser ute på vägarnaSJÖBO Sjöbo kommun skickade på onsdagen ut samtliga sina enheter för halkbekämpning.
– Det är gång- och cykelvägar till kollektivtrafik som främst prioriteras, säger gatuchef Christel Wohlin. ERWP.fif(0)Under onsdagen uppnåddes i det ymniga snövädret snabbt regeln om att starta halkbekämpningen när tre centimeter snö lagt sig på huvudgatorna i tätorterna. Även i villakvarteren, där regeln säger mer än sex centimeter snö, var det full fart på plogmaskinerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Christel Wohlin, ERWP, Under, Sjöbo, Wohlin, Trafikverket, Jesper Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla resurser, ute, vägarna
Expressen - 28 jun 16 kl. 11:47

Så bra är skicket på bilvägarna där du bor

Skicket på de svenska vägarna är generellt hög enligt en ny undersökning av Motormännen. Men ute i skogs- och glesbygdslänen är vägunderhållet eftersatt och 700 km av det undersökta vägnätet underkänns. – Nedprioriteringar och otillräckliga resurser till vägarna ökar bara på det avståndshandikapp som redan finns, säger Motormännens trafiksäkerhetsansvarig Erik Kjellin..

YLE - Igår: 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

BT - 02 apr 14 kl. 10:50

Moderaterna blundar för problemen på vägarna

Christofer Fjellner (M) visar tydligt i sin replik hur Moderaterna i Europaparlamentet och i Sveriges regering fortsätter att blunda för problemen på de svenska vägarna. Slutreplik. Forskning visar att det finns tusentals utlandsregistrerade lastbilar som på permanent basis bedriver olaglig inrikestrafik i Sverige.

YLE - 16 feb 15 kl. 06:00

Vintern ställer till det för vägarna

Den milda vintern ställer till det för vägarna. Det gällar alla vägar, inte minst de som redan är i dåligt skick. I Korsholm har Vallgrundvägen länge vållat problem.

YLE - 18 jul 16 kl. 06:58

Skattelättnader ska sänka medelåldern på skogsägarna

Regeringen önskar att medelåldern på skogsägarna i Finland ska bli lägre. Därför föreslår finansministeriet att hälften av gåvoskatten ska kunna dras av när man säljer skog. Regeringen hoppas att skogsägare ska skänka sin skog åt arvtagarna medan arvtagarna ännu är relativt unga, i stället för att skogen ägs av ett dödsbo.

Barometern - 24 sep 13 kl. 07:29

Mindre satsas på vägarna än för 50 år sedan

Replik på debattinlägg av Anders ­Åkesson och Per Åsling
Anders Åkesson och Per Åsling skriver angående infrastruktur att ?Regeringen har visat en historiskt stor vilja att investera.?
I verkligheten är satsningen mycket dålig.

SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 07:56

Utnyttja landsbygdens resurser mer

Folkpartiet är det parti­ som alltid har stått på landsbygdens och landsbygdsmänniskornas sida. Vi söker vårt ursprung i den kamp som männi­skor på landsbygden förde­ för att kunna handla fritt med varandra, utan att behöva gå omvägen via stadens borgare, vi kämpade för att landsbygden fritt också skulle kunna exportera sina produkter, för frihet att utöva sin tro, liksom för allmän och lika rösträtt.
Vi liberaler ser Sveriges landsbygd som en av våra sämst utnyttjade resurser.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 07:00

Vi trafikpoliser har inte tillräckliga resurser för att övervaka trafiken

Varför gör inte polisen något åt cykel- och mopedterrorn i Malmö? Det har flera skribenter undrat på Åsikter under sommaren och hösten. Jag arbetar vid polisens trafikgrupp i Malmö och håller med om att det råder en förbluffande likgiltighet hos Malmös cyklister utan omtanke eller hänsyn till övriga trafikanter.

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 06:15

Villaägarna tar strid mot myggorna

Myggplågan växer över hela landet.Antalet kommuner som drabbats av stora problem med översvämningsmyggor har nära nog fördubblats de senaste åren.
Nu vill Villaägarnas riksförbund skapa en statligt finansierad rikstäckande organisation dit kommuner ska kunna vända sig för att få hjälp och råd att bekämpa myggorna.

BT - 04 sep 14 kl. 06:15

Villaägarna tar strid mot myggorna

Myggplågan växer över hela landet. Antalet kommuner som drabbats av stora problem med översvämningsmyggor har nära nog fördubblats de senaste åren.Nu vill Villaägarnas riksförbund skapa en statligt finansierad rikstäckande organisation dit kommuner ska kunna vända sig för att få hjälp och råd att bekämpa myggorna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Partiledningen uppmanar Erlandsson att avgå

Hässleholm Sverigedemokraternas partiledning uppmanar kommunalrådet Ulf Erlandsson att avgå. Skriverierna den senaste tiden blev för mycket och riskerar förtroendet för partiet. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Domare hotades till döden

MALMÖ I en träningsmatch den 18 februari uttryckte en spelare i en division 6-klubb i Malmö sig i så nedsättande verbala ordalag att han nu av Skånes Fotbollförbund stängt av hela den här säsongen.
– Han uttalade dödshot mot våra funktionärer, upplyser Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skåneboll. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hemmafördel för Kävlinges damjuniorer

HANDBOLL Den gångna helgen säkrade 16 lag, åtta i B-flick- och åtta i herrjuniorklassen, platser till det stora USM-finalspelet i Malmö den 12-14 maj. ERWP.fif(0)Den här helgen ska 24 lag i tre olika klasser fixa biljetter till det avgörande finalspelet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fuktskador stänger förskola

lackalänga I samband med en omfattande vattenläcka på Lackalänga förskola upptäcktes fukt i betongen och asbest i golvmattorna.
Nu tvingas barn och personal, totalt tre avdelningar, att flytta till Stationsstadens förskola under tiden saneringen pågår. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Dramakomedi om syskonskap på Kulturscenen

Kävlinge Två systrar som träffas igen när de ska planera begravningen av sin mamma.
Det är utgångspunkten i en dramatisk familjekomedi som spelas på Kävlinge Kulturscen på lördag. ERWP.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kvinnliga tjuvar utsläppta ur hiss

Malmö När hisslarmet på ett kontorshotell gick åkte fastighetsförvaltaren ut och hittade två kvinnor. Först efter att han släppt ut dem upptäckte han den uppbrutna dörren och uppklippta staketet. ERWP.

Skånskan - 5 timmar sedan

Man misshandlad efter olycka

Svedala ERWP.fif(1)En 33-årig man blev på torsdagsmorgonen sparkad i magen efter att ha varit inblandad i en smärre trafikolycka i Svedala. Denna ska ha skett i samband med en omkörning.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bilist skallad på motorvägen

Svedala ERWP.fif(0)Den 57-årige bilföraren blev av okänd anledning så arg på en medtrafikant att han stoppade fordonet. Sedan gick han fram till den 30-årige föraren och skallade honom i ansiktet så att blodvite uppstod.

Skånskan - 5 timmar sedan

Blottade könet för kassörskan

eslöv Coop i Eslöv har gjort en polisanmälan om att en manlig kund blottat sig för kassörskorna. ERWP.fif(0)Enligt anmälan ska mannen ha ställt sig i kassan med neddragen gylf och blottat sitt könsorgan för kassörskan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Billy Bragg gör återbesök på KB

Musik Den forna punktrubaduren Billy Bragg, som de senaste decennierna grävt sig allt djupare ned i den amerikanska musikhistorien, kommer i augusti till Kulturbolaget i Malmö.
Och han ställer sig på KB:s scen ensam med gitarren. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.