SR > Nyheter

Tuesday, 17 January, 13:53

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Helsingborgs Dagblad - 12 timmar sedan

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

DI - 8 timmar sedan

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag..

Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

SvD - 18 nov 16 kl. 10:09

Trump förbryllar centralbankschefer

Osäkerheten efter Trump påverkar ränteläget på båda sidor Atlanten. Mexikos centralbank höjde styrräntan på torsdagen på grund av Trump-oro. Europas centralbankschef Mario Draghi talar nu om ”en betydande grad av osäkerhet”..

DI - 15 okt 15 kl. 12:56

Trump sågar alla och varnar för recession

Donald Trump, som kandiderar till att bli Republikanernas presidentkandidat, larmar för att USA står på randen till en ny recession. Anledningarna ska vara techbolag som tjänar dåligt, regleringar som stryper tillväxt och den låga räntan, uppger The Hill..

SR - 20 okt 16 kl. 10:23

Trump: Jag kommer hålla er i spänd väntan

Flera raka besked levererades under nattens presidentvalsdebatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump, men också en chockerande brasklapp..

Expressen - 09 nov 16 kl. 02:41

Så laddar Trump upp för valresultatet

På Donald Trumps valvaka på Hilton Hotel på Manhattan, New York, är det spänd förväntan som gäller. Stämningen har ökat – allteftersom valresultaten börjat rulla in. Trump har laddat upp med en stor tårta som föreställer honom själv..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Amnesty varnar för övervakningssamhället

Människorättsorganisationen Amnesty International slår nu larm om att ett grundläggande skifte skett i Europa vad gäller synen på mänskliga rättigheter..

SR - 1 timme sedan

Theresa May väntas tala om "hård" Brexit

Klockan 12.45 håller Storbritanniens premiärminister Theresa May sitt linjetal om landets utträde ur EU.May väntas presentera en linje för ett skarpt utträde ur unionen.

SR - 1 timme sedan

Alliansen: Förläng skolplikt för nyanlända

De fyra borgerliga partierna föreslår att skolplikten för nyanlända förlängs bortom 16 år för att fler ska ha chans att klara kunskapskraven. Alliansen vill också satsa på 1 500 förstelärartjänster i utsatta områden, med 10 000 kronor i påslag på månadslönen..

SR - 3 timmar sedan

Man erkänner nattklubbsdåd

I Turkiet har den man som igår greps misstänkt för att ha dödat 39 personer på en nattklubb i Istanbul, erkänt..

SR - 3 timmar sedan

Resor till Gambia ställs in

Under tisdagsmorgonen ställde resebolaget Ving in en planerad flygning till Gambia. Detta efter att UD avrått svenskar från att resa dit på grund av det rådande säkerhetsläget i landet..

SR - 4 timmar sedan

Guatemalas president till attack mot Trump

Det handlar om Trumps hot om att deportera alla illegala migranter. Trumps uttalanden har skapat stor spänning i hela Centralamerika..

SR - 3 timmar sedan

Domstol förbjuder nazistparti

Tysklands författningsdomstol sitt beslut efter en långdragen rättsprocess som kan få till följd att NPD förbjuds..

SR - 4 timmar sedan

Antonio Tajani blir talman i EU-parlamentet

Enligt flera källor blir Antonio Tajani talman i EU-parlamentet..

SR - 22 timmar sedan

Företagsdelning inte alltid framgångsrikt

Igår kom beskedet om planerna på att stycka upp Atlas Copco i två bolag, något som ska gynna både de nya företagen och dess aktieägare.Men en sådan åtgärd är långt ifrån en given succé..

SR - 6 timmar sedan

Regimkritiker flyr Ryssland

Den kände performanceartisten och regimkritikern Pjotr Pavlenskij har lämnat Ryssland och ska söka politisk asyl i Frankrike med sin familj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.