SVT > Kultur

Friday, 21 July, 04:38

SVT - 11 jan 17 kl. 12:23

Fyra nominerade till KatapultprisetFyra av 2016 års litterära debutanter har nominerats till Katapultpriset 2017..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Katapultpriset

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, nomineradetill , Katapultpriset
Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 12:14

Beatlesbilagan - en av fyra nominerade

NWT:s Mats Dahlberg och Carl Edloms Beatlesbilaga har blivit nominerade till journalistpriset för 2013. Beatlesbilagan är en av fyra nominerade som VJF:s styrelse presenterat..

SvD - 20 okt 16 kl. 15:40

Fyra nominerade till SvD:s litteraturpris 2016

En lärare, en poet, en novellist och en glasblåsare – men framförallt är de lovande romanförfattare i stark utveckling. Och de är alla nominerade till SvD:s anrika litteraturpris 2016..

NSD - 03 feb 16 kl. 06:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

NSD - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

YA - 19 maj 17 kl. 00:01

Fyra nominerade till miljöpriset

En bilfirma, en gymnasieskola, en trädgårdsfirma och en miljöpedagog är de fyra som nominerats till årets miljöpris..

Västerbottens Folkblad - 10 mar 14 kl. 10:45

Norsjö nominerade till stipendium

Norsjö Musik- och teaterförening kan kamma 20 000 kronor. De är en av fyra nominerade till Riksteaterns stipendium 2014. ”Drygt fyra procent av kommuninvånarna är medlemmar och tillsammans med många olika samarbetsparter arbetar föreningen målmedvetet för att utveckla kulturlivet i Västerbotten”.

Nerikes Allehanda - 15 okt 14 kl. 16:04

Nominerade fick blommor

Tre av de fyra nominerade till årets frivilliginsats: Birgitta Olsson, Inga-Britta Svensson, Anna-Lisa Sohlberg fick blommor på Seniordagen "Peppar, peppar" i Lekebergskyrkan i tisdags..

Dalarnas tidningar - 14 mar 17 kl. 18:00

Erik Yvell från Gagnef och MM kulturs Katarina Östholm nominerade till Birger Normanpriset

Mittmedia Kulturs medarbetare och landsbygdskrönikören Katarina Östholm är en av fyra nominerade till årets Birger Normanpris.
Även Erik Yvell, författare från Gagnef är nominerad..

NT - 18 okt 11 kl. 09:14

Fyra tävlar om arkitekturpris

En studio på gotländska Furillen, en skogssauna i Tomtebo utanför Gävle, en kursgård på Ekskäret i Österåker och järnvägstationen Triangeln i Malmö. Det är de fyra nominerade till Kasper Salin-priset 2011..

Sydöstran - 19 jan 11 kl. 07:21

Fyra nominerade till kongressen

SÖLVESBORG Ska det bli en politisk räv eller rookie som får åka till socialdemokratiska partiets extra kongress. Det är nu upp till