SR > Nyheter

Wednesday, 21 February, 23:51

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

Expressen - 23 timmar sedan

Trump vill förbjuda vapenmodifieringar

USA:s president Donald Trump har bett justitieministern att ta fram ett förbud mot vapenmodifieringar av den typ som användes vid Las Vegas-skjutningen.– Vi måste faktiskt göra skillnad, sa Trump vid en sammankomst i Vita huset enligt CNBC..

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

DN - 12 jun 17 kl. 19:40

Johan Schück: Trump har kört fast men Federal Reserve höjer räntan

På onsdag väntas USA:s centralbank höja räntan med en kvarts procentenhet till 1,0–1,25 procent. Beslutet blir viktigt när Trump har kört fast med ekonomin..

SVT - 23 timmar sedan

Trump öppnar för striktare vapenlagar i USA

USA:s president Donald Trump har undertecknat en promemoria för att justitieministern ska ta fram hur ett förbud mot så kallade bump stocks kan se ut..

Expressen - 11 timmar sedan

Så ska Ivanka Trump behandlas i Sydkorea

Donald Trumps dotter Ivanka Trump ska besöka OS i Pyeongchang.Enligt uppgifter kommer hon att välkomnas som om hon vore en presidentfru.Röda mattan rullas fram och presidentdottern kommer att få ett extravagant mottagande i Sydkorea, skriver Business Insider..

DI - 4 timmar sedan

Frida Wallnor: Vad Stefan Löfven bör säga till Donald Trump

LEDARE. I veckan blev det känt att Stefan Löfven ska träffa Donald Trump i Washington den 6 mars. Det är glädjande nyheter.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Trump öppen för att beväpna lärare

USA:s president Donald Trump öppnar för att låta lärare bära vapen för att stoppa skolskjutningar snabbare, det sa han på ett möte om skjutningen i Florida, detta uppger AFP..

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Venezolanska oppositionen bojkottar presidentvalet

I Venezuela har oppositionskoalitionen i dag meddelat att de inte kommer att delta i presidentvalet som regeringen utlyst i april i år. Enligt oppositionen finns inga garantier för att valet kommer bli rättvist..

SR - 1 timme sedan

Fortsatt vapenexport till diktaturer

Svenska vapenexporten ökade i fjol marginellt visar ny statistik. Och på Svenska freds ser man med oro på att länder med bristande respekt för rättigheter finns med på exportlistan..

SR - 2 timmar sedan

Allt fler deltar i modersmålsundervisning

I dag är internationella modersmålsdagen. Antalet elever som deltar i modersmålsundervisning har ökat med 60 procent de senaste fem åren. En av dem är sjuåriga Rayan som läser kurdiska på Västerholms friskola i Skärholmen i Stockholm:.

SR - 8 timmar sedan

Två misstänkta för granat släpps av åklagare

De två 18-åriga män som anhölls misstänkta för den handgranat som dödade en man i Vårby gård har släppts på fri fot. Men misstankarna kvarstår..

SR - 4 timmar sedan

Många flickor befaras kidnappade i Nigeria

I nordöstra Nigeria befaras att ett femtiotal flickor har kidnappats av terrorgruppen Boko Haram, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 4 timmar sedan

Ny modell viktig för Volvo Cars

I dag visade Volvo sin nya modell V60. En modell som är viktig för företaget i Sverige och för fabriken i Göteborg..

SR - 4 timmar sedan

Över 100 flickor befaras kidnappade i Nigeria

I måndags försökte terrorgruppen Boko Haram kidnappa unga flickor i byn Dapchi i nordöstra Nigeria. Beväpnade män körde in i byn med pick up-bilar med siktet inställt på en flickskola i området. Nu uppges 111 nigerianska skolflickor saknas, enligt AFP..

SR - 4 timmar sedan

Brist på mat och medicin i Ghouta i Syrien

Efter flera dagars intensiva flygbombningar av östra Ghouta utanför Damaskus, kräver nu internationella Röda korset tillträde till området..

SR - 5 timmar sedan

Akilov uttrycker ingen ånger – har inget att säga de drabbade

Rakhmat Akilov förhördes i dag av målsägarbiträdena. Han fick bland annat frågan om han kände någon ånger, och sa då att det var svårt för honom att svara på den frågan..

SR - 5 timmar sedan

Storbritannien vill ha en längre övergångsperiod efter brexit

Den brittiska regeringen vill att en övergångsperiod efter utträdet ur EU ska kunna vara längre än till den sista december 2020. Det visar den brittiska regeringens riktlinjer inför förhandlingarna med Bryssel som läckte ut i brittiska medier i dag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.