Skånskan > Nyheter

Tuesday, 28 March, 19:42

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Museum föreslås bli besökscentrumystad Gör Sjöräddningsmuseet till besökscentrum i stället för det kommunägda Ebbas gård.
Det föreslår Kristdemokraterna i en motion. ERWP.fif(2)– Jag fick höra precis före jul att Sjöräddningssällskapet tänker avyttra huset, så jag vill väcka frågan innan det är försent, säger Göran Göransson (KD).
Kåseberga Sjöräddningsmuseum avvecklas som förening på ett medlemsmöte nu på söndag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Gör Sjöräddningsmuseet, Ebbas, Kristdemokraterna, ERWP, Sjöräddningssällskapet, Göran Göransson, Sjöräddningsmuseum, Lars Wrammert, Sjöräddningsmuseet, Leaderbidrag, Ales, Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museum, föreslåsbli , besökscentrum
SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:09

Besökscentrum Haganäs föreslås väster om järnvägen

Per Andersson bedömer att ett besökscentrum i Älmhult skulle kunna bli ett lönsamt projekt. Han rekommenderar också att det placeras väster om järnvägen, så nära Ikeas blivande museum som möjligt. Konsulten Per Andersson har på kommunens uppdrag utrett om ett besökscentrum skulle vara en god idé och var det i så fall skulle placeras.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Vill rädda Coop med namninsamling

Furulund Uppemot trehundra Furulundsbor har skrivit på en namninsamling för att försöka rädda kvar Coop i Furulund.
Butikschefen Staffan Larsson är glad att så många vill ha kvar butiken, men säger samtidigt att det är svårt i nuvarande lokaler. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Säpo: 30-åringen en ny slags IS-soldat

Malmö Kan ett brandattentat mot en muslimsk bönelokal i Malmö vara ett verk av IS? Säpo tecknar en bild av en föränderlig organisation. Självmordsattentaten har minskat.

Skånskan - 1 timme sedan

Allvarlig kritik riktas mot regionstyrelsen

Skåne Revisorerna riktar mycket allvarlig kritik mot regionstyrelsens sätt att sköta ekonomin. Nu uppmanas regionstyrelsen att snarast lägga fram en realistisk plan som visar hur man ska nå upp till de beslutade målen. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Varnar för köer efter kollision i Kågeröd

svalöv Två bilar kolliderade på Böketoftavägen i Kågeröd strax efter klockan fyra på eftermiddagen. ERWP.fif(2)Det är oklart om någon har skadats.

Skånskan - 2 timmar sedan

Villabrand i Knäbäckshusen

Simrishamn Polis och räddningstjänst har larmats om en villabrand i Knäbäckshusen strax norr om Vik ERWP.fif(1)Det ska brinna i ett halmtak, uppger polisen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Brutal inkräktare får psykvård

BUNKEFLOSTRAND Den 28-årige inkräktaren som attackerade en villaägare en januarinatt får rättspsykiatrisk vård. Det beslutade tingsrätten på tisdagen. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Parkeringsdebatt om bygge vid biblioteket

ESLÖV Sverigedemokraterna krävde vid veckans kommunfullmäktigemöte att bostadsplanerna på tomten bredvid Stadsbiblioteket i Eslöv, där det idag är parkering, stoppas. ERWP.fif(3)Det ska uppföras hus i fyra till sex våningar i fyra, fem huskroppar i kvarteret.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lyftet av första bron av kolfiberkomposit

MALMÖ Något försenad och en del av träden vid Risebergabäcken höll på att dras med. Men vid middagstiden på tisdagen var den på plats: Norra Europas första kolfiberkompositbro. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Klågerupinitiativet ska öka trivseln

KLÅGERUP Klågerupsborna har hört det förr men i år ska det verkligen hända något i byn. Klågerupinitiativet är Svedala kommuns namn på att öka det positiva intrycket och trivselfaktorn i Klågerup. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tre bilar i krock i centrala Malmö

malmö Tre bilar har kolliderat på Norra Vallgatan i Malmö. ERWP.fif(0)Polis, ambulans och räddningstjänst kallas till platsen klockan fyra på eftermiddagegn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.