Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 June, 14:13

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:10

Sprängde julgranen – får bötaLANDSKRONA ERWP.fif(3)Den 57-åring som sysselsatte sig med att lägga en rejäl fyrverkeripjäs under julgranen på Rådhustorget i Landskrona har nu fått sin dom:
1 800 kronor blir han fattigare och han har även erkänt brottet.
Det var strax före jul som 57-åringen i onyktert tillstånd gjorde sig skyldig till brottet.
Detonationen hördes vida omkring och snabbt var både väktare och polis på plats.
Mannen sprang från platsen, men greps och har nu fällts för brott mot ordningslagen..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Landskrona, ERWP, Den, Rådhustorget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sprängde, julgranenfår , böta
YLE - 21 sep 14 kl. 16:12

Hornetplan sprängde ljudvallen

Flygvapnets Hornetplan sprängde ljudvallen över östra Finland på söndag eftermiddag. Enligt försvarsmakten kan det vid 13-tiden ha hörts en hård smäll, eller känts en tryckvåg, i östra Finland, i trakten av S:t Michel och Kouvola. Enligt Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Mika Kalliomaa var det frågan om ett identifieringsuppdrag, men ingen luftrumskränkning.

Barometern - 25 sep 14 kl. 13:13

Polisen sprängde misstänkt paket

Polisen har nu sprängt ett av de båda misstänkta paket som rånare lämnat efter sig på två växlingskontor i Stockholm. Paketet tycks inte ha innehållit något sprängämne, men området är fortsatt avspärrat. Det första larmet gällde Medborgarplatsen på Södermalm.

YLE - 22 maj 16 kl. 08:20

Polisen sprängde sprängmedel i Vasa

På lördag kväll sprängde polisen omkring 20 kilo sprängmedel i två omgångar längs med Alskatvägen i Vasa. Polisen hade hittat sprängmedlet i samband med en husrannsakan. Många som bor i Gerby, Singsby och Infjärden både hörde och kände sprängningen.

BT - 25 sep 14 kl. 12:59

Polisen sprängde misstänkt paket

Polisen har nu sprängt ett av de båda misstänkta paket som rånare lämnat efter sig på två växlingskontor i Stockholm. Paketet tycks inte ha innehållit något sprängämne, men området är fortsatt avspärrat. Det första inkomna larmet gällde Medborgarplatsen på Södermalm.

BT - 25 sep 14 kl. 13:34

Polisen sprängde misstänkta paket

Polisen har nu sprängt de båda misstänkta paket som rånare lämnat efter sig på två växlingskontor i Stockholm. Larmen har påverkat trafik och tunnelbana rejält.Det första larmet gällde Medborgarplatsen på Södermalm.

DalaDemokraten - 27 sep 16 kl. 16:04

Militär på plats i bostadsområdet– sprängde flera fynd på garageuppfarten

Militärens experter sprängde på tisdagseftermiddagen flera fynd som under dagen gjordes i den för grova vapenbrott häktade 54-åringen hem. Föremålen, bland annat sprängkapslar, sprängdes på garageuppfarten där det satts upp specialutrustning för just detta..

Kristianstadsbladet - 13 apr 13 kl. 14:52

Rånare tog gisslan, sprängde sig ut

Fången tog fem personer som gisslan i ett franskt fängelse och rymde sedan. På sin väg ut sprängde han fem portar i säkerhetsslussen till fängelset.
På anstaltens utsida släppte han fyra ur gisslan, en efter en, och stal en bil.

Västerbottens Folkblad - 09 dec 14 kl. 15:20

Sprängde bäverdamm – åtalas

Umeåbon sprängde en bäverdamm – men hade inte anmält det hela till tillsynsmyndigheten. Nu åtalas han, misstänkt för otillåten miljöverksamhet. Det hela ska enligt åklagaren ha skett i juni 2012.

GT - 08 okt 16 kl. 22:56

Hämnden på exfrun: Sprängde tre i luften

En vinternatt 1932 utför en byggnadsarbetare vad som troligen är det värsta sprängattentatet i Göteborgs historia. Tre dog och sju personer skadades när nio kilo dynamit detonerade i landshövdingehuset på Vegagatan. Efter attentatet cyklade gärningsmannen in i Slottsskogen, stoppade in en dynamitgubbe i munnen, tände på och sprängde huvudet av sig själv..

