Skånskan > Nyheter

Monday, 25 June, 13:25

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Museum föreslås bli besökscentrumystad Gör Sjöräddningsmuseet till besökscentrum i stället för det kommunägda Ebbas gård.
Det föreslår Kristdemokraterna i en motion. ERWP.fif(2)– Jag fick höra precis före jul att Sjöräddningssällskapet tänker avyttra huset, så jag vill väcka frågan innan det är försent, säger Göran Göransson (KD).
Kåseberga Sjöräddningsmuseum avvecklas som förening på ett medlemsmöte nu på söndag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Gör Sjöräddningsmuseet, Ebbas, Kristdemokraterna, ERWP, Sjöräddningssällskapet, Göran Göransson, Sjöräddningsmuseum, Lars Wrammert, Sjöräddningsmuseet, Leaderbidrag, Ales, Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museum, föreslåsbli , besökscentrum
SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:09

Besökscentrum Haganäs föreslås väster om järnvägen

Per Andersson bedömer att ett besökscentrum i Älmhult skulle kunna bli ett lönsamt projekt. Han rekommenderar också att det placeras väster om järnvägen, så nära Ikeas blivande museum som möjligt. Konsulten Per Andersson har på kommunens uppdrag utrett om ett besökscentrum skulle vara en god idé och var det i så fall skulle placeras.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Krockade med stulen bil

VOLLSJÖ Ägarna hade inte en aning om att deras bil var stulen förrän polisen knackade på dörren.
Då kom polispatrullen från en olycka i Silvåkra norr om Veberöd där hade någon brakat rakt in i ett träd med en bil.
Bilen visade sig vara hemmahörande i Vollsjö.

Skånskan - 1 timme sedan

Bestulen under dansen

ÖVEDS EKE Midsommarfiraren var uppe och dansade. När han kom tillbaka till sin plats var hans ryggsäck borta.
I ryggsäcken fanns bland ett pass, nycklar och runt 1500 kronor i kontanter.

Skånskan - 1 timme sedan

Registreringsskylt försvann

LÖVESTAD Chauffören noterade plötsligt att något saknades på lastbilen – den främre registreringsskylten.
Han tror att den försvunnit när han haft lastbilen parkerad vid hemmet, någon gång under perioden 17 till 24 juni..

Skånskan - 1 timme sedan

Soptunna sprängdes

SJÖBO Mannen hörde en smäll under kvällen men gick inte ut. När han kom ut på fredagsmorgonen var hans soptunna förstörd.
Det såg ut som någon sprängt tunnan – locket låg inne hos grannen på Timmermansgatan och tunnan var full av sprickor..

Skånskan - 1 timme sedan

Eldade trots förbud

SJÖBO Det råder eldningsförbud i kommunen. Trots det satte en husägare på Eriksdalsvägen eld på en del bråte och skräp på torsdagsmorgonen.
Räddningstjänsten fick rycka ut eftersom det fanns risk att elden skulle sprida sig.

Skånskan - 2 timmar sedan

Flera tidningar fälls efter metoo-rapportering

Pressens opinionsnämnd har kommit fram till att tio publiceringar brutit mot god publicistisk sed.Pressens opinionsnämnd (PON) har prövat elva metoo-relaterade publiceringar anmälda av fyra personer, skriver SVT Nyheter. Tio av dessa publiceringar fälls av PON.

Skånskan - 3 timmar sedan

Seger och Riley tillbaka i Rosengård

FOTBOLL Nio dagar efter segern i seriefinalen mot Piteå IF väntar ytterligare ett tufft möte för damallsvenska FC Rosengård.
Detta då Linköpings FC gästar Malmö IP.Hela åtta poäng skiljer i dagsläget mellan tabelltvåan Rosengård och åttan Linköping, men detta innebär inte att tränaren Jonas Eidevall tar lätt på måndagens uppgift.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hot mot Durmaz polisanmäls

– En anmälan har lämnats in till polisen. Det är SvFF som anmäler och står som målsägande, så att Jimmy kan fokusera på det han är här för att göra – spela fotboll. Men Durmaz står bakom vår anmälan fullt ut, sade Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet till hemsidan.

Skånskan - 4 timmar sedan

Turning Torso öppnar för allmänheten

Från och med den 10 juli får allmänheten tillgång till Turning Torsos högsta våning, 179 meter uppe i luften.I ett pressmeddelande på måndagen meddelade HSB att de mellan vecka 28 och 31 kommer att hålla guidade visningar i skyskrapan. Visningarna kommer att ske tisdagar, onsdagar och torsdagar, klockan 10, 13 och 15, samt söndagar klockan 13 och 15.

Skånskan - 5 timmar sedan

Läs vår skånska sommarthriller!

sommarföljetongen del 2 Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.