Skånskan > Nyheter

Monday, 20 February, 07:38

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:26

Alla resurser ute på vägarnaSJÖBO Sjöbo kommun skickade på onsdagen ut samtliga sina enheter för halkbekämpning.
– Det är gång- och cykelvägar till kollektivtrafik som främst prioriteras, säger gatuchef Christel Wohlin. ERWP.fif(0)Under onsdagen uppnåddes i det ymniga snövädret snabbt regeln om att starta halkbekämpningen när tre centimeter snö lagt sig på huvudgatorna i tätorterna. Även i villakvarteren, där regeln säger mer än sex centimeter snö, var det full fart på plogmaskinerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Christel Wohlin, ERWP, Under, Sjöbo, Wohlin, Trafikverket, Jesper Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla resurser, ute, vägarna
Expressen - 28 jun 16 kl. 11:47

Så bra är skicket på bilvägarna där du bor

Skicket på de svenska vägarna är generellt hög enligt en ny undersökning av Motormännen. Men ute i skogs- och glesbygdslänen är vägunderhållet eftersatt och 700 km av det undersökta vägnätet underkänns. – Nedprioriteringar och otillräckliga resurser till vägarna ökar bara på det avståndshandikapp som redan finns, säger Motormännens trafiksäkerhetsansvarig Erik Kjellin..

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

BT - 02 apr 14 kl. 10:50

Moderaterna blundar för problemen på vägarna

Christofer Fjellner (M) visar tydligt i sin replik hur Moderaterna i Europaparlamentet och i Sveriges regering fortsätter att blunda för problemen på de svenska vägarna. Slutreplik. Forskning visar att det finns tusentals utlandsregistrerade lastbilar som på permanent basis bedriver olaglig inrikestrafik i Sverige.

YLE - 16 feb 15 kl. 06:00

Vintern ställer till det för vägarna

Den milda vintern ställer till det för vägarna. Det gällar alla vägar, inte minst de som redan är i dåligt skick. I Korsholm har Vallgrundvägen länge vållat problem.

YLE - 18 jul 16 kl. 06:58

Skattelättnader ska sänka medelåldern på skogsägarna

Regeringen önskar att medelåldern på skogsägarna i Finland ska bli lägre. Därför föreslår finansministeriet att hälften av gåvoskatten ska kunna dras av när man säljer skog. Regeringen hoppas att skogsägare ska skänka sin skog åt arvtagarna medan arvtagarna ännu är relativt unga, i stället för att skogen ägs av ett dödsbo.

Barometern - 24 sep 13 kl. 07:29

Mindre satsas på vägarna än för 50 år sedan

Replik på debattinlägg av Anders ­Åkesson och Per Åsling
Anders Åkesson och Per Åsling skriver angående infrastruktur att ?Regeringen har visat en historiskt stor vilja att investera.?
I verkligheten är satsningen mycket dålig.

SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 07:56

Utnyttja landsbygdens resurser mer

Folkpartiet är det parti­ som alltid har stått på landsbygdens och landsbygdsmänniskornas sida. Vi söker vårt ursprung i den kamp som männi­skor på landsbygden förde­ för att kunna handla fritt med varandra, utan att behöva gå omvägen via stadens borgare, vi kämpade för att landsbygden fritt också skulle kunna exportera sina produkter, för frihet att utöva sin tro, liksom för allmän och lika rösträtt.
Vi liberaler ser Sveriges landsbygd som en av våra sämst utnyttjade resurser.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 07:00

Vi trafikpoliser har inte tillräckliga resurser för att övervaka trafiken

Varför gör inte polisen något åt cykel- och mopedterrorn i Malmö? Det har flera skribenter undrat på Åsikter under sommaren och hösten. Jag arbetar vid polisens trafikgrupp i Malmö och håller med om att det råder en förbluffande likgiltighet hos Malmös cyklister utan omtanke eller hänsyn till övriga trafikanter.

