Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 April, 06:36

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:45

Äntligen ska giftet bortTECKOMATORP Nu ska gifterna bort en gång för alla från gamla BT Kemi-området i Teckomatorp.
Under 2019 ska marken grävas ut på det södra området och den mest förorenade jorden ska forslas bort. ERWP.fif(2)Metoden blir den samma som tillämpades när det norra området sanerades för några år sedan, men saneringen blir minst lika tidsödande och komplicerad. I marken finns många meter med betsvämmor tillverkade i betong, men även där BT Kemis gamla fabriksbyggnader var placerade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TECKOMATORP Nu, BT Kemi, Teckomatorp, ERWP, Metoden, BT Kemis, Teckomatorphar, David Bohgard, BT Kemi Efterbehandling, Naturvårdsverket, BT Kemiområdet, Kemi, När

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligenska , giftet, bort
GT - 12 nov 16 kl. 16:45

Transkillen Emmett opererade bort sina bröst

Vissa minns honom som "Emma".Men i dag heter han Emmett Bring – och har äntligen opererat bort sina bröst, som ett av stegen i könskorrigeringen.– Jag behöver inte dölja någonting längre, och det är väldigt skönt..

Expressen - 26 jun 14 kl. 13:49

Ana Paula, 1 år, får äntligen operera bort sitt tredje ben

Ana Paula och hennes siamesiska syster satt fast i varandras bäcken och separerades när de var 20 veckor, men systern dog. Läkarna misslyckades med att avlägsna systerns ben, så Ana Paula har fått leva med tre ben, varav endast ett har fungerat..

Kristianstadsbladet - 01 aug 12 kl. 10:20

Rena giftet

Trodde länge att det var vanorna. Frukosten eller rentav uppstigningen. Den vackra vita när jag avrundade lunchen.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 04:00

Myterna är det verkliga giftet

Mycket vittrar nu sönder. Man kan redan tycka sig leva i ett politiskt ruinlandskap. Framför mig ligger några färska exemplar av det tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 16:00

”Hurra” ”Äntligen” ”Wohooo” – Jubel efter regeringens förslag om enklare regler kring solenergi

Det här ökar möjligheterna för en solrevolution i Sverige, menar Lise Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. I dag meddelade regeringen att man vill göra det enklare för privatpersoner att producera sin egen förnybara solel. Regeringen har tidigare fått mycket kritik för systemet som innebär att alla solelsproducenter måste momsregistrera sig då det räknas som en ekonomisk verksamhet.

Corren - 24 aug 11 kl. 20:33

Giftig jord ska bort i Ydrefors

Giftet ska bort från före detta Ydrefors träförädling. Men inte i den utsträckning som invånare i Ydrefors kräver..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 14 kl. 18:53

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

BT - 14 nov 14 kl. 18:48

Giftslam i Göta Älv ska muddras bort

En halv miljon kubikmeter giftigt bottenslam i Göta Älv måste muddras bort utanför Cityvarvets flytdockor i centrala Göteborg. Det har kommunens miljöförvaltning beslutat, uppger P4 Göteborg. Bottenslammet innehåller höga halter av miljögiftet TBT som tidigare använts som substans i båtbottenfärg.

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 17:23

Plank tas bort vid Åhusparken

Foto: Annica Jönsson
Nu har planket vid Åhusparken börjat rivas. Men bara halva. För det är oklart vem som ska betala det som står på kommunens mark.

Expressen - 20 dec 16 kl. 15:56

Giftet som får råttorna att minska – "Effektivt"

Stockholms stad fick i november dispens att bekämpa råttor med giftet Racumin. Nu ser man resultat. – Giftet är effektivt, säger Tommy Tuvunger, stadens skadedjurssamordnare, till Stockholm Direkt..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Hopp för Frank­ri­ke

ERWP.fif(0)Den första om­gången i det franska pre­si­dent­valet följde opinionsmätningarna gans­ka väl. Den obe­ro­en­de mitten­kan­di­daten Emmanuel Macron vann, som för­ut­spått den senaste tiden, med näs­tan 24 pro­cent av rösterna.

Skånskan - 7 timmar sedan

Sanslöst derbydrama när YIF utjämnade

HANDBOLL Ystads IF höll undan och utjämnade till 2–2 i matcher efter ett nytt superdrama som gav 25–24 i SM-kvartsfinalserien mot Lugi.
Nu avgörs allt på fredag i Lund.
– Helt galet.

Skånskan - 8 timmar sedan

En person påkörd vid Oxie

Malmö En person blev under måndagskvällen påkörd av en bil. ERWP.fif(0)Larmet om den påkörda personen strax efter klockan nio på måndagskvällen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Delade meningar om flyktingstopp

MALMÖ Kravet från Malmös socialdemokrater om ett flyktingstopp 2018 väcker delade känslor hos den politiska oppositionen. M och SD vill gå ett steg längre medan V och C menar att kravet är felaktigt. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Går inte med i nätverk mot rasism

ESLÖV Eslöv ska inte söka medlemskap i nätverket Svenska kommuner mot rasism och diskriminering. Åtminstone inte just nu. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Erasmus-projekt på Vipan

LUND Det är en förväntansfull stämning i föreläsningssalen i Vipan när veckans aktiviteter ska presenteras. I bänkraderna sitter ju inte bara de vanliga eleverna utan även gäster från utlandet. ERWP.

Skånskan - 13 timmar sedan

Pixels talangpris till filmare från Malmö

Film I helgen hölls den skånska kortfilmsfestivalen Pixel i Ystad Studios och det prestigefyllda priset Pixel Talent Award delades i år ut till Alexe Landgren från Malmö.
På festivalen visades också hennes kortfilm Se till mig som även den belönades med pris för bästa manus och fick Anagrams manuspris.Vinnare Pixel 2017:
Pixel Talent Award:
Alexe Landgren
Vinnare klass 2: ”Now or Never”, Liam och Maya Åkeson Rayner.

Skånskan - 14 timmar sedan

Två bilar i kollision på Inre Ringvägen

Malmö Strax efter klockan 16 kolliderar två personbilar. ERWP.fif(0)Olyckan inträffade på Inre Ringvägen i höjd med Lindeborgs trafikplats.

Skånskan - 14 timmar sedan

Byavandring i Klågerup

KLÅGERUP Under tisdagskvällen arrangeras den första byapromenaden med stadsarkitekt Karin Gullberg och före detta stadsantikvarien i Malmö Anders Reisnert. ERWP.fif(1)Samling sker vid gamla stationshuset i Klågerup klockan 18.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rammade bilist vid omkörning

SVEDALA En bilist som körde på väg E 65 i förra veckan har anmält en okänd person som körde om henne för vårdslöshet i trafik. ERWP.fif(0)Personen körde om på insidan men platsen räckte inte till.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.