SVT Debatt > Opinion

Monday, 26 June, 00:18

SVT Debatt - 11 jan 17 kl. 13:24

”Låt fler dömda avtjäna straff i sina hemländer””De som begår allvarliga brott i Sverige ska lagföras, ytterst handlar det om förtroendet för hela vårt rättsystem. Men lagstiftningen måste även följas i den delen som berör utvisning”, skriver Roger Haddad (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Roger Haddad

Dela artikeln

5060 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, fler, dömda, avtjäna, straffi sina , hemländer
Expressen - 14 maj 15 kl. 05:28

Fler dömda leder inte till färre våldtäkter

I våldtäktsdebatten propageras det för hårdare straff och lagändringar. Men fler dömda förövare är inte samma sak som minskat antal våldtäkter, skriver Alexander Alvina Chamberland och Anna Svensson..

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 06:30

Fler dömda ska avtjäna straff i hemlandet

Mer än var fjärde fånge i svenska fängelser är utländsk medborgare.
Nu kommer förslag som ska göra det enklare för dessa att avtjäna straffen i hemlandet..

SR - 10 aug 13 kl. 12:50

Fler dömda gömmer sig och slipper fängelse

Första halvåret i år slapp mer än 40 dömda sina fängelsestraff efter att ha hållit sig undan polisen tills straffet preskriberats. Anders Granath, från Stockholm, krockade med en rattfull man som senare dömdes till fängelse. Han är kritisk till att mannen nu slipper sitta av sitt straff..

Västerbottens Folkblad - 13 aug 14 kl. 23:18

[PLUS] Fler dömda slipper fängelse

Det är en trend som syns i hela landet - antalet dömda till fängelse minskar medan samhällstjänst....

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 17:58

Fler dömda kan slippa fängelse

Fler som fälls för exempelvis grovt rattfylleri och grov kvinnofrids- kränkning kan i framtiden slippa fängelse. En ny utredning föreslår att fängelsedomar under ett år ska vara villkorligt, för de som är tidigare ostraffade. Tanken är att det straffet ska kombineras med böter, samhällstjänst, övervakning, hemarrest eller olika former av vård.

UNT - 13 jun 13 kl. 19:14

Fler fängelsedömda får jobb

Fler dömda får jobb.

YLE - 17 jun 13 kl. 06:14

Karjalainen: Fler livstidsfångar än någonsin

Finland har fler livstidsdömda fångar än någonsin tidigare, skriver tidningen Karjalainen Enligt Karjalainen har livstidsfångarnas antal ökat drastiskt de senaste åren. I dag sitter 200 livstidsfångar i våra fängelser, nästan fyra gånger fler än år 2000. På 1990-talet låg livstidsfångarnas antal ofta under 30.

Nyteknik - 27 sep 12 kl. 15:13

Inga fler glömda strykjärn

Fjärrstyr elapparaterna i hemmet med mobilen..

Nyteknik - 21 feb 13 kl. 14:28

Inga fler feldömda fotbollsmål

Vid nästa fotbolls-VM ska mållinjeteknik användas för att eliminera dommartabbar. Två tekniska lösningar står mot varandra..

Aftonbladet - 27 apr 14 kl. 15:24

Sverige inte tryggare av fler livstidsdömda

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Bjud in de ensamma till midsommar!”

”Jag har alltid sagt att det är skönt att vara själv men att det är ett helvete att vara ensam. Nu kanske du tänker att jag inte vet vad jag talar om? Att jag aldrig firat midsommar utan min stora och kära familj?

SVT Debatt - 22 jun 17 kl. 13:04

”Svensk Midsommar – ett fenomen världen över”

”Efter några månader fyllda av terrorattacker och tragedier har vi kunnat se hur Londonborna har kommit tillsammans och skapat ett ännu starkare band än tidigare” ,skriver Charlotte Ågren och Alexia Bergström..

SVT Debatt - 22 jun 17 kl. 11:06

”Uteslut era auktoritära partivänner i EU”

”EU-kommissionen har nu startat ett överträdelseförfarande mot Ungern. Som så många gånger förr riskerar landet nu att fällas i EU-domstolen för brott mot EU-rätten”, skriver Birgitta Ohlsson (L) och Cecilia Wikström (L)..

SVT Debatt - 22 jun 17 kl. 07:00

”Håll lustmördarna inomhus i sommar”

”Det är helt onaturligt att släppa ut dessa rovdjur i det fria. Om du är en sann djurvän och kattägare borde du ta ditt ansvar och hålla katten inne”, skriver Jonas Wahlström..

SVT Debatt - 21 jun 17 kl. 11:51

”Regeringen har misslyckats med sitt uppdrag”

”Regeringens inrikesminister har misslyckats med Polisen och den ansvarige ministern mot utsatta områden och segregerade områden Baylan har inte vidtagit några som helst kraftfulla åtgärder mot denna utveckling”, skriver Roger Haddad (L)..

SVT Debatt - 21 jun 17 kl. 07:00

”Medierna struntar i rapport om förföljda kristna på asylboenden”

”Alla flyktingar ska kunna känna sig trygga i Sverige, även om de har en kristen tro. Att situationen för flyktingar med kristen bakgrund är särskilt utsatt har konstaterats av myndigheter och kristen press under lång tid, det är uppenbart att trakasserier, hot och våld hör till vardagen”, skriver Lars Adaktusson (KD)..

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 16:09

”Älskande piskas inte i den svenska offentligheten”

”Vi riskerar inte fängelsestraff för en offentlig kyss eller för att vi håller vår älskades hand på en promenad. Vi riskerar något, absolut. Men när vi misshandlas, hotas och hatas i Sverige så är det offentliga Sverige fortfarande på vår sida”, skriver Maria Hölerman..

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 11:00

”Att facebooka räcker inte mot fascism”

”Det handlar om att ta ställning för dem som arbetar mot fascisterna. Att aktivt ta ställning. För vi kan inte enbart facebooka oss mot fascisterna”, säger Araia Ghirmai Sebhatu.

SVT Debatt - 20 jun 17 kl. 07:00

”Sätt in alla resurser från början”

”Bilderna från Portugal känns igen. Människor som flyr ifrån elden och som intervjuas av media där de berättar att de fått lämna allt i hast. Brandmän som utmattade ligger på den sotiga marken och vilar.

SVT Debatt - 19 jun 17 kl. 14:54

”Ingen blir glad av ett nytt Almedalen”

”Vad är vitsen med en ny sandlåda för proffstyckare och lobbyister? Vi vill se en mötesplats för människor från alla delar av samhället”, skriver Jakob Wallgren, Lena Malmberg och Tomas Lenke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.