Skånskan > Nyheter

Tuesday, 24 April, 01:19

Skånskan - 11 jan 17 kl. 14:00

Museum föreslås bli besökscentrumystad Gör Sjöräddningsmuseet till besökscentrum i stället för det kommunägda Ebbas gård.
Det föreslår Kristdemokraterna i en motion. ERWP.fif(2)– Jag fick höra precis före jul att Sjöräddningssällskapet tänker avyttra huset, så jag vill väcka frågan innan det är försent, säger Göran Göransson (KD).
Kåseberga Sjöräddningsmuseum avvecklas som förening på ett medlemsmöte nu på söndag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Gör Sjöräddningsmuseet, Ebbas, Kristdemokraterna, ERWP, Sjöräddningssällskapet, Göran Göransson, Sjöräddningsmuseum, Lars Wrammert, Sjöräddningsmuseet, Leaderbidrag, Ales, Skånes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Museum, föreslåsbli , besökscentrum
SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:09

Besökscentrum Haganäs föreslås väster om järnvägen

Per Andersson bedömer att ett besökscentrum i Älmhult skulle kunna bli ett lönsamt projekt. Han rekommenderar också att det placeras väster om järnvägen, så nära Ikeas blivande museum som möjligt. Konsulten Per Andersson har på kommunens uppdrag utrett om ett besökscentrum skulle vara en god idé och var det i så fall skulle placeras.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Vis­sel­blå­sa­re ska (änt­li­gen!) skyddas av EU

Ett nytt di­rek­tiv från EU är på gång. EU-kom­mis­sionen har kommit fram till att vis­sel­blå­sa­re som av­slö­jar oegent­lig­heter av nå­got slag ska skyddas från att av­skedas el­ler tra­kas­seras. Tvärt­om ska så­dant agerande upp­muntras.

Skånskan - 15 minuter sedan

Kooperationen ger möjligheter

Rege­ringen har pre­sen­terat en ny pro­po­si­tion som ger eko­no­miska fö­re­ningar möj­lig­het att kon­kur­rera på lika vill­kor med andra fö­re­tags­former. Svensk Kooperation väl­komnar den nya lagen, men för att den ska få av­sedd ef­fekt be­hövs ett kun­skaps­lyft.
Det finns en ut­bredd okun­skap om ko­ope­ra­tiva fö­re­tag trots att de har ett högt för­tro­en­de hos all­män­het och po­li­ti­ker.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rosenberg ännu guld värd för MFF

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, har redan kritiserats för sina värvningar inför den här säsongen. Förmodligen med rätta, spelare som Anders Christiansen, Jo-Inge Berget och Anton Tinnerholm var klassen bättre än sina ersättare – åtminstone efter vad de visat hittills.
Det bästa beslutet tog han inte ens själv.

Skånskan - 3 timmar sedan

Expert-brandmän från Skåne skickade till Kalmar

En kemisk brand har spytt giftig rök över Kalmar under kvällen. Nu har en specialstyrka av särskilt utrustade brandmän ryckt ut från Perstorp till Kalmar.Boende uppmanades att stänga in sig och säkra lägenheten under tiden branden härjar.

Skånskan - 4 timmar sedan

De tog en kompisfika inför matchen

MALMÖ Ett hundratal Malmöbor tog en kompisfika på Stadion och gick sen på fotboll tillsammans.
Måndagens fika var en gemensam satsning mellan Malmö FF och de ideella organisationerna I love you Malmö och ÖppnaDörren.– Det finns en stark vilja att bidra till integrationen i samhället men många saknar kunskap om vad man kan göra.

Skånskan - 6 timmar sedan

MFF möter Brommapojkarna

Efter tre raka förluster behöver Malmö vinna. Eric Larsson och Anór Traustason är tillbaka efter skadeproblem. Nu hoppas MFF på att återkomsten av två av lagets skadade spelare ska få igång deras satsning på årets Allsvenska..

Skånskan - 7 timmar sedan

Stark MFF-elva mot Brommapojkarna

FOTBOLL Malmö FF jagar ett trendbrott hemma mot Brommapojkarna på måndagen. Då får lagkaptenen Markus Rosenberg förtroendet från start.Det har verkligen gått trögt för favorittyngda MFF i de tre senaste allsvenska matcherna.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Det är en katastrofkomedi”

När regissören Sven Melander och skådespelaren Andreas T Olsson pratar om den den brittiska succékomedin The play that goes wrong som de ska spela på Nöjesteatern i Malmö i höst formligen bubblar de av entusiasm.
– Som publik blir man överraskad hela tiden, från sekund till sekund. Och att vara i en salong där skräck, panik och skratt existerar samtidigt är något alldeles speciellt, sammanfattar Andreas T Olsson upplevelsen som pjäsen ger.

Skånskan - 8 timmar sedan

Knarkhärva nystades upp i trafikkontroll

Malmö Två unga män och en kvinna döms till fängelse för grovt narkotikabrott. Härvan nystades upp efter en rutinmässig trafikkontroll. Men de åtalade frias från misstankarna om grov narkotikasmuggling.

Skånskan - 8 timmar sedan

Utpressare lämnade kontonummer

Malmö En kvinna fick ett handskrivet brev från en okänd person som försökte utpressa henne på 5 000 kronor. I stället är det den summan den nu dömde Limhamnsbon får betala i skadestånd till kvinnan.I brevet står det att brevskrivaren ska sabotera livet för henne om hon inte betalar in pengarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.