Skånskan > Nyheter

Wednesday, 29 March, 17:11

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:50

Två svin stöp på premiärjakt i nationalparkDALBY En fullvuxen galt och en fjorårsunge blev bytet när det på onsdagen för första gången organiserades en vildsvinsjakt i Dalby Söderskog. ERWP.fif(0)Skånskan kom till parkeringen vid nationalparken Dalby Söderskog vid niotiden på onsdagsmorgonen. I lagom tid för att se och höra Länsstyrelsens jaktledare Magnus Jönsson instruera drevkedjan, bortåt 30 huvuden stark.
– Det är viktigt att hålla linjen, sade han och uppmanade drevfolket satt gå så rakt som möjligt, även om det skulle ligga stockar och snår i vägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DALBY En, Dalby Söderskog, ERWP, Skånskan, Länsstyrelsens, Magnus Jönsson, Jörgen Nilsson, Länsstyrelsen, Söderåsens, Herrevadsklosters, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, svin, stöp, premiärjakti , nationalpark

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Sommarscen dyker upp vid lokstallarna

MALMÖ Malmöborna kan upptäcka nya platser i stan där Sommarscen 2017 dyker upp. Området kring de gamla lokstallarna i Kirseberg är en av sommarens scener där fyra olika artistgrupper dyker upp. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

20 i-pad stulna från Naverlönnskolan

SVEDALA 20 i-pad och sex datorer har stulits från Naverlönnskolan i Svedala. ERWP.fif(1)Inbrottet upptäcktes på tisdagsmorgonen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Släpper ny musik på helt egna villkor

musik
Efter ett par år i studion är Amanda Fondell tillbaka i rampljuset, med en ny låt, utgiven på eget skivbolag.
– Det är verkligen på mina termer nu och inte någon annans, säger Linderödstjejen som vann Idol som 16-åring. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Betalade 26 000 men fick aldrig hyra huset

SVEDALA Mannen betalade 26 000 kronor i förskott för att få hyra ett hus i Svedala i två månader. Det blev aldrig någon uthyrning och nu har han polisanmält den kvinnliga uthyraren. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fyrklövern står bakom initiativet

KLÅGERUP Alla fyra partierna i fyrklövern står bakom Klågerupinitiativet. ERWP.fif(8)När initiativet presenterades i kommunstyrelsen var det enbart kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) som hade skrivit under beslutsförslaget.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lärarnas lönelyft ska bli permanent

STAFFANSTORP En enig barn- och utbildningsnämnd vill permanenta lönelyftet för 150 lärare i Staffanstorps kommun. ERWP.fif(7)Därmed har politikerna svängt från sin tidigare åsikt att inte permanenta lönelyftet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lantbrukare tror på ljus framtid

Lövestad Framtidstron är stark bland svenska lantbrukare – fyra av tio upplever att det går bättre än för några år sedan.
Skånska bönder är inget undantag och det gäller framförallt mjölk- och köttbönder. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rivningsbeslut fattat om spannmålssilo

höör Många ville bevara. Men en majoritet i miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att spannmålssilon på Västra stationsområdet ska rivas.
– Man får inte alltid som man vill, säger Kenneth Kallin (MP) ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Skånskan - 3 timmar sedan

De investerar för närproducerat kött

Lövestad En satsning på köttkor är nödvändig för att slippa vara beroende av mjölkprisernas berg- och dalbana. Så resonerar Alexandra och Andreas Nilsson på Nyhems gård. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tydligare riktlinjer vid rekryteringar

Skurup Vid senaste fullmäktige beslutades om formaliserade riktlinjer vid tillsättningar av höga tjänster i kommunens bolag.
Församlingen gav moderbolaget direktiv om att följa ”sedvanlig rekryteringsprocess”.
Detta efter den senaste tidens kritik mot vd-tillsättningen i Skurupshem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.