Skånskan > Nyheter

Friday, 23 March, 15:48

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:26

Alla resurser ute på vägarnaSJÖBO Sjöbo kommun skickade på onsdagen ut samtliga sina enheter för halkbekämpning.
– Det är gång- och cykelvägar till kollektivtrafik som främst prioriteras, säger gatuchef Christel Wohlin. ERWP.fif(0)Under onsdagen uppnåddes i det ymniga snövädret snabbt regeln om att starta halkbekämpningen när tre centimeter snö lagt sig på huvudgatorna i tätorterna. Även i villakvarteren, där regeln säger mer än sex centimeter snö, var det full fart på plogmaskinerna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Sjöbo, Christel Wohlin, ERWP, Under, Sjöbo, Wohlin, Trafikverket, Jesper Andersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla resurser, ute, vägarna
Expressen - 28 jun 16 kl. 11:47

Så bra är skicket på bilvägarna där du bor

Skicket på de svenska vägarna är generellt hög enligt en ny undersökning av Motormännen. Men ute i skogs- och glesbygdslänen är vägunderhållet eftersatt och 700 km av det undersökta vägnätet underkänns. – Nedprioriteringar och otillräckliga resurser till vägarna ökar bara på det avståndshandikapp som redan finns, säger Motormännens trafiksäkerhetsansvarig Erik Kjellin..

UT - 15 maj 17 kl. 09:53

Stäng ute jägarna från dina marker!

Har du tillfrågats av jägare om att få jaga grävling på dina marker?.

YLE - 24 jul 17 kl. 13:33

Fler poliser än vanligt ute i trafiken den här veckan

Polisen har den här veckan skärpt rattfylleriövervakning på vägar till sommarstugor. Kommissarie Freddie Cederlund vid Östra Nylands polisinrättning säger att satsningen betyder att fler polispatruller övervakar vägarna i Östnyland med blåstest i högsta hugg. Ett ställe som polisen ofta gör blåstest på är åkrarna efter Tarkis, på vägen ner till Borgå skärgård.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:31

Om skolan inte tror på utbildning är vi illa ute.

Skolorna har startat efter sommarlovet. För försteklassarna är det en högtidsstund. För nior och sistaårselever i gymnasieskolan extra nervöst med tanke på att de vid läsårets slut ska få sina slutbetyg, de som avgör om de kan ta sig vidare till önskeutbildningen.

Skånskan - 03 apr 17 kl. 14:26

Campingägarna säljer sitt livsverk efter 15 långa år

RÖSTÅNGA Röstånga Camping och Bad har bytt ägare.
Jörgen och Asta Nystrand lämnar över ansvaret och i dagarna tog den rikstäckande kedjan Nordic Camping över anläggningen. ERWP.

YLE - 02 aug 17 kl. 19:34

Västvärlden bär den ekologiska skulden – fordringsägarna finns i den fattigare världen

Från och med i dag har jordens befolkning redan använt alla förnybara resurser som jorden producerat i år, visar organisationen Global Footprint Networks kartläggning. Naturresurserna förbrukas i allt raskare takt främst på grund av den tilltagande befolkningstillväxten i utvecklingsländerna och den tilltagande konsumtionen i industriländerna. Vem konsumerar - och vem är skyldig vem?

BT - 02 apr 14 kl. 10:50

Moderaterna blundar för problemen på vägarna

Christofer Fjellner (M) visar tydligt i sin replik hur Moderaterna i Europaparlamentet och i Sveriges regering fortsätter att blunda för problemen på de svenska vägarna. Slutreplik. Forskning visar att det finns tusentals utlandsregistrerade lastbilar som på permanent basis bedriver olaglig inrikestrafik i Sverige.

YLE - 16 feb 15 kl. 06:00

Vintern ställer till det för vägarna

Den milda vintern ställer till det för vägarna. Det gällar alla vägar, inte minst de som redan är i dåligt skick. I Korsholm har Vallgrundvägen länge vållat problem.

YLE - 18 jul 16 kl. 06:58

Skattelättnader ska sänka medelåldern på skogsägarna

Regeringen önskar att medelåldern på skogsägarna i Finland ska bli lägre. Därför föreslår finansministeriet att hälften av gåvoskatten ska kunna dras av när man säljer skog. Regeringen hoppas att skogsägare ska skänka sin skog åt arvtagarna medan arvtagarna ännu är relativt unga, i stället för att skogen ägs av ett dödsbo.

YLE - 05 apr 17 kl. 20:04

Raseborgs stad: Fiskvägarna i Svartån kommer visst att fungera

Fiskvägarna i Svartån i Åminnefors och Billnäs kommer att fungera både för upp- och nedvandrande fisk. Det är Raseborgs stads svar på den kritik som riktades mot de tekniska fiskvägarna i tidningen Västra Nyland. Fiskvägarna i Billnäs och Åminnefors kommer att bli de första i hela Finland med en lösning för nedvandrande fisk, säger Piia Nordström som är gatuchef i Raseborg och ordförande för Svartåprojektets styrgrupp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hotade mörda exflickvännen

Kävlinge När den flickan undrade hur hennes 18-åriga före detta pojkvän mådde svarade han med att hota ”mörda henne tusen gånger om”.Förhållandet hade varit över i nästan ett år när den 17-åriga flickan tog kontakt på Facebook med sin expojkvän för att höra hur han mådde. Orsaken var att hon sett på skolan att han verkade må dåligt
Hans svar var inte vad hon väntat sig.

Skånskan - 1 timme sedan

Lastbil höll på att välta

SIMRISHAMN En lastbil med släp körde av vägen på riksväg 9 mellan Vik och Kivik strax norr om vägen mot Sankt Olof i fredags. Ekipaget höll på att välta och hindrade trafiken. Polis och räddningstjänst kallades till platsen vid 13-tiden.

Skånskan - 1 timme sedan

Två bilar krockade vid skola

YSTAD En bilist körde in i sidan på en annan bil på Sankt Gertrudsgatan vid Österportskolan strax efter klockan 10 i fredags. Två personer var inblandade och ute ut bilarna när räddningstjänsten kom fram. Olycksplatsen säkrades och sanerades..

Skånskan - 1 timme sedan

Huset som dolde Suellska villan

Förr och nu I nästan sjuttio år låg huvudbyggnaden eller corps-de-logiet till Frans Suells lantställe Lugnet i Möllevången dolt bakom ett från förra sekelskiftet ganska tidstypiskt fyravåningshus. Exakt när detta hus uppfördes har dock inte gått att få fram.
I Stadsbyggnadskontorets arkiv finns inga andra anteckningar om byggnaden än att det gjordes en ändring i källaren och bottenvåningen i början av 1930-talet och att det 1936 inrättades WC på vinden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Gisslandrama pågår i Frankrike

Frankrike Ett gisslandrama pågår på en stormarknad i Frankrike. Enligt AFP har minst två personer dött i dramat i staden Trébes.
Det var strax före lunchtid som en man tog gisslan innen på stormarknaden.

Skånskan - 2 timmar sedan

16-åring greps efter biljakt i centrala Malmö

Malmö En 16-årig bilförare greps av sedan han flytt från polisen mitt i centrala Malmö. De var vid 11.30-tiden som en polispatrull beslöt sig för att stoppa och kontrollera en bil i centrala Malmö.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tre anhållna för knark och vapen

Arlöv En kvinna och två män sitter anhållna misstänkta för grovt narkotika- och vapenbrott efter husrannsakan på en adress i Arlöv.Det var under torsdagskvällen som polisen slog till mot en bostad i Arlöv. På adressen hittades narkotika och vapen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lastbil smet efter olycka

HYBY En 57-årig kvinna körde på torsdagen in i bråte som låg på väg 108 i höjd med Hyby. Vid sidan av vägen stod då en lastbil och en man gick längs vägen vilket kvinnan uppfattade när hon kom körande.
Däremot tvingades hon tvärnita och fick sladd när hon för sent upptäckte all bråte som låg på vägen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kom undan halva knarkåtalet

Lund Den 53-årige mannen åtalades för både innehav och bruk av cannabis. Men med hänvisning till Högsta domstolens praxis dömer tingsrätten honom bara för innehavet.
Orsaken är att den narkotika han brukat kan vara en del av det parti han hade på sig när polisen ingrep.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pojkar hade pistol

Lund Fyra unga pojkar observerades på torsdagen med ett skjutvapen på Carl Bernlunds gata. Polisen tillkallades och patrullen konstaterade att det rörde sig om en kolsyrepistol som togs i beslag. Pojkarna som är i 13-14-årsåldern kördes sedan hem till föräldrarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.