SR > Nyheter

Tuesday, 28 February, 18:06

Liknande nyheter

Taggar: Orooch , otrygghet, präglade, debatten
Dagens Medicin - 26 jul 16 kl. 16:55

Gabriel Wikström: Jag kan i stora delar förstå deras oro

I gårdagens, Svenska Dagbladet, SvD, Debatt uttryckte flera Svenska läkare oro för hur sjukvården organiseras. I dag skriver Gabriel Wikström, sjukvårdsminister, en replik på regeringen.se: ”Jag kan i stora delar förstå deras oro och välkomnar debatten”..

SR - 11 jan 17 kl. 14:25

Oro dominerade partiledardebatten

Väljarnas oro och otrygghet dominerar den politiska debatten i Sverige. Det var dagens partiledardebatt ett ovanligt tydligt exempel på, säger Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach..

Skånskan - 13 okt 14 kl. 21:33

Oro för ekonomin präglade sista mötet

Debatten på sista fullmäktigemötet för mandatperioden handlade mest om det negativa ekonomiska delårsbokslutet och en oro för ekonomin. S tyckte att M gav en alltför ljus bild av läget..

Ekonomistas - 20 sep 14 kl. 13:46

Felaktig beskrivning av debatten om bostadspriserna, skulderna och penningpolitiken

I Ekonomisk Debatt nr 5 2014 har Roland Andersson en intressant artikel, ”Perspektiv på bostadspolitiken” (s. 70-76). Men det korta avsnittet ”Risker för en bostadsbubbla” (s.

Nerikes Allehanda - 01 jun 16 kl. 21:17

Oro och stress i Örebros kyrkor

Oro, stress och tomma tjänster präglade arbetet förra året i flera församlingar i Örebro pastorat. – Vi gjorde en mycket stor omorganisation 2014, det är naturligt att det skapar oro..

Affärsvärlden - 14 okt 13 kl. 16:12

Optimismen byts mot oro på Wall Street

De ledande amerikanska aktieindexen öppnade veckan i rött. Den optimism gällande budgetförhandlingarna i Washington - som präglade handeln inför helgen - förbyttes till oro då förhandlingarna visade sig fruktlösa. Räntemarknaden höll på måndagen stängt för Columbus Day..

BT - 06 jul 14 kl. 08:04

Oro är politisk hårdvaluta

Skräckberättelser om vinstmaximering och välfärdskollaps är vardagsmat i Almedalen. Oron stiger för varje meter som den stora spärrballongen med texten ”Vår framtid hänger i luften” stiger mot skyn. Men är det verkligen så illa att välfärden håller på att vanvårdas ihjäl medan matpengarna till dagisbarnen och grundskoleelevernas mattekunskaper ligger på en strand i ett skatteparadis och ropar efter mer?

SvD - 13 nov 14 kl. 14:06

Obama känner oro för Burmas framtid

Det är andra besöket för USA:s president Barack Obama i Burma. Men till skillnad från den optimism som präglade hans första resa till landet i november 2012 råder det nu stor oro inför framtiden..

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 12 kl. 07:30

Otrygghet i landsorten

Otryggheten i storstäderna lyfts ofta fram i debatten. Men bristande polisresurser slår också hårt mot landsorten och har där blivit ett allvarligt samhällshot..

BT - 24 aug 16 kl. 16:18

"Svenska värderingar" och utegångsförbud - desperata politiker tänder debatten

För vilken gång i ordningen diskuterar vi åtgärder mot gängbrotten, mot otrygghet och kriminalitet efter uppmärksammade dåd? Möjligen kan allt mer desperata utrop från politiker som lever nära problemen skapa en diskussion med färre floskler och fler verksamma åtgärder..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Hot och trakasserier ökar

Hot och trakasserier har ökat de senaste åren. Det visar en färsk rapport om Brottsutvecklingen i Sverige från Brottsförebyggande rådet, Brå..

SR - 1 timme sedan

Ny lista över farligaste bakterierna

Världshälsoorganisationen har publicerat en lista över de bakterier som på grund av sin motståndskraft mot antibiotika, anses vara de största hälsohoten..

SR - 1 timme sedan

IS kontroll på norra Sinai oroar

De senaste dagarna har hundratals egyptiska kristna flytt från norra Sinai, undan terrorörelsen IS som mördat sju kopter på Sinai de senaste veckorna..

SR - 2 timmar sedan

Krav på "Lex Lotta"-lag lämnas idag

Idag tar regeringen emot krav på lagstiftning som ska skydda våldsutsatta kvinnor bättre. Det kommer efter det uppmärksammade mordet på den 41-åriga kvinna, som misshandlades till döds av sin före detta pojkvän i Bromma ifjol..

SR - 3 timmar sedan

Fler smittade av färsk kyckling

Antalet personer som blivit sjuka av campylobacter i kycklingen har fördubblats i Sverige de senaste fem åren.  Folkhälsomyndigheten uppmanar nu till försiktighet när man äter färsk kyckling..

SR - 3 timmar sedan

Eliasson vill ha miljardtillskott

Rikspolischefen Dan Eliasson vill ha närmare fyra miljarder i tillskott av regeringen för att kunna täcka kostnaderna och anställa fler poliser – annars riskerar myndigheten att behöva göra sig av med uppemot 1000 tjänster..

SR - 4 timmar sedan

Tacksamt läge för ÖB

Det är inte längre frågan om - utan när och hur mycket - försvarsbudgeten  ska växa. Sällan har en myndighetschef haft starkare medvind när han begär förstärkning än ÖB idag. Åsikten att krigsmakten behöver större resurser drivs från alla håll, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Försvarsministern delar ÖB:s bild

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) delar ÖB:s bild att försvarsförmågan kan försämras efter 2020..

SR - 5 timmar sedan

Björklund kritisk mot SD-samarbete

I Hässleholm har Liberalerna tillsammans med sina allianskollegor tagit över den politiska ledningen med hjälp av SD. – Det är inte acceptabelt, säger L-ledaren Jan Björklund (L) till TT..

SR - 5 timmar sedan

Försvaret behöver 6,5 miljarder

Överbefälhavare Micael Bydén presenterade idag sina krav till regeringen inför nästa års budget. Det behövs mer resurser för att försvaret ska kunna nå upp till dom mål som riksdagen slagit fast för dom kommande åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.