SR > Kultur

Saturday, 19 August, 18:48

Liknande nyheter

Taggar: Sänkta, löner, Köpenhamnsoperan, undviker, uppsägningar
Barometern - 03 maj 14 kl. 08:50

Två män greps efter väpnat rån mot mack

Två män greps och anhölls i natt misstänkta för ett väpnat rån mot Shell i Kalmar. Vid 00.14 gick ett överfallslarm på Shell på Daléngatan.

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot Hässleholm

Busstrafiken till Hässleholm måste utredas mer. Det anser Östra Göinge kommun, som också är kritisk till att Skånetrafiken använder superbusskonceptet som ett argument för att minska antalet hållplatser.
I september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:19

90-dagarsgarantin: Löfvens planer döljs i pokerfejs

Nu sätts Socialdemokraternas jobbpolitik på prov. I dag fattade regeringen beslut om att förverkliga det viktiga vallöftet om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Genom garantin vill statsminister Stefan Löfven skapa 32 000 traineeplatser i landets alla kommuner.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 11:11

Ökade skatteintäkter 2014 trots sänkt skatt

SCB rapporterar nu taxeringsutfallet för 2014. Trots att alliansregimen ökade jobbskatteavdraget med drygt 14 miljarder kronor ökade skatteintäkterna från privatpersoner med 23 miljarder kronor (GSEK).

Avdragen på inkomst av tjänst, primärt jobbskatteavdraget, ökade under 2014 med 14.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 15:23

Inte aktuellt med nazidemonstration på Götaplatsen

Det blir ingen demonstration på Götaplatsen i Göteborg under Bokmässan för Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Götaplatsen är upptagen, enligt Polisen region Väst..

SR - Igår: 14:54

Arkitekten Gunnar Birkerts död

Den lettisk-amerikanske modernistiske arkitekten Gunnar Birkerts är död. Han avled i sitt hem i Massachusetts i tisdags i sviterna av hjärtsvikt, 92 år gammal, uppger hans son..

SR - Igår: 14:16

Aretha Franklin startar nattklubb

Lagom till pensionen öppnar souldrottningen Aretha Franklin nattklubb i hemstaden Detroit..

SR - Igår: 13:24

Avhoppad ledare kritiserar kommunens styrning av stadsteatern

Den konstnärliga ledaren på Borås stadsteater Ragna Wei hoppade tidigare i veckan av sitt jobb och skriver nu i ett öppet brev att skälet är kommunens styrning av teatern..

SR - Igår: 13:40

Björn Werner blir ny kulturchef på GP

Björn Werner blir nu kulturchef på Göteborg-Posten. Han efterträder nuvarande kulturchef Ingrid Norrman som går i pension i oktober..

SR - Igår: 08:30

Inga beslag av illegala kulturföremål – på fyra år

Risken att åka fast för att föra ut kulturföremål som kräver tillstånd ur Sverige är liten. Tullen har nämligen inte beslagtagit ett enda illegalt kulturföremål de senaste fyra åren..

SR - Igår: 07:00

Uppsala universitet inrättar författartjänst

Institutionen för idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet har valt att anställa en författare för att försvara skrivandet vid svenska universitet..

SR - Igår: 06:30

Beroendeframkallande Helsingforsskildring av Kjell Westö

Den finlandssvenske författaren Kjell Westös "Den svavelgula himlen" är en bred generationsroman som spänner över 40 år..

SR - Igår: 06:00

Paris can wait – en sockrad kvinnlig roadmovie

Eleanor Coppola, 81 och gift med Francis Ford, långfilmsdebuterar med en bitterljuv historia om en försummad producenthustru på flykt genom Frankrike..

SR - I förrgår: 17:00

Borås stadsteater egna teater i farozon

Som Kulturnytt tidigare rapporterat kan uppsättningarna på Borås stadsteater komma att halveras och ersättas med gästspel. Förslaget väcker känslor i staden. Och Borås Tidnings kulturchef Lena Kvist skriver i BT att hon är rädd för att detta kan vara första steget mot en nedläggning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.