SVT > Kultur

Tuesday, 21 February, 10:49

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, nomineradetill , Katapultpriset
Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 12:14

Beatlesbilagan - en av fyra nominerade

NWT:s Mats Dahlberg och Carl Edloms Beatlesbilaga har blivit nominerade till journalistpriset för 2013. Beatlesbilagan är en av fyra nominerade som VJF:s styrelse presenterat..

SvD - 20 okt 16 kl. 15:40

Fyra nominerade till SvD:s litteraturpris 2016

En lärare, en poet, en novellist och en glasblåsare – men framförallt är de lovande romanförfattare i stark utveckling. Och de är alla nominerade till SvD:s anrika litteraturpris 2016..

NSD - 03 feb 16 kl. 06:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

NSD - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

Västerbottens Folkblad - 10 mar 14 kl. 10:45

Norsjö nominerade till stipendium

Norsjö Musik- och teaterförening kan kamma 20 000 kronor. De är en av fyra nominerade till Riksteaterns stipendium 2014. ”Drygt fyra procent av kommuninvånarna är medlemmar och tillsammans med många olika samarbetsparter arbetar föreningen målmedvetet för att utveckla kulturlivet i Västerbotten”.

Nerikes Allehanda - 15 okt 14 kl. 16:04

Nominerade fick blommor

Tre av de fyra nominerade till årets frivilliginsats: Birgitta Olsson, Inga-Britta Svensson, Anna-Lisa Sohlberg fick blommor på Seniordagen "Peppar, peppar" i Lekebergskyrkan i tisdags..

NT - 18 okt 11 kl. 09:14

Fyra tävlar om arkitekturpris

En studio på gotländska Furillen, en skogssauna i Tomtebo utanför Gävle, en kursgård på Ekskäret i Österåker och järnvägstationen Triangeln i Malmö. Det är de fyra nominerade till Kasper Salin-priset 2011..

Sydöstran - 19 jan 11 kl. 07:21

Fyra nominerade till kongressen

SÖLVESBORG Ska det bli en politisk räv eller rookie som får åka till socialdemokratiska partiets extra kongress. Det är nu upp till partiets 400 medlemmar i Sölvesborg att bestämma..

Västerbottens Folkblad - 13 jan 15 kl. 08:32

De kan vinna Katapultpriset

Tove Folkesson (”Kalmars jägarinnor”), Agnes Gerner (diktsamlingen ”Skall”), Sanna Hartnor (diktsamlingen ”Hamnen”, Johan Heltne (”Det finns ingenting att vara rädd för”), Pooneh Rohi (”Araben”). De är de nominerade till Katapultpriset, Sveriges Författarförbunds årliga pris till en debuttant. I fjol gick priset till Anna Fock för romanen ”Absolut noll”.

SvD - 13 jan 15 kl. 08:30

De kan vinna Katapultpriset

Tove Folkesson (”Kalmars jägarinnor”), Agnes Gerner (diktsamlingen ”Skall”), Sanna Hartnor (diktsamlingen ”Hamnen”, Johan Heltne (”Det finns ingenting att vara rädd för”), Pooneh Rohi (”Araben”). De är de nominerade till Katapultpriset, Sveriges Författarförbunds årliga pris till en debuttant..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Oscarsfavoriten Mahershala Ali att vara svart muslim i USA

För sin roll i Moonlight har Mahershala Ali tagit emot hela 25 priser för bästa biroll, däribland höjdarpriserna Screen Actors Guild och Critics Choice. I en intervju med Radio Times berättar den flerfaldigt belönade skådespelaren om mindre positiva erfarenheter..

SVT - 1 timme sedan

Förlaget stoppar Milo Yiannopoulos bok

Den kontroversielle högerdebattören och Breitbart-redaktören Milo Yiannopoulos bokutgivning på anrika förlaget Simon and Schuster stoppas. Anledningen är en gammal video-intervju där Yiannopoulos i positiva ordalag pratar om sexuella relationer mellan män och pojkar..

SVT - 13 timmar sedan

Dansföreställning utmanar synens makt

På Dansens hus i Stockholm pågår en konferens där man vill synliggöra och utmana dansvärldens kroppsnormer..

SVT - 14 timmar sedan

Så möter medier Trumps faktafel och journalistskepsis

Han har varit tydlig med sin misstro mot journalister och kallat erkända medier som New York Times, CNN och NBC för ”amerikanska folkets fiender”. Nu väljer flera medier i USA på olika sätt att möta de felaktigheter som president Donald Trump sprider..

SVT - 15 timmar sedan

”Fox News det republikanska partiets stödmaskin”

Inslaget passar den konservativa tv-kanalens agenda, enligt Christian Christensen, professor i journalistik..

SVT - 17 timmar sedan

Svensk biblioteksförening backar ur bojkott av Bokmässan

De hotade bojkotta Bokmässan i Göteborg om Nya Tider tilläts delta. Men efter att Bokmässan beslutat att låta alla aktörer som följer lagen att delta, backade Svensk biblioteksförening och beslutade sig att närvara på mässan..

SVT - 19 timmar sedan

Ingen Oscar-biljett till Lassgård

Rolf Lassgård får ingen biljett till ”En man som heter Ove” på Oscarsgalan, enligt Expressen. Detta trots att han spelar en av filmens huvudroller..

SVT - 20 timmar sedan

Renton, Spud och Sickboy tillbaka i ”Trainspotting 2”

Danny Boyles ”Trainspotting” var en av 90-talets mest stilbildande indiefilmer. Nu, 21 år senare, kommer den efterlängtade uppföljaren, av samma regissör och med samma skådespelare. Kulturnyheternas Kristoffer Viita träffar huvudrollsinnehavaren Ewan McGregor och regissören Danny Boyle..

SVT - 23 timmar sedan

Rosie O'Donnell ska inte spela Steve Bannon

Skådespelaren och komikern Rosie O'Donnell lade ut en bild på sig själv utklädd till Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon på Twitter och erbjöd humorshowen Saturday Night Live sina tjänster. Men det blir inte av..

SVT - 23 timmar sedan

Donald Trumps uttalande om Sverige en världsnyhet

Trumps Sverigeuttalande har blivit en världsnyhet. Utländska medier rapporterar att svenskarna ”var helt frågande” över Trumps ”påhittade attentat”. ”Svenskarna kliade sig i sina huvuden och häcklade Mr Trumps kommentar”, skriver australiska ABC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.