Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 17 January, 13:54

Dagensanalys.se - 11 jan 17 kl. 13:11

Om vuxna inte kan upptäcka falska nyheter, hur kan vi då förvänta oss att våra barn inte luras?Jennifer Coogan, redaktör och chefredaktör för utbildnings start-up-företaget Newsela, tror barn behöver en mellanhand för att visa dem vägen till sanna nyheter. ”Deras liv är 100% digitala” kommenterar Coogan till Business Insider. ”Ärligt talat, det är en mycket enklare i den digitala världen att skapa falska nyheter” Newsela primära fokus är att hjälpa barnen öka sin läsförmåga genom nyhetsartiklar, men under månaderna sedan presidentvalet har företaget har fått en mer medborgerlig roll. Med sin användarbas på mer än en miljon amerikanska lärare – som utgör ungefär 75 procent av amerikanska  skolor – vill de lära eleverna att bli ansvarskännande konsumenter av nyheter. Detta är en stor utmaning, eftersom det inte går någon brist på fa
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
 coogan, Newsela, Coogan,  Business Insider, Press Institute

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om vuxnainte kan , upptäcka, falska, nyheterhur kan , vi då förvänta oss att våra barn inte luras
SR - 19 dec 15 kl. 17:00

Svårt att upptäcka falska pass

I går klubbades utökade ID-krav i riksdagen för personer som ska resa in i Sverige med tåg, buss och färja. Men att kontrollera ID-handlingar är komplicerat, inte minst att upptäcka förfalskningar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan blodprov upptäcka cancerGoda resultat

Forskare vid universitetet i Bradford i USA verkar ha funnit ett sätt att upptäcka cancer med hjälp av ett blodprov. Proceduren är förvånansvärt enkel: man mäter skadan som uppstår på vita blodkroppars DNA när de utsätts för olika intensiteter av ultraviolett ljus, vilket är Ju mindre de vita blodkropparnas DNA skadas, desto friskare är patienten. Men o
Anmärkningsvärda resultat– Detta är tidiga resultat gjorda på tre olika typer av cancer och vi accepterar att mer forskning måste göras: men dessa resultat är än så länge anmärkningsvärda, säger professor Diana Anderson, forskningsledare vid universitet i Bradford till biologitidningen FASEB journal, skriver doxcole.

SVT - 29 jan 15 kl. 20:03

”Tonåringar får vuxna upptäcka meningen med livet”

En av Japans största regissörer, Naomi Kawase, är aktuell med filmen ”Still the water” om två 16-åringar som brottas med familjeproblem och med att bli vuxna..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så lätt kan du upptäcka om du har hudcancer

Många trivs i solen och inte minst nu under sommaren.Men något som många inte tänker på är solens farliga strålar, och hur viktigt det är att skydda sig mot dem.Enligt Katarina Johansson, ordförande för Nätverket mot cancer, är hudcancer den näst vanligaste cancerformen.

News55 - 20 nov 15 kl. 11:59

Nytt test bättre på att upptäcka prostatacancer

Varje år drabbas nästan 10 000 män av prostatacancer och 2 500 dör vilket gör sjukdomen till Sveriges vanligaste cancerform. Det så kallade PSA-prov som man idag använder för att diagnostisera prostatacancer har länge varit omdiskuterat. Dels missar det många farliga cancerformer, dels kan det inte skilja mellan farlig och ofarlig cancer vilket innebär att många män får onödig, plågsam och rent av farlig vård helt i onödan.

YLE - 20 jul 12 kl. 04:34

Läkare kan upptäcka människohandel

Alerta läkare kan upptäcka offer för människohandel och erbjuda dem hjälp. Men att tyda tecken kan vara svårt, eftersom fallen är så sällsynta. Essi Thesslund vid Pro-Tukipiste är utvecklingskoordinator för Iris-programmet, vars syfte är att hjälpa offer för människohandel.

SmålandsPosten - 16 apr 14 kl. 07:29

Ett album att upptäcka

Nyligen visade SVT en dokumentär om Georg ”Jojje” Wadenius. Bland annat spelar han där Kalles klätterträd för en gäng småbarn vars föräldrar med största sannolikhet inte var födda när låten släpptes 1969 på klassikern Goda’ goda’. Och nog är det så att denna världsmusiker i sitt hemland är mest känd för den barnskivan.

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 10:33

Fotografen som fortsätter upptäcka

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Han har varit ansedd fotograf sedan 1940-talet. Det är fortfarande upptäckarglädjen som driver 90-årsjubilerande Lennart Nilsson.
Lennart Nilsson har alltid gått nära ?

Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 08:55

Giftmord svåra att upptäcka


Giftmord är svåra att upptäcka, skriver Dagens Medicin. Anders Eriksson, professor i rättsmedicin vid Umeå universitet, har granskat svenska och amerikanska fall. Enligt Eriksson är det troligt att alla giftmord inte upptäcks.

