DN > Sport

Monday, 24 April, 20:55

DN - 11 jan 17 kl. 15:31

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökasPsykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk satsningmot , psykisk, ohälsainom , idrotten, utökas
YLE - 10 mar 17 kl. 17:50

Psykisk ohälsa inom idrotten stort men osynligt problem – Hanna gick in i väggen

Nästan en tredjedel av svenska elitidrottare har lidit av psykisk ohälsa under karriären. Ändå talas det knappt om ämnet. För Hanna Rintamäki tog det stopp hösten 2015.

Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

Blekinge Läns tidning - 11 feb 17 kl. 16:00

Ny satsning mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag ett av våra största folkhälsoproblem. Nu startas ett nytt projekt i Blekinge som öka förståelsen för psykisk ohälsa..

SR - 14 timmar sedan

Psykisk ohälsa ger längre sjukskrivningar

Sedan 2014 är psykisk ohälsa den vanligaste anledningen till sjukskrivning i Sverige. De drabbade är dessutom sjukskrivna betydligt längre, visar en ny rapport..

SR - 7 timmar sedan

Stress bakom häften av sjukskrivningar för psykisk ohälsa

Hälften av de som sjukskrivs för psykisk ohälsa gör det på grund av stressrelaterade sjukdomar som till exempel utmattningssyndrom..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Landslagsstjärnorna nobbar SOK-läger

Charlotte Kalla kommer. Men i övrigt saknas de största skidstjärnorna när Sveriges olympiska kommitté i maj samlar en tänkt OS-trupp på Kreta. – Vi värderar träning på snö högre, säger längdåkarnas förbundskapten Rikard Grip..

DN - 3 timmar sedan

Dopad mångkampare blir av med OS-brons

Den ryska mångkamparen Tatjana Tjernova fråntas sitt OS-brons från spelen i Peking 2008. Tjernovas dopningsprov har testats på nytt, och det visar spår av den anabola steroiden turinabol..

DN - 3 timmar sedan

Jonsson skadad efter Gollobs olycka

Han har kört med, kört mot och sett upp till speedwaylegendaren Tomasz Gollob. Andreas Jonsson chockades av beskedet att den polske stjärnan skadats allvarligt. – Fruktansvärt tragiskt, säger den svenske speedwaystjärnan..

DN - 7 timmar sedan

Mikael Ymer utslagen i Barcelona

Mikael Ymer fick ett wild card till ATP-turneringen i Barcelona, men den 18-årige svensken förlorade i måndagens första omgång..

DN - 9 timmar sedan

Landslagsback till Mora

Kais Mora förlorade SM-finalen i innebandy mot Iksu i helgen. Och redan nu har klubben påbörjat lagbygget inför nästa säsong, och värvat den finländska landslagsbacken My Kippilä..

DN - 11 timmar sedan

Cleveland vidare i NBA-slutspelet

Regerande mästarna Cleveland ödslade ingen tid i första omgången av NBA-slutspelet. Seger, 106–102, mot Indiana betydde att Cleveland är vidare med totalt 4–0 i matcher och nu ställs mot vinnaren i mötet mellan Toronto och Milwaukee..

DN - Igår: 20:29

Systrarna Bardis räddade Eslöv

Team Eslöv tog SM-guld 2002 och 2003 och har spelat elithandboll sedan 1995. Det blir minst en säsong till i SHE..

DN - Igår: 17:37

Nadal tog 50:e grustiteln

Världssjuan Rafael Nadal visar att han fortsatt är att räkna med på grus. På söndagen besegrade han sin spanske landsman Albert Ramos-Vinolas i två raka set, 6–1, 6–3, och tog hem Monte Carlos mastersturnering för tionde gången i karriären..

DN - Igår: 17:09

Nordqvist förlorade i särspel

Gästspelet på Europatouren slutade i särspel. Där föll Anna Nordqvist mot engelskan Florentyna Parker – på det fjärde hålet. ”Jag vet inte hur den sista putten inte gick i”, säger den svenska golfstjärnan..

DN - Igår: 16:26

Sävehof reducerade efter otrolig vändning

Det såg ut att vara slutspelat för Sävehof i SM-slutspelet. Redbergslid gick mot en tredje rak seger i kvartsfinalserien och hade en bekväm ledning med 29–22 i den 48:e minuten på hemmaplan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.