Skånskan > Nyheter

Tuesday, 22 May, 21:22

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:26

Alla resurser ute på vägarnaSJÖBO Sjöbo kommun skickade på onsdagen ut samtliga sina enheter för halkbekämpning.
– Det är gång- och cykelvägar till kollektivtrafik som främst prioriteras, säger gatuchef Christel Wohlin. ERWP.fif(0)Under onsdagen uppnåddes i det ymniga snövädret snabbt regeln om att starta halkbekämpningen när tre centimeter snö lagt sig på huvudgatorna i tätorterna. Även i villakvarteren, där regeln säger mer än sex centimeter snö, var det full fart på plogmaskinerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Christel Wohlin, ERWP, Under, Sjöbo, Wohlin, Trafikverket, Jesper Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla resurser, ute, vägarna
Expressen - 28 jun 16 kl. 11:47

Så bra är skicket på bilvägarna där du bor

Skicket på de svenska vägarna är generellt hög enligt en ny undersökning av Motormännen. Men ute i skogs- och glesbygdslänen är vägunderhållet eftersatt och 700 km av det undersökta vägnätet underkänns. – Nedprioriteringar och otillräckliga resurser till vägarna ökar bara på det avståndshandikapp som redan finns, säger Motormännens trafiksäkerhetsansvarig Erik Kjellin..

UT - 15 maj 17 kl. 09:53

Stäng ute jägarna från dina marker!

Har du tillfrågats av jägare om att få jaga grävling på dina marker?.

YLE - 24 jul 17 kl. 13:33

Fler poliser än vanligt ute i trafiken den här veckan

Polisen har den här veckan skärpt rattfylleriövervakning på vägar till sommarstugor. Kommissarie Freddie Cederlund vid Östra Nylands polisinrättning säger att satsningen betyder att fler polispatruller övervakar vägarna i Östnyland med blåstest i högsta hugg. Ett ställe som polisen ofta gör blåstest på är åkrarna efter Tarkis, på vägen ner till Borgå skärgård.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

Skånskan - 03 apr 17 kl. 14:26

Campingägarna säljer sitt livsverk efter 15 långa år

RÖSTÅNGA Röstånga Camping och Bad har bytt ägare.
Jörgen och Asta Nystrand lämnar över ansvaret och i dagarna tog den rikstäckande kedjan Nordic Camping över anläggningen. ERWP.

YLE - 02 aug 17 kl. 19:34

Västvärlden bär den ekologiska skulden – fordringsägarna finns i den fattigare världen

Från och med i dag har jordens befolkning redan använt alla förnybara resurser som jorden producerat i år, visar organisationen Global Footprint Networks kartläggning. Naturresurserna förbrukas i allt raskare takt främst på grund av den tilltagande befolkningstillväxten i utvecklingsländerna och den tilltagande konsumtionen i industriländerna. Vem konsumerar - och vem är skyldig vem?

BT - 02 apr 14 kl. 10:50

Moderaterna blundar för problemen på vägarna

Christofer Fjellner (M) visar tydligt i sin replik hur Moderaterna i Europaparlamentet och i Sveriges regering fortsätter att blunda för problemen på de svenska vägarna. Slutreplik. Forskning visar att det finns tusentals utlandsregistrerade lastbilar som på permanent basis bedriver olaglig inrikestrafik i Sverige.

YLE - 16 feb 15 kl. 06:00

Vintern ställer till det för vägarna

Den milda vintern ställer till det för vägarna. Det gällar alla vägar, inte minst de som redan är i dåligt skick. I Korsholm har Vallgrundvägen länge vållat problem.

YLE - 18 jul 16 kl. 06:58

Skattelättnader ska sänka medelåldern på skogsägarna

Regeringen önskar att medelåldern på skogsägarna i Finland ska bli lägre. Därför föreslår finansministeriet att hälften av gåvoskatten ska kunna dras av när man säljer skog. Regeringen hoppas att skogsägare ska skänka sin skog åt arvtagarna medan arvtagarna ännu är relativt unga, i stället för att skogen ägs av ett dödsbo.

