DN > Sport

Saturday, 24 March, 03:23

DN - 11 jan 17 kl. 15:31

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökasPsykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk satsningmot , psykisk, ohälsainom , idrotten, utökas
Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Skrämmande ökning av psykisk ohälsa hos unga

BRIS kom nyss med en rapport som visar att problemet med psykisk ohälsa bland våra barn och unga fortsätter att öka. Det är en i raden av rapporter som tecknar samma bild. Blir alla dessa rapporter väckarklockor för oss i vuxenvärlden eller börjar vi se dem som normaltillstånd?

YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

Blekinge Läns tidning - 11 feb 17 kl. 16:00

Ny satsning mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag ett av våra största folkhälsoproblem. Nu startas ett nytt projekt i Blekinge som öka förståelsen för psykisk ohälsa..

Regeringen - 27 dec 17 kl. 11:40

Överenskommelse om insatser inom psykisk hälsa-området 2018

En överenskommelse har träffats mellan staten och SKL om en satsning på insatser för att motverka psykisk ohälsa och för att främja psykisk hälsa. Medel inom ramen för överenskommelsen avseende 2018 uppgår till sammanlagt 1414 miljoner kronor..

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Champions League-framgångarna stärker Kristianstads ekonomi

Det är rekordmånga svenska spelare i åttondelsfinalerna i Champions League i handboll. Av 32 med svenska pass spelar 19 i toppklubbar ute i Europa, övriga 13 hittar man i IFK Kristianstad. – Det här är någonting vi verkligen ansträngt oss för och det var tredje gången gillt, säger klubbchefen Nikolas Larsson.

DN - 16 timmar sedan

Kallas stafettsvit bröts när Umeå vann

Efter fyra raka SM-segrar i stafett bröts Charlotte Kallas och Piteås svit..

DN - Igår: 14:46

Inga ursäkter kvar för Alshammar och Svan: dags att slå klackarna i taket

Den ene tävlade i pjäxor, den andra barfota. Nu ska de visa vad de kan när dansskorna kommer på, skidåkaren Gunde Svan och simmaren Therese Alshammar..

DN - Igår: 09:26

DN frågar: Vem har varit allsvenskans bäste under 2000-talet?

Fråga: Vem är allsvenskans bästa spelare under 2000-talet?.

DN - I förrgår: 19:16

Erik Karlsson om sorgen: ”Glädjen han gav oss kommer att finnas med oss för alltid”

I tisdags meddelade Ottawa Senators att NHL-stjärnan Erik Karlsson och hans hustru Melinda har förlorat sin son. Nu skriver hockeyspelaren själv om familjetragedin på Twitter:  ”Glädjen han gav oss kommer att finnas med oss för alltid.”.

DN - 20 mar 18 kl. 09:40

Svensk seger i reprisen på OS-finalen

Reprisen av OS-finalen i curling gick precis som det förra mötet. Sverige vann i VM över Sydkorea med 9–7..

DN - 19 mar 18 kl. 13:56

OS-arenan kostade 100 miljoner per timme – nu rivs den

På söndagen avslutades Paralympics med fyrverkerier på den tjusiga Pyeongchang Olympic Stadium. Den nya arenan ska nu rivas. Allt för att undvika de ”vita elefanterna” i en fattig sydkoreansk region..

DN - 19 mar 18 kl. 10:22

Galante Carlström bäst i världen igen

För andra året i följd har Faluns Alexander Galante Carlström utsetts till världens bästa innebandyspelare..

DN - 18 mar 18 kl. 19:25

Cupderbyt framflyttat efter bengalrök

Svenska cupen-semifinalen mellan AIK och Djurgården på Friends arena i Solna har fått avsparkstiden framflyttad med 50 minuter..

DN - 18 mar 18 kl. 17:49

Doldisens målskytt när Växjö imponerade

En nyare stjärna mot en svensk klassiker i första slutspelsmötet någonsin lagen emellan. Brynäs satte stopp för många av Växjös vana målskyttar men missade när sjundebacken Oliver Bohm hittade läget och satte ett av målen när Växjö vann kvartsfinalens inledande match med 4–1..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.