DN > Sport

Friday, 21 July, 04:35

DN - 11 jan 17 kl. 15:31

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökasPsykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk satsningmot , psykisk, ohälsainom , idrotten, utökas
YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

Blekinge Läns tidning - 11 feb 17 kl. 16:00

Ny satsning mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag ett av våra största folkhälsoproblem. Nu startas ett nytt projekt i Blekinge som öka förståelsen för psykisk ohälsa..

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 07:50

Psykisk ohälsa uppmärksammas

Den 14 februari arrangeras en dag om psykisk ohälsa vid Sankt Olovsgården i Köping." Vi vill bidra till att avliva fördomar och de negativa attityder som finns inom ämnet", förklarar Helena Möller Lundell, som är anhörigkonsulent i Köpings kommun. Psykisk ohälsa finns i många olika former.

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Ungern – ett simland att räkna med

VM-värdlandet Ungern är uppstickarlandet i simning. Australien, USA, Kina och Ryssland må vara i en klass för sig men sett till folkmängd var Ungern det land som procentuellt tog flest medaljer i senaste sim-VM. – Ungern har varit bra länge och har dessutom en riktigt bra ung ny generation simmare som är på gång, säger landslagstränaren Johan Wallberg..

DN - 14 timmar sedan

Norén med i toppen av British Open

Alex Norén har haft det kämpigt i majortävlingarna. Kanske kommer vändningen nu. Stockholmaren inledde British Open med 68 slag, två under par.

DN - 14 timmar sedan

Larsson till kvartsfinal i Gstaad

Johanna Larsson är vidare till kvartsfinal i WTA-turneringen i Gstaad..

DN - 15 timmar sedan

Svenska tia på Col d'Izoard

Svenska Hanna Nilsson gjorde en stark insats när damerna tävlade på Tour de France. 25-åringen var tia i den brutala klättringen uppför Col d'Izoard..

DN - 15 timmar sedan

Misstänkt matchfixning under Wimbledon

Tre matcher i årets Wimbledon är under lupp efter misstankar om matchfixning. Det meddelar Tennis Integrity Unit (TIU), som undersöker misstänkta fall av spelskandaler..

DN - 18 timmar sedan

DN frågar. Vem är landslagets mest underskattade spelare?

Efter 0–0 mot Tyskland i EM-premiären väntar nu Ryssland i nästa gruppspelsmatch (fredag kväll) för svenska landslaget. Att laget gör en bra insats blir förstås avgörande men vem tycker spelarna själva är bättre än vad publiken förstår..

DN - 20 timmar sedan

Guide till British Open 2017

Det här veckoslutet spelas British Open i golf på Royal Birkdale Golf Club.  .

DN - 20 timmar sedan

Monsterhålet som kan fälla golfstjärnorna

Det är klurigt, långt och har ett par djupa fairwaybunkrar. Hål 6 är ett monster på 456 meter som sticker ut på tuffa Royal Birkdale. – Det är det svåraste hålet på banan, säger Henrik Stenson inför British Open som inleds i dag torsdag..

DN - Igår: 18:11

Från bakgården till majordebut för kometsvensken

Efter sju år på bakgården spelar Alexander Björk sin första major i British Open – som inleds i dag. – Det här var ingenting jag hade räknat med inför säsongen, säger 27-åringen från Växjö..

DN - Igår: 17:30

Bolt bekräftar – avstår 200 meter i VM

Usain Bolt har bestämt sig. Den jamaicanske sprintikonen ska springa 100 meter och den korta stafetten i VM i London i augusti. Men han avstår 200 meter – och därmed chansen att avsluta karriären med en trippel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.