SR > Kultur

Friday, 23 March, 23:52

Liknande nyheter

Taggar: Sänkta, löner, Köpenhamnsoperan, undviker, uppsägningar
Barometern - 03 maj 14 kl. 08:50

Två män greps efter väpnat rån mot mack

Två män greps och anhölls i natt misstänkta för ett väpnat rån mot Shell i Kalmar. Vid 00.14 gick ett överfallslarm på Shell på Daléngatan.

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot Hässleholm

Busstrafiken till Hässleholm måste utredas mer. Det anser Östra Göinge kommun, som också är kritisk till att Skånetrafiken använder superbusskonceptet som ett argument för att minska antalet hållplatser.
I september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:19

90-dagarsgarantin: Löfvens planer döljs i pokerfejs

Nu sätts Socialdemokraternas jobbpolitik på prov. I dag fattade regeringen beslut om att förverkliga det viktiga vallöftet om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Genom garantin vill statsminister Stefan Löfven skapa 32 000 traineeplatser i landets alla kommuner.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 11:11

Ökade skatteintäkter 2014 trots sänkt skatt

SCB rapporterar nu taxeringsutfallet för 2014. Trots att alliansregimen ökade jobbskatteavdraget med drygt 14 miljarder kronor ökade skatteintäkterna från privatpersoner med 23 miljarder kronor (GSEK).

Avdragen på inkomst av tjänst, primärt jobbskatteavdraget, ökade under 2014 med 14.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Svenska dokumentären "Flotten" prisad i Danmark

Filmen "Flotten" av Marcus Lindeen vinner Dox award på den danska dokumentärfestivalen..

SR - 7 timmar sedan

Ryska medier bojkottar Duman

I Ryssland har flera medieföretag inlett en bojkott av det ryska parlamentet duman, efter att duman avfärdat anklagelser om sexuella trakasserier mot journalister..

SR - 7 timmar sedan

Lena Koppel: Jag rekommenderar inte att göra det

Regissören Lena Koppel tröttnade på den trögflytande filmbranschen och bestämde sig för att göra en lågbudgetfilm "Krocken" på åtta dagar. Det visade sig vara en lärorik, men fruktansvärd erfarenhet..

SR - 8 timmar sedan

Om lermästarna Aardman Studios filmarv och värld

Filmkritikern Mårten Blomkvist och Roger Wilson pratar om Aardman Studios värld, där bland annat "Wallace & Gromit" och "Fåret Shaun" ingår..

SR - Igår: 07:14

Kulturkrönikan: Skogens rötter i svensk barnlitteratur

I veckans kulturkrönika ser Matilda Källén hur skogens rötter tar ett allt fastare grepp om den svenska barnlitteraturen..

SR - 10 timmar sedan

Youtube en stötesten när musikbranschen vill tjäna pengar

Intäkterna från strömningstjänster för musik blir allt viktigare, det visar en ny rapport från skivbolagens amerikanska paraplyorganisation RIAA, som sammanställt siffror för 2017..

SR - 15 timmar sedan

Gökur, mammutar och katter från Mars

Sedan debuten på 80-talet har Eva-Stina Byggmästar givit ut ett tjugotal diktsamlingar och fått både stora priser och en stor publik. Nu kommer "Orkidébarn"..

SR - 16 timmar sedan

Jenny Wilson nya är ett obehagligt rejv

Jenny Wilson har gjort sig känd för personliga teman. Hennes senaste album, ”Demand the impossible” avhandlade hennes bröstcancer, för den fick hon tre grammisar. Hennes femte skiva ”Exorcism”, skildrar en våldtäkt och efterspelet efter den..

SR - 17 timmar sedan

Skickligheten plockar poäng i "Battle of the sexes"

Det var en av tennishistoriens mest omtalade matcher. På ena planhalvan världsettan Billie Jean King, som spelade om damtennisens ära. På den andra den 25 år äldre före detta tennisspelaren Bobby Riggs, som spelade om pengarna.

SR - 17 timmar sedan

Propaganda undersöks i ny dokumentärfilm

I nya dokumentärfilmen "Our new president" undersöker Maxim Pozdorovkin hur bilden av Donald Trump formades i ryska medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.