SR > Nyheter

Monday, 27 March, 16:28

SR - 11 jan 17 kl. 11:39

ADHD-medicin allt mer populär drog hos ungaUnga som testar olika droger prövar numera ofta också att ta ADHD-mediciner, även om de inte själva har diagnosen ADHD, det säger Margareta Nyström, som är ordförande i föreningen Föräldrar Mot Narkotika..
Läs mer på SR
Läs mer om:
ADHD, Margareta Nyström, Föräldrar Mot Narkotika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ADHD-medicinallt , mer, populär, drog, hos, unga
Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 09:00

"Jag drog mig för att söka hjälp"

Foto: Peter Åklundh
Samhället lyssnade inte hur mycket hon än försökte. Mötet med ett personligt ombud räddade till stor del Emelys liv, enligt 28-åringen själv.
Nu: Samlad, målmedveten och redo att säga ifrån.

BT - 20 aug 11 kl. 10:04

Mobbad elev utreddes för autism

Efter systematiskt misshandel i flera år var det offret som blev utrett av Stenbocksskolan. Under två år blev Victor misshandlad, rånad och hotad på Stenbocksskolan. Händelser som lett till åtal och fällande domar.

SmålandsPosten - 04 jan 14 kl. 09:05

Dog i väntan på utredning - chefläkare slår nu larm

En 26-årig man med depressioner och ångest väntade på utredning över ett år vid Landstinget Kronoberg. Mannen hittades död innan utredningen hann påbörjas.
Nu varnar chefläkaren för att liknande händelser kan upprepas om inte åtgärder vidtas.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Officersförbundet: Oacceptabelt med dödsolyckor

Dödsolyckan utanför Boden i går kväll är den senaste i en rad allvarliga olyckor inom Försvarsmakten. Sedan år 2000 har 21 personer omkommit i olyckor. Helt oacceptabelt enligt Officersförbundet..

SR - 45 minuter sedan

Han gör comeback efter avhoppet

Transportarbetarförbundets ordförande Lars Lindgren avgick i fredags. Men bara tre dagar senare gör han comeback, skriver Aftonbladet. Lindgren meddelade på måndagen att han ställer upp för omval..

SR - 1 timme sedan

Demokratiaktivister inför åtal i Hongkong

Minst nio demokratiaktivister i Hongkong står inför åtal anklagade för att ha stört ordningen under proteströrelsen i staden sommaren 2014.Beskedet om att rättegångarna ska börja kommer vid en känslig tidpunkt, och oppositionen i Hongkong anklagar processen för att vara politiskt styrd..

SR - 4 timmar sedan

Ester och ryssar allt mer integrerade

I Estland blir de två invånargrupperna ester och ryssar alltmer integrerade. Fler ur den ryska minoriteten studerar på estniska än tidigare, och premiärministern vill öppna den känsliga frågan om medborgarskap för de ryskspråkiga som ännu lever som statslösa, vissa i flera generationer..

SR - 1 timme sedan

Oklart varför bandvagnen gick genom isen

Det är fortfarande oklart varför en bandvagn gick genom isen på en å under en övning utanför Boden sent i går. Enligt försvaret ska fordonen inte köras över isar och blötmark..

SR - 2 timmar sedan

Man åtalad för terroristbrott

30-årig man åtalad för terroristbrott alternativt mordbrand, enligt åklagarmyndigheten..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen släpper på bullerkrav

Regeringen ska tillåta att bostadshus byggs i bullrigare områden. Det här är något som Alliansen länge krävt och i dag fick man igenom sina krav i ett möte med bostadsminister Peter Eriksson (MP)..

SR - 3 timmar sedan

Många poliser dödade i Kongo-Kinshasa

Drygt 40 poliser har dödats av en milis i centrala Kongo-Kinshasa, vilket kommer trappa upp en lokal konflikt där. Samtidigt vädjar en organisation om effektivare insatser för att hitta de försvunna FN-anställda i området, varav en svenska..

SR - 3 timmar sedan

Svenskarna lånar allt mer

I februari lånade hushållen 14 miljarder kronor mer än vad de gjorde i januari,och jämför man ett år tillbaka så är ökningen 236 miljarder kronor..

SR - 4 timmar sedan

Rysk oppositionsledare inför domstol

Den ryska protestvågen är större än någon tidigare, eftersom den var så spridd över hela Ryssland. Över 100 städer deltog. I dag ställdes Aleksej Navalnyj, den 40-årige oppositionsledaren, inför domstol anklagad för att ha organiserat en icke sanktionerad protest..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.