DN > Ekonomi

Friday, 20 January, 19:05

DN - 11 jan 17 kl. 15:02

Samsung-arvtagare misstänkt för korruption i Sydkoreansk härvaSamsungs vice ordförande Jay Y Lee dras in i den korruptionshärva som lett till beslut om förberedelser av riksrätt mot Sydkoreas president Park Geun-Hye. På torsdag ska en av Sydkoreas rikaste män in på förhör, misstänkt för mutbrott. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sydkoreansk, Jay, Lee, Sydkoreas, Park Geun-Hye

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samsung-arvtagare, misstänktför , korruptioni , Sydkoreansk, härva
IDG - 28 feb 13 kl. 06:00

Samsung Wallet - misstänkt lik Passbook

Apples Passbook-app har fått stöd från fler och fler företag, och nu vill Samsung göra samma sak - med en app där till och med ikonen lånar från Apples design..

IDG - 10 apr 13 kl. 13:05

Razzia mot Samsung efter misstänkt stöld


Polisen på jakt efter stulna LG-dokument - stormade Samsung Display i Sydkorea..

IDG - 17 jan 17 kl. 07:00

Samsung-chef misstänkt för mutbrott


Påstås ha betalt Sydkoreas president för att få hjälp att överföra ägandet av Samsung mellan far och son..

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 11:32

Samsung ber om ursäkt för merssmitta

Runt hälften av de 175 mersfall som upptäckts i Sydkorea har kunnat spåras till bolagsjätten Samsungs prestigefyllda sjukhus i huvudstaden Seoul. Samsung ber nu om ursäkt för att sjukhuset inte varit bättre på att stoppa smittospridningen.— Sjukhuset har misslyckats med att kontrollera infektionen och spridningen av viruset, vilket skapat stor smärta och oro för folk, sade Lee Jae-yong, vice vd för Samsung och arvtagare till konglomeratet, i sydkoreansk tv.

Helsingborgs Dagblad - 23 jun 15 kl. 11:32

Samsung ber om ursäkt för merssmitta

Runt hälften av de 175 mersfall som upptäckts i Sydkorea har kunnat spåras till bolagsjätten Samsungs prestigefyllda sjukhus i huvudstaden Seoul. Samsung ber nu om ursäkt för att sjukhuset inte varit bättre på att stoppa smittospridningen.— Sjukhuset har misslyckats med att kontrollera infektionen och spridningen av viruset, vilket skapat stor smärta och oro för folk, sade Lee Jae-yong, vice vd för Samsung och arvtagare till konglomeratet, i sydkoreansk tv.

DN - 01 okt 15 kl. 13:19

Samsung misstänks för testfusk


EU ska utreda misstänkt fusk med tv-apparater från Samsung. Misstankarna gäller att de kan ha manipulerats för att vara extra snåla när de testas – på liknande sätt som i VW-skandalen..

Nyteknik - 15 sep 14 kl. 12:37

Samsung anklagar LG för sabotage

Samsung ber en distriktsåklagare i Seoul att undersöka ett misstänkt sabotage från konkurrenten LG..

DI - 04 dec 15 kl. 13:04

Samsung-chefer utreds för insiderbrott

Sydkoreas finansmarknadsorgan meddelade under fredagen att man inlett en undersökning av misstänkt insiderhandel, utförd av flertalet chefer inom Samsung..

Dagens PS - 11 jan 17 kl. 11:31

Samsungchef förhörs av åklagare

Muthärvan rullar vidare i Sydkorea där flera jättar, bland andra Samsung, alltså anklagas för att ha donerat motsvarande hundratals miljoner kronor till en stiftelse som har nära band till den korruptionsanklagade presidenten Park. Donationens syfte uppges ha varit att smörja regeringen i en kontroversiell sammanslagning mellan Samsung C&T och Cheil Industries, rapporterar TT-AFP. Och nu ska alltså vice ordförande för Samsung, Lee Jae-Yong, som uppges i praktiken vara bolagets högste chef, förhöras av åklagare som misstänkt.

YLE - 03 mar 15 kl. 10:23

Gillrade fälla åt klocktjuv i Vasa

En Vasabo lockade ut en misstänkt klocktjuv på torget häromdagen. Tack vare det kunde polisen gripa mannen. Under den senaste veckan har sex så kallade smartklockor stulits från Soneras butik i Vasa.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Uber tvingas betala till förare.

Taxitjänsten Uber ska betala pengar till förare i USA som inte tjänat de summor de utlovats. De blir följden av en uppgörelse med myndigheter, rapporterar BBC-News..

DN - 3 timmar sedan

Stillahavsrike utan internet i tre veckor

”Mh” är tillbaka. Efter över tre veckor i stort sett utan internet är Marshallöarna nu åter online..

DN - 9 timmar sedan

Astra Zeneca tynger Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen vände upp efter den inledande nedgången och kretsar vid 13.30-tiden strax över nollstrecket..

DN - 4 timmar sedan

Mäklare prickas för lockpriser

Sju fastighetsmäklare har varnats av Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) för att de har använt sig av lockpriser..

DN - 4 timmar sedan

Satsning på fler specialistsköterskor

Regeringen öronmärker 300 miljoner kronor som ska ge fler specialistsjuksköterskor. Det blir följden av en uppgörelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och landsting, SKL. – Det här är en grupp vi har en reell brist på som är allvarlig, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström..

DN - 5 timmar sedan

Cecilia Malmström vill införa ny domstol

EU-kommissionären Cecilia Malmström vill ha en ny internationell investeringsdomstol som ska lösa konflikter mellan länder och företag. Hon tar det initiativet tillsammans med Kanada..

DN - 12 timmar sedan

Qviberg i rätten: Kränkt och ledsen

Är den gamla HQ-styrelsen och revisorerna skyldiga miljarder i skadestånd för att HQ Bank kraschade? Nu hörs HQ-profilen Mats Qviberg i rätten. – Bilden som framställs av mig som beräknande och ohederlig finansman kan inte vara mer felaktig, säger han..

DN - 11 timmar sedan

Wallenberg tvivlar på Donald Trump

Davos. Donald Trump väcker positiva förväntningar i affärskretsar, konstaterar Investors styrelseordförande Jacob Wallenberg. Själv förhåller han sig betydlligt mer avvaktande..

DN - 8 timmar sedan

Tove Nandorf: Kränkande oseriösa personlighetstester ska gå att säga nej till

Kränkande personlighetstester med frågor om sexliv och avföring har fått LO-fack och tjänstemannaförbund att rasa mot arbetsgivare. Trots det finns tester, många av dem oseriösa, kvar på hela arbetsmarknaden. För kokerskor, lärare och butiksanställda har ”fel” svar lett till avsked..

DN - 8 timmar sedan

Tunna sparbuffertar för unga och ensamstående

Totalt 14 procent av svenskarna saknar sparbuffert för att klara sig längre än en månad om lönen slutar komma. Ensamstående med barn och ungdomar har lägst buffertar, visar en ny undersökning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.