YLE - 05 apr 17 kl. 20:04

Raseborgs stad: Fiskvägarna i Svartån kommer visst att fungera

Fiskvägarna i Svartån i Åminnefors och Billnäs kommer att fungera både för upp- och nedvandrande fisk. Det är Raseborgs stads svar på den kritik som riktades mot de tekniska fiskvägarna i tidningen Västra Nyland. Fiskvägarna i Billnäs och Åminnefors kommer att bli de första i hela Finland med en lösning för nedvandrande fisk, säger Piia Nordström som är gatuchef i Raseborg och ordförande för Svartåprojektets styrgrupp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Kulturkalaset fyllde Hörby med sång och musik

HÖRBY Kulturkalaset i Hörby på tisdagen blev en härlig folkfest.
Sigrid Bernson showade inför storpublik på Gamla torg, och DJ Földes hyllade Avicii genom att spela några av superstjärnans största hits.– Wow!

Skånskan - 1 timme sedan

Campingen hotas efter upptäckt

Sjöbo Upphandlingen av en ny arrendator till Orebackens camping pausas och det finns risk att campingen inte öppnar nästa sommar.
Orsaken är att det upptäckts att större delen av campingen ligger utanför detaljplanerat område.Att campingen bara ska vara öppen på sommaren har beslutats av politikerna i kultur,- tillväxt- och fritidsutskottet.

Skånskan - 1 timme sedan

Campinggästerna får bo kvar längre

Sjöbo De boende på Orebackens camping får bo kvar längre. Arrendatorn behöver inte tömma området förrän den 31 december.Både tjänstemän och politiker från kultur-, tillväxt och fritidsutskottet har gett order till campingarrendatorn, Mats och Eva Nilsson, att de inte får boka in några campinggäster på kommande vintersäsong.

Skånskan - 1 timme sedan

Nära tvåsiffrigt för tabellettan Höörs IS

FOTBOLL Höörs IS ångar på i den norra division 7-serien. Sex matcher har gett sex segrar. I senaste matchen var Höör ett mål från en tvåsiffrig seger.

Skånskan - 1 timme sedan

Traktorträffen flyttar hem igen

EGGELSTAD Efter några år på marknadsplatsen i Sjöbo återvänder nu Eggelstadträffen till platsen där allting startade – Eggelstad.Och det är rätt plats, tycker Roland Persson, arrangör tillsammans med Per Lindqvist och Mikael Nilsson. Eggelstadträffen handlar ju framför allt om traktorer, traktorer modell äldre.

Skånskan - 1 timme sedan

Bilar fick lacken repad

SJÖBO Två parkerade bilar har fått lacken repad.
Den ena skadegörelsen på parkeringen utanför Ica Kvantum någon gång i lördags mellan 14 och 14.30.

Skånskan - 1 timme sedan

Dags för ny företagsfrukost

SJÖBO Det är dags för en ny företagarfrukost och den här gången hålls den torsdagen den 31 maj på Sjöbo kaffestuga, som också är ett av fyra företag som ska presentera sig under frukosten.
De övriga är reklamföretaget Kevinis, tidningsföretaget Skånska Dagbladet och ett fjärde, ännu icke inbokat företag.
Arrangemanget startar 7.

Skånskan - 2 timmar sedan

Pojke kastade föremål mot bil

HÖÖR En bilägare har polisanmält att en 11-årig pojke ska ha kastat ett föremål mot hennes bil på Industrivägen vid 20-tiden en kväll förra veckan.
Pojken sprang genast från platsen men eftersom han lämnade kvar sin cykel bestämde sig kvinnan för att vänta och se om han kom tillbaka. Och det gjorde han.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ystads naturvård bland de bästa

Ystad
Ystad och Kristianstad delar första plats som naturvårdskommun i kategorin mindre stad/tätort i Sverige i Naturskyddsföreningens naturvårdsenkät.
– Det är jätteroligt att naturvårdsarbetet i en förhållandevis liten kommun ger resultat, säger kommunekolog Andrea Nowag. – Kristianstad har Vattenriket med sin personal som ett utomordentligt draglok i naturvårdsarbetet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två tilldelas kulturpriset

TOMELILLA Författaren Mari Bister och Tomelilla Rockkör får dela Tomelilla kommuns kulturpris.
Kommunens motiveringar:
”Mari Bister tilldelas kulturpriset för att med glädjeinspirera barn och unga till läsning med spännande böcker som tar upp aktuella ämnen och inbjuder till fortsatta diskussioner.”
”Tomelilla Rockkör tilldelas kulturpriset för att med stor glädje och med rockens hjälp sammanföra människor och sprida värme och glädje såväl inom gruppen som åt allmänheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.