SR > Nyheter

Tuesday, 21 February, 10:50

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

SvD - 18 nov 16 kl. 10:09

Trump förbryllar centralbankschefer

Osäkerheten efter Trump påverkar ränteläget på båda sidor Atlanten. Mexikos centralbank höjde styrräntan på torsdagen på grund av Trump-oro. Europas centralbankschef Mario Draghi talar nu om ”en betydande grad av osäkerhet”..

DI - 15 okt 15 kl. 12:56

Trump sågar alla och varnar för recession

Donald Trump, som kandiderar till att bli Republikanernas presidentkandidat, larmar för att USA står på randen till en ny recession. Anledningarna ska vara techbolag som tjänar dåligt, regleringar som stryper tillväxt och den låga räntan, uppger The Hill..

SR - 20 okt 16 kl. 10:23

Trump: Jag kommer hålla er i spänd väntan

Flera raka besked levererades under nattens presidentvalsdebatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump, men också en chockerande brasklapp..

Expressen - 09 nov 16 kl. 02:41

Så laddar Trump upp för valresultatet

På Donald Trumps valvaka på Hilton Hotel på Manhattan, New York, är det spänd förväntan som gäller. Stämningen har ökat – allteftersom valresultaten börjat rulla in. Trump har laddat upp med en stor tårta som föreställer honom själv..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Wallström möter Lavrov

I dag möter utrikesminister Margot Wallström (S) sin ryske motpart Sergej Lavrov i Moskva. Ett tillfälle att förbättra stämningen efter en period av frostiga rysk-svenska relationer. Ekot rapporterar direkt från pressträffen klockan 10 svensk tid..

SR - 3 timmar sedan

Oro för fusk i Ecuadors presidentval

I Ecuador protesterar människor utanför valmyndigheten i protest mot att resultatet i söndagens presidentval fortfarande inte offentliggjorts. Oppositionen varnar för fusk och militären har gått ut och sagt att folkets röst måste respekteras. Men valmyndigheten manar till lugn..

SR - 5 timmar sedan

Human Rights Watch: Början till slutet på demokratin i Kambodja

Kambodjas parlament har röstat igenom en lag som ger landets högsta domstol och inrikesdepartementet makten att upplösa politiska partier..

SR - 5 timmar sedan

Tonåring skulle användas som mänsklig sköld av IS

Vår korrespondent Johan-Mathias Sommarström fortsätter följa den irakiska arméns offensiv för att återta staden Mosul från terrorgruppen IS. Han har träffat 16-årige Yahia som lyckades fly..

SR - 5 timmar sedan

Kronofogden har undersökt insiderjobb

Kronofogden har undersökt om någon av de egna anställda kan vara inblandad i de misstänkta bedrägerier som myndigheten har polisanmält..

SR - 5 timmar sedan

Förslag: Asylsökande ska kunna avvisas utanför EU vid kris

Tyskland och Frankrike föreslår en slags krismekanism som innebär att asylsökande ska kunna direktavvisas till läger i länder utanför EU om flyktingströmmarna blir för stora, enligt ett internt dokument som diskuteras i EU och som Ekot läst..

SR - 5 timmar sedan

Fem döda i flygolycka i Australien

Fem personer omkom i en flygolycka utanför Melbourne, Australien, när planet som just hade lyft störtade ned i ett köpcentrum..

SR - 7 timmar sedan

Krisande Postnord blir fråga i näringsutskottet

I dag kommer näringsminister Mikael Damberg att utfrågas i näringsutskottet om vad regeringen planerar göra åt krisen inom Postnord. Utskottets vice ordförande, moderaten Lars Hjälmered, är orolig att bolaget i framtiden inte kommer att klara sitt samhällsuppdrag..

SR - 13 timmar sedan

Grekland går med på nya reformer för att få nödlån

Grekland har i dag kommit ett steg närmare att få nya utbetalningar av nödlån. Vid euroländernas finansministermöte i Bryssel gick Grekland med på en kompromiss om nya reformer, rapporterar vår utsände..

SR - 13 timmar sedan

Trump utser ny säkerhetsrådgivare

Trump utser ny säkerhetsrådgivare efter Michael Flynns avgång - det blir general Herbert Raymond McMaster, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.