Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 June, 14:18

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:50

Två svin stöp på premiärjakt i nationalpark



DALBY En fullvuxen galt och en fjorårsunge blev bytet när det på onsdagen för första gången organiserades en vildsvinsjakt i Dalby Söderskog. ERWP.fif(0)Skånskan kom till parkeringen vid nationalparken Dalby Söderskog vid niotiden på onsdagsmorgonen. I lagom tid för att se och höra Länsstyrelsens jaktledare Magnus Jönsson instruera drevkedjan, bortåt 30 huvuden stark.
– Det är viktigt att hålla linjen, sade han och uppmanade drevfolket satt gå så rakt som möjligt, även om det skulle ligga stockar och snår i vägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DALBY En, Dalby Söderskog, ERWP, Skånskan, Länsstyrelsens, Magnus Jönsson, Jörgen Nilsson, Länsstyrelsen, Söderåsens, Herrevadsklosters, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, svin, stöp, premiärjakti , nationalpark

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

I-Pace – rena elchocken för Tesla

Motor Dags för Elon Musk och hans kompani borta i Kalifornien att huka sig. Nu laddar man om på den här sidan Atlanten.
Första bredsidan kommer från brittiska Jaguar.

Skånskan - 15 minuter sedan

Fler elever behöriga att gå på gymnasiet

Kävlinge Andelen elever i Kävlinge som har gymnasiebehörighet när de går ut nian har ökat från 88,5 procent förra läsåret till 95,4 procent detta låsåret.
Samtidigt ökar meritvärdet eller medelbetyget för samtliga elever i respektive ämne.– Resultatet är fantastiskt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två män anhållna för misshandel och mordförsök

Marieholm
Under midsommarnatten tillkallades en polispatrull till en adress i Marieholm med anledning av att ett bråk uppstått.Väl på plats fann polisen att en kvinna hade misshandlats svårt med tillhyggen, och en man, som hade ådragit en skärskada, kunde gripas på plats misstänkt för brottet. Den misshandlade kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna ofredad på dansgolv

Strax före klockan halv tre, natten mot midsommardagen, ofredande en man i 20-årsåldern en kvinna i samma ålder.En polis som passerade utestället där ofredandet ägde rum uppmärksammades på händelsen som inträffat inne på dansgolvet. Den misstänkte mannen kunde gripas.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bilar i brand under midsommarnatten

Malmö Tre bilar brann under natten till lördagen. En av bränderna rubriceras som mordbrand. Vid 00:37 skickas polisen till Vimpelgatan i Västra hamnen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Våldsamt bråk med kniv – flera anhållna

Eslöv Strax efter klockan elva på midsommaraftonsnatten larmades polisen till Marieholm.Ett stort bråk inträffade utanför Eslöv under fredagen, i det lilla samhället Marieholm. När polisen anlände till platsen fann man en kvinna som blivit misshandlad.

Skånskan - Igår: 14:00

Skola och matsal byggs nu ut i Bara

BARA Baraskolan byggs ut till en fyrparallelig sko Det är utbildningsnämndens intentioner för framtiden. I veckan sa politikerna i kommunen ja till utbyggnaden av Baraskolan.– Det är glädjande att kommunledningen förstår behovet av att en större skola byggs på grund av att det flyttar in fler nya familjer med barn till Bara och att underlaget till skolklasserna därmed ökar, säger grundskolechef Lise-Lott Nilsson.

Skånskan - 6 timmar sedan

18-åring beskjuten i Malmö

Malmö Kom till sjukhuset själv.Under midsommarnatten kom en man i 18-års åldern till sjukhuset i Malmö. Mannen hade blivit beskjuten och var träffad i ryggen i en skyddsväst som han bar.

Skånskan - Igår: 14:00

På samma jobb i snart sextio år

LÅNGSTANNARE. Arne Burehed har fyllt 80 år, men fortsätter att åka till jobbet varje morgon. Där har han varit anställd i snart 60 år.

Skånskan - Igår: 14:00

Måste planera för cyklar på Sjöbo Väst

SJÖBO Planen för Sjöbo Väst kommer att öka resandet med bil.
Det påpekar Region Skåne och vill därför att kommunen planerar bättre för buss- och cykeltrafik.Tidigare har både Trafikverket och länsstyrelsen påpekat att den bebyggelse som planeras på Sjöbos nya handels- och kontorsområde Sjöbo Väst kommer att föra med sig mer trafik.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.