SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 29 March, 07:19

SVT Debatt - 11 jan 17 kl. 13:24

”Låt fler dömda avtjäna straff i sina hemländer””De som begår allvarliga brott i Sverige ska lagföras, ytterst handlar det om förtroendet för hela vårt rättsystem. Men lagstiftningen måste även följas i den delen som berör utvisning”, skriver Roger Haddad (L)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Roger Haddad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, fler, dömda, avtjäna, straffi sina , hemländer
Expressen - 14 maj 15 kl. 05:28

Fler dömda leder inte till färre våldtäkter

I våldtäktsdebatten propageras det för hårdare straff och lagändringar. Men fler dömda förövare är inte samma sak som minskat antal våldtäkter, skriver Alexander Alvina Chamberland och Anna Svensson..

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 06:30

Fler dömda ska avtjäna straff i hemlandet

Mer än var fjärde fånge i svenska fängelser är utländsk medborgare.
Nu kommer förslag som ska göra det enklare för dessa att avtjäna straffen i hemlandet..

SR - 10 aug 13 kl. 12:50

Fler dömda gömmer sig och slipper fängelse

Första halvåret i år slapp mer än 40 dömda sina fängelsestraff efter att ha hållit sig undan polisen tills straffet preskriberats. Anders Granath, från Stockholm, krockade med en rattfull man som senare dömdes till fängelse. Han är kritisk till att mannen nu slipper sitta av sitt straff..

Västerbottens Folkblad - 13 aug 14 kl. 23:18

[PLUS] Fler dömda slipper fängelse

Det är en trend som syns i hela landet - antalet dömda till fängelse minskar medan samhällstjänst....

Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 17:58

Fler dömda kan slippa fängelse

Fler som fälls för exempelvis grovt rattfylleri och grov kvinnofrids- kränkning kan i framtiden slippa fängelse. En ny utredning föreslår att fängelsedomar under ett år ska vara villkorligt, för de som är tidigare ostraffade. Tanken är att det straffet ska kombineras med böter, samhällstjänst, övervakning, hemarrest eller olika former av vård.

UNT - 13 jun 13 kl. 19:14

Fler fängelsedömda får jobb

Fler dömda får jobb.

YLE - 17 jun 13 kl. 06:14

Karjalainen: Fler livstidsfångar än någonsin

Finland har fler livstidsdömda fångar än någonsin tidigare, skriver tidningen Karjalainen Enligt Karjalainen har livstidsfångarnas antal ökat drastiskt de senaste åren. I dag sitter 200 livstidsfångar i våra fängelser, nästan fyra gånger fler än år 2000. På 1990-talet låg livstidsfångarnas antal ofta under 30.

Nyteknik - 27 sep 12 kl. 15:13

Inga fler glömda strykjärn

Fjärrstyr elapparaterna i hemmet med mobilen..

Nyteknik - 21 feb 13 kl. 14:28

Inga fler feldömda fotbollsmål

Vid nästa fotbolls-VM ska mållinjeteknik användas för att eliminera dommartabbar. Två tekniska lösningar står mot varandra..

Aftonbladet - 27 apr 14 kl. 15:24

Sverige inte tryggare av fler livstidsdömda

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 minuter sedan

”Att det skulle krävas ett dödsfall är djupt tragiskt”

”Vi tror att mörkertalet är stort. De som fått diagnoser som anorexi, depression, utmattningssyndrom och IBS kan istället vara drabbade av binjurebarksvikt”, skriver Addison-sjuka Linda Skugge och Eva Rafner..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Dags att jaga bort snuskgubbarna från hästsporten”

”Jag har hört om flickor som för att vara sin tränare till lags brutit med sina föräldrar. Jag har hört om tränare som dragit bort hästar eller gjort träningspassen omöjliga för flickorna när han inte fått som han ville”, skriver Christel Behrmann..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Bilden av sysselsättningen är inte svart eller vit”

”Det är lite svårt att bemöta en kritik när professor Hammarstedt skjuter in sig på något som vi inte påstått i reportaget om de utlandsfödda och de nya jobben”, skriver Sveriges Televisions programchef riksnyheter..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Varför tillåts folk ordbajsa om förlossningsvården?”

”Om förlossningsvården skall förbättras är det viktigt att sjukvårdsminister Gabriel Wikström och svenska vårdpolitiker får så objektiv information som möjligt”, skriver Judit Sundström och Tomas Björk..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”Göteborgs stad sanktionerar hakkorset”

”Jag tänker också på min farfar som överlevde Förintelsen och som hoppades att han aldrig mer skulle behöva se nazisternas symbol i offentligheten igen. Jag tänker på hur farfar och mormor känner sig över detta. Hur andra judiska göteborgare eller andra göteborgare med anknytning till Förintelsen känner sig”, skriver David Schreiber..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Mikael Dambergs självgodhet är farlig”

”Dambergs självgodhet och det faktum att regeringen inte tar utanförskapet, integrationsproblemen och trygghetskrisen på allvar är farligt”, skriver Moderaternas gruppledare i riksdagen, Jessica Polfjärd..

SVT Debatt - Igår: 15:00

”SVT visar en skev bild av integration på arbetsmarknaden”

”En ökning av antalet sysselsatta bland utrikes födda är ett dåligt mått på hur integrationen fungerar då den är framdriven av att den utrikes födda befolkningen har ökat i storlek”, skriver Hammarstedt..

SVT Debatt - Igår: 11:18

”Resursfördelningen mellan våra skolor är helt ologisk”

”Lärarnas Riksförbund har undersökt hur resurserna till skolan fördelas idag och vi ser att kommunerna inte har någon gemensam logik i hur man gör sin resursfördelning. Det finns olika politiska ambitioner och olika förutsättningar som styr. I praktiken motverkar det den nödvändiga förstärkningen av likvärdigheten nationellt, och snarare ökar skillnaden mellan olika skolor”, skriver Åsa Fahlén..

SVT Debatt - Igår: 10:49

”Svenskt kranvatten bland det säkraste du kan dricka”

”Ingen tjänar på att sprida skrämselpropaganda avseende Sveriges dricksvattenkvalité i dagsläget. Sveriges befolkning har i allmänhet god tillgång till säkert dricksvatten”, skriver Svenskt Vattens vd Anna Linusson..

SVT Debatt - Igår: 10:23

Opinionsbildaren: Clara Lidström

Clara Lidströms blogg Underbara Clara är en av Sveirges mest lästa. Att hon anses som präktig bekymrar henne inte, men hon är inte lika snäll som folk tror. Hör henne berätta mer i SVT Opinions porträttserie #opinionsbildaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.