SR > Nyheter

Thursday, 24 August, 08:39

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

Expressen - 6 timmar sedan

Över tusen vilseledande eller falska påståenden av Trump

Donald Trump har krossat tusenvallen – när det gäller falska eller vilseledande påståenden.Den inträffade i början av augusti, och nu är den amerikanske presidenten uppe i 1057.Det skriver Washington Post som räknat sedan Trump tillträdde på sin post..

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

DN - 12 jun 17 kl. 19:40

Johan Schück: Trump har kört fast men Federal Reserve höjer räntan

På onsdag väntas USA:s centralbank höja räntan med en kvarts procentenhet till 1,0–1,25 procent. Beslutet blir viktigt när Trump har kört fast med ekonomin..

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

SvD - 18 nov 16 kl. 10:09

Trump förbryllar centralbankschefer

Osäkerheten efter Trump påverkar ränteläget på båda sidor Atlanten. Mexikos centralbank höjde styrräntan på torsdagen på grund av Trump-oro. Europas centralbankschef Mario Draghi talar nu om ”en betydande grad av osäkerhet”..

DI - 15 okt 15 kl. 12:56

Trump sågar alla och varnar för recession

Donald Trump, som kandiderar till att bli Republikanernas presidentkandidat, larmar för att USA står på randen till en ny recession. Anledningarna ska vara techbolag som tjänar dåligt, regleringar som stryper tillväxt och den låga räntan, uppger The Hill..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Penningpolitiska världsstjärnor möts och minglar i Jackson Hole

Det spekuleras i penningpolitiska signaler från världens ledande centralbankschefer när de samlas för sitt årliga möte i Jackson Hole i dag..

SR - 1 timme sedan

Gotlands moderater kräver Batras avgång

Moderaterna på Gotland ansluter sig nu till den skara partidistrikt som kräver att Anna Kinberg Batra bör bytas ut som partiledare,.

SR - 5 timmar sedan

Israel söker stöd hos Ryssland när rädslan för Iran växer

I Israel ökar rädslan för att Iran skall få ett stort inflytande i Syrien efter ett kommande slut på inbördeskriget..

SR - 2 timmar sedan

Snittpriset på skogsmark har nått rekordnivåer

Priset på skogsmark steg till nya rekordnivåer under årets första sex månader, enligt statistik från LRF Konsult. En förklaring är att priserna i norra Sverige har vänt upp efter en lång period av fallande priser..

SR - 1 timme sedan

Arbetslösheten fortsätter sjunka

Arbetslösheten förväntas sjunka ytterligare nästa år till 5,9 procent. Det är 0,5 procentenheter lägre än i prognosen som presenterades i den ekonomiska vårpropositionen 2017..

SR - 5 timmar sedan

Forskare på KTH hoppas kunna bryta ner miljöskadlig mikroplast

Forskare vid KTH försöker bryta ner miljöskadliga mikroplaster i vatten med hjälp av solljus. Nu har de fått tiotals miljoner kronor från EU..

SR - 5 timmar sedan

Dussintals tyska städer fortsatt hotade av dieselförbud

Nya beräkningar visar att de åtgärder som beslutades på dieseltoppmötet nyligen inte alls räcker. Nu vill den tyska miljöministern att bilindustrin gör ännu mer..

SR - 5 timmar sedan

Nya polisutbildningar kan dröja flera år

De politiska målen om tusentals nya poliser inom de närmaste åren är orealistiska, varnar tre polisutbildningschefer. Ett skäl är att det saknas lämpliga studenter..

SR - 5 timmar sedan

Grafik: Svensk väljaropinion, augusti 2017

Peka och klicka på staplarna / linjerna för mer information..

SR - 5 timmar sedan

Sifosammanställning visar att (M) ligger still på drygt 16 procent

Moderaterna fortsätter att ligga still i opinionen. Det visar Svensk väljaropinion, den sammanställning av opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.