Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 22 May, 19:28

Dagensanalys.se - 11 jan 17 kl. 16:05

Snapchats annonser ska snart bli ännu bättre med direktlänkar och ”auto-fill”Snapchats kommer att börsnoteras om bara några månader, och man verkar göra allt man kan för att visa annonsörer att Snap Ads är en god annonsplattform. Nu kommer uppgifter om att man testar nya funktioner, som riktar in sig på bland annat E-handel. Det är Adweek som skriver om två nya funktioner som håller att testas av den sociala fotoappen. Dessa funktioner ska bli en del av Snap Ads, som är namnet på de (video)annonser som visas i användarnas flöden, mellan inläggen i Stories. Den första funktionen är ”deep-links”, alltså länkar som när man tryckt på dem tar konsumenten ut från appen och på en förvald landningssida.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Snap Ads, Adweek, Stories, Snapchat, Snapchattare, Facebooks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snapchats, annonserska snart bli , ännubättre med , direktlänkar, och auto-fill
Dagensanalys.se - 02 maj 16 kl. 11:28

Snapchats första kampanj med köp i annonser

Snapchat, fortfarande det stora ”heta” inom sociala medier, har experimenterat på sistone med interaktiv reklam. Nu öppnar man för direkta köp via annonser, i och med man låter make-up företaget Lancome och butikskedjan Target köra interaktiva annonser med köpfunktion. Denna annonskampanj körs på magasinet Cosmopolitans Discover-kanal.

Dagensanalys.se - 30 aug 16 kl. 11:00

Trots tidigare uttalanden – nu lanserar Snapchat beteendestyrda annonser

Evan Spiegel, Snapchats VD, har tidigare uttalat sig skeptisk till vad han kallat ”creepy” annonser som minns vad vi klickat på för två veckor sedan. Men nu kommer Snapchat ut med något som närmar sig just detta – beteendestyrda annonser. Det är en av de ekonomiansvariga cheferna på Snapchat, Clement Xue, som kommit ut med nyheten i samband med en rapport från analysföretaget eMarketer.

Dagensanalys.se - 17 maj 16 kl. 11:36

Google lanserar världsnyhet – annonser i bildsök

Nu ska det bli ännu enklare för mobilkunder att shoppa online, menar Google som börjat med annonser i sökmotorns bildsök. Frustrerande eller framgångsrikt? Sponsrade länkar är ju något vi alla vant oss vid att se när vi Googlar oss fram på det ”vanliga”, textbaserade sättet.

Dagensanalys.se - 25 maj 16 kl. 12:04

Nu kommer annonser till Googles kartor

Ännu fler annonser är på gång till vad som kan vara världens största karttjänst online, Google Maps. Enligt ett blogginlägg nyligen så säger sökmotorjätten sig experimentera med sponsrade loggor för företag i närheten av din position eller rutt. De nya sponsrade ”pinsen” (”promoted pins” som de än så länge heter på engelska) kommer vara lila markörer från företag som betalat för att synas på Googles kartor.

Dagensanalys.se - 09 nov 16 kl. 15:57

Facebooks riktade annonser ska länka direkt till chat-botar

Facebook vill verkligen att vi ska använda chat-botarna i meddelande-appen Facebook Messenger. Nu integrerar man dessa ännu mer i hela sitt sociala ekosystem genom att låta företagsannonser i nyhetsflödet leda direkt till konversationer med botarna i meddelandetjänsten. Detta berättade Facebooks VP för meddelandetjänster, David Marcus, nyligen under techkonferensen Web Summit, skriver AdWeek.

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 11:49

Nyheter24 kopierar DailyMail – inkluderar shoppinglänkar

Att bifoga shoppinglänkar i artiklar är något som dyker upp bland några publicister, bland annat populära The Daily Mail. Nu verkar det som att svenska Nyheter24 även de hoppat på trenden, i hopp om att öka annonsintäkterna efter den senaste tidens ökande användning av reklamblockerare. Det är Resumé som rapporterar om att man hittat en länk i en artikel som refererade till Alexandra ”Kissie” Nilssons blogg, och den sport-BH hon bar på en bild.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 08:30

Facebook straffar företag med dåliga annonser

Facebook anpassar sin algoritm igen och utfärdar en varning till de publicister som har webbsidor med låg kvalitet och dåliga annonser. Facebook meddelade igår onsdag att de kommer att börja använda artificiell intelligens för att identifiera länkar till webbsidor som har vilseledande eller illasinnade annonser och sedan visa dessa annonser till färre användare. Att företaget återigen anpassar sin algoritm är inget nytt, men detta är första gången som publicisters annonser är en del av ekvationen.

Entreprenör24 - 05 dec 13 kl. 11:12

Få bättre spridning med annonser

Det har gått ungefär en månad sedan Instagram började använda sig av annonser eller sponsrade inlägg i sina flöden. Nu kan vi se hur det har gått.  Vi har fler gånger skrivit om Instagrams nya annonser som förväntas bli en bra inkomstkälla för den Facebook-ägda fotoappen.

Skånskan - 07 maj 16 kl. 12:00

Seg strid om kyrkbänkar

CAROLI Beslutet fattades för drygt fem år sedan, att skänka inventarier i Caroli kyrka till en svensktalande församling i Estland.
Men dragkampen om kyrkbänkar och altaruppsättning i den före detta kyrkan pågår ännu.Kyrkan såldes 2009 till fastighetsbolaget Profi, som också ägde köpcentret Caroli.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 11:58

Twitter kringgår sin egen teckengräns – nu slutar man räkna bilder och länkar som tecken

Kommer fler tecken att rädda Twitter? Den berömda begränsningen på 140 tecken är enligt många för kort i en tid då alla delar länkar. Nu kommer uppgifter på att Twitter kommer att gå användarna till mötes – är detta ett drag som ska rädda det sjunkande användarantalet?

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Därför ska du gå på Salesforce Essentials – en heldag inom de senaste tekniktrenderna

Salesforce är en av giganterna på marknaden för Customer Relationship Management – CRM. Inom kort arrangeras en av deras största konferenser, som heter Essentials. Vi har intervjuat Nordenchefen Baman Motivala som förklarar varför vi alla bör ta oss dit.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Marknadens förtroende är verkligen allt – när det kommer till bilar

När det gäller självkörande bilar eller bilar med smarta körfunktioner så har bilköparna nu större förtroende för teknikföretag än de har för traditionella biltillverkare. Hela 6 av 10 (57%) kan tänka sig att byta ut sitt nuvarande bilmärke om det blir möjligt att köpa sin bil från företag som Apple eller Google. Det visar rapporten Cars Online 2017 från Capgemini som varje år kartlägger hur konsumenterna ser på framtidens bil och bilköp.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

TU tar fram en rekommendation för nativeannonser

”Native advertising” och andra former av annonsörsbetalt/-sponsrat innehåll i redaktionella medier är en viktig och alltmer betydelsefull affärsintäkt för medieföretagen. Men det ställer samtidigt krav på tydlighet mot läsare och användare.Och det finns inga mellanlägen – antingen är det marknadsföring eller så är det inte.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Webinar – Är du en säkerhetsrisk på ditt företag?

Vi skrev i förra veckan om säkerhet och att skydda dig själv från att bli hackad. Det var något som slog an en sträng, och eftersom det verkar vara ett relevant ämne gör vi nu ett webinar där du kan lära dig allt du behöver veta för att inte vara hålet i företagets säkerhetsmur. Onsdag den 14/6 kl.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Salesforce närmar sig 10 miljarder dollar i omsättning

Efter första kvartalet står det klart att Salesforce snart kommer att passera 10 miljardersgränsen i omsättning. Men pengarna går framför allt till investeringar och vinsten är marginell. Salesforce första kvartal landade på 2,4 miljarder dollar, något som de räknar ska öka till 2,52 miljarder dollar nästa år.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Google snabbar på mobilsidor ytterligare

Google lanserade för några år sedan Accelerated Mobile Pages (AMP) som ett sätt att komprimera sidor för att de snabbare ska laddas i mobilen. Nu satsar de på e-handelssajter och lanserar AMP-kodning för tre nya annonsformat. AMP är ett samarbetsprojekt som Google driver, och allt fler sajter ingår nu i AMP-nätverket.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Mycket snart kan alla sända live på YouTube

Trots rykten och förändringar i kraven för att kunna sända live är funktionen inte tillgänglig för alla – ännu. Dock verkar det vara mycket nära förestående. YouTube har under snart ett års tid börjar experimentera med, och rulla ut, möjligheten att sända live direkt till ditt YouTube-konto.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Snart kan du få din favoritmat levererad via Facebook

Facebook har lanserat en funktion i USA där du kan få mat från dina favoritrestauranger direkt i din app utan att behöva navigera bort till en leveransservice eller restaurangens egen app eller hemsida. Den nya funktionen ingår i den vanliga Facebook-navigationen för både webb och mobil och heter heter ”Order Food”. Via en färgglad hamburgerikon på din desktop eller en blå-och-vit hamburgerikon i mobilen, kan Facebook-användare beställa mat direkt från från restauranger som använder Delivery.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Nu tar Facebook över e-sporten

Facebook har ingått i ett samarbete med det globala e-sportsföretag ESL för att få in 5 500 timmar e-sports-event till Facebook. Detta är ett led i att Facebook utmanar Amazon-ägda Twitch samt Twitter, som båda har e-sports-samarbeten som en del i deras i live-streaming. Twitter tillkännagav till exempel sitt eget partnerskap med ESL och DreamHack för att ta över 15 event från ESL One, Intel Extreme Masters och DreamHack-kretsar till Twitter, där de kommer att bli tillgängliga för direktuppspelning på webben och mobil, genom Twitter-appen.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

4 av 5 sociala medier skadar ungas självkänsla

En stort studie visar att fyra av fem sociala nätverk skapar känslor av ångest och otillräcklighet. Värst är Instagram och Snapchat. Studien döptes till #StatusOfMind och genomfördes av Royal Society of Public Health (RSPH) tillsammans med Young Health Movement (YHM).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.