UNT - 11 dec 13 kl. 08:55

Giftmord svåra att upptäcka

Giftmord är svåra att upptäcka, konstaterar rättsmedicinaren Anders Eriksson vid Umeå universitet. Efter att ha granskat svenska och amerikanska fall är slutsatsen att alla mord inte upptäcks, skriver Dagens Medicin.(TT).

NT - 11 dec 13 kl. 08:55

Giftmord svåra att upptäcka

Giftmord är svåra att upptäcka, skriver Dagens Medicin. Anders Eriksson, professor i rättsmedicin vid Umeå universitet, har granskat svenska och amerikanska fall. Enligt Eriksson är det troligt att alla giftmord inte upptäcks.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Sex e-handelstrender att ha koll på 2017

För snart tre år sedan tillträdde Christoffer Tyrefors posten som VD för cykelkraft, och har på den tiden fyrdubblat företagets omsättning. Nog för att cykeltrenden vuxit de senaste åren, men att fyrdubbla omsättningen gör man inte av en slump. Nu delar Christoffer med sig av sina viktigaste spaningar inför e-handeln 2017.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Olle F. förklarar: Finns det hopp för pappersmedia?

Om 5-10 år existerar varken Aftonbladet eller Expressen. Det är vad man minns av rapporten från kulturministerns utredare, hon hette visst Kassandra. Då finns det enbart smartphoneanvändare kvar i Sverige, eller rentav på jordklotet.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Marknadskommunikatör mot digitala kanaler

Är du en fena på analys och kommunikation? Då ska du spana in det här jobberbjudandet. Randstad (tidigare Proffice) söker nu, för start i januari, en marknadskommunikatör – med fokus på digitala kanaler – till Stockholm.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Superheta serien Skam till USA

Norska serien Skam har fått superstatus och är idag en de mest populära serierna på SVT Play. Nu har man sålt idén till USA. > Så här kan du kolla på SKAM säsong 4 Bakom överenskommelsen är Simon Fuller och produktionsbolaget XIX Entertainment.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Facebook vill inte påverka kommande val – passar på att testa fejknyhetsfilter i Tyskland

Tyskland håller val senare i år, och i samband med detta fruktar många att de fejknyheter som spridits på Facebook och som sägs ha påverkat USAs presidentval ska göra detta även denna gång. För att undvika detta – och kanske för att slippa böter – så testar nu Facebook ett filtersystem för fejknyheter på sin plattform. För bara någon månad sedan så kunde man läsa att tyska lagstiftare funderat på att införa straffavgifter på fejknyheter på Facebook, just för att få jätten att ta ansvar för vad som sprids på deras nätverk.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Facebooks annonsnätverk når nu ut till över en miljard människor

Varje månad tar över en miljard användare del av en annons som levereras av Facebooks annonsnätverk, Facebook Audience Network. Och det verkar vara native-annonserna som ses av flest. Facebook lade själva upp siffrorna häromdagen, och är ett av många led av sociala mediejättens försök att få så många annonsörer och publicister som möjligt att använda sig av annonsnätverket.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

TV-tittandet minskar enligt siffror från MMS

Tiden vi spenderar med linjär TV blir allt mindre. Den genomsnittlige svensken tittade förra året på linjär TV i 2 timmar och 29 minuter per dygn, vilket är en minskning med omkring 5,5 minuter, eller 3,6 procent från året innan, enligt siffror från MMS.  .

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Så här stor är reklamens effekter i Europa

Idag släpptes den första rapporten som kartlagt reklamens effekter på europeisk nivå. Bland annat framkommer det att varje investerad euro i reklam i EU ger sjufaldigt tillbaka till EU:s BNP. Under 2014 motsvarade detta 643 miljarder.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Snapchat omdesignas – samtidigt som rekordmånga använder sociala medieappar

Vi använder oss i allt större utsträckning av sociala medieappar – siffror pekar på en ökning med 394 procent mellan 2015 till 2016. Samtidigt ökar konkurrensen mellan apparna och nu satsar den fränaste av dem alla, Snapchat, på en ny design. Mobilapparna börjar nu ”äta av varandra”, enligt analysföretaget Flurry.

Dagensanalys.se - Igår: 13:00

Nu kan Consumer Reports återigen rekommendera MacBook Pro – men är skadan redan skedd?

Vi har skrivit tidigare om att den ansedda konsumentrapporten, Consumer Reports, för första gången sedan MacBooks lansering valt att inte rekommendera den senaste modellen. Apple har nu, tillsammans med publikationen, jobbat hårt och har nu fått Consumer Reports att ändra åsikt. Men är det försent?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.