Dagen > Kultur

Saturday, 16 December, 06:23

Dagen - 11 jan 17 kl. 11:26

Många behöver hjälp i januariJanuari är en extra mager månad för många. Frälsningsarmén ser ett ökat hjälpbehov bland dem som har svårt att få ekonomin att gå ihop..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många behöver hjälpi , januari
YLE - 05 jan 15 kl. 15:48

Januari är den här krögarens bästa månad

Efter julens gesundenes fressen väljer många finländare att ta det lilla lugna med spriten. På Sacha Remlings krog pekar trenden däremot åt det motsatta hållet. Det är viktigt att kroppen får vila ibland, även om man inte upplever att man har problem med spriten.

Cornucopia - 28 dec 15 kl. 10:57

Vad kan vi vänta oss av börsen i januari?

Januari är normalt en svag börsmånad, även om den tvärt om varit stark de senaste åren. Öppnar 2016 ordentligt svagt kan det vara ännu ett tecken på att börsen toppat och ska ner.SIXRX historisk utveckling i januari.

HBL - 10 mar 15 kl. 08:59

Minskad industriproduktion i januari

Industrins år började svagt. Såväl produktionen som beställningarnas värde minskade i januari. Danske Banks chefsekonom Pasi Kuoppamäki säger att siffrorna inte stöder förhoppningarna om att exporten börjar öka under våren.

YLE - 27 jan 17 kl. 09:49

Konsumenternas tilltro till ekonomin ökade ytterligare i januari

Konsumenternas förtroende för ekonomin har ökat i januari och är nu starkare än på över sex år. Det visar Statistikcentralens konsumentbarometer. Senast konsumenternas förtroende för ekonomin var lika starkt var under hösten 2010.

BT - 01 feb 12 kl. 09:20

Färre bilregistreringar i januari

I januari registrerades 18 686 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en minskning med 2,1 procent jämfört med motsvarande månad förra året.
"Personbilsregistreringarna i januari ligger i linje med vår prognos på 270 000 nya bilar i år.

YLE - 19 feb 13 kl. 09:08

Inflationen avtog i januari

Inflationen avtog märkbart i januari. Enligt Statistikcentralens uppgifter minskade inflationen till 1,6 procent i januari från 2,4 procent i december. Inflationen, det vill säga ökningen av den allmänna prisnivån, avtog i synnerhet på grund av att priserna på alkohol i detaljhandeln och på fordonsbränslen slutade stiga.

YLE - 01 jan 16 kl. 09:42

Januari 2015: Attentat mot Charlie Hebdo

Terroristangreppet mot den franska satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion och vänsterpartiet Syrizas seger i det grekiska parlamentsvalet dominerade nyheterna i januari. 1 januari Litauen tar i bruk euron och den nationella valutan litas går till historien. Litas som upphörde att vara Litauens valuta 1.

DI - 24 jan 17 kl. 05:00

Detta händer tisdagen den 24 januari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Byggmax (kl 8.00), Probi (kl 8.00) ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Philips (kl 7.

YLE - 20 sep 13 kl. 09:05

Forsell: "AIK-flytt möjlig i januari"

Mycket är ovisst gällande mittfältaren Petteri Forsells klubbframtid. Själv säger anfallaren att en flytt västerut under vinterns transferfönster är en möjlighet. Yle Sporten rapporterade i går att Petteri Forsells flytt till AIK stoppades av det Svenska fotbollsförbundet eftersom Forsell inte kunnat bevisa att han varit aktiv arbetssökande under transferfönstret.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 11:47

Lägre arbetslöshet men många varsel i januari

Ungdomsarbetslösheten i Kronoberg minskar för nionde månaden i rad enligt arbetsförmedlingens siffror för januari. Antalet arbetslösa ungdomar var i januari 2 118 en minskning med 344 jämfört med för ett år sedan. På det året har siffran sjunkit från 20,1 procent till 17,4 procent.

Nyan - 17 feb 16 kl. 14:00

Fler hotellgäster i januari

Totala antalet övernattningar på hotellen var i januari 4 796, vilket innebär en ökning om närmare 16 procent jämfört med januari 2015, skriver Åsub i en färsk rapport. Övernattningarna ökade både från Finland och från Sverige. De finländska övernattningarna ökade med drygt 32 procent och de svenska med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 15 timmar sedan

Busch Thor: "Jag förstår att Fridolin känner sig pressad"

Regeringens förslag att ge ensamkommande en möjlighet att stanna i Sverige är ett falskt löfte som skapar stor osäkerhet. Det menar KD-ledaren Ebba Busch Thor, som vill ge svar på tal efter att ha kritiserats av MP:s språkrör..

Dagen - Igår: 03:05

Johan Ernfors och Elisabeth Byström prylbantar i julhandeln

Julhandeln pågår för fullt och lär liksom varje år sätta nya rekord. Mer jul – mer prylar! Eller kan man göra precis tvärtom, som Johan och Elisabeth, och börja prylbanta?.

Dagen - 20 timmar sedan

Oväntat generöst efter rån mot Frälsningsarmén

Frälsningsarméns julinsamling i Jönköping åkte på ett rejält bakslag, då rånare bröt sig in i deras lokaler och snodde deras julkassa. Men efter inbrottet har människor visat större givmildhet än innan..

Dagen - 20 timmar sedan

Utländska präster ska lösa prästbrist

Karlstad stift har redan rekryterat två tyska präster, och fler präster från utlandet är på väg. – I våras hade vi 23 vakanser, berättar Carl Wessmark, rekryteringsadjunkt, om prästbristen som finns i Svenska kyrkan..

Dagen - Igår: 03:00

Nils Börge Gårdh: Ta lovsångsfrågan på allvar, pastorer!

Det är ingen hemlighet att många känner sig främmande och hemlösa i sin församling som de har tillhört i kanske 30–40 år, skriver sångaren Nils Börge Gårdh..

Dagen - 19 timmar sedan

Andréa Brändström vann hela Sverige bakar: Jag bad varje kväll

I måndags blev det officiellt att Andréa Brändström från Hovslätt utanför Jönköping är årets vinnare av "Hela Sverige bakar." Livet har tagit en ny vändning och hennes egen bakbok "Från fika till fest” finns nu i handeln. Under inspelningen fick hon kraft av sin kristna tro..

Dagen - Igår: 03:00

Manifestation för Israel i Stockholm

Våld och hot mot judar i Sverige har nått en ny bottennivå. Det skriver vänskapsförbundet Sverige-Israel i en inbjudan till en manifestation till stöd för Israel i helgen..

Dagen - Igår: 03:05

Kristna lider och trakasseras i flyktinglägren i Burmna

I norra Burma (officiellt kallat Myanmar) finns en glömd flyktingkatastrof. 150 000 kristna lever där i läger på grund av striderna mellan Burmas militär och gerillan. Människorättsaktivister vittnar om övergrepp mot den kristna minoritetsgruppen Kachinerna..

Dagen - Igår: 16:01

Fridolin: Besviken på KD:s nej till migrationsuppgörelsen

Regeringens migrationsuppgörelse hänger på en skör tråd, efter att både KD och L berättat att de kommer rösta emot förslaget. – Det är klart jag är besviken på KD, med tanke på det engagemang som finns i kyrkorna, säger Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet, till Dagen..

Dagen - Igår: 03:00

Växjöpastor välkomnar nya Hope church till staden

Pelle Rosdahl, pastor i Ulriksbergskyrkan i Växjö välkomnar Hope church Vetlandas satsning på en ny församling i Växjö. – Vi skulle behöva tio Hope Church till i staden, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.