Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 June, 13:54

Skånskan - 11 jan 17 kl. 16:13

Vill hjälpa elever med anpassad studiegångVISMARLÖV Morgan Levin hoppas kunna kombinera sin erfarenhet som lärare med verksamheten i familjeföretaget.
Vismarlövs bagarstuga kommer att erbjuda praktikplatser för elever med anpassad studiegång. ERWP.fif(1)Morgan Levin, som är tjänstledig från sin lärartjänst på Spångholmsskolan i Bara, ska vara deras handledare. Vismarlövs bagarstuga är ett familjeägt företag som startades av Morgans mamma Carina Levin för sju år sedan.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
VISMARLÖV Morgan Levin, ERWP, Morgan Levin, Spångholmsskolan, Bara, Morgans, Carina Levin, Levin

Dela artikeln

521 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill hjälpa, elevermed , anpassad, studiegång
Västerbottens Folkblad - 06 feb 17 kl. 07:28

Nytt digitalt forum ska hjälpa elever att bli behöriga

Under läsåret 2015/2016 gick 15,6 procent av niondeklassarna i länet ut grundskolan utan fullständig behörighet, enligt statistik från Skolverket. Nu lanseras Pluggakuten.se för att hjälpa eleverna att klara sina studier.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 12 kl. 16:26

Tekniska hjälpmedel ska hjälpa elever med dyslexi

Nu har Landskrona kommun fått ett eget skoldatatek där elever som har dyslexi eller koncentrationssvårigheter kan få extra hjälp..

Nya Wermlands Tidningen - 18 sep 12 kl. 07:30

Hur ska du hjälpa elever i matte?

Svenska elever sägs prestera allt sämre resultat i matematik. Med hjälp av sin nyligen slutförda doktorsavhandling hoppas Jorryt van Bommel kunna ändra på det med hjälp av ett nytt sätt att lära ut matematikdidaktik. Metoden riktar sig mot lärarstudenter på universitetsnivå..

Dalarnas tidningar - 12 sep 13 kl. 10:41

iPads ska hjälpa elever att bli organiserade

Elevhälsan har fått 185 000 kronor från Specialpedagogiska skolmyndigheten för att ta reda på om surfplattor kan vara till nytta för elever som har problem med att organisera sitt skolarbete. ? Vi vill se om det kan öka möjligheterna för dem att uppnå målen och bli mer självständiga i skolarbetet, säger projektledaren Birgitta Everbrand..

Dalarnas tidningar - 10 feb 14 kl. 06:46

Jimmy ska hjälpa elever i Sydafrika

Han vill se fattigdomen med egna ögon och försöka bidra med vad han kan. I fredags åkte Jimmy Persson till Sydafrika för att hjälpa barn som har det lite svårare i skolan..

Nerikes Allehanda - 13 jun 15 kl. 09:02

Motorn ska hjälpa elever med stödbehov

På barn- och utbildningsnämndens senaste möte informerades det om att Motorn för elever med behov av särskilt stöd ska startas..

Kristianstadsbladet - 19 jan 16 kl. 03:00

Furulundsskolan ska hjälpa elever med att ta körkort

De elever som börjar på något av Furulundsskolan nationella program hösten 2016 får en ny förmån. Det handlar om ett körpaket med teori och ett visst antal körlektioner..

Barometern - 22 jan 16 kl. 15:06

Två kvällar ska hjälpa elever välja

Valet till gymnasiet närmar sig för alla elever som går i nionde klass..

Magazin24 - 09 maj 16 kl. 11:48

Nysatsning ska hjälpa elever med matten

På tisdagen öppnar Mattecentrum sin första räknestuga i Arboga. Under morgondagen börjar en nya era för många elever i Arboga, det är nämligen då Mattecentrum öppnar portarna till sin första räknestuga. Det var matteläraren Jessica Leandersson som insåg att eleverna var i behov av mer mängdträning.

Nerikes Allehanda - 03 nov 16 kl. 09:54

12,8 miljoner i satsning för att hjälpa elever tillbaka efter ogiltig frånvaro

De elever som löper risk att inte klara sin skolgång på grund av hög ogiltig frånvaro ska få bättre stöd att komma igen med studierna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Försökte tvinga till sig pengar

STAFFANSTORP Ett helt gäng med unga män åldrarna 30-20 år gav sig på 20-årig man i hörnet av Biblioteksgatan och Norregatan i tisdags kväll vid 21-tiden.
Gänget knuffade ner honom på gatan och försökte tvinga honom att ge dem pengar, vilket misslyckades. 20-åringen fick inga skador.

Skånskan - 1 timme sedan

Efter dödsskjutningen: polisen återgår till ordinarie verksamhet

Malmö Den särskilda händelse som inleddes med anledning av skottlossningen där tre män avled i måndags kväll vid Värnhem är nu avslutad, meddelar polisen. Utredningsarbetet kommer nu att bedrivas inom den ordinarie verksamheten. – Den särskilda händelsen har gett oss möjligheten att bygga upp en stabil organisation både gällande utredningsdelen och det brottsförebyggande arbetet efter skottlossningen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Krogsmitning inte bevisad

Lund Samtliga fyra män som varit åtalade för att ha smitit från en krognota frias av tingsrätten.De skyllde på den femte person som var med, en för dem okänd man, och ärendet slutade med att bedrägeriåtalet ogillades, trots att en del av vad som kommit fram under utredningen är ”ytterst besvärande”, enligt rätten.
Händelseförloppet utspelades i en hotellrestaurang i Lund den 21 september i fjor och den obetalda notan slutade på närmare 4 900 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hon bli ny kommunikationschef

KÄVLINGE
Camilla Holmberg har utsetts till ny kommunikationschef i Kävlinge kommun. Hon kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på Skånska Energi. – Jag ser fram emot att ytterligare utveckla kommunikationen i Kävlinge kommun och skapa förutsättningar för att ge ännu bättre service till medborgare och företag, säger Camilla Holmberg i ett meddelande på kommunens hemsida.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälde varandra efter bråk

Lund Två polisanmälningar om misshandel har gjorts efter ett bråk med fyra inblandade i parken bakom Stadsbiblioteket på onsdagskvällen.
Två kvinnor och en man har anmält en 27-årig kvinna och hon har sedan gjort en motanmälan mot dem.
Skadorna rör sig om bulor, blåmärken, sår, skrapmärken och bitmärken, men inte av någon allvarlig art.

Skånskan - 2 timmar sedan

Begärs häktad för kränkning

Lund En 31-årig man har begärts häktad, misstänkt för bland annat grov kvinnofridskränkning. Brotten, i form av misshandel och olaga hot, ska ha pågått sedan årsskiftet.
Grunden för häktningsframställan är risken för fortsatt brottslighet och att mannen kan undanröja bevis.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dömd efter klädstöld

Lund Villkorlig dom och 30 dagsböter blev påföljden för en 28-årig man som dömts för stöld av kläder till ett värde av närmare 1 200 kronor. Stölden skedde i en butik på Nova den 28 april. Mannen har erkänt och huvudförhandlingen genomfördes utan hans närvaro..

Skånskan - 4 timmar sedan

Så undviker du det värsta trafikkaoset

Nyheter Midsommarhelgen utgör de dagar på året då flest människor dödas eller skadas i trafiken. Trafikverket går nu ut och uppmanar trafikanter att tänka på säkerheten.Midsommarhelgen och sommartrafiken innebär nästan alltid fler antal omkomna och skadade i vägtrafiken.

Skånskan - 7 timmar sedan

Pojke misshandlad och skuren

Malmö Strax innan klockan 23 på onsdagen blev en pojke angripen av tre förövare i närheten av Dammfrivägen.Enligt polisen ska pojken, som är i yngre tonåren, fått stick- eller skärskador som följd. Pojken fördes till sjukhus med ambulans.

Skånskan - 8 timmar sedan

Djur fick avlivas efter månader av vanvård

Vollsjö Ett flertal får och ett trettiotal höns vanvårdades på en gård utanför Vollsjö i flera månader innan länsstyrelsen fick nys om fallet och ingrep.
Nu döms djurägaren till tre månaders fängelse för djurplågeri vid Ystad tingsrätt.Det var i oktober 2014 som en person upptäckte att flera djur sprang lösa på gården och att ett får hade fastnat i ett staket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.