SR > Nyheter

Saturday, 16 December, 13:59

Liknande nyheter

Taggar: Obamas, talvar , elegantoch , hoppfullt
Expressen - 01 sep 13 kl. 01:46

Barack Obamas tal möttes av jubel

DAMASKUS. Obamas besked om att låta kongressen rösta om en attack mot Syrien möttes av jubel i de regimkontrollerade delarna av Damaskus. ?

YLE - 19 feb 16 kl. 18:23

Se Obamas tal till Timonen: Nobbad i Finland – Hyllad i USA

Nobbad under idrottsgalan och på slottsbalen. Stanley Cup-mästaren Kimmo Timonen förundrades över det svala bemötandet i Finland. President Barack Obama vägde upp med ett personligt tal på torsdag.

Expressen - 11 feb 11 kl. 23:37

Här är Barack Obamas tal om Mubaraks avgång

NEW YORK. Det var Barack Obamas tal till världen och det egyptiska folket. Under fredagen prisade den amerikanska presidenten den unga generation av medborgare som tog saken i egna händer och på ett fredligt vis förändra sitt land.

SR - 29 mar 11 kl. 03:13

Många obesvarade frågor efter Obamas tal

President Barack Obama förklarade i natt svensk tid för första gången utförligt för det amerikanska folket varför USAs krigsmakt satts in i Libyen. USA och koalitionen har förhindrat ett blodbad sa han. Men många frågor blev obesvarade i Obamas tal..

SVT - 13 apr 11 kl. 21:42

Stefan Åsberg, Washington, om Obamas tal

SVT:s USA-korrespondent, Stefan Åsberg, om Barack Obamas tal om ekonomin och de första reaktionerna i USA..

SVT - 02 maj 11 kl. 14:05

Se hela Barack Obamas tal

Se hela Barack Obamas tal om Usama bin Ladins död..

DN - 20 maj 11 kl. 12:13

Obamas tal väcker israelisk ilska

Inför fredagens möte mellan president Obama och Benjamin Netanyahu har en ny spricka uppstått. Obamas tal om att utgå från 1967 års gränser när den palestinska staten ska skapas väcker israelisk ilska.

BT - 17 dec 12 kl. 09:28

Obamas tal till de drabbade

USA gör inte tillräckligt för att skydda sina barn, sade president Barack Obama vid minnesceremonin efter skolmassakern i Newtown.
Se tv-klipp med Obamas tal längst ner i artikeln. Han lovar att göra allt som står i hans makt för att en liknande tragedi inte ska upprepas.

Expressen - 18 apr 13 kl. 16:51

Följ Obamas tal direkt från Boston

Boston är fortfarande i chock efter bombdåden mot Boston Marathon. Presidentparet flög till staden i dag. Här kan du följa Barack Obamas tal.

SR - 17 jan 14 kl. 20:58

Läs hela Obamas tal (på engelska)

Nedan följer hela president Obamas tal i skrift, som Vita Husets pressavdelning har skickat ut..

Kristianstadsbladet - 18 jan 14 kl. 05:59

Blandade reaktioner på Obamas tal


Försiktigt positiva. Så kan reaktionerna från europeiska ledare beskrivas, efter president Barack Obamas tal om hur USA:s underrättelsetjänst ska reformeras.Men en av de journalister som avslöjat avlyssningsskandalen avfärdar förändringarna som "kosmetiska".

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Ekot erfar: Regeringen säger nej till slopat våldtäktsbegrepp

Regeringen vill att ordet våldtäkt ska finnas kvar i den nya sexualbrottslagstiftningen, och går därmed emot sexualbrottskommittén, som har föreslagit att den brottsrubriceringen ska skrotas. Det uppger Ekots källor..

SR - 2 timmar sedan

Rahul Gandhi ny partiledare för Congresspartiet

I dag tog den sjätte medlemmen i Gandhifamiljen över som partiledare i Kongresspartiet i Indien. Rahul Gandhi tar över ett oppositionsparti vars popularitet rasat allt sedan valet 2014..

SR - 2 timmar sedan

FN:s fattigdomsexpert varnar för ännu större klyftor i redan delat USA

FN:s särskilda sändebud för extrem fattigdom och mänskliga rättigheter befarar att den planerade skattereformen ytterligare kommer att öka de inkomstklyftorna som sedan många år vuxit sig gigantiska i USA..

SR - 4 timmar sedan

Splittrat ANC samlas till avgörande kongress

I dag inleds det sydafrikanska regeringspartiet ANC:s kongress, där man bland annat ska välja en ny ledare. Det är ett splittrat ANC som samlas och många ser kongressen som avgörande för partiets och hela landets framtid..

SR - 9 timmar sedan

Energidrycker kan få åldersgräns

Regeringen vill se över behovet av att införa en åldersgräns för energidrycker. I dag finns det enbart en rekommendation på att den som köper ska vara minst 15 år gammal..

SR - 10 timmar sedan

Stora sömnproblem ger snabbt växande marknad för receptbelagda sömnmedel

Marknaden för sömnmedel växer. Men trots en stor efterfrågan och kritik mot biverkningar läggs inga stora resurser på att ta fram nya preparat..

SR - 11 timmar sedan

Stora skattesänkningar för företag och höginkomsttagare snart i hamn

I USA finns det nu ett färdigt skatteförslag som båda kamrar i kongressen väntas rösta om nästa vecka. Företag får den största skattesänkningen..

SR - 15 timmar sedan

Klart med ny regering i Österrike

I Österrike har konservativa och högerpopulister enats om att bilda en ny koalitionsregering. Det meddelade den blivande förbundskanslern Sebastian Kurz och FPÖ-ledaren Heinz-Christian Strache ikväll..

SR - 18 timmar sedan

USA skärper tonen mot Nordkorea – igen

USA skärper tonen något igen mot Nordkorea efter kommentarerna tidigare i veckan om att Vita huset är berett till förutsättningslösa samtal..

SR - 17 timmar sedan

Jordbävning i Indonesien – rapporter om dödsoffer

En kraftig jordbävning har skakat Indonesiens huvudstad Jakarta och andra städer på ön Java..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.