SR > Nyheter

Thursday, 23 March, 23:08

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, väntan, Trump
Dagens PS - 11 nov 16 kl. 08:08

Trump jackpot för bolånetagare?

Dagens PS berättade i veckan att nationalekonomen Paul Krugman befarar att en recession ”utan slut” nu väntar världsekonomin. Varningen är en av många som vi uppmärksammat. Nu skriver Dina Pengar att Donald Trumps seger i det amerikanska valet kan bli ”bingo” för hushåll som sitter på bolån.

DI - 16 timmar sedan

Nya Zeeland rör inte räntan

Nya Zeelands centralbank, Reserve Bank of New Zeeland (RBNZ), lämnade styrräntan, Official Cash Rate (OCR), oförändrad, på 1,75 procent, på onsdagskvällen svensk tid. Enligt Bloomberg News enkät bland 16 tillfrågade analytiker väntade sig samtliga att RBNZ skulle lämna styrräntan oförändrad. RBNZ ändrade styrräntan senast den 9 november 2016, då den sänktes med 25 punkter till 1,75 procent..

PrivataAffärer - 09 nov 16 kl. 11:15

SEB: "Risk att Fed väntar med att höja räntan"

Risken är överhängande att Fed väntar med att höja räntan i december efter valet av Donald Trump till president. Eftersom Trump varit öppet kritisk till Fedchefen Janet Yellen är det troligt att hon byts ut före mandatperioden tar slut 2018....

UNT - 11 jan 17 kl. 18:02

Börsen stilla - i väntan på Trump

Stockholmsbörsen var, liksom övriga Europa, avvaktande under onsdagen i väntan på vad den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump skulle säga på sin presskonferens senare på dagen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 17 kl. 01:27

Dystert på Tokyobörsen i väntan på Trump

Tokyobörsens Nikkei 225-index har fallit till den lägsta nivån på över fem veckor. Nikkei föll 0,7 procent under morgonens handel sedan investerare låst sina vinster i väntan på att Donald Trump svärs in som USA:s president på fredag. Det bredare Topix.

YLE - 14 nov 16 kl. 05:03

Morgonkollen: Efterskalv i Nya Zeeland, Trump har utsett stabschef

Morgonkollen är nu också tillgänglig som avisering via Nyhetskollen. Aviseringarna kan justeras under applikationens inställningar. Läget ute i världen: Sydön i Nya Zeeland skakades av ett nytt kraftigt jordskalv i natt, med magnituden 6,2.

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 16:29

Inflationsintervall så Riksbanken slipper höja räntan

Flera indikatorer pekar på att Riksbanken kommer införa ett inflationsintervall och inte exakt 2.0% i ränta. Det ger den svenska centralbanken möjligheten att sänka räntan även när KPI-inflationen fortsätter stiga i vår och sedan dröja med höjningar.

Affärsvärlden - 19 okt 15 kl. 09:05

Trump: Yellen har hållit räntorna för låga

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter attackera allt och alla. Senast att hamna i skottgluggen är chefen för den amerikanska centralbanken Janet Yellen, vars beslut att hålla räntan fortsatt låg styrs av politiska motiv, enligt Trump. Det skriver Bloomberg..

SvD - 18 nov 16 kl. 10:09

Trump förbryllar centralbankschefer

Osäkerheten efter Trump påverkar ränteläget på båda sidor Atlanten. Mexikos centralbank höjde styrräntan på torsdagen på grund av Trump-oro. Europas centralbankschef Mario Draghi talar nu om ”en betydande grad av osäkerhet”..

DI - 5 timmar sedan

Europabörser: Uppåt i väntan på USA-omröstning

Europabörserna steg på torsdagen i väntan på nyheter från USA och den hälsovårdsomröstning som väntades där..

DI - 15 okt 15 kl. 12:56

Trump sågar alla och varnar för recession

Donald Trump, som kandiderar till att bli Republikanernas presidentkandidat, larmar för att USA står på randen till en ny recession. Anledningarna ska vara techbolag som tjänar dåligt, regleringar som stryper tillväxt och den låga räntan, uppger The Hill..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Bekräftat: Omröstning om ny sjukvårdsplan skjuts upp i USA

Omröstningen i amerikanska representanthuset om förslag om ny sjukvårdsplan skjuts upp. För få republikaner stället sig bakom förslaget i dag..

SR - 2 timmar sedan

S i tyska Saarland vinner på Schulz-effekt

På söndag är det val i den minsta av Tysklands 16 delstater. Saarland väcker sällan uppmärksamhet men har nu hamnat mitt i den politiska hetluften..

SR - 2 timmar sedan

Londonbor samlades för att hedra offren

Tusentals londonbor samlades under kvällen på Trafalgar Square för att hedra offren i gårdagens attack..

SR - 3 timmar sedan

Man gripen misstänkt för hot mot judiska organisationer

Israelisk polis har gripit en 19-årig man misstänkt för de bombhot som drabbat flera judiska föreningar i USA. Den misstänkte mannens motiv är inte kända, men enligt den israeliska polisen kan han också ha legat bakom hot i Nya Zeeland och Australien..

SR - 3 timmar sedan

EU-förslag kan ge lägre priser

Det bör bli lättare att köpa bilförsäkring och andra finansiella tjänster i andra europeiska länder. Det anser EU-kommissionen, som hoppas att nya lagförslag ska ge lägre priser..

SR - 4 timmar sedan

Ny drunkningskatastrof på Medelhavet

250 migranter befaras ha drunknat på Medelhavet, uppger nyhetsbyrån AFP..

SR - 4 timmar sedan

Sydafrikanskt museum hedrar Sverige

I dag öppnar en permanent utställning i Sydafrika som sätter fokus på Sveriges stöd till ANC och kampen mot apartheid. En viktig utställning för att inte glömma Sydafrikas historia, menar museets chef..

SR - 5 timmar sedan

Hexagon får böta 6,2 miljoner

Mätteknikbolaget Hexagon får böta 6,2 miljoner kronor för att bolaget inte direkt gick ut och berättade att vd:n Ola Rollén var anhållen och misstänkt för insiderbrott i Norge.

SR - 5 timmar sedan

London återhämtar sig efter gårdagens terrordåd

I London håller situationen på att normaliseras efter gårdagens terrordåd i närheten av parlamentet. Westminster Bridge, där människor mejades ner av en ensam gärningsman i bil, har öppnat igen och trafiken är igång vid tunnelbanestationen i området. Samtidigt har det i dag kommit mer uppgifter om gärningsmannen..

SR - 7 timmar sedan

Brittisk attentatsman utreddes av MI5

Attentatsmannen var en brittisk 52-åring och har förekommit i en utredning av landets underrättelsetjänst kring våldsam extremism. Samtidigt påstår sig terrorgruppen IS ligga bakom dådet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.