Skånskan > Nyheter

Thursday, 30 March, 04:36

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Skolpeng fördelas mer rättvistSVALÖV Skolpengen i Svalövs kommun förändras.
Skolor med stort behov av mer resurser kommer att få mer ekonomiskt stöd jämfört med övriga.Fakta: Skolpeng
Skolpeng, ett belopp ur skattemedel som stat eller kommun (beroende på land och skolsystem) delar ut till skolor för varje elev, snarare än att tilldela varje skola en budget i form av en klumpsumma.
I Sverige betalas skolpeng ut av Sveriges kommuner. Skolpengen infördes 1992 som en del av Friskolereformen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVALÖV Skolpengen, Svalövs, Skolpeng, Sverige, Sveriges, Friskolereformen, Skollagen, Skolinspektionen, ERWP, Torbjörn Ekelund, Heleneborgsskolan, Svalöv, Landskrona, Landskronas, Larsson, Hans Larsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolpeng, fördelas, mer, rättvist
BT - 04 apr 14 kl. 14:35

Kommuner vet inte var skolpengen går

Det rasar en debatt kring vinster och att skolpengen används till att betala räntor på företagslån. Samtidigt fortsätter skolpengen att betalas ut utan några krav på regelbunden ekonomisk redovisning. Omkring 10 miljarder kronor betalas ut bara till landets friskolor på grundskolenivå varje år, men det är bara när friskolor ansöker om tillstånd eller vid tillsynen av skolor, ungefär vart femte år, som Skolinspektionen gör kontroller av skolans ekonomi.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Skånederby för Lugi – H65 fick Skövde

HANDBOLL Lugi mot Kristianstad och H65 mot Skövde. ERWP.fif(0)– Spelarna fick bestämma, anger tränaren Dragan Brljevic som skäl till varför Lugi valde Kristianstad i stället för Skövde.

Skånskan - 8 timmar sedan

Personbil voltade på E22 – en till sjukhus

Hörby En personbil med två personer voltade av okänd anledning av motorvägen. ERWP.fif(0)Polis och räddningstjänst larmades vid sju-tiden på onsdagskvällen till E22 vid Ekerödsrasten.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kävlinges historia årets hembygdsbok i Skåne

Kävlinge Boken om Kävlinges historia har inte bara blivit populär bland Kävlingeborna. Skånes hembygdsförbund har utsett den till årets hembygdsbok.
I går hämtade dess ordförande Sven Jensén 150 exemplar, som ska skickas ut till förbundets 106 medlemsföreningar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hela Lund ska blomma i vår och sommar

LUND Det är planteringsdags och i centrala Lund pågår arbetet för fullt. Nygatan ska bli rosornas gata och i planteringen framför Klosterkyrkan ska 6 000 penséer ner i jorden.
– Lund är en av Sveriges bästa vårstäder, det vill vi befästa, säger stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ridån går ner på Teater Augusten

Malmö Efter 23 år tackar Åke Jörnfalk och Teater Augusten för sig. Den 25 april spelas sista föreställningen på den lilla källarteatern vid Augustenborgsgatan i Malmö.
– Kroppen säger: ”Nu Åke får du lägga av”, säger Åke Jörnfalk.

Skånskan - 10 timmar sedan

Stora beslag av narkotika i Fosie

Malmö I tisdagskväll stoppades en man med en större mängd narkotika. Beslaget ledde polisen vidare till mer knark och fler misstänkta. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Döms för vansinneskörning – skyller på gravid fru

Burlöv 27-åringen körde i över 200 kilometer i timmen, mot trafik och på en gata med lekande barn. Enligt mannen var det för att komma hem till sin arga, gravida fru. ERWP.

Skånskan - 10 timmar sedan

Stenkrossen kan räddas

lund På onsdagen presenterade politikerna en plan för hur Stenkrossen och verksamheten i huset ska kunna leva kvar så länge den gamla industribyggnaden håller måttet.
Det är en helomvändning från det tidigare beslutet att huset ska rivas. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Sommarscen dyker upp vid lokstallarna

MALMÖ Malmöborna kan upptäcka nya platser i stan där Sommarscen 2017 dyker upp. Området kring de gamla lokstallarna i Kirseberg är en av sommarens scener där fyra olika artistgrupper dyker upp. ERWP.

Skånskan - 14 timmar sedan

20 i-pad stulna från Naverlönnskolan

SVEDALA 20 i-pad och sex datorer har stulits från Naverlönnskolan i Svedala. ERWP.fif(1)Inbrottet upptäcktes på tisdagsmorgonen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.