Dagen > Kultur

Saturday, 29 April, 03:29

Dagen - 11 jan 17 kl. 11:26

Många behöver hjälp i januariJanuari är en extra mager månad för många. Frälsningsarmén ser ett ökat hjälpbehov bland dem som har svårt att få ekonomin att gå ihop..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många behöver hjälpi , januari
YLE - 05 jan 15 kl. 15:48

Januari är den här krögarens bästa månad

Efter julens gesundenes fressen väljer många finländare att ta det lilla lugna med spriten. På Sacha Remlings krog pekar trenden däremot åt det motsatta hållet. Det är viktigt att kroppen får vila ibland, även om man inte upplever att man har problem med spriten.

Cornucopia - 28 dec 15 kl. 10:57

Vad kan vi vänta oss av börsen i januari?

Januari är normalt en svag börsmånad, även om den tvärt om varit stark de senaste åren. Öppnar 2016 ordentligt svagt kan det vara ännu ett tecken på att börsen toppat och ska ner.SIXRX historisk utveckling i januari.

HBL - 10 mar 15 kl. 08:59

Minskad industriproduktion i januari

Industrins år började svagt. Såväl produktionen som beställningarnas värde minskade i januari. Danske Banks chefsekonom Pasi Kuoppamäki säger att siffrorna inte stöder förhoppningarna om att exporten börjar öka under våren.

YLE - 27 jan 17 kl. 09:49

Konsumenternas tilltro till ekonomin ökade ytterligare i januari

Konsumenternas förtroende för ekonomin har ökat i januari och är nu starkare än på över sex år. Det visar Statistikcentralens konsumentbarometer. Senast konsumenternas förtroende för ekonomin var lika starkt var under hösten 2010.

BT - 01 feb 12 kl. 09:20

Färre bilregistreringar i januari

I januari registrerades 18 686 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en minskning med 2,1 procent jämfört med motsvarande månad förra året.
"Personbilsregistreringarna i januari ligger i linje med vår prognos på 270 000 nya bilar i år.

YLE - 19 feb 13 kl. 09:08

Inflationen avtog i januari

Inflationen avtog märkbart i januari. Enligt Statistikcentralens uppgifter minskade inflationen till 1,6 procent i januari från 2,4 procent i december. Inflationen, det vill säga ökningen av den allmänna prisnivån, avtog i synnerhet på grund av att priserna på alkohol i detaljhandeln och på fordonsbränslen slutade stiga.

YLE - 01 jan 16 kl. 09:42

Januari 2015: Attentat mot Charlie Hebdo

Terroristangreppet mot den franska satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion och vänsterpartiet Syrizas seger i det grekiska parlamentsvalet dominerade nyheterna i januari. 1 januari Litauen tar i bruk euron och den nationella valutan litas går till historien. Litas som upphörde att vara Litauens valuta 1.

DI - 24 jan 17 kl. 05:00

Detta händer tisdagen den 24 januari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Byggmax (kl 8.00), Probi (kl 8.00) ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Philips (kl 7.

YLE - 20 sep 13 kl. 09:05

Forsell: "AIK-flytt möjlig i januari"

Mycket är ovisst gällande mittfältaren Petteri Forsells klubbframtid. Själv säger anfallaren att en flytt västerut under vinterns transferfönster är en möjlighet. Yle Sporten rapporterade i går att Petteri Forsells flytt till AIK stoppades av det Svenska fotbollsförbundet eftersom Forsell inte kunnat bevisa att han varit aktiv arbetssökande under transferfönstret.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 11:47

Lägre arbetslöshet men många varsel i januari

Ungdomsarbetslösheten i Kronoberg minskar för nionde månaden i rad enligt arbetsförmedlingens siffror för januari. Antalet arbetslösa ungdomar var i januari 2 118 en minskning med 344 jämfört med för ett år sedan. På det året har siffran sjunkit från 20,1 procent till 17,4 procent.

Nyan - 17 feb 16 kl. 14:00

Fler hotellgäster i januari

Totala antalet övernattningar på hotellen var i januari 4 796, vilket innebär en ökning om närmare 16 procent jämfört med januari 2015, skriver Åsub i en färsk rapport. Övernattningarna ökade både från Finland och från Sverige. De finländska övernattningarna ökade med drygt 32 procent och de svenska med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - Igår: 03:05

Willy Ahlberg­: Behöver vi verkligen kristna friskolor?

Elever i en sekulär skola utsätts ständigt för kylan och kanske växer sakta, men blir härdade. Det skriver Willy Ahlberg som oroas över att friskolebarn ska ”dö” när de lämnar skolan..

Dagen - Igår: 03:05

Ny genteknik kan utrota sjukdomar – och missbrukas

Malariamyggan kan utrotas, svåra cancerformer besegras och ärftliga sjukdomar utraderas. Det är åtminstone förhoppningar som knyts till det nya genverktyget CRISPR. Med det ges människan möjlighet att snabbt och relativt enkelt förändra själva livets grundval..

Dagen - 10 timmar sedan

Kristen konferens marknadsförs med lättklädd modell

I maj samlas anställda och aktiva inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland för de så kallade kyrkodagarna i Åby. Men redan syns en lättklädd modell på reklamskyltar i staden..

Dagen - 13 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrautbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på kommuner att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 11 timmar sedan

Påven medverkade i TED Talks

Påve Franciskus lämnade i veckan ett överraskande bidrag till den årliga tvärvetenskapliga TED-konferensen i Vancouver..

Dagen - Igår: 03:05

Författare bojkottar bokmässan när Nya Tider medverkar

Det blåser hårda vindar runt årets bokmässa i Göteborg. En lång rad författare bojkottar årets mässa på grund av att högerextrema Nya Tider tillåts vara med. Kultursverige är delat.

Dagen - 13 timmar sedan

KD: Inför tvång för kommuner att ordna föräldrarutbildning

När Kristdemokraterna presenterar sin skuggbudget är det med fokus på hälsan för barn och unga och familjer. Ett av deras förslag gäller ett krav på att utbilda föräldrar under barnets uppväxt..

Dagen - 13 timmar sedan

Burkaförbud för offentliganställda i Tyskland

Den tyska förbundsdagen har röstat ja till att förbjuda heltäckande slöja i vissa sammanhang, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung..

Dagen - 14 timmar sedan

Stefan Attefall ny folkhögskoleordförande

Tidigare civil- och bostadsminister Stefan Attefall valdes på onsdagen till ny ordförande för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.