SVT > Kultur

Wednesday, 21 February, 11:48

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, nomineradetill , Katapultpriset
Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 12:14

Beatlesbilagan - en av fyra nominerade

NWT:s Mats Dahlberg och Carl Edloms Beatlesbilaga har blivit nominerade till journalistpriset för 2013. Beatlesbilagan är en av fyra nominerade som VJF:s styrelse presenterat..

SvD - 20 okt 16 kl. 15:40

Fyra nominerade till SvD:s litteraturpris 2016

En lärare, en poet, en novellist och en glasblåsare – men framförallt är de lovande romanförfattare i stark utveckling. Och de är alla nominerade till SvD:s anrika litteraturpris 2016..

NSD - 03 feb 16 kl. 06:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

NSD - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

YA - 19 maj 17 kl. 00:01

Fyra nominerade till miljöpriset

En bilfirma, en gymnasieskola, en trädgårdsfirma och en miljöpedagog är de fyra som nominerats till årets miljöpris..

Västerbottens Folkblad - 10 mar 14 kl. 10:45

Norsjö nominerade till stipendium

Norsjö Musik- och teaterförening kan kamma 20 000 kronor. De är en av fyra nominerade till Riksteaterns stipendium 2014. ”Drygt fyra procent av kommuninvånarna är medlemmar och tillsammans med många olika samarbetsparter arbetar föreningen målmedvetet för att utveckla kulturlivet i Västerbotten”.

Nerikes Allehanda - 15 okt 14 kl. 16:04

Nominerade fick blommor

Tre av de fyra nominerade till årets frivilliginsats: Birgitta Olsson, Inga-Britta Svensson, Anna-Lisa Sohlberg fick blommor på Seniordagen "Peppar, peppar" i Lekebergskyrkan i tisdags..

Dalarnas tidningar - 14 mar 17 kl. 18:00

Erik Yvell från Gagnef och MM kulturs Katarina Östholm nominerade till Birger Normanpriset

Mittmedia Kulturs medarbetare och landsbygdskrönikören Katarina Östholm är en av fyra nominerade till årets Birger Normanpris.
Även Erik Yvell, författare från Gagnef är nominerad..

NT - 18 okt 11 kl. 09:14

Fyra tävlar om arkitekturpris

En studio på gotländska Furillen, en skogssauna i Tomtebo utanför Gävle, en kursgård på Ekskäret i Österåker och järnvägstationen Triangeln i Malmö. Det är de fyra nominerade till Kasper Salin-priset 2011..

Sydöstran - 19 jan 11 kl. 07:21

Fyra nominerade till kongressen

SÖLVESBORG Ska det bli en politisk räv eller rookie som får åka till socialdemokratiska partiets extra kongress. Det är nu upp till partiets 400 medlemmar i Sölvesborg att bestämma..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Modeveckan i London fick kungligt besök

Vid 91 års ålder gjorde drottning Elizabeth sitt första besök på London Fashion Week..

SVT - 3 timmar sedan

Oscarsgalan: 77 procent av de nominerade är män

Med bara veckor kvar till årets Oscarsgala slår en undersökning fast att det går långsamt fram för antalet nominerade kvinnor på galan. Antalet nominerade kvinnor i alla kategorier, förutom skådespelarkategorierna, har endast ökat från 20 till 23 procent jämfört med förra året..

SVT - 14 timmar sedan

Lola Arias om Östlund: ”Han är själv exakt det han påstår sig kritisera”

En tvist har blossat upp mellan Ruben Östlund och den argentinska konstnären Lola Arias, som anklagar den svenske regissören för att utan tillåtelse använda hennes namn i den Oscars-nominerade filmen The Square.  – Det är lustigt för den cyniska konstvärld som skildras i filmen visar exakt hur produktionsbolaget och Östlund arbetar, säger Lola Arias till Kulturnyheterna..

SVT - 14 timmar sedan

Internationellt upprop för Gui Minhai

Internationella Pen fördömer i ett upprop starkt de kinesiska myndigheternas behandling av svenske förläggaren Gui Minhai, det skriver Dagens Nyheter..

SVT - 15 timmar sedan

Babusjkor i vild dans inlägg i rysk samhällsdebatt

I Ryssland har ett klipp där två kvinnliga pensionärer i en nedgången lägenhet dansar och juckar loss till låten Satisfaction blivit ett inlägg i den politiska debatten..

SVT - 17 timmar sedan

Simona Ahrnstedt: ”Romance viktig genre i ljuset av #metoo”

Enligt författaren Simona Ahrnstedt har genren romance en viktig plats i samhället efter höstens alla upprop mot sexuella trakasserier av kvinnor. Nu startar hon initivet Romanceakademin för att främja genren. – Det här handlar om kvinnors berättande och kvinnligt författarskap – vilket känns extra viktigt, inte minst i ljuset av metoo-rörelsen, säger hon till Kulturnyheterna..

SVT - 18 timmar sedan

De köper flest böcker i Sverige

Bokköpandet ser väldigt olika ut i Sverige och i vissa län köper vi mer än i andra. Det visar ny statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen..

SVT - 17 timmar sedan

Brexit färgar brittiskt mode – internationellt budskap på London fashion week

Just nu pågår London Fashion Week, och vinterns upplaga färgas en hel del av Brexit..

SVT - 19 timmar sedan

Efter metoo: Så ska nationalscenerna får bukt med trakasserier

Efter höstens metoo-upprop kallade kulturministern upp dom tre vd:arna för Dramaten, Operan och Riksteatern till ett krismöte och krävde handling. Nu ses de igen för redovisning. Så vad har nationalscenerna gjort för att förhindra sexuella trakasserier och diskriminering?.

SVT - 20 timmar sedan

Ny studie: Fler kvinnoskildringar i viktorianska romaner än i moderna

Andelen kvinnliga författare och romankaraktärer var högre under den viktorianska eran än under större delen av 1900-talet, enligt en ny studie. – Jag är inte så förvånad, säger litteraturprofessorn Ebba Witt-Brattström till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.