Skånskan > Nyheter

Monday, 20 February, 07:39

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Museum föreslås bli besökscentrumystad Gör Sjöräddningsmuseet till besökscentrum i stället för det kommunägda Ebbas gård.
Det föreslår Kristdemokraterna i en motion. ERWP.fif(2)– Jag fick höra precis före jul att Sjöräddningssällskapet tänker avyttra huset, så jag vill väcka frågan innan det är försent, säger Göran Göransson (KD).
Kåseberga Sjöräddningsmuseum avvecklas som förening på ett medlemsmöte nu på söndag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Gör Sjöräddningsmuseet, Ebbas, Kristdemokraterna, ERWP, Sjöräddningssällskapet, Göran Göransson, Sjöräddningsmuseum, Lars Wrammert, Sjöräddningsmuseet, Leaderbidrag, Ales, Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museum, föreslåsbli , besökscentrum
SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:09

Besökscentrum Haganäs föreslås väster om järnvägen

Per Andersson bedömer att ett besökscentrum i Älmhult skulle kunna bli ett lönsamt projekt. Han rekommenderar också att det placeras väster om järnvägen, så nära Ikeas blivande museum som möjligt. Konsulten Per Andersson har på kommunens uppdrag utrett om ett besökscentrum skulle vara en god idé och var det i så fall skulle placeras.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

En gripen efter misshandel

malmö En man har gripits av polisen misstänkt för misshandel. ERWP.fif(0)Det var vid halv ett under natten mot måndagen som polisen skickades till Kosterögatan med anledning av misshandel.

Skånskan - 1 timme sedan

Sifo: M:s ras stannar av – C går framåt

Inrikes Moderaternas opinionstapp har stannat av efter utspelet om att man vill fälla regeringen med stöd av Sverigedemokraterna. I Sifos senaste mätning får Moderaterna 20,4 procent. I extramätningen som gjordes efter utspelet var stödet 19,8 procent.

Skånskan - 1 timme sedan

Kräver svar efter Trump-uttalande

Utrikes Sveriges ambassad i Washington har kontaktat USA:s utrikesdepartement för att få klarhet i vad Donald Trump menade när han nämnde Sverige i samband med ett tal om säkerhetspolitik. Det var i lördags när Trump talade i en flyghangar i Melbourne, Florida, som han tog upp Sverige som ett skräckexempel. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Morgonkollen: Mulen och regnig dag

Uppdatera dig här med de senaste nyheterna från natten och morgonen. ERWP.fif(0)LOKALT Detaljplan klar för Ikeas hotellbygge
SVÅGERTORP I januari lämnade Ikea in bygglovsansökan.

Skånskan - 1 timme sedan

Extra språkundervisning sätts in

YSTAD I maj bedömer sjukhusledningen det som rimligt att sjuksköterskorna är klara för att få en svensk sjuksköterskelegitimation. ERWP.fif(1)– Språkinlärningen för att nå upp till den nivån som krävs för en sjuksköterskelegitimation har tagit lite längre tid än beräknat.

Skånskan - 1 timme sedan

EU-sjuksköterskor utan legitimation

YSTAD De handplockade polska sjuksköterskorna har fortfarande inte fått svensk legitimation för att kunna gå in och arbeta på Lasarettet i Ystad.
Att på bara ett år uppnå språkkraven som ställs har varit svårare än sjukhusledningen planerat för. ERWP.

Skånskan - 9 timmar sedan

Mordförsök i Helsingborg

helsingborg En man i 30-årsåldern har blivit knivskuren på Västkustvägen i Hasslarp.
Polis och ambulans kommer till platsen och mannen förs med ambulans till sjukhus.
Tillståndet är okänt för en knivskurne mannen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bil brinner på Kroksbäck

malmö På söndagskvällen inkom larm om en parkerad personbil som brinner på Hyllievångsvägen i Malmö. ERWP.fif(0)Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på Hyllievångsvägen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Väpnat rån på Videdal

malmö Två maskerade gärningsmän med kniv rånar två personer på deras mobiltelefoner vid Videdalsskolan i Malmö.
Inga personer uppges ha kommit till skada. ERWP.

Skånskan - 11 timmar sedan

Firade på efterfesten i Växjö

Webb-tv Owe Thörnqvist gick direkt till final i Melodifestivalen 2017. Se firandet från efterfesten i Växjö ERWP.fif(0).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.