Skånskan > Nyheter

Friday, 27 April, 04:49

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Skolpeng fördelas mer rättvistSVALÖV Skolpengen i Svalövs kommun förändras.
Skolor med stort behov av mer resurser kommer att få mer ekonomiskt stöd jämfört med övriga.Fakta: Skolpeng
Skolpeng, ett belopp ur skattemedel som stat eller kommun (beroende på land och skolsystem) delar ut till skolor för varje elev, snarare än att tilldela varje skola en budget i form av en klumpsumma.
I Sverige betalas skolpeng ut av Sveriges kommuner. Skolpengen infördes 1992 som en del av Friskolereformen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVALÖV Skolpengen, Svalövs, Skolpeng, Sverige, Sveriges, Friskolereformen, Skollagen, Skolinspektionen, ERWP, Torbjörn Ekelund, Heleneborgsskolan, Svalöv, Landskrona, Landskronas, Larsson, Hans Larsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolpeng, fördelas, mer, rättvist
BT - 04 apr 14 kl. 14:35

Kommuner vet inte var skolpengen går

Det rasar en debatt kring vinster och att skolpengen används till att betala räntor på företagslån. Samtidigt fortsätter skolpengen att betalas ut utan några krav på regelbunden ekonomisk redovisning. Omkring 10 miljarder kronor betalas ut bara till landets friskolor på grundskolenivå varje år, men det är bara när friskolor ansöker om tillstånd eller vid tillsynen av skolor, ungefär vart femte år, som Skolinspektionen gör kontroller av skolans ekonomi.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Samförståndsanda blandad med kritik

Lund Samförstånd och positiv anda präglade många av anförandena när kommunfullmäktige på torsdagen tog upp årsredovisningen för 2017 samt revisionsberättelsen, personalredovisningen och miljöredovisningen.Kommunens nya vision, det omfattande bostadsbyggandet och utvecklingen i skolan var en del av det som många uttryckte sig uppskattande om.
Men oppositionen hade trots allt en rad kritiska synpunkter medan de styrande partierna mer talade om kvarstående utmaningar och om att inte vara nöjd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Hittade tom dykardräkt

Trelleborg Polis och räddningstjänst larmades till Skåre hamn efter ett vittne befarat att en dykare drunknat. Det visade sig också vara en dykardräkt med tub som låg och flöt i vattnen. Dräkten var dock tom och kan ha slängts överbord från en båt eller hamnat i vattnet på annat sätt, uppger Skånepolisen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Grahn siktar på fjärde segern

RALLY I asfaltssprinten Hässleholms GP, som på söndag går för 18:e gången, siktar Simrishamns MK:s Joachim Grahn på att ta sin fjärde seger.
– Jag blir besviken om det inte blir så, säger Grahn.Nytt för året är att man går tillbaka till bansträckningen som sprintrallyt hade 2016.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lundell gör comeback

RALLY Det blir med tolvåriga dottern Anna i högerstolen som Peter Lundell, Tomelilla MK-föraren från Sjöbo, på söndag gör ”riktig” comeback som rallyförare. I en nyrenoverad Volvo 240 ställer ekipaget upp i Hässleholms GP, Nordens största rallysprint på asfalt– Tanken är att vi ska köra i tävlingar här omkring, när det känns roligt och tid finns, upplyser Peter, 48 år.
– Men satsa på någon speciell cup eller DM eller mästerskap blir det inte,
I många år for han land och rike runt och tävlade med flit och framgång i såväl rally som rallycross.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lex Maria-anmälan efter infektionerna

MALMÖ De äldre lokalerna tros vara orsaken till att sju patienter drabbades av infektioner efter sina ryggoperationer på Skånes universitetssjukhus i Malmö i höstas. Nu skickar sjukhusledningen in en lex Maria-anmälan kring händelserna.– Det är andra gången sen 2014 som kvaliteten på de aktuella lokalerna har fått konsekvenser för flera patienter.

Skånskan - 9 timmar sedan

H65 värvar landslagsspelare från Ankaret

HANDBOLL 17-åriga Alma Skretting byter inom kort HK Ankaret mot H65 Höör.– Hon är en av landets mest lovande mittsexor, påstår H65-tränaren Ola Månsson i ett pressutskick.
17-åriga Alma Skretting är fostrad i HK Ankaret och är en del av det flicklandslag som tränas av den tidigare H65-tränaren Niklas Harris.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lång debatt om årsredovisning

MALMÖ När kommunfullmäktige i Malmö klubbade igenom årsredovisningen yrkade alla partier bifall. Men innan klubbslaget hade den debatterats i flera timmar och inläggen handlade mycket om hur Malmö och Malmöborna egentligen mår. Svaren blev olika beroende på vilken politiker som stod i talarstolen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Depån får ny plats

MALMÖ Återbyggdepån ska finnas kvar och kommer så småningom att erbjudas en alternativ placering.Det blev beskedet när Märta Stenevi (MP) som är ordförande i stadsbygnadsnämnden svarade på en enkel fråga från John Roslund (M) på gårdagens möte med kommunfullmäktige. John Roslund undrade hur framtiden såg ut eftersom depån via ett markbyte inte kan vara kvar på sin nuvarande plats på Spikgatan.

Skånskan - 10 timmar sedan

Demonstration mot nazisters aktivitet i Vellinge och Trelleborg

TRELLEBORG/VELLINGE
En längre tid av nazistiska klistermärken, flygblad och affischering i Trelleborg och även Vellinge kommun har fått Ung vänster i Skåne att samla till en bred demonstration mot nazism och för folks lika värde. – Det har varit jättemycket nazistisk aktivitet i framför allt Trelleborg hela året. Nu vill vi visa att vi vågar gå ihop mot nazismen varken man är höger eller vänster, ung eller gammal, infödd eller nyinflyttad.

Skånskan - 11 timmar sedan

Beslut om gårdsförsäljning skjuts upp

Under torsdagen debatterades förslaget att tillåta gårdsförsäljning av alkohol.
De borgerliga partierna tillsammans med SD har majoritet för att rösta igenom förslaget.
I riksdagsdebatten varnade Hans Hoff (S) för konsekvenserna av ett sådant beslut, som i förlängningen, enligt S, MP och V skulle innebära ett avskaffande av Systembolagets monopol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.