DN > Sport

Tuesday, 28 February, 18:07

DN - 11 jan 17 kl. 15:31

Svensk satsning mot psykisk ohälsa inom idrotten utökasPsykisk ohälsa är fortfarande ett stigmatiserat ämne i hela samhället. Även elitidrottare som ofta ses som mentalt osårbara mår dåligt psykiskt. Nu utökas satsningen som påbörjades 2015 för att hjälpa den svenska idrottseliten..
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk satsningmot , psykisk, ohälsainom , idrotten, utökas
Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 14:56

Femklövern gör miljonsatsning på psykisk ohälsa

Femklövern har presenterat en extra satsning på sammanlagt 30 miljoner till psykiatrin.
Allt fler sjukskriver sig idag. Psykisk ohälsa är det största problemet och har nu gått om den fysiska ohälsan.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 24 jul 12 kl. 00:30

Låt fler lära sig och tala om psykisk ohälsa

Regeringen har anammat en nollvision för trafikoffer. Man har även en nollvision för självmord. Dessa kommer att förbli just visioner.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

Blekinge Läns tidning - 11 feb 17 kl. 16:00

Ny satsning mot psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är i dag ett av våra största folkhälsoproblem. Nu startas ett nytt projekt i Blekinge som öka förståelsen för psykisk ohälsa..

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 07:50

Psykisk ohälsa uppmärksammas

Den 14 februari arrangeras en dag om psykisk ohälsa vid Sankt Olovsgården i Köping." Vi vill bidra till att avliva fördomar och de negativa attityder som finns inom ämnet", förklarar Helena Möller Lundell, som är anhörigkonsulent i Köpings kommun. Psykisk ohälsa finns i många olika former.

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

BT - 27 feb 14 kl. 13:23

Attitydförbättring till psykisk ohälsa

Under fem år har Hjärnkolls ambassadörer i Västra Götaland arbetat för att bryta tystnaden och förbättra synen på och förhållningssättet till personer med psykisk ohälsa. Och deras arbete har gett resultat. Idag är allmänheten betydligt mer positivt inställd till personer med psykisk ohälsa, än för fem år sedan.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Stakkaos hotar Vasaloppet

Många kommer att försöka, få kommer att klara det. Att staka de nio milen mellan Sälen och Mora utan fästvalla i Vasaloppet är en hård prövning. Det annalkande stakkaoset kommer att föra med sig både förstörda spår och regelbrott..

DN - 1 timme sedan

Först pappa – sedan en match mot titeln

Alexander ”The Mauler” Gustafsson får en ny match i Stockholm – det presenterades under tisdagen. – Jag fick frågan för några dagar sedan och sa ja, säger den svenska MMA-stjärnan som innan matchen ska bli pappa för första gången..

DN - 2 timmar sedan

På söndag kan Kalla slå Gundes rekord

Med karriärens 16:e mästerskapsmedalj passerade Charlotte Kalla på tisdagen Sixten Jernberg i tabellen över flest svenska mästerskapsmedaljer genom tiderna. Med medalj även i torsdagens VM-stafett i Lahtis tangerar skidstjärnan ledande Gunde Svans rekord, och skulle det även bli medalj i söndagens tremil är Kalla ensam i topp..

DN - 2 timmar sedan

Kalla näst bäst på svenska medaljlistan

Med karriärens 16:e mästerskapsmedalj passerade Charlotte Kalla på tisdagen Sixten Jernberg i tabellen över flest svenska mästerskapsmedaljer genom tiderna. Med medalj även i torsdagens VM-stafett i Lahtis tangerar skidstjärnan ledande Gunde Svans rekord..

DN - 2 timmar sedan

Chockförlust för Wawrinka

ATP-turneringen i Dubai bjöd på en skräll direkt. Den 77-rankade bosniern Damir Dzumhur slog ut den trefaldige Grand slam-vinnaren Stan Wawrinka i första omgången i tennisturneringen..

DN - 3 timmar sedan

Johan Esk: Kan Kalla få köra alla stafettsträckor?

Lahtis. Glödheta Kalla fortsätter att rädda Sverige. Andra raka medaljen skapar en fråga och ett krav: Kan Kalla köra alla stafettsträckor?

DN - 3 timmar sedan

Revanschen för Anna Haag – femma efter tårarna

Hon lämnade lördagens VM-skiathlon i tårar. På tisdagen kom revanschen för Anna Haag. Med en femteplats i det klassiska milsloppet i Lahtis nådde 30-åringen sin bästa individuella mästerskapsplacering – sedan OS 2010..

DN - 4 timmar sedan

VM-silver till Charlotte Kalla

Charlotte Kalla tog sin andra medalj i skid-VM i Lahtis med ett silver på 10 km klassiskt efter suveräna norskan Marit Björgen. Medaljen var Kallas elfte VM-medalj genom tiderna..

DN - 7 timmar sedan

Kalla startar först av favoriterna

När Charlotte Kalla tog VM-guld på 10 km i Falun startade hon före sina främsta konkurrenter. Då gynnades hon av att snöfallet tilltog och gjorde det tufft för flera åkare, inte minst de norska storstjärnorna som gick ut sent..

DN - 9 timmar sedan

Norska stjärnan: ”Vi kan ta alla sex gulden i VM”

Norge damer har tagit samtliga guld på längdsidan. Mycket talar för att de tar hem alla sex när VM-festen är slut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.