SR > Nyheter

Sunday, 18 February, 07:21

SR - 11 jan 17 kl. 09:02

Organisationer kritiserar biståndspolitikenRegeringen bör helt sluta att bekosta flyktingmottagandet med biståndspengar. Det skriver sex biståndsorganisationer idag på Svenska Dagbladet debatt. De stödjer sig på en färsk rapport som visar att bara en tredjedel av pengarna som tagits från biståndet kan tillräknas fler flyktingar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Svenska Dagbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Organisationer, kritiserar, biståndspolitiken
SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 00:30

Mer kontroll i biståndspolitiken

Gunilla Carlsson, biståndsminister under sju av alliansens åtta regeringsår, fick ofta utstå hård kritik från sina meningsmotståndare, som med tiden visade sig vara många. Och visst haltade ibland implementeringen av beslutade reformer, och visst var hennes budskap inte sällan motstridiga när det gällde vad biståndet kan och bör uppnå. Men hon lät inte biståndspolitiken per automatik följa gamla hjulspår, och hon såg inte som sin främsta uppgift att få in så mycket pengar som möjligt till sitt fögderi.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 09:45

Moderaterna har fått biståndspolitiken att rasa

BISTÅND Sverige ska föra en utvecklingspolitik som bidrar till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar demokratisk utveckling. Men för moderaterna har den internationella solidariteten en gräns, och biståndsminister Gunilla Carlsson har förändrat och försämrat det svenska utvecklingssamarbetet, skriver Kenneth G Forslund, Biståndspolitisk talesperson (S). Vi socialdemokrater har under våren drivit ett öppet arbete för att utveckla vår politik för global utveckling med fokus på det svenska bilaterala utvecklingssamarbetet.

Politikerbloggen - 04 dec 12 kl. 13:00

Biståndspolitiken måste utvecklas ? inte bara utvärderas


DEBATT.  Om vi på allvar vill arbeta mot en rättvisare värld måste vi ta ett helhetsgrepp om utvecklingspolitiken och inte lägga mer energi på utvärderingen än på politiken. Jag vill att vi ska ta två steg bortom Sadev och driva på för livsmedelssuveränitet och ändrade handelsregler.

SR - 30 aug 16 kl. 07:00

Kulturfokus i biståndspolitiken efterlyses

Kulturbiståndet har sedan ett tiotal år fått en alltmer undanskymd roll i den svenska biståndspolitiken. Stödet till renodlade kulturprojekt har minskat kraftigt och kulturinsatser integreras idag ofta i bredare satsningar på demokrati och mänskliga rättigheter. I en Sidafinansierad förstudie om kultur som demokratifrämjande kraft efterlyser kulturorganisationen Selam mer och långsiktigt kulturfokus i biståndsarbetet..

Kristianstadsbladet - 23 jan 14 kl. 12:41

Ny plattform för biståndspolitiken


Regeringen släppte, sent omsider, sin biståndspolitiska plattform på torsdagen. Den ska samla viktiga mål, principer och värderingar som ska fördjupa, vägleda och styra svenskt bistånd samt konsolidera regeringens politik.I plattformen slår regeringen fast mål och krav om bland annat fattigdomsbekämpning, kvalitet, tydliga resultat samt samarbete med och ansträngningar av mottagarländerna.

BT - 23 jan 14 kl. 12:43

Ny plattform för biståndspolitiken

Regeringen släppte, sent omsider, sin biståndspolitiska plattform på torsdagen. Den ska samla viktiga mål, principer och värderingar som ska fördjupa, vägleda och styra svenskt bistånd samt konsolidera regeringens politik. I plattformen slår regeringen fast mål och krav om bland annat fattigdomsbekämpning, kvalitet, tydliga resultat samt samarbete med och ansträngningar av mottagarländerna.

UNT - 23 jan 14 kl. 12:41

Ny plattform för biståndspolitiken

Regeringen släppte sin biståndspolitiska plattform i dag. Den ska, efter en remissrunda, samla mål, principer och värderingar som ska fördjupa, vägleda och styra svenskt bistånd samt konsolidera regeringens politik.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 14 kl. 12:44

Ny plattform för biståndspolitiken

Regeringen släppte, sent omsider, sin biståndspolitiska plattform på torsdagen. Den ska samla viktiga mål, principer och värderingar som ska fördjupa, vägleda och styra svenskt bistånd samt konsolidera regeringens politik. I plattformen slår regeringen fast mål och krav om bland annat fattigdomsbekämpning, kvalitet, tydliga resultat samt samarbete med och ansträngningar av mottagarländerna..

NT - 23 jan 14 kl. 12:41

Ny plattform för biståndspolitiken

Regeringen släppte, sent omsider, sin biståndspolitiska plattform på torsdagen. Den ska samla viktiga mål, principer och värderingar som ska fördjupa, vägleda och styra svenskt bistånd samt konsolidera regeringens politik..

SvD - 16 jun 16 kl. 07:15

Biståndspolitiken fast i det förflutna

Synen på biståndsbehovet i det som tidigare kallades u-länder har på senare tid både komplicerats och nyanserats. Om OECD nu bestämmer sig för att stryka biståndet till Latinamerika sker det på olyckligt föråldrade grunder, vilket kan skada ländernas utveckling..

SVT - 31 aug 16 kl. 20:48

Kulturen kan ta plats i biståndspolitiken

Ska Sverige återupprätta sitt internationella bistånd till kultur efter tio års avveckling? När regeringen presenterade delar av sitt så kallade biståndspolitiska ramverk på onsdagen skickade man också signaler om att kulturbiståndet ska prioriteras i framtiden..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Människohandeln ökar i Sverige

Människohandeln i Sverige ökade under förra året jämfört med förgående år. Det framgår av Länsstyrelsernas nationella sammanställning..

SR - 6 timmar sedan

Elever ropade att Trump skulle skämmas

Elever som överlevde den dödliga skolskjutningen på ett gymnasium i Parkland i Florida gick till hårt angrepp mot presidenten och andra politker under en demonstration för skärpta vapenlagar på lördagen..

SR - 7 timmar sedan

Svenskar i bulgarisk nazistmanifestation

Flera svenskar deltog i en manifestation med några hundra högerextremister och nynazister i Bulgariens huvudstad Sofia på lördagskvällen..

SR - 11 timmar sedan

Trakasserianklagad Emma Wallrup kvar på riksdagslistan

Vänsterpartiets Emma Wallrup står kvar som förstanamn på Uppsalas riksdagslista inför valet trots att hon har polisanmälts av sin partikollega för trakasserier..

SR - 12 timmar sedan

LO: Vi kommer inte släppa in konkurrerande fack

I samband med konflikten i Göteborgs Hamn har det fristående Hamnarbetarförbundet krävt att få förhandla med arbetsgivaren på samma villkor som LO-förbundet Transport. – Det är inget LO går med på, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i Ekots lördagsintervju..

SR - 13 timmar sedan

Amnesty välkomnar svenskt medborgarskap för dödsdömda läkaren

Människorättsorganisationen hoppas att Sverige nu med full kraft ska arbeta för ett frigivande av den spionanklagade Ahmadreza Djalali..

SR - 13 timmar sedan

Många övertygade – Ryssland attackerade USA:s valkampanj

Det är nu fullständigt klart att Ryssland attackerade USA i samband med valet för att gynna Donald Trump och missgynna Hillary Clinton. Det slår också tv-kanalen Fox fast..

SR - 14 timmar sedan

Åtal mot ryssar stridsämne på säkerhetskonferensen

Åtalet i USA mot 13 ryska medborgare för att de försökt påverka det amerikanska presidentvalet blev ett stridsämne på den pågående säkerhetskonferensen i München..

SR - 14 timmar sedan

Helikopterolycka i Mexiko – flera döda

Minst 13 människor, tre av dem barn, har omkommit i samband med att en militärhelikopter kraschlandade på två större fordon i delstaten Oaxaca i Mexiko..

SR - 15 timmar sedan

Al-Qaida fortfarande ett stort hot

Samtidigt som terrorgruppen Islamiska staten försvagas alltmer så är al-Qaidas globala terrornätverk fortsatt ett stort hot. Det uppger FN i en ny rapport som skickats till säkerhetsrådet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.