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 06:15

Villaägarna tar strid mot myggorna

Myggplågan växer över hela landet.Antalet kommuner som drabbats av stora problem med översvämningsmyggor har nära nog fördubblats de senaste åren.
Nu vill Villaägarnas riksförbund skapa en statligt finansierad rikstäckande organisation dit kommuner ska kunna vända sig för att få hjälp och råd att bekämpa myggorna.

BT - 04 sep 14 kl. 06:15

Villaägarna tar strid mot myggorna

Myggplågan växer över hela landet. Antalet kommuner som drabbats av stora problem med översvämningsmyggor har nära nog fördubblats de senaste åren.Nu vill Villaägarnas riksförbund skapa en statligt finansierad rikstäckande organisation dit kommuner ska kunna vända sig för att få hjälp och råd att bekämpa myggorna.

SmålandsPosten - 17 sep 14 kl. 07:13

Bredda de smala vägarna i Kronoberg

Jag antog en inbjudan att komma till Stenbrohult i Uppvidinge kommun och granska väg 941 mellan Grönskåra och Fröseke. Jag träffade tre medborgare från trakten, som berättade om sin långa kamp för att få vägen breddad. Vi åkte den 11 kilometer långa vägen fram och tillbaka.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

En gripen efter misshandel

malmö En man har gripits av polisen misstänkt för misshandel. ERWP.fif(0)Det var vid halv ett under natten mot måndagen som polisen skickades till Kosterögatan med anledning av misshandel.

Skånskan - 1 timme sedan

Sifo: M:s ras stannar av – C går framåt

Inrikes Moderaternas opinionstapp har stannat av efter utspelet om att man vill fälla regeringen med stöd av Sverigedemokraterna. I Sifos senaste mätning får Moderaterna 20,4 procent. I extramätningen som gjordes efter utspelet var stödet 19,8 procent.

Skånskan - 1 timme sedan

Kräver svar efter Trump-uttalande

Utrikes Sveriges ambassad i Washington har kontaktat USA:s utrikesdepartement för att få klarhet i vad Donald Trump menade när han nämnde Sverige i samband med ett tal om säkerhetspolitik. Det var i lördags när Trump talade i en flyghangar i Melbourne, Florida, som han tog upp Sverige som ett skräckexempel. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Morgonkollen: Mulen och regnig dag

Uppdatera dig här med de senaste nyheterna från natten och morgonen. ERWP.fif(0)LOKALT Detaljplan klar för Ikeas hotellbygge
SVÅGERTORP I januari lämnade Ikea in bygglovsansökan.

Skånskan - 1 timme sedan

Extra språkundervisning sätts in

YSTAD I maj bedömer sjukhusledningen det som rimligt att sjuksköterskorna är klara för att få en svensk sjuksköterskelegitimation. ERWP.fif(1)– Språkinlärningen för att nå upp till den nivån som krävs för en sjuksköterskelegitimation har tagit lite längre tid än beräknat.

Skånskan - 1 timme sedan

EU-sjuksköterskor utan legitimation

YSTAD De handplockade polska sjuksköterskorna har fortfarande inte fått svensk legitimation för att kunna gå in och arbeta på Lasarettet i Ystad.
Att på bara ett år uppnå språkkraven som ställs har varit svårare än sjukhusledningen planerat för. ERWP.

Skånskan - 9 timmar sedan

Mordförsök i Helsingborg

helsingborg En man i 30-årsåldern har blivit knivskuren på Västkustvägen i Hasslarp.
Polis och ambulans kommer till platsen och mannen förs med ambulans till sjukhus.
Tillståndet är okänt för en knivskurne mannen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bil brinner på Kroksbäck

malmö På söndagskvällen inkom larm om en parkerad personbil som brinner på Hyllievångsvägen i Malmö. ERWP.fif(0)Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på Hyllievångsvägen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Väpnat rån på Videdal

malmö Två maskerade gärningsmän med kniv rånar två personer på deras mobiltelefoner vid Videdalsskolan i Malmö.
Inga personer uppges ha kommit till skada. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Firade på efterfesten i Växjö

Webb-tv Owe Thörnqvist gick direkt till final i Melodifestivalen 2017. Se firandet från efterfesten i Växjö ERWP.fif(0).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.