SR > Nyheter

Sunday, 20 May, 19:53

SR - 11 jan 17 kl. 13:20

"Obamas tal var elegant och hoppfullt"Natten till idag höll president Barack Obama sitt sista tal som president ... han valde sin hemstad Chicago som arena.Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, säger såhär om Obamas tal:.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Barack Obama, Chicago, Lindberg, Obamas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obamas, talvar , elegantoch , hoppfullt
Expressen - 01 sep 13 kl. 01:46

Barack Obamas tal möttes av jubel

DAMASKUS. Obamas besked om att låta kongressen rösta om en attack mot Syrien möttes av jubel i de regimkontrollerade delarna av Damaskus. ?

YLE - 19 feb 16 kl. 18:23

Se Obamas tal till Timonen: Nobbad i Finland – Hyllad i USA

Nobbad under idrottsgalan och på slottsbalen. Stanley Cup-mästaren Kimmo Timonen förundrades över det svala bemötandet i Finland. President Barack Obama vägde upp med ett personligt tal på torsdag.

Expressen - 11 feb 11 kl. 23:37

Här är Barack Obamas tal om Mubaraks avgång

NEW YORK. Det var Barack Obamas tal till världen och det egyptiska folket. Under fredagen prisade den amerikanska presidenten den unga generation av medborgare som tog saken i egna händer och på ett fredligt vis förändra sitt land.

SR - 29 mar 11 kl. 03:13

Många obesvarade frågor efter Obamas tal

President Barack Obama förklarade i natt svensk tid för första gången utförligt för det amerikanska folket varför USAs krigsmakt satts in i Libyen. USA och koalitionen har förhindrat ett blodbad sa han. Men många frågor blev obesvarade i Obamas tal..

SVT - 13 apr 11 kl. 21:42

Stefan Åsberg, Washington, om Obamas tal

SVT:s USA-korrespondent, Stefan Åsberg, om Barack Obamas tal om ekonomin och de första reaktionerna i USA..

SVT - 02 maj 11 kl. 14:05

Se hela Barack Obamas tal

Se hela Barack Obamas tal om Usama bin Ladins död..

DN - 20 maj 11 kl. 12:13

Obamas tal väcker israelisk ilska

Inför fredagens möte mellan president Obama och Benjamin Netanyahu har en ny spricka uppstått. Obamas tal om att utgå från 1967 års gränser när den palestinska staten ska skapas väcker israelisk ilska.

BT - 17 dec 12 kl. 09:28

Obamas tal till de drabbade

USA gör inte tillräckligt för att skydda sina barn, sade president Barack Obama vid minnesceremonin efter skolmassakern i Newtown.
Se tv-klipp med Obamas tal längst ner i artikeln. Han lovar att göra allt som står i hans makt för att en liknande tragedi inte ska upprepas.

Expressen - 18 apr 13 kl. 16:51

Följ Obamas tal direkt från Boston

Boston är fortfarande i chock efter bombdåden mot Boston Marathon. Presidentparet flög till staden i dag. Här kan du följa Barack Obamas tal.

SR - 17 jan 14 kl. 20:58

Läs hela Obamas tal (på engelska)

Nedan följer hela president Obamas tal i skrift, som Vita Husets pressavdelning har skickat ut..

Kristianstadsbladet - 18 jan 14 kl. 05:59

Blandade reaktioner på Obamas tal


Försiktigt positiva. Så kan reaktionerna från europeiska ledare beskrivas, efter president Barack Obamas tal om hur USA:s underrättelsetjänst ska reformeras.Men en av de journalister som avslöjat avlyssningsskandalen avfärdar förändringarna som "kosmetiska".

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Kina och USA undviker handelskrig

Kina går med på att köpa mer varor från USA. Frågan är om det räcker för att minska spänningarna mellan länderna - som de senaste månaderna hotat varandra med handelskrig..

SR - 2 timmar sedan

Erdogan håller valtal i Sarajevo

I dag håller Turkiets president Tayyip Erdogan valtal i Sarajevo, huvudstaden i Bosnien-Hercegovina.  Andra länder, som Tyskland och Österrike har sagt nej till liknande valmöten men i Bosnien och andra länder på västra Balkan är Turkiets ledare mer än välkommen. Och dagens besök i Sarajevo har satt fokus på ett växande turkiskt inflytande i regionen..

SR - 3 timmar sedan

Privata tandläkare väljer bort barn och unga

Privata tandkliniker har börjat säga upp avtal om att behandla barn och unga efter att regeringen höjt åldern för gratis tandvård. Det riskerar att förlänga köerna till Folktandvården..

SR - 5 timmar sedan

Olga Korbut anklagar sin tränare för våldtäkt

En av Sovjetunionens största stjärnor i gymnastik - Sparven från Minsk - Olga Kurbut har i ett populärt pratprogram i rysk tv anklagat sin tränaren för våldtäkt..

SR - 8 timmar sedan

Journalisten Yrsa Stenius död

Journalisten, författaren och debattören Yrsa Stenius har gått bort vid 73 års ålder, skriver Aftonbladet..

SR - 11 timmar sedan

Humanitär kris i centrum för valet i Venezuela

I dag är det presidentval i Venezuela, ett val som hålls mitt i en humanitär kris. Det saknas mat och mediciner. Spädbarnsdödligheten har ökat och patienter tvingas ta med sig egna sprutor och läkemedel till sjukhusen.

SR - 13 timmar sedan

Flyget på Arlanda igång igen

Det haveri i flygledningssystemet som igår eftermiddag orsakade totalstopp i den svenska flygtrafiken norr om Jönköping, har nu åtgärdats..

SR - 14 timmar sedan

Terrormisstänkt kopplad till IS-sympatisörer

Under Valborg greps tre män misstänkta för förberedelse till terrorbrott. Ekot har kartlagt de tre nu häktade männen och kan nu avslöja ytterligare kopplingar till terrorgruppen IS..

SR - 16 timmar sedan

Dramatisk minskning av antalet paket från Kina

Momsen och avgifter på paket från länder utanför EU kan ha haft påverkan på att antalet paket minskar från framförallt Kina nu minskar..

SR - 23 timmar sedan

Många bryter mot mobilförbudet

Över 350 personer har åtalats för att ha brutit mot den nya lagen om mobilförbud i bilen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.