SVT Debatt > Opinion

Thursday, 25 May, 05:06

SVT Debatt - 11 jan 17 kl. 13:24

”Låt fler dömda avtjäna straff i sina hemländer””De som begår allvarliga brott i Sverige ska lagföras, ytterst handlar det om förtroendet för hela vårt rättsystem. Men lagstiftningen måste även följas i den delen som berör utvisning”, skriver Roger Haddad (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Roger Haddad

Dela artikeln

5060 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, fler, dömda, avtjäna, straffi sina , hemländer
Expressen - 14 maj 15 kl. 05:28

Fler dömda leder inte till färre våldtäkter

I våldtäktsdebatten propageras det för hårdare straff och lagändringar. Men fler dömda förövare är inte samma sak som minskat antal våldtäkter, skriver Alexander Alvina Chamberland och Anna Svensson..

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 06:30

Fler dömda ska avtjäna straff i hemlandet

Mer än var fjärde fånge i svenska fängelser är utländsk medborgare.
Nu kommer förslag som ska göra det enklare för dessa att avtjäna straffen i hemlandet..

SR - 10 aug 13 kl. 12:50

Fler dömda gömmer sig och slipper fängelse

Första halvåret i år slapp mer än 40 dömda sina fängelsestraff efter att ha hållit sig undan polisen tills straffet preskriberats. Anders Granath, från Stockholm, krockade med en rattfull man som senare dömdes till fängelse. Han är kritisk till att mannen nu slipper sitta av sitt straff..

Västerbottens Folkblad - 13 aug 14 kl. 23:18

[PLUS] Fler dömda slipper fängelse

Det är en trend som syns i hela landet - antalet dömda till fängelse minskar medan samhällstjänst....

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 17:58

Fler dömda kan slippa fängelse

Fler som fälls för exempelvis grovt rattfylleri och grov kvinnofrids- kränkning kan i framtiden slippa fängelse. En ny utredning föreslår att fängelsedomar under ett år ska vara villkorligt, för de som är tidigare ostraffade. Tanken är att det straffet ska kombineras med böter, samhällstjänst, övervakning, hemarrest eller olika former av vård.

UNT - 13 jun 13 kl. 19:14

Fler fängelsedömda får jobb

Fler dömda får jobb.

YLE - 17 jun 13 kl. 06:14

Karjalainen: Fler livstidsfångar än någonsin

Finland har fler livstidsdömda fångar än någonsin tidigare, skriver tidningen Karjalainen Enligt Karjalainen har livstidsfångarnas antal ökat drastiskt de senaste åren. I dag sitter 200 livstidsfångar i våra fängelser, nästan fyra gånger fler än år 2000. På 1990-talet låg livstidsfångarnas antal ofta under 30.

Nyteknik - 27 sep 12 kl. 15:13

Inga fler glömda strykjärn

Fjärrstyr elapparaterna i hemmet med mobilen..

Nyteknik - 21 feb 13 kl. 14:28

Inga fler feldömda fotbollsmål

Vid nästa fotbolls-VM ska mållinjeteknik användas för att eliminera dommartabbar. Två tekniska lösningar står mot varandra..

Aftonbladet - 27 apr 14 kl. 15:24

Sverige inte tryggare av fler livstidsdömda

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 14 timmar sedan

”Genusglasögonen gör allt svart och vitt”

”Det är ironiskt att en roman med uttalat feministisk agenda tecknar precis lika platta kvinnoporträtt som den värsta kulturman”, skriver Lisa Magnusson..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

??

””, skriver.

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”MP måste ta gräsrötternas kritik på allvar”

”Partiledningen har i praktisk politik gjort mycket av den löfvenska socialdemokratins politik till sin”, skriver Miljöpartiets före detta språkrör Birger Schlaug..

SVT Debatt - Igår: 15:57

”I de mörkaste stunder behövs ett ljus allra mest”

”Vad kan man säga som tröst när över 20 personer dör, varav de flesta är barn? Det som är lättast att greppa efter chocken är rädsla. Ur rädslan föds ett hat och ur hatet föds en ilska som för oss ner i den spiral som de onda krafterna försöker locka oss in i”, säger Damon Rasti som är den som anordnade kärleksmanifestationen på Sergels torg efter terrordådet i Stockholm i april 2017.

SVT Debatt - Igår: 13:40

”Min första tanke var att det var bildäck som exploderade”

”Jag hörde hur det small till utanför. Det lät liksom ljusare än man förväntar sig, och det ekade över området jag bor i. Min första tanke var att det var bildäck som exploderade”, skriver Teddy Löfström..

SVT Debatt - Igår: 13:17

Var finns Gud när det djävulska sker?

”När man inte orkar ett enda steg därför att sorgen förlamar och förtvivlan förtär så är vi inte utlämnade”, skriver biskop Åke Bonnier..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vänta med att slå på stora haveritrumman”

”Fallet Kevin driver en tydlig tes utifrån en förutbestämd uppfattning om att de två barn som sades vara inblandade överhuvudtaget inte var det”, skriver Malin Lernfelt..

SVT Debatt - I förrgår: 16:25

”Herregud, jag är sååå imponerad”

”Herregud, en sådan match. Det var så in i helvete spännande. Jag är så imponerad.

SVT Debatt - I förrgår: 11:10

”Biologisk mångfald – vår tids ödesfråga”

”Vikten av biologisk mångfald fastslås i forskningsrapport efter forskningsrapport, och vi vet att människor mår bättre av att leva nära en artrik natur. Det är hög tid att dessa slutsatser syns tydligare även i politiska och affärsmässiga beslut”, skriver företrädare för WWF, Naturskyddsföreningen, SOF BirdLife, Skydda skogen, Jordens Vänner, Fältbiologerna, Klimataktion Sverige, PUSH Sverige, Älväddarnas samorganisation och Urbergsgruppen Sverige..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Är den ljusnande framtid vår?”

”Om ett par veckor tar tusentals unga studenten runt om i landet. Men många ungdomar ser inte ljust på sin framtid, som studentsången ljuder. Den psykiska ohälsan ökar bland våra unga”, skriver Khashayar Farmanbar (S) och Annika Hansson (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.