Skånskan > Nyheter

Thursday, 23 February, 19:42

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:45

Äntligen ska giftet bortTECKOMATORP Nu ska gifterna bort en gång för alla från gamla BT Kemi-området i Teckomatorp.
Under 2019 ska marken grävas ut på det södra området och den mest förorenade jorden ska forslas bort. ERWP.fif(2)Metoden blir den samma som tillämpades när det norra området sanerades för några år sedan, men saneringen blir minst lika tidsödande och komplicerad. I marken finns många meter med betsvämmor tillverkade i betong, men även där BT Kemis gamla fabriksbyggnader var placerade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TECKOMATORP Nu, BT Kemi, Teckomatorp, ERWP, Metoden, BT Kemis, Teckomatorphar, David Bohgard, BT Kemi Efterbehandling, Naturvårdsverket, BT Kemiområdet, Kemi, När

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligenska , giftet, bort
GT - 12 nov 16 kl. 16:45

Transkillen Emmett opererade bort sina bröst

Vissa minns honom som "Emma".Men i dag heter han Emmett Bring – och har äntligen opererat bort sina bröst, som ett av stegen i könskorrigeringen.– Jag behöver inte dölja någonting längre, och det är väldigt skönt..

Expressen - 26 jun 14 kl. 13:49

Ana Paula, 1 år, får äntligen operera bort sitt tredje ben

Ana Paula och hennes siamesiska syster satt fast i varandras bäcken och separerades när de var 20 veckor, men systern dog. Läkarna misslyckades med att avlägsna systerns ben, så Ana Paula har fått leva med tre ben, varav endast ett har fungerat..

Kristianstadsbladet - 01 aug 12 kl. 10:20

Rena giftet

Trodde länge att det var vanorna. Frukosten eller rentav uppstigningen. Den vackra vita när jag avrundade lunchen.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 04:00

Myterna är det verkliga giftet

Mycket vittrar nu sönder. Man kan redan tycka sig leva i ett politiskt ruinlandskap. Framför mig ligger några färska exemplar av det tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

Corren - 24 aug 11 kl. 20:33

Giftig jord ska bort i Ydrefors

Giftet ska bort från före detta Ydrefors träförädling. Men inte i den utsträckning som invånare i Ydrefors kräver..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 14 kl. 18:53

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

BT - 14 nov 14 kl. 18:48

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 17:23

Plank tas bort vid Åhusparken

Foto: Annica Jönsson
Nu har planket vid Åhusparken börjat rivas. Men bara halva. För det är oklart vem som ska betala det som står på kommunens mark.

Expressen - 20 dec 16 kl. 15:56

Giftet som får råttorna att minska – "Effektivt"

Stockholms stad fick i november dispens att bekämpa råttor med giftet Racumin. Nu ser man resultat. – Giftet är effektivt, säger Tommy Tuvunger, stadens skadedjurssamordnare, till Stockholm Direkt..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hot om återremiss gav kaffekompromiss

MALMÖ Det handlade om 150 miljoner. 50 av dem kan – kanske – komma att användas för mer belysning och övervakningskameror.
Den kompromissen fick den borgerliga oppositionen igenom genom att hota med att skicka tillbaka ärendet.

Skånskan - 1 timme sedan

Appdebatt efter missad debatt

MALMÖ En politiker missade debatten, en annan gjorde en uppskattad felsägning, en tredje undervisade en fjärde om appar. ERWP.fif(0)Politikern som missade sin debatt var Liberalernas Fredrik Sjögren som ställt en enkel fråga till kommunalrådet Andreas Schönström (S) om arbetet mot våldsbejakande extremism.

Skånskan - 3 timmar sedan

Svartsjuk 35-åring erkände avlyssning

VINSLÖV Det var en ångerfull 35-åring som inför rätten utan omsvep erkände att han monterat avlyssning - och spårningsutrustning, för att ha koll på den tilltänkta flickvännen. ERWP.fif(6)Kvinnan som var målsägande dök aldrig upp till rättegången som ändå kunde genomföras eftersom mannen erkände de brott som lades honom till last nämligen ofredande och olovlig avlyssning.

Skånskan - 2 timmar sedan

15-åring slog skolkamrat

Kävlinge ERWP.fif(2)Den 15-åriga eleven slog först sin kamrat i ansiktet med öppen hand, sedan sparkade hon henne på knäet. Veckan därpå upptäcktes att hon använt cannabis.

Skånskan - 2 timmar sedan

Duo snattade i fyra butiker

Löddeköpinge ERWP.fif(1)Två pojkar, 15 och 16 år gamla, greps på onsdagseftermiddagen efter att ha stulit varor i fyra olika butiker på Center Syd.
En butiksanställd på Stadium såg pojkarna stjäla ett par skor och lyckades göra ett envars gripande när de lämnade butiken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sagor för barn mellan 3 och 6

Löddeköpinge ERWP.fif(0)På fredagseftermiddagen är det dags för sagostund för barn mellan tre och sex år.
Sagostunden pågår mellan klockan 15 och 15.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klimatforskare går att lita på

Lund Klimatforskarna gömmer inte undan obekväma fakta som skulle kunna motbevisa klimatförändringarna. ERWP.fif(1)Det är slutsatsen i en färsk studie från Lunds universitet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inriktningen klar för sydväst

Lund Flyttning av Källby reningsverk är utgångspunkten i det inriktningsbeslut för utvecklingen av sydvästra Lund som byggnadsnämnden behandlade vid sitt senaste sammanträde. ERWP.fif(0)– Här kan det skapas en ny blandad stadsdel med stor livskvalitet, där naturvärdena och rekreationsmöjligheterna tas till vara, säger nämndens ordförande Björn Abelson (S).

Skånskan - 3 timmar sedan

Transport protesterade vid Ikea Svågertorp

MALMÖ Välj transportörer med schysta löner och villkor. Det uppmaningen kom från representanter för Transportarbetareförbundet som delade ut flygblad utanför Ikea i Svågertorp på torsdagen. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

18-åringen går fri efter domen om gruppvåldtäkten

HÖRBY Den 18-åring som stått åtalad för inblandning i en gruppvåldtäkt i Hörby frias av Lunds tingsrätt. Men nämnden var inte enig då två av tre nämndemän menade att 18-åringen skulle fällas för den grova våldtäkten. ERWP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.