SR > Nyheter

Tuesday, 12 December, 09:08

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Dagens PS - 16 timmar sedan

Vita huset-källor: Trump ska till månen

Den amerikanska presidenten Donald Trump drar nu igång ett projekt med målet att åter skicka astronauter till månen och på sikt även Mars. Det rapporterar Reuters med hänvisning till Vita huset. Trump kommer underteckna ett dekret ”Space Policy Directive 1” som syftar till att stimulera att skicka astronauter till månen.

DN - 2 timmar sedan

Trump vill skicka folk till månen igen

USA kommer att skicka astronauter till månen igen. Beskedet kommer från president Donald Trump, som meddelar att månresan ska genomföras som en förberedelse för en expedition till Mars..

Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

DN - 12 jun 17 kl. 19:40

Johan Schück: Trump har kört fast men Federal Reserve höjer räntan

På onsdag väntas USA:s centralbank höja räntan med en kvarts procentenhet till 1,0–1,25 procent. Beslutet blir viktigt när Trump har kört fast med ekonomin..

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

DI - 3 timmar sedan

Asienfall i väntan på Fed-besked

Många aktier på den asiatiska marknaden har fallit i väntan på de amerikanska och europeiska centralbankernas möten i veckan.  Vid 06-tiden svensk tid var Tokyobörsen ned 0,3 procent..

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Rumäniens underhus har godkänt lagar som oroar korruptionskritiker

Under måndagen röstade det rumänska parlamentets underhus igenom en rad kontroversiella lagändringar som kritiker varnar kan underminera landets arbete mot korruption..

SR - 3 timmar sedan

Bilbranschen spår rekordförsäljning för 2017

2017 kommer bli ett rekordår för försäljning av nya bilar i Sverige, och branschorganisationen Bil Swedens vd, Bertil Moldén, räknar med fortsatt uppgång i flera år till..

SR - 2 timmar sedan

SMHi varnar för snöfall

Det är besvärligt på vägarna på många håll i landet. Det kommer rapporter om trafikolyckor med avåkningar..

SR - 8 timmar sedan

Amnesty: EU bär ansvar för övergrepp på migranter i Libyen

Människorättsorganisationen Amnesty International riktar i en ny rapport hård kritik mot EU för att Europa samarbetar med libyska myndigheter för att stoppa afrikanska migranter från att lämna Libyen..

SR - 4 timmar sedan

Kontroversielle Roy Moore kan vinna senatorvalet i Alabama

Idag är det senatorval i Alabama i USA. Valet har väckt stor uppmärksamhet efter att en av kandidaterna, republikanen Roy Moore, anklagas för att ha gjort sexuella närmanden mot minderåriga på 70-talet..

SR - 4 timmar sedan

Ekot avslöjar: Systematisk handel med falska asylberättelser

Ekot kan i dag avslöja hur personer och sajter systematiskt säljer falska asylberättelser till personer som vill få uppehållstillstånd i Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Polisen räknar med fler inställda utvisningsresor efter ny lag

Enligt gränspolisen innebär gymnasielagen som infördes i somras att en person som fått avslag på sin asylansökan gång på gång kan stoppa utvisningen genom att lämna in en ny ansökan om gymnasiestudier..

SR - 10 timmar sedan

Tumult vid demonstration mot utvisning till Afghanistan

Ett 70-tal personer demonstrerade under måndagen utanför Migrationsverkets förvar i Åstorp mot utvisningen av en grupp unga till Afghanistan. Vid 20-tiden lämnade bussen med de unga som ska utvisas förvaret, varpå tumult utbröt under en kort stund..

SR - 13 timmar sedan

Följ Musikhjälpen 2017

Här följer du Musikhjälpen 2017 via deras sociala kanaler – samlade i ett enda flöde! Årets tema är "Barn är inte till salu" och handlar om sexhandeln med barn – en växande kriminell miljardindustri. Se hur du kan bidra här och följ musikhjälpen med #mh2017-..

SR - 11 timmar sedan

Hoppfullt om Girjas efter sista dagen i hovrätten

I dag avslutades hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade Girjasmålet där tingsrätten gav samebyn Girjas i Norrbotten rätt att bestämma över småviltsjakten och fisket på samebyns marker i fjällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.