SR > Nyheter

Thursday, 19 October, 12:57

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
DN - 45 minuter sedan

Donald Trump vacklar om chefen för centralbanken

Inom kort väntas president Donald Trump utse en ny chef för amerikanska centralbanken, Federal Reserve. Ekonomiprofessorn John Taylor hör till favoriterna. Men sittande Fed-chefen Janet Yellen är inte ute ur leken.

DN - 12 timmar sedan

Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom

USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern..

Expressen - 5 timmar sedan

Hälften av väljarna tror att Trump-nyheter är påhitt

Donald Trump anklagar gärna medierna för "fake news".Det har fått gehör hos de amerikanska väljarna.Närmare hälften tror att journalister hittar på historier om presidenten, visar en ny undersökning från Politico/Morning Consult..

Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

DN - 12 jun 17 kl. 19:40

Johan Schück: Trump har kört fast men Federal Reserve höjer räntan

På onsdag väntas USA:s centralbank höja räntan med en kvarts procentenhet till 1,0–1,25 procent. Beslutet blir viktigt när Trump har kört fast med ekonomin..

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Över 40 afghanska soldater dödade i en attack

I Afghanistan har över 40 afghanska soldater dödats i en attack mot en militärbas under natten. Det är den tredje liknande attacken mot afghanska trupper den här veckan och Talibanerna säger sig ligga bakom dagens dåd..

SR - 1 timme sedan

Video: Så poängsätts Kinas medborgare via en app

Har du hört talas om WeChat? Det är Kinas enormt använda allt i allo-app. I den kan du handla, dejta, betala räkningar och mycket mer.

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill behålla Irakstyrka

Regeringen kommer att föreslå en förlängning av den svenska insatsstyrkan i Irak, trots det osäkra läget. Det säger kabinettssekreterare Annika Söder, efter ett möte med alliansen och Vänsterpartiet på torsdagsmorgonen..

SR - 5 timmar sedan

Spanien väntas upphäva Kataloniens självstyre

Regeringen i Madrid meddelar att den går vidare i tillämpningen av den artikel i grundlagen som upphäver det katalanska självstyret. Formellt tas beslutet på ett regeringssammanträde på lördag, Ekot direktrapporterar..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill behålla svenska insatsstyrkan i Irak

Regeringen har för avsikt att föreslå riksdagen att förlänga den svenska insatsstyrkan i Irak, uppger kabinettssekreterare Annika Söder för TT..

SR - 3 timmar sedan

Sanningens minut i Katalonien – igen

Parterna i den spanska krisen är i dag åter på kollisionskurs efter att ha vägrat överge sina positioner. Frågan är nu vem som kommer att dra först..

SR - 5 timmar sedan

Vinstras för Telia

Telia redovisar en vinst före skatt på 1 044 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4 359 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

SR - 6 timmar sedan

Rekord i år för företagsobligationer

Marknaden för företagsobligationer växer i raketfart. 2017 blir ett rekordår. Det säger Louis Landeman chef för kreditanalys på Danske bank..

SR - 6 timmar sedan

Stor ökning av rån mot elkedjor

Antalet beväpnade rån mot elektronikkedjor har ökat de senaste dryga året, enligt siffror från branschorganisationen Svensk handel. Nu går butiker samman för att försvåra för rånare..

SR - 6 timmar sedan

7.000 nyfödda barn dör varje dag

Trots att barnadödligheten minskat i världen de senaste decennierna är problemen akuta i många länder, det visar en ny FN-rapport som publiceras i dag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.