SR > Nyheter

Wednesday, 22 November, 08:31

SR - 11 jan 17 kl. 11:39

ADHD-medicin allt mer populär drog hos ungaUnga som testar olika droger prövar numera ofta också att ta ADHD-mediciner, även om de inte själva har diagnosen ADHD, det säger Margareta Nyström, som är ordförande i föreningen Föräldrar Mot Narkotika..
Läs mer på SR
Läs mer om:
ADHD, Margareta Nyström, Föräldrar Mot Narkotika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ADHD-medicinallt , mer, populär, drog, hos, unga
Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 09:00

"Jag drog mig för att söka hjälp"

Foto: Peter Åklundh
Samhället lyssnade inte hur mycket hon än försökte. Mötet med ett personligt ombud räddade till stor del Emelys liv, enligt 28-åringen själv.
Nu: Samlad, målmedveten och redo att säga ifrån.

BT - 20 aug 11 kl. 10:04

Mobbad elev utreddes för autism

Efter systematiskt misshandel i flera år var det offret som blev utrett av Stenbocksskolan. Under två år blev Victor misshandlad, rånad och hotad på Stenbocksskolan. Händelser som lett till åtal och fällande domar.

SmålandsPosten - 04 jan 14 kl. 09:05

Dog i väntan på utredning - chefläkare slår nu larm

En 26-årig man med depressioner och ångest väntade på utredning över ett år vid Landstinget Kronoberg. Mannen hittades död innan utredningen hann påbörjas.
Nu varnar chefläkaren för att liknande händelser kan upprepas om inte åtgärder vidtas.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Leif Östling lämnar Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling lämnar sin post, enligt ett pressmeddelande..

SR - 2 timmar sedan

Tusentals kvinnliga journalister i upprop

I ett tjugotal olika branscher pågår upprop där kvinnliga yrkesutövare vittnar om och protesterar mot sexuella övergrepp på jobbet..

SR - 3 timmar sedan

Gick att styra kraftverk utan lösenord

Flera svenska kraftverk har allvarliga säkerhetsbrister. Det visar Ekots kartläggning av tusentals sårbara it-system som används för att kontrollera bland annat samhällsviktig infrastruktur. Både vind- och vattenkraftverk har gått att styra utan lösenord..

SR - 2 timmar sedan

Zimbabwier lättade över att Mugabe avgått

I dag väntas Emmerson Mnangagwa sväras in som Zimbabwes nye president, efter att Robert Mugabe, landets ledare sedan 37 år, avgick i går eftermiddag..

SR - 3 timmar sedan

Anklagad musikprofil fick prestigefyllt uppdrag

I en ny P2 Dokumentär träder flera kvinnor nu fram och anklagar en svensk världskänd artist inom den klassiska musikvärlden för att ha trakasserat dem sexuellt genom åren. Ekot kan nu avslöja att mannen nyligen fick ett prestigefyllt uppdrag av Kungliga Musikaliska Akademien, trots att de tidigare hört talas om anklagelser mot honom..

SR - 4 timmar sedan

Srebrenica väntar på dom mot Mladić

I dag väntas domen mot den bosnienserbiske befälhavaren Ratko Mladić - åtalad vid krigsförbrytartribunalen i Haag för bland annat folkmord i Srebrenica. Domen blir den sista stora som avkunnas innan tribunalen för forna Jugoslavien läggs ner vid årsskiftet..

SR - 5 timmar sedan

Nya låsvanor kräver nytt försäkringstänk

Allt fler vill kunna släppa in personer som ska leverera varor som har köpts på nätet, städpersonal eller hundvakter i sin bostad utan att någon är hemma. Försäljningen av så kallade digitala lås ökar..

SR - 7 timmar sedan

Brittisk plastskatt kan utvidgas

I Storbritannien funderar regeringen på att införa en skatt på plastförpackningar. Sedan tidigare finns en skatt på plastpåsar..

SR - 8 timmar sedan

al-Hariri tillbaka i Libanon

Libanons premiärminister Saad al-Hariri har återvänt till Beirut för första gången sedan han meddelade sin avgång. Han återvände från Saudiarabien via Frankrike, Egypten och Cypern..

SR - 9 timmar sedan

Miljöchefen vittnade i Boliden-målet

I hundramiljoners-målet mellan Boliden och de 800 chilenare som stämt bolaget på skadestånd - så vittnade i dag den dåvarande miljöchefen vid företagets Rönnskärsverk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.