Dalarnas tidningar - 23 feb 18 kl. 15:52

Stisse Åberg: En kvartett skidskyttar som sprängde guldvallen

Det var en succé redan efter den första sensationella medaljen. Men skidskyttarna laddade om. Och laddade om.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

En till sjukhus – körde in i stolpe

Malmö En personbil kolliderade med en stolpe på Spånehusvägen på torsdagen. Larmet kom vid 13.30.

Skånskan - 15 minuter sedan

En ”katastrof” för handeln

ESLÖV Handlarna i centrum upplever att p-avgifterna inneburit ett hårt slag mot affärsverksamheten.
Färre kunder, färre lunchgäster och minskad omsättning är några av de negativa effekter man känt av.Långtifrån alla deltar i jubelkören över att det blivit lättare att hitta p-plats i centrala Eslöv sedan p-avgifterna infördes.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kommunen uppe i elhöjartoppen

SKURUP Elnätsavgifterna fortsätter att öka och i Skåne höjdes avgiften förra året allra mest i Skurup.
Skurup hamnar därmed enligt en undersökning på tredje plats i riket på ”höjarlistan.”Det är Hyresgästföreningen och Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, som i sin så kallade Nils Holgerssonundersökning listat de kommuner där elnätsavgiften höjts allra mest.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kritiska synpunkter leder till politiska åtgärder

ESLÖV Efter utvärderingen av p-avgifterna ska kommunen nu vidta flera av de åtgärder som föreslås i rapporten med de kritiska synpunkterna.Utvärderingen av p-avgifterna var under förra veckan uppe på ärendelistan hos politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Nämndens ordförande, Bengt Andersson (M) konstaterar att införandet av p-avgifterna har haft den effekt man hoppats på inne i centrala Eslöv.

Skånskan - 15 minuter sedan

Viker sommarlovet åt eget företagande

STAFFANSTORP Miljö, återvinning och att ta vara på vad naturen ger och förädla det är inslag i flera av de företag som årets sommarlovsentreprenörer i Staffanstorp vill skapa.Det handlar om allt från att plocka bär och frukt till att minska plaster i havet genom att sy upp tygkassar av gamla tyger.
– Miljötänket finns hos många av deltagarna, säger Monica Smidelik som tillsammans med Annika Jalgén från Business Port Staffanstorp är ungdomarnas handledare.

Skånskan - 15 minuter sedan

Nu börjar utvecklingen av Svaneholms slott

skurup Det är en tuff uppgift att bevara Svanehols slott med anor från 1530-talet. Det är dock inget utvecklaren Bertil Nilsson inte vågar ta sig an.
Han ser ett starkt samarbete som det viktigaste, inför slottets långsiktiga förändring.

Skånskan - 15 minuter sedan

Handeln drabbad av p-avgifter

ESLÖV Införandet av p-avgifterna har lett till fler lediga p-platser men också till kritik från bilister och näringsidkare.
Det framgår av en utvärdering som gjorts.Ett halvår efter det omdiskuterade införandet av p-avgifterna i centrum har kommunen låtit göra en extern utvärdering för att titta på effekterna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Ett tydligt uppdrag

Utredningen om public service framtid har lämnats över till regeringen. SVT, SR och UR ska enligt förslaget bedriva oberoende mediebevakning, bättre anpassas till digitala plattformar och bli skattefinansierat. Dessutom ska de få mer pengar.

Skånskan - 15 minuter sedan

Liberalerna: Det är inte värdiga bostäder

Hörby. Sverigedemokraternas motion om att erbjuda Motionen, som skrevs av Sverigedemokraterna Hörbys gruppledare Stefan Borg, föreslår att nyanlända som kommer till Hörby i första hand ska erbjudas boende i husvagnar. Enligt motionen så tvingar regeringens bosättningslag kommuner att ordna fram bostäder till nyanlända, samtidigt som människor i Hörby står i kö till bostäder, något som partiet anser orättvist.

Skånskan - 15 minuter sedan

USA har rätt om människorättsrådet

USA lämnar: s ambassadör FN:s människorättsråd, enligt dess FN-ambassadör Nikki Haley bland annat för att rådet inte på allvar vill utmana status quo och ”sysslar med hyckleri”. Med Ryssland, Kina och Saudiarabien som medlemmar har Haley rätt i det.
Dock tillhör även USA numera de länder som inte borde få sitta ett råd för mänskliga rättigheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.