Skånskan > Nyheter

Tuesday, 24 April, 10:55

Liknande nyheter

Taggar: Liverapport, Tåg, ställsin som , följdav , snön

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Tonåring misshandlad i centrala Skurup

Skurup En tonåring pojke misshandlades på Kyrkogatan vid niotiden i måndags kväll. Mannen blev misshandlad av två personer, som var bekanta för mannen. Enligt uppgifter till polisen knäade de honom i huvudet och sparkade honom.

Skånskan - 1 timme sedan

Smugglade stora mängder hasch och kokain

Knarksmugglingsmålet. som rubrisseras som synnerligen grovt, har förgreningar till såväl Tyskland som Holland.
En 33-årig man misstänks ha smugglat in 154,9 kilo cannabis och 5 kilo kokain i landet.

Skånskan - 5 timmar sedan

5 000 har hittills haft besök av eldsjälarna

HÖLLVIKEN 99 bostadsinbrott 2013 har vänts till tolv förra året.
En bidragande orsak till att tjuvarna motats bort är Boo Axelzon och Roland Ripmarks idoga arbete för ökad grannsamverkan i Höllviken.Under snart två år har 5000 hushåll i Höllviken och Ljunghusen fått ett besök av Boo Axelzon och Roland Ripmark.

Skånskan - 5 timmar sedan

Färre inbrott men inte i Svedala

SÖDERSLÄTT I Vellinge och Trelleborg har antalet bostadsinbrott mer än halverats sedan 2012, men i Svedala kommun är bilden en annan.
Tio inbrott i Klågerup och Bara 2016 ökade till 41 förra året.2012 låg antalet bostadsinbrott på Söderslätt i topp.

Skånskan - 5 timmar sedan

24,3 miljoner i överskott

HÖRBY Hörby kommun redovisar ett överskott på 24,3 miljoner kronor för 2017. Det är det starkaste resultatet på flera år, och 11,7 miljoner kronor bättre än budgeterat.
Ökade skatteintäkter, statligt engångsbidrag och realisationsvinst anges som några orsaker till plussiffrorna i bokslutet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Busshållplatser blir säkrare för resande

SVALÖV Två busshållplatser i Svalöv ska bli säkrare att vistas runt.
Dels vid Fridhems folkhögskola, men även intill brandstationen ska nu Trafikverket göra insatser.-Det handlar helt enkelt om att förbättra.

Skånskan - 4 timmar sedan

Man misstänks ha blivit skjuten

LUND/ESLÖV Polisen larmades till SUS i Lund sedan en man kommit in med en misstänkts skottskada.Mannen som är i 30-årsåldern kom in till akutmottagningen vid halv elva-tiden på måndagskvällen. Skadeläget är oklart.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bättre sam­tals­kli­mat?

FN:s sä­ker­hets­råds möte i Back­åk­ra, Dag Hammarskjölds gård i Syd­skå­ne, verkar ha varit kon­struk­tivt och lyc­kat. Ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re António Gu­ter­res hyllade Sverige för ini­tia­tivet och värd­skapet när han höll ge­men­sam press­kon­fe­rens med stats­mi­nis­ter Ste­fan Löfven på mån­dagen.
Visst var det en fjä­der i hatten för Sverige som le­da­mot i sä­ker­hets­rådet att få stå för värd­skapet och att ge­nom den vac­kra mil­jön lyckas skapa ett sam­tals­kli­mat som var bättre än det van­liga i sam­man­trä­des­rummen i FN-hög­kvar­teret i New York.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vis­sel­blå­sa­re ska (änt­li­gen!) skyddas av EU

Ett nytt di­rek­tiv från EU är på gång. EU-kom­mis­sionen har kommit fram till att vis­sel­blå­sa­re som av­slö­jar oegent­lig­heter av nå­got slag ska skyddas från att av­skedas el­ler tra­kas­seras. Tvärt­om ska så­dant agerande upp­muntras.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kooperationen ger möjligheter

Rege­ringen har pre­sen­terat en ny pro­po­si­tion som ger eko­no­miska fö­re­ningar möj­lig­het att kon­kur­rera på lika vill­kor med andra fö­re­tags­former. Svensk Kooperation väl­komnar den nya lagen, men för att den ska få av­sedd ef­fekt be­hövs ett kun­skaps­lyft.
Det finns en ut­bredd okun­skap om ko­ope­ra­tiva fö­re­tag trots att de har ett högt för­tro­en­de hos all­män­het och po­li­ti­ker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.