DN > Sport

Saturday, 27 May, 17:32

DN - 11 jan 17 kl. 15:31

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökasPsykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk satsningmot , psykisk, ohälsainom , idrotten, utökas
YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

Blekinge Läns tidning - 11 feb 17 kl. 16:00

Ny satsning mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag ett av våra största folkhälsoproblem. Nu startas ett nytt projekt i Blekinge som öka förståelsen för psykisk ohälsa..

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 07:50

Psykisk ohälsa uppmärksammas

Den 14 februari arrangeras en dag om psykisk ohälsa vid Sankt Olovsgården i Köping." Vi vill bidra till att avliva fördomar och de negativa attityder som finns inom ämnet", förklarar Helena Möller Lundell, som är anhörigkonsulent i Köpings kommun. Psykisk ohälsa finns i många olika former.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Johan Esk: Därför behövs AFC i fotbollsallsvenskan

De sönderkramade böckerna om Åshöjdens BK fyller 50 år. Verklighetens ”Åshöjden” får ett allt tuffare mottagande och värst har det varit för AFC – trots att klubben behövs..

DN - 2 timmar sedan

Ericsson långt efter i Monaco

Marcus Ericsson var chanslös i kvalet till Monacos VM-deltävling i formel 1. Den svenske Sauberföraren hade kvalets sämsta tid, distanserad med lite mer än en tiondel av stallkamraten Pascal Wehrlein, och får starta långt bak i kön på söndagen..

DN - 2 timmar sedan

Höör bröt Sävehofs gulddynasti

En handbollsdynasti är bruten. Efter åtta raka SM-guld – och tio på de elva senaste åren – förlorade Sävehof en mästerskapsfinal. Lilla H65 Höör tog klubbens första guld via 27–25 i Malmö Arena.

DN - 11 timmar sedan

Syskonen Tollbring vill avsluta med guld

Det är första gången de spelar SM-final vid samma tillfälle. Syskonen Cassandra och Jerry Tollbring kan avsluta sina svenska karriärer med att bli mästare för H65 Höör och Kristianstad i Malmö arena. – Samtidigt som det är vad vi hoppats på i flera år är det lite tråkigt att det är sista matchen med gänget..

DN - 18 timmar sedan

Gentzel: En ganska bra fördelning

Damklubbarna i handbollens SM-final får 150.000 kronor i ersättning – herrklubbarna får tre gånger så mycket. – Jämfört med andra idrotter är det en ganska bra fördelning, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll..

DN - 20 timmar sedan

Bold Eagle – den smarta hästen som är storfavorit

Årets upplaga av Elitloppet har alla förutsättningar att bli något utöver det vanliga. Det franska fenomenet Bold Eagle kommer äntligen till start och frågan är om han går att slå. Hästens tränare Sébastien Guarato tror inte det: – Det enda som kan stoppa Bold Eagle är en dålig bana, säger han..

DN - 22 timmar sedan

Kvitova: ”Redan vunnit min tuffaste match”

Knivöverfallet i hemmet kunde ha satt punkt för karriären. Men lite mer än fem månader senare är Petra Kvitova tillbaka och gör comeback i Franska mästerskapen. – Jag har redan vunnit min tuffaste match, säger tjeckiskan..

DN - 22 timmar sedan

Klart: Sverige missar volleyboll-VM

Efter tre förluster på lika många matcher står det klart att Sveriges volleybollherrar missar VM i Italien/Bulgarien nästa år. Den tredje VM-kvalmatchen, mot gruppfavoriten Finland, slutade med klar förlust, 0–3 (14–25, 19–25, 21–25)..

DN - Igår: 14:57

Djokovic: "Rafa är favorit"

Gruskungen Rafael Nadal och titelförsvararen Novak Djokovic kan eventuellt mötas i semifinalen i Franska mästerskapen. – Rafa är favorit, säger Djokovic..

DN - Igår: 14:58

Ung ryska för Larsson i franska öppna

20-åriga ryskan Natalia Vikhlyantseva blir Johanna Larssons motståndare i första omgången av Franska öppna i Paris..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.