SVT Debatt > Opinion

Friday, 20 January, 08:47

SVT Debatt - 11 jan 17 kl. 13:24

”Låt fler dömda avtjäna straff i sina hemländer””De som begår allvarliga brott i Sverige ska lagföras, ytterst handlar det om förtroendet för hela vårt rättsystem. Men lagstiftningen måste även följas i den delen som berör utvisning”, skriver Roger Haddad (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Roger Haddad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, fler, dömda, avtjäna, straffi sina , hemländer
Expressen - 14 maj 15 kl. 05:28

Fler dömda leder inte till färre våldtäkter

I våldtäktsdebatten propageras det för hårdare straff och lagändringar. Men fler dömda förövare är inte samma sak som minskat antal våldtäkter, skriver Alexander Alvina Chamberland och Anna Svensson..

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 06:30

Fler dömda ska avtjäna straff i hemlandet

Mer än var fjärde fånge i svenska fängelser är utländsk medborgare.
Nu kommer förslag som ska göra det enklare för dessa att avtjäna straffen i hemlandet..

SR - 10 aug 13 kl. 12:50

Fler dömda gömmer sig och slipper fängelse

Första halvåret i år slapp mer än 40 dömda sina fängelsestraff efter att ha hållit sig undan polisen tills straffet preskriberats. Anders Granath, från Stockholm, krockade med en rattfull man som senare dömdes till fängelse. Han är kritisk till att mannen nu slipper sitta av sitt straff..

Västerbottens Folkblad - 13 aug 14 kl. 23:18

[PLUS] Fler dömda slipper fängelse

Det är en trend som syns i hela landet - antalet dömda till fängelse minskar medan samhällstjänst....

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 17:58

Fler dömda kan slippa fängelse

Fler som fälls för exempelvis grovt rattfylleri och grov kvinnofrids- kränkning kan i framtiden slippa fängelse. En ny utredning föreslår att fängelsedomar under ett år ska vara villkorligt, för de som är tidigare ostraffade. Tanken är att det straffet ska kombineras med böter, samhällstjänst, övervakning, hemarrest eller olika former av vård.

UNT - 13 jun 13 kl. 19:14

Fler fängelsedömda får jobb

Fler dömda får jobb.

YLE - 17 jun 13 kl. 06:14

Karjalainen: Fler livstidsfångar än någonsin

Finland har fler livstidsdömda fångar än någonsin tidigare, skriver tidningen Karjalainen Enligt Karjalainen har livstidsfångarnas antal ökat drastiskt de senaste åren. I dag sitter 200 livstidsfångar i våra fängelser, nästan fyra gånger fler än år 2000. På 1990-talet låg livstidsfångarnas antal ofta under 30.

Nyteknik - 27 sep 12 kl. 15:13

Inga fler glömda strykjärn

Fjärrstyr elapparaterna i hemmet med mobilen..

Nyteknik - 21 feb 13 kl. 14:28

Inga fler feldömda fotbollsmål

Vid nästa fotbolls-VM ska mållinjeteknik användas för att eliminera dommartabbar. Två tekniska lösningar står mot varandra..

Aftonbladet - 27 apr 14 kl. 15:24

Sverige inte tryggare av fler livstidsdömda

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Kommer USA tvingas leva med en karikatyr?”

”Evenemanget i Washington DC i dag fredag är enormt. Det största president Donald Trump hittills arrangerat är Miss Universum. Det är ett faktum som slår an tonen för hans dignitet som president.

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Trump byggde sin kampanj på hat”

”Han har aldrig haft några politiska uppdrag och han vet ingenting om utrikes- och utrikespolitik”, säger amerikanskan Dayna Bennett. Se varför hon protesterar mot Donald Trumps installation i klippet ovan..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Inga trovärdiga politiker agerar så här”

”Den hittillsvarande passiva oppositionsrollen som M iklätt sig är nu bruten, och partiledningens omsvängning i frågan är verkligen att gratulera”, skriver Finn Bengtsson (M)..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Dags att fatta galoppen!”

”Vare sig svenska folket har en eller tio röster kommer ridsporten att hylla sina hjältar. Vi är en stor idrott och en stark röst”, skriver Helena Carlsson, vice ordförande Svenska Ridsportförbundet, efter kritiken mot jerringpristagaren Peder Fredricson..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Välkommet att M öppnar för att fälla regeringen”

”Givet situationen vore det märkligt att inte ta chansen att bedriva den politik som man anser vara bäst för Sverige”, skriver Aleksandra Boscanin, borgerlig debattör..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

Opinion Live om Jerringpriset, Trump och folkets oro

Ryttaren Peder Fredricson årets Jerringpris och Trump svärs in som president..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”Kinberg Batras utspel – symbolpolitik av sämsta slag”

”Anna Kinberg Batras utspel kan möjligen stärka hennes ställning internt. Men det försvagar kraftigt sammanhållningen i Alliansen. Liberalerna och Centerpartiet har varit mycket tydliga med att inte sätta sig i en regering som är beroende av aktivt stöd för Sverigedemokraterna”, skriver Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap..

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”USA får ett barn som president”

”Att Obama lämnar sitt ämbete med ett land i djup splittring är inte något annat än ett misslyckande. Ett arv som möjliggjorde för Trump att vinna, men som det också nu är upp till honom att hantera”, skriver Frida Stranne..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vi måste hjälpas åt för en hållbar framtid”

”Internationellt jobbar vi i samverkan med civilsamhället, med det offentliga och med näringslivet. Så behöver vi jobba i Sverige också, det är bara då vi kan lyckas”, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar som nu startar sin första operativa verksamhet i Sverige. Hör varför hon tycker att SOS Barnbyar nu behövs i Sverige i klippet ovan..

SVT Debatt - Igår: 15:55

”Frigivandet av Chelsea Manning – ett hopp för sanningen”

”Låt oss göra 2016 till en anomali, en tillfällig Ding Ding Värld. Låt Mannings strävanden inspirera. Kräv att få trovärdiga källor på den information du förväntas ta till dig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.