VA > Ekonomi

Friday, 20 January, 19:03

VA - 11 jan 17 kl. 15:11

Facebook inför reklam mitt i videoklippenMark Zuckerberg är i full färd med att utvidga sitt imperium till ett videoimperium. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Zuckerberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookinför , reklammitt i , videoklippen
SVT - 06 jun 14 kl. 16:15

Sökningar kan styra din Facebook-reklam

Annonserna i ditt Facebook-flöde kan snart kännas märkligt välbekanta. Inom kort styrs de delvis av vad du letar efter på nätet..

YLE - 29 jan 13 kl. 15:00

Kraftigt ökad reklam på Facebook i Finland

Mängden reklam på Facebook ökar kraftigt i Finland. I fjol skedde en ökning med över 100 procent jämfört med året innan. Totalt användes 9,4 miljoner euro på Facebook-reklam under fjolåret vilket är knappt tio procent av all så kallad banner-reklam på webben.

Sydsvenskan - 04 apr 12 kl. 20:02

Breeze Bar fälls för Facebook-reklam

Reklamombudsmannen (RO) fäller reklamen på Breeze Bar & Nightclubs Facebooksida. RO anser att reklamen är könsdiskriminerande..

Aftonbladet - 24 okt 14 kl. 10:28

Eva blev lurad av Facebook-reklam

Metro - 22 jan 15 kl. 13:36

Så hade Facebook-reklam sett ut 1995

Det är populärt att göra om saker i 90-talstappning. Hur skulle Game of thrones-karaktärerna ha....

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Dagensanalys.se - 02 aug 16 kl. 10:50

Nu testar Facebook annonser i Facebook Live

Facebook Live har blivit ett allt mer viktigt sätt att kommunicera i det sociala nätverket då algoritmerna ger livesändningarna en högre ranking för att visas i det sociala nätverket. Nu när Facebook har fått igång användandet av Facebook Live börjar de givetvis att testa olika annonsformat så att de kan kapitalisera på användarna. Facebook har börjat köra tester av mid-roll videoannonser i deras live videosändningar tillsammans med deras främsta publiceringspartners, bekräftade Facebook under måndagen.

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 16:00

Facebook vill inte att vi ska klicka på länkar till andras webbplatser

Den där textremsan på alla videoklippen på Facebook – ”klicka här för att se mer” – kommer inte längre att kunna länka till webbplatser utanför Facebook. Detta är ännu ett tecken på Facebooks enorma makt över nyhetsrapporteringen idag. Textremsan – som kallas Call To Action (CTA) är ett populärt sätt för många, i synnerhet olika TV-kanaler att leda vidare användare till deras egna sajter för att se mer.

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 15:00

Facebook kommer nu att jaga spåra icke-användare för riktad reklam

Även de (få) internetanvändare som inte har ett konto på sociala mediesajten Facebook kommer ändå att spåras av företaget för att att i framtiden få ta del av mer riktad reklam. Facebook kommer att använda sig av ”kakor”, ”gilla”-knappar och annan tredjepartsprogramvara för att spåra både de med Facebook-konto. Detta är ett led av Facebooks satsning på att distribuera reklam även utanför det sociala nätverket i ett försök till att konkurrera med främst Googles AdWords, rapporterar Wall Street Journal i sin artikel om saken.

Dagensanalys.se - 28 jan 16 kl. 14:03

Facebook noterar stark uppgång – mobilannonsering ger resultat

Facebook har nyligen släppt en gedigen rapport över förra årets sista kvartal. Omsättningen på 5,8 miljarder dollar var en halv miljard bättre än analytikers förväntan – och hela 80 procent av intäkterna kommer från mobilannonsering. I föregående års resultat stod den mobila annonseringen för 69 procent av annonsintäkterna, så en klar uppgång kan noteras.

SN - 22 sep 11 kl. 10:12

Nu får du bättre koll på videoklippen

Nu får du bättre koll på videoklippen på www.sn.se.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:59

Nordström: Stockholm växer snabbare än Kina - skräpytor som Värmland kommer tömmas på folk

"Vi kallar detta för skräpyta. Det är till exempel Värmland och Gotland... där finns ingen ekonomisk aktivitet, inga universitet, ingen underhållning, inget shopping, ingenting, bara träd.

VA - 9 timmar sedan

Gav sig på mansdominerad bransch och fick årtiondets nätmobb efter sig – Anita Sarkeesian: Så får vi slut på hatet

"Hon är inte krigskorrespondent, åtminstone inte i ett krig vi kände till. Men tydligen är vissa beredda att ta till krigsåtgärder… det [är] fortfarande förenat med livsfara för en kvinna att ta plats" .

VA - 3 timmar sedan

Så bygger han ett av världens mest kreativa bolag – som alla vill jobba på

Den lilla svenska byrån Snask är en hett eftertraktad arbetsplats bland kreatörer, i sällskap med jättar som Google och Netflix – VA tar reda på varför. .

VA - 4 timmar sedan

Miljardbranschen fick dem att lämna toppjobb och spikrak karriär – ”vill vara flexibel och driva eget”

De hittade en lucka i marknaden – hoppade av karriären för att bygga bolag. .

VA - 5 timmar sedan

Det här är de billigaste resmålen just nu

Här får du mest för dina semesterpengar i vinter. .

VA - 9 timmar sedan

24-åringen som dragit in över 900 miljoner och har 80 anställda – ”folk tror det är svårt att starta företag”

Han har grundat tre bolag, dragit in över 900 miljoner kronor i kapital och hunnit grunda en startup-inkubator – och har inte ens fyllt 25. .

VA - 9 timmar sedan

Han blev rik på bostadskarriären – "mitt värde har ökat med miljoner och allt jag har gjort är att leva"

Bostadsägare är i genomsnitt 38 gånger rikare än de som hyr sin bostad – så här gör du bostadskarriär, enligt mångmiljonären David Bach. .

VA - 10 timmar sedan

Nu är vi 10 miljoner svenskar – befolkningen växer rekordsnabbt

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: Sveriges befolkning har nu passerat 10 miljoner, M:s besked bryter SD:s isolering och över 40 000 butiksjobb kan försvinna när e-handeln tar över. .

VA - Igår: 16:06

“Därför är IKEA och Ryanair störst på det de gör — trots att alla hatar dem”

"Jag hatar Ikea. Jag hatar verkligen Ikea så mycket! ...

VA - Igår: 12:04

Det här landet har världens bästa klimat för att starta och driva företag

Sverige och Danmark rankas som bra länder för entreprenörer, men överträffas av ett land utan arbetsgivaravgift och skatt på kapitalvinster. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.