DN > Ekonomi

Tuesday, 28 February, 18:08

DN - 11 jan 17 kl. 16:14

Brexit: Prislapp på EU-anställdaEn brittisk arbetsgivare kan i framtiden tvingas betala en särskild avgift motsvarande 11.000 kronor om året för att anställa en EU-medborgare. Det är det senaste tecknet på att den brittiska regeringen tänker prioritera minskad EU-invandring efter Brexit..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Brexit

Dela artikeln

5350 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexit, Prislapp, EU-anställda
DI - 17 jun 16 kl. 13:35

Företag varnar anställda för brexit

I Storbritannien växer nervositeten bland företagen inför EU-omröstningen. Många bolag varnar nu sina anställda för konsekvenserna av en brexit..

DI - 20 jun 16 kl. 13:33

Ford varnar sina anställda för brexit

Amerikanska biljätten Ford har skrivit ett brev som man skickat ut till sina nära 14.000 anställda i Storbritannien där man varnar för konsekvenserna med en eventuell Brexit och att det kan kosta företaget hundratals miljoner dollar, enligt bedömare..

Affärsvärlden - 20 jun 16 kl. 13:59

Ford varnar sina anställda för Brexit

Amerikanska biljätten Ford har skrivit ett brev som man skickat ut till sina nära 14.000 anställda i Storbritannien där man varnar för konsekvenserna med en eventuell Brexit och att det kan kosta företaget hundratals miljoner dollar, enligt bedömare. Det framgår av ett brev som Sky News-journalisten Beth Rigby skickat ut över Twitter..

DI - 17 okt 16 kl. 10:38

Biljätte sparkar 2.000 anställda – skyller på brexit

PSA Peugeot Citroen kommer att göra sig av med mer än 2.000 anställda under 2017. Uppsägningarna motsvarar tre procent av den totala personalstyrkan, skriver Reuters som hänvisar till interna dokument som offentliggjorts av France Info..

DI - 26 nov 16 kl. 17:39

Efter brexit: Anställda fruktar landsflykt

Konsekvenserna av Storbritanniens utträde från EU oroar många inom bank- och finanssektorn i London. Över en tredjedel av alla anställda tror att deras arbetsgivare kommer flytta sin verksamhet utomlands, rapporterar Business Insider..

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 16 kl. 14:43

Brexit påverkar svenska anställda

I Sverige riskerar 66 000 sysselsatta att påverkas av brexit, Storbritanniens eventuella utträde ur EU..

DI - 17 jun 16 kl. 14:44

Brexit påverkar svenska anställda

I Sverige riskerar 66 000 sysselsatta att påverkas av brexit, Storbritanniens eventuella utträde ur EU. Redan nu har Sveriges export till Storbritannien minskat, enligt en ny rapport..

Kristianstadsbladet - 17 jun 16 kl. 14:41

Brexit påverkar svenska anställda

I Sverige riskerar 66 000 sysselsatta att påverkas av brexit, Storbritanniens eventuella utträde ur EU. Redan nu har Sveriges export till Storbritannien minskat, enligt en ny rapport.(TT).

TA - 17 jun 16 kl. 14:41

Brexit påverkar svenska anställda

I Sverige riskerar 66 000 sysselsatta att påverkas av brexit, Storbritanniens eventuella utträde ur EU. Redan nu har Sveriges export till Storbritannien minskat, enligt en ny rapport.(TT).

SmålandsPosten - 17 jun 16 kl. 14:41

Brexit påverkar svenska anställda

I Sverige riskerar 66 000 sysselsatta att påverkas av brexit, Storbritanniens eventuella utträde ur EU. Redan nu har Sveriges export till Storbritannien minskat, enligt en ny rapport.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Hög tillväxt i Indien trots sedelkaoset

Indiens ekonomi behåller positionen som den snabbast växande av världens stora ekonomier. Analytiker hade väntat sig en rejäl minskning efter sedelkaoset när 86 procent av alla sedlar blev ogiltiga över en natt i november förra året..

DN - 2 timmar sedan

Estrella återkallar chips – kan innehålla mjölk

Chipstillverkaren Estrella återkallar ett parti pepparchips 275 gram – de spröda potatisflarnen kan innehålla mjölkprotein..

DN - 2 timmar sedan

Trump avskräcker från flygresor till USA

Intresset för att flyga till USA har störtdykt sedan Donald Trump blev president..

DN - 2 timmar sedan

Svenskt näringsliv: Finns inget som heter sms-jobb

Svenskt Näringsliv anser inte att LO:s och SCB:s siffror bevisar att sms-jobben blivit fler. – Även tim- eller behovsanställda kan ju ha schema eller fasta arbetstider i till exempel en eller två veckor, förklarar Svenskt näringslivs Niklas Beckman..

DN - 3 timmar sedan

Diskaren blir delägare i stjärnkrogen Noma

Sedan starten 2003 har Ali Sonko diskat i köket på lyxkrogen Noma i Köpenhamn. Nu har den 62-årige trotjänaren blivit delägare i restaurangen som rankas som en av världens bästa..

DN - 3 timmar sedan

Nu är det små diamanter som gäller

”Vi såg fortsatt god efterfrågan för hela vårt sortiment, vilket var i linje med våra förväntningar. Stämningen är fortsatt positiv inför juvelmässan i Hongkong denna vecka”, kommenterar De Beers vd Bruce Cleaver i ett pressmeddelande. De Beers uttalanden följer mönstret från andra bolag, som talat om ökad efterfrågan på i synnerhet mindre diamanter, skriver RBC Capitals analytiker i en kommentar till tisdagens siffror..

DN - 4 timmar sedan

Ungern lämnar styrräntan oförändrad

Den ungerska centralbanken beslutade på tisdagen att lämna styrräntan oförändrad på 0,90 procent..

DN - 4 timmar sedan

Posten: ”Dialog pågår om kostnader för omställning”

Detaljer kring hur Postnords nya arbetsmodell ska fungera ska släppas  inom kort. Det säger Postnords vd Håkan Ericsson med anledning av uppgifterna om att det krävs kapitaltillskott på fyra miljarder danska kronor för att få ordning på bolaget..

DN - 4 timmar sedan

Storbanker formar allians för Bitcoin-teknik

Internationella storbanker som JP Morgan, Santander, UBS, Credit Suisse, ING, Bank of New York Mellon med flera bildar tillsammans med teknikjättar som Microsoft, Intel och Thomson Reuters en ny ”allians” som ska utveckla plattformen Ethereum, en teknik baserad på den så kallade blockkedjan..

DN - 5 timmar sedan

Netflix övervägar att sälja program styckvis

Netflix överväger att tillsammans med teleoperatörer börja sälja program styckvis. Det skulle innebära ett avsteg från Netflix nuvarande abonnemangsmodell och göra det möjligt för kunder att köpa enskilda filmer eller tv-serieavsnitt separat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.