SR > Kultur

Friday, 20 January, 08:48

SR - 11 jan 17 kl. 15:52

Sänkta löner på Köpenhamnsoperan undviker uppsägningarMusikerna i Den danska nationalscenens orkester - Det kongelige kapel som bland annat spelar på operan - har gått med på lönesänkningar för att undvika uppsägningar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Köpenhamnsoperan, Den

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkta, löner, Köpenhamnsoperan, undviker, uppsägningar
Barometern - 03 maj 14 kl. 08:50

Två män greps efter väpnat rån mot mack

Två män greps och anhölls i natt misstänkta för ett väpnat rån mot Shell i Kalmar. Vid 00.14 gick ett överfallslarm på Shell på Daléngatan.

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 12:30

Kommunen missnöjd med busstrafiken mot Hässleholm

Busstrafiken till Hässleholm måste utredas mer. Det anser Östra Göinge kommun, som också är kritisk till att Skånetrafiken använder superbusskonceptet som ett argument för att minska antalet hållplatser.
I september presenterade Skånetrafiken sitt remissförslag på hur den framtida busstrafiken ska se ut i Skåne.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:19

90-dagarsgarantin: Löfvens planer döljs i pokerfejs

Nu sätts Socialdemokraternas jobbpolitik på prov. I dag fattade regeringen beslut om att förverkliga det viktiga vallöftet om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Genom garantin vill statsminister Stefan Löfven skapa 32 000 traineeplatser i landets alla kommuner.

Cornucopia - 04 feb 16 kl. 11:11

Ökade skatteintäkter 2014 trots sänkt skatt

SCB rapporterar nu taxeringsutfallet för 2014. Trots att alliansregimen ökade jobbskatteavdraget med drygt 14 miljarder kronor ökade skatteintäkterna från privatpersoner med 23 miljarder kronor (GSEK).

Avdragen på inkomst av tjänst, primärt jobbskatteavdraget, ökade under 2014 med 14.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

"Live by night" – mesigt gangsterepos

Gangsterepos med maffiakrig, prassel med chefens älskarinna och biljakt i depressionens USA med en uttryckslös Ben Affleck..

SR - 2 timmar sedan

Premiär av Lasse Hallström film skjuts upp efter kritik

Lördagens planerade premiär av Lasse Hallströms nya film "A dog's purpose" skjuts upp efter kritik från bland annat djurrättsorganisationer..

SR - 3 timmar sedan

Administrativa avgifter ökar länsteatrarnas utgifter

Idag presenteras en ny rapport från Kulturanalys som har granskat länsteatrarnas ekonomiska handlingsutrymme 35 år tillbaka i tiden..

SR - 23 timmar sedan

Bostadspolitisk kvinnokamp i brasilianska filmen "Aquarius"

Sonia Braga spelar en 65-årig kulturkvinna som bor vid havet i Recife. Ensam kvar i huset med ständiga hot från markägaren som vill vräka henne..

SR - 16 timmar sedan

Trump planerar stora nedskärningar i kultursektorn

USA:s blivande president Donald Trump planerar drastiska nedskärningar i den amerikanska kultursektorn..

SR - 17 timmar sedan

Veckans ord: Generös

Varje torsdag plockar vi här i P1 Kultur upp ett ord som på ett eller annat sätt reflekterar samtiden. Idag är det Mats Kolmisoppi som valt veckans ord: "generös"..

SR - 18 timmar sedan

Kungliga biblioteket får donation

Kungliga biblioteket i Stockholm har fått en donation på 450 000 kronor..

SR - 19 timmar sedan

Världsviolinisten Hilary Hahn besökte Bredäng

En världsartist besökte Bredäng i södra Stockholm igår. Det var den  amerikanska violinisten Hilary Hahn som hade bett att få besöka orkesterprojektet El Sistema, i samband med sitt framträdande på Berwaldhallen i dessa dagar..

SR - 20 timmar sedan

Halva livet kvar när äggen är slut

I helgen har det dokumentära körverket "Äggen är slut" premiär på Röda Sten i Göteborg. Hör producenten Annica Carlsson Bergdahl och poeten Lina Ekdahl i ett reportage av Katarina Wikars..

SR - 22 timmar sedan

Fotografen Ulf Anéer och Guatemala

Lagom till 20-årsjubileet av fredsavtalet i Guatemala har den svenska fotografen Ulf Anéer satt känslorna i gungning med en stor utställning som visas både i Guatemala City och i flera landsortsstäder. Det är en visuell kartläggning av landets våldsamma historia, som Ulf Anéer påbörjade redan i slutet av 1970..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.