Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 January, 17:58

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:45

Äntligen ska giftet bortTECKOMATORP Nu ska gifterna bort en gång för alla från gamla BT Kemi-området i Teckomatorp.
Under 2019 ska marken grävas ut på det södra området och den mest förorenade jorden ska forslas bort. ERWP.fif(2)Metoden blir den samma som tillämpades när det norra området sanerades för några år sedan, men saneringen blir minst lika tidsödande och komplicerad. I marken finns många meter med betsvämmor tillverkade i betong, men även där BT Kemis gamla fabriksbyggnader var placerade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TECKOMATORP Nu, BT Kemi, Teckomatorp, ERWP, Metoden, BT Kemis, Teckomatorphar, David Bohgard, BT Kemi Efterbehandling, Naturvårdsverket, BT Kemiområdet, Kemi, När

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligenska , giftet, bort
GT - 12 nov 16 kl. 16:45

Transkillen Emmett opererade bort sina bröst

Vissa minns honom som "Emma".Men i dag heter han Emmett Bring – och har äntligen opererat bort sina bröst, som ett av stegen i könskorrigeringen.– Jag behöver inte dölja någonting längre, och det är väldigt skönt..

Expressen - 26 jun 14 kl. 13:49

Ana Paula, 1 år, får äntligen operera bort sitt tredje ben

Ana Paula och hennes siamesiska syster satt fast i varandras bäcken och separerades när de var 20 veckor, men systern dog. Läkarna misslyckades med att avlägsna systerns ben, så Ana Paula har fått leva med tre ben, varav endast ett har fungerat..

Kristianstadsbladet - 01 aug 12 kl. 10:20

Rena giftet

Trodde länge att det var vanorna. Frukosten eller rentav uppstigningen. Den vackra vita när jag avrundade lunchen.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 04:00

Myterna är det verkliga giftet

Mycket vittrar nu sönder. Man kan redan tycka sig leva i ett politiskt ruinlandskap. Framför mig ligger några färska exemplar av det tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

SvD - 5 timmar sedan

Upprorsman inom M: ”Äntligen tar man förnuftet till fånga”

Finn Bengtsson, moderat riksdagsman i Östergötland som gjorde sig känd för sin hårda kritik mot DÖ och partiledningen, hälsar Anna Kinberg Batras löfte om gemensam alliansbudget med glädje: – Jag jublade. Äntligen tar man sitt förstånd till fånga, säger riksdagsmannen till SvD..

Corren - 24 aug 11 kl. 20:33

Giftig jord ska bort i Ydrefors

Giftet ska bort från före detta Ydrefors träförädling. Men inte i den utsträckning som invånare i Ydrefors kräver..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 14 kl. 18:53

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

BT - 14 nov 14 kl. 18:48

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 17:23

Plank tas bort vid Åhusparken

Foto: Annica Jönsson
Nu har planket vid Åhusparken börjat rivas. Men bara halva. För det är oklart vem som ska betala det som står på kommunens mark.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Stöld i loge på gård i Orås

ORÅS ERWP.fif(4)Det har stulits gods från ett pannrum och en loge på en gård i Orås utanför Hörby. Det var mellan 2 och 15 januari som någon stal en pelletsbrännare, en vattendammsugare samt diverse verktyg och kopparrör.

Skånskan - 45 minuter sedan

Misshandel på HVB-hem

Hörby ERWP.fif(3)En boende på ett HVB-hem står misstänkt för att ha misshandlat en vårdare. Det handlar om en flicka i 15-årsåldern som bor på ett HVB-hem i Hörby kommun.

Skånskan - 45 minuter sedan

Hyresvärds ex polisanmäld

HÖRBY ERWP.fif(2)Exmannen till en hyresvärd i Hörby har polisanmälts sedan han hotat att kasta ut ett par hyresgäster.
Enligt paret har mannen varit på dem ända sedan i maj.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tjuvar på jakt i sommarstuga

EKASTORP ERWP.fif(1)Någon har brutit sig in i en sommarstuga i Ekastorp men tjuven eller tjuvarna tycks inte ha stulit något
Händelsen har polisanmälts som ett försök till stöld och inbrottet upptäcktes på onsdagen..

Skånskan - 45 minuter sedan

Resultat från Hörbykorpen

HÖRBY ERWP.fif(0)Resultat från Hörbykorpens tipspromenad i Karnas backe den 15 januari. 69 motionärer kom till start.

Skånskan - 1 timme sedan

Avfallstransport var otillåten

Ystad ERWP.fif(0)En 34-årig man är misstänkt för stöld, alternativt häleri, och otillåten nationell avfallstransport efter att kustbevakningen hittat 20-30 bildäck, ett gäng dunkar med bensin eller diesel, slang och lastbilsbatterier i hans fordon.
Mannen stoppades av kustbevakningen i Ystad i onsdags kväll efter misstankar om att hans last bestod av stulet gods.

Skånskan - 1 timme sedan

Poppis & Rockis på bibblan

Skurup ERWP.fif(4)På lördag sätter konsertserien Gåsamys igång för säsongen på Skurups bibliotek. Som senare års tradition bjuder startar det hela med konserter med Rockis & Poppis som sjunger och showar.

Skånskan - 1 timme sedan

Festligt på Gummifabriken

Skurup ERWP.fif(3)Alla unga födda 2006, som alltså fyller 11 år i år, är välkomna på välkomstfest torsdagen den 26 januari på Gummifabriken. Med början klockan 15 kan man kolla in husets verksamheter, delta i tävlingar, mingla och äta snacks.

Skånskan - 1 timme sedan

Öppet hus på Nils Holgersson

Skurup ERWP.fif(2)Den 26 januari har Nils Holgerssongymnasiet öppet hus för alla som står inför sitt gymnasieval. Med början klockan 18 kan man delta i olika aktiviteter med koppling till de olika programmen på skolan, som att mjölka en ko, åka med i lastbil samt gå på rundvisning i kostallet och smådjurstallet.

Skånskan - 1 timme sedan

900 000 bort för Revinge skola

Revinge Ändrade regler för kommunens pengafördelning innebär att Revinge skola går miste om 900 000 kronor per år. ERWP.fif(1)Förvaltningen begär nu besked från barn- och skolnämnd Lund Öster om hur situationen ska hanteras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.