SR > Kultur

Tuesday, 17 October, 11:25

SR - 11 jan 17 kl. 15:52

Sänkta löner på Köpenhamnsoperan undviker uppsägningarMusikerna i Den danska nationalscenens orkester - Det kongelige kapel som bland annat spelar på operan - har gått med på lönesänkningar för att undvika uppsägningar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Köpenhamnsoperan, Den

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkta, löner, Köpenhamnsoperan, undviker, uppsägningar
Barometern - 03 maj 14 kl. 08:50

Två män greps efter väpnat rån mot mack

Två män greps och anhölls i natt misstänkta för ett väpnat rån mot Shell i Kalmar. Vid 00.14 gick ett överfallslarm på Shell på Daléngatan.

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot Hässleholm

Busstrafiken till Hässleholm måste utredas mer. Det anser Östra Göinge kommun, som också är kritisk till att Skånetrafiken använder superbusskonceptet som ett argument för att minska antalet hållplatser.
I september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:19

90-dagarsgarantin: Löfvens planer döljs i pokerfejs

Nu sätts Socialdemokraternas jobbpolitik på prov. I dag fattade regeringen beslut om att förverkliga det viktiga vallöftet om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Genom garantin vill statsminister Stefan Löfven skapa 32 000 traineeplatser i landets alla kommuner.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 11:11

Ökade skatteintäkter 2014 trots sänkt skatt

SCB rapporterar nu taxeringsutfallet för 2014. Trots att alliansregimen ökade jobbskatteavdraget med drygt 14 miljarder kronor ökade skatteintäkterna från privatpersoner med 23 miljarder kronor (GSEK).

Avdragen på inkomst av tjänst, primärt jobbskatteavdraget, ökade under 2014 med 14.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Mer offentliga medel till kultur

De offentliga medlen till kultur, har ökat med 14 procent sedan 2007..

SR - 4 timmar sedan

Ester Roxberg om en nybliven mors förvirring

Författaren Ester Roxberg är aktuell med sin tredje roman Barnvagnsblues. En roman om att bli berövad sin gamla identitet och påklistrad en ny, konstaterar Hanna Jedvik som har läst..

SR - 5 timmar sedan

Kritik efter fallet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan

Diskrimineringsombudsmannens stämningsansökan mot Lunds universitet om sexuella trakasserier på Teaterhögskolan gick aldrig till huvudförhandling. Universitetet betalade 100 000 kronor i ersättning till den student som ska ha utsatts, men utan att låta saken prövas..

SR - 5 timmar sedan

Manifestation för svensk-kinesisk bokförläggare

Idag har det gått två år sedan den svenske medborgaren och bokförläggaren Gui Minhai kidnappades av kinesiska myndigheter under en semesterresa i Thailand..

SR - 19 timmar sedan

Den nya finansieringsmodellen av public service

Tv-avgiften bör ersättas av en individuell public service-skatt. Det föreslår en enad public service-kommitté för regeringen..

SR - 23 timmar sedan

Genialt upplägg i "Krapps sista band" på Dramaten

I helgen hade Samuel Becketts enaktare "Krapps sista band" premiär på Dramaten. I huvudrollen ser vi Jan Malmsjö..

SR - 21 timmar sedan

Björk anklagar regissör för sexuella övergrepp

Efter avslöjandena om filmproducenten Harvey Weinstein, kommer nu allt fler berättelser och anklagelser om sexuella trakasserier inom filmbranschen..

SR - 22 timmar sedan

2000 barnböcker på arabiska i bokgåva till svenska bibliotek

I samband med Bokmässan skänkte ett av arabvärldens ledande förlag cirka 2000 böcker till Internationella biblioteket i Stockholm, som ska nå bibliotek och arabisktalande barn i hela Sverige..

SR - Igår: 09:47

Romanen "Mer" - en helvetesskildring av rang

Turkiska Hakan Günday skriver ofta om våld och barns utsatthet. Nu kommer den första romanen på svenska, "Mer" från 2011..

SR - Igår: 07:10

Konstcenter i skuggan av kriget i Donbass

I Mariupol, bara en mil från fronten i det krigshärjade östra Ukraina, finns ett ambitiöst samtidskonstcenter. Kulturnytt träffade centrets chef på besök i Kiev..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.