Dagen > Kultur

Thursday, 19 January, 18:02

Dagen - 11 jan 17 kl. 11:26

Många behöver hjälp i januariJanuari är en extra mager månad för många. Frälsningsarmén ser ett ökat hjälpbehov bland dem som har svårt att få ekonomin att gå ihop..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många behöver hjälpi , januari
YLE - 05 jan 15 kl. 15:48

Januari är den här krögarens bästa månad

Efter julens gesundenes fressen väljer många finländare att ta det lilla lugna med spriten. På Sacha Remlings krog pekar trenden däremot åt det motsatta hållet. Det är viktigt att kroppen får vila ibland, även om man inte upplever att man har problem med spriten.

Cornucopia - 28 dec 15 kl. 10:57

Vad kan vi vänta oss av börsen i januari?

Januari är normalt en svag börsmånad, även om den tvärt om varit stark de senaste åren. Öppnar 2016 ordentligt svagt kan det vara ännu ett tecken på att börsen toppat och ska ner.SIXRX historisk utveckling i januari.

HBL - 10 mar 15 kl. 08:59

Minskad industriproduktion i januari

Industrins år började svagt. Såväl produktionen som beställningarnas värde minskade i januari. Danske Banks chefsekonom Pasi Kuoppamäki säger att siffrorna inte stöder förhoppningarna om att exporten börjar öka under våren.

BT - 01 feb 12 kl. 09:20

Färre bilregistreringar i januari

I januari registrerades 18 686 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en minskning med 2,1 procent jämfört med motsvarande månad förra året.
"Personbilsregistreringarna i januari ligger i linje med vår prognos på 270 000 nya bilar i år.

YLE - 19 feb 13 kl. 09:08

Inflationen avtog i januari

Inflationen avtog märkbart i januari. Enligt Statistikcentralens uppgifter minskade inflationen till 1,6 procent i januari från 2,4 procent i december. Inflationen, det vill säga ökningen av den allmänna prisnivån, avtog i synnerhet på grund av att priserna på alkohol i detaljhandeln och på fordonsbränslen slutade stiga.

YLE - 01 jan 16 kl. 09:42

Januari 2015: Attentat mot Charlie Hebdo

Terroristangreppet mot den franska satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion och vänsterpartiet Syrizas seger i det grekiska parlamentsvalet dominerade nyheterna i januari. 1 januari Litauen tar i bruk euron och den nationella valutan litas går till historien. Litas som upphörde att vara Litauens valuta 1.

YLE - 20 sep 13 kl. 09:05

Forsell: "AIK-flytt möjlig i januari"

Mycket är ovisst gällande mittfältaren Petteri Forsells klubbframtid. Själv säger anfallaren att en flytt västerut under vinterns transferfönster är en möjlighet. Yle Sporten rapporterade i går att Petteri Forsells flytt till AIK stoppades av det Svenska fotbollsförbundet eftersom Forsell inte kunnat bevisa att han varit aktiv arbetssökande under transferfönstret.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 11:47

Lägre arbetslöshet men många varsel i januari

Ungdomsarbetslösheten i Kronoberg minskar för nionde månaden i rad enligt arbetsförmedlingens siffror för januari. Antalet arbetslösa ungdomar var i januari 2 118 en minskning med 344 jämfört med för ett år sedan. På det året har siffran sjunkit från 20,1 procent till 17,4 procent.

Nyan - 17 feb 16 kl. 14:00

Fler hotellgäster i januari

Totala antalet övernattningar på hotellen var i januari 4 796, vilket innebär en ökning om närmare 16 procent jämfört med januari 2015, skriver Åsub i en färsk rapport. Övernattningarna ökade både från Finland och från Sverige. De finländska övernattningarna ökade med drygt 32 procent och de svenska med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

YLE - 23 feb 16 kl. 09:09

Arbetslöshetsgraden över 9 procent i januari

Antalet arbetslösa finländare har ökat med 14 000 på ett år, visar Statistikcentralens siffror för januari månad. Sammanlagt 254 000 finländare var arbetslösa i januari, vilket motsvarar en arbetslöshetsgrad på 9,3 procent. I januari 2015 var arbetslöshetsgraden 8,8 procent.

YLE - 09 jan 17 kl. 14:24

Så här undviker du gymruschen i januari

Alla timmar är uppbokade och du måste köa till varenda maskin. Så ser det ofta ut på gymmen i januari. Men du kan faktiskt träna utan att trängas med hundra andra (före detta) soffpotatisar.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

Eva och Adam skapar debatt i kristna leden

Om man börjar tvivla på att Adam och Eva var två historiska personer kan det sluta med en dominoeffekt, där till slut hela Bibelns trovärdighet faller. Eller?Pastorerna Stefan Swärd och Lars Gunther hade två olika åsikter då de möttes för debatt..

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrkan vägrar hyra ut till SD

Svenska kyrkan i Skara stift vägrar att hyra ut Flämslätts stifts-och kursgård till Sverigedemokraterna i Skaraborg..

Dagen - 2 timmar sedan

Kyrkornas Världsråd i Davos: Nu behövs ansvarsfullt ledarskap

Kyrkornas Världsråd (WCC) finns på plats i schweiziska Davos, där världsekonomiskt forum hålls under veckan. WCC:s ledare höll ett tal där ansvarsfullt ledarskap stod i centrum..

Dagen - 15 timmar sedan

Gatans kör ger utsatta nytt mod

Tzzz! Tzzz! Tzzz!

Dagen - 6 timmar sedan

Är tiden ute för Alliansen?

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gjorde att svensk inrikespolitik hamnade i ett pest-eller-kolera-läge..

Dagen - 3 timmar sedan

KD välkomnar Moderaternas utspel

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor välkomnar SD-utspelet från Moderaterna – som både Liberalerna och Centern avvisar..

Dagen - 3 timmar sedan

Kyrkan fick tack-peng av SJ

– Det var lite oväntat, men väldigt vänligt av dem! Det säger Mats Rondahl, kyrkoherde i Gällivare, som får fem tusen kronor av SJ till kyrkans barnverksamhet..

Dagen - 5 timmar sedan

Oslo katolska stift förlorade mot staten

Tingsrätten slår i domslutet fast att ett minimikrav för att få statsbidrag för en medlem är att samfundet och medlemmen har haft kontakt..

Dagen - 6 timmar sedan

Pest eller kolera i politiken

Regeringskris med oviss utgång eller en allians i spillror, som får det svårt att samla ihop sig inför valet 2018? Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen gör att svensk inrikespolitik hamnar i ett pest-eller-kolera-läge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.