Skånskan > Nyheter

Thursday, 25 May, 06:55

Skånskan - 11 jan 17 kl. 15:50

Två svin stöp på premiärjakt i nationalparkDALBY En fullvuxen galt och en fjorårsunge blev bytet när det på onsdagen för första gången organiserades en vildsvinsjakt i Dalby Söderskog. ERWP.fif(0)Skånskan kom till parkeringen vid nationalparken Dalby Söderskog vid niotiden på onsdagsmorgonen. I lagom tid för att se och höra Länsstyrelsens jaktledare Magnus Jönsson instruera drevkedjan, bortåt 30 huvuden stark.
– Det är viktigt att hålla linjen, sade han och uppmanade drevfolket satt gå så rakt som möjligt, även om det skulle ligga stockar och snår i vägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
DALBY En, Dalby Söderskog, ERWP, Skånskan, Länsstyrelsens, Magnus Jönsson, Jörgen Nilsson, Länsstyrelsen, Söderåsens, Herrevadsklosters, Sveriges

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, svin, stöp, premiärjakti , nationalpark

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

För övrigt:

ERWP.fif(0)Van­ja Wallemyr startade för tio år se­dan ett pro­jekt för kvinn­ligt an­dels­ä­gan­de i vind­kraft, Qvinnovindar, som senare fick två sys­ter­fö­re­ningar med to­talt ett 80-tal kvin­nor som med­lemmar. Nu har Wallemyr no­mi­nerats till ett in­ter­na­tio­nellt pris för kvin­nor som ut­vecklar lands­bygden.

Skånskan - 3 timmar sedan

IFK Malmö avgjorde på stopptid

FOTBOLL Det blåser onekligen åt IFK Malmös håll i division 2 östras toppstrid där fjärde raka triumfen kom efter 2-1 (0-0) hemma mot IFK Hässleholm.
Segernickare på stopptid: Sadmir Zekovic. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två personbilar i krock

Hörby Två personbilar koliderade på Slagtoftavägen i Hörby under onsdagskvällen. ERWP.fif(0)Ingen person ska ha skadats men båda bilarna har fått bärgas.

Skånskan - 16 timmar sedan

25 meter hög skorsten lyftes på plats

Svedala Svedalas högsta skorsten lyftes på plats vid fjärrvärmecentralen på Ågatan under onsdagen. ERWP.fif(0)– Det här känns jättekul och stort för oss.

Skånskan - 16 timmar sedan

Kristallen kan bli dubbelt så stor

Skurup Den populära dagcentralen Kristallen kan bli större.
Förslag finns att bygga till den i dubbel storlek. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

Slut med städ och tvätt för kommunen

Kävlinge Femklövern vill driva igenom förändringar inom hemtjänsten. I dag är kommunen största leverantör av städ och tvätt. Nu föreslås bara privata aktörer bli kvar.

Skånskan - 16 timmar sedan

Studenthus blir alltför mörkt

ESLÖV Planerna på att bygga sex studentlägenheter i ett granitgråfärgat nybyggt hus mitt emot Coop Extra och Valpen i Eslöv får jobbas om innan det kan bli verklighet. ERWP.fif(6)Det handlar om Västergatan 31 i kvarteret S:t Göran.

Skånskan - 16 timmar sedan

Populär tjejcup firar 30-årsjubileum

STAFFANSTORP I år är det 30-årsjubileum för Staffanstorps Tjejcup som spelas under Kristi himmelsfärdshelgen.
133 lag är anmälda, lika många som i fjor då det var rekord. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

Startar profilklasser på försök till hösten

STAFFANSTORP/hjärup I höst ska profilklasser startas på Hjärupslundsskolan i Hjärup och på Hagalidskolan i Staffanstorp.
Satsningen är ett försök som senare kommer att utvärderas. ERWP.

Skånskan - 16 timmar sedan

Plan görs om för att anpassas till huset

TITTENTE Ett hus i Tittente är byggt enligt det beviljade bygglovet. Nu visar det sig att bygg- och miljönämnden gjort en feltolkning vilket beräknas kosta minst
100 000 kronor.
Detaljplanen ska göras om för att anpassas efter det färdigbyggda huset.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.