FriaTider > Nyheter

Thursday, 24 May, 10:04

Liknande nyheter

Taggar: Österrike, Flyktingbarnsom , ljugerom sin , ålder, dömstill , fängelse för bedrägeri
YLE - 22 aug 16 kl. 03:54

Polisen: Hälften av alla ensamkommande flyktingbarn riskerar att skickas hem

Hittills i år har 40 ensamkommande flyktingbarn fått avslag på sin asylansökan, men fler lär det bli. Alla dryga 600 asylansökningar har ännu inte behandlats. De som har släktingar i ett hemland som klassas som säkert, riskerar att få åka hem.

YLE - 19 mar 17 kl. 12:00

"Det finns tusentals flyktingbarn som ingen har koll på"

Historien om de afghanska flyktingbröderna Alijan och Jawed är en verklig solskenshistoria. För tusentals andra flyktingbarn som har kommit till EU är verkligheten en helt annan. Det säger informatören Max Holm vid Rädda Barnen.

YLE - 08 feb 17 kl. 06:01

Sökes: Fosterfamiljer åt flyktingbarn

Organisationen Rädda Barnen söker för första gången fosterfamiljer åt ensamkommande barn som har fått asyl i Finland. Det här görs med finansiering av EU. För första gången man försöker placera ensamkommande barn i familjer i Finland.

Kristianstadsbladet - 09 apr 13 kl. 20:40

Tuff debatt om flyktingbarn

Avtalet om Kristianstads kommuns mottagande av ensamkommande flyktingbarn orsakade en tuff och känsloladdad debatt i fullmäktige på tisdagen.
I korthet gick oenigheten ut på att den regerande Femklövern ville förnya avtalet med Migrationsverket om att kommunen ska ta emot fem ensamkommande flyktingbarn per år. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna yrkade på att kommunen istället skulle följa länsstyrelsens beräkningsmodell för alla landets kommuner, vilket innebär att kommunen ska ta emot 21 barn.

YLE - 04 dec 15 kl. 11:44

Psykoterapeut: Flyktingbarn måste få vara barn

Då man integrerar flyktingbarn i skolan är det viktigt att komma ihåg att det är frågan om barn. Det är viktigt att bemötandet är på rätt nivå, säger psykoterapeut Ann-Christin Qvarnström-Obrey som handleder lärare i integrering av flyktingbarn. - Att vara i en klass med andra barn i samma ålder är bra.

HBL - 12 jun 12 kl. 07:04

Många barn ljuger om sin ålder på Facebook

Över hälften av femteklassarna i huvudstadsregionen har en profil på Facebook, trots att de inte fyllt 13 år. Det visar Hbl:s undersökning bland sex lågstadieskolor.?Alla kompisar är där, och mina föräldrar gav lov.?

Politologerna - 06 dec 15 kl. 09:00

Lucka #6: Dags för sänkt rösträttsålder?

Förra årets val till Europaparlamentet innebar en ökning av det svenska valdeltagandet med 5,5 procentenheter till 51,1 procent. För första gången röstade över hälften av de röstberättigade i ett svenskt EU-val. På det hela taget var dock 2014 års EU-val ytterligare ett misslyckande sett till det medborgerliga engagemanget; visserligen sjönk valdeltagandet bara med några tiondelar av en procent, men de 42,6 procent av de röstberättigade EU-medborgarna som begav sig till valurnorna innebar den lägsta andelen någonsin.

YLE - 11 sep 13 kl. 17:07

Flyktingbarn vill till Norden för att bli hörda

De nordiska länderna har god renommé gällande barn, vi lyssnar på dem och beaktar dem i samhället. Det här är en av huvudorsakerna till att ensamkommande flyktingbarn kommer till Norden, säger utbildningsansvariga Kia Lundqvist vid Åbo universitets undervisnings- och utvecklingsenhet Brahea.
Spela upp klipp på Arenan Antalet barn som kommer till Finland kan variera från 100 - 700, skillnaderna är stora, säger Kia Lundqvist.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 15 kl. 08:50

Finns ingen exakt markör för ålder

Alldeles för sent och motsträvigt, läs Miljöpartiet, har regeringen nu i åtta punkter föreslagit hur man vill minska asylströmmen. En punkt är att ensamkommande barn och ungdomar ska åldersbedömas för att de som är under 18 år ska kunna få asyl praktiskt taget automatiskt. Enligt Migrationsverket anländer 30 000 ensamma ungdomar under 2015 av vilka flera tusen har försvunnit.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 20:07

"Nuvarande sätt att bedöma ålder är aningslöst"

Antalet ensamkommande barn från framför allt Afghanistan, Somalia och Eritrea har ökat signifikant under året, från cirka 3 000 under 2014 till 23 000 fram till och med oktober i år. Från många håll har det påpekats att det inte rör sig om barn utan om unga vuxna.De asylsökande som är kring 18-årsåldern har alla skäl att hävda en ålder under 18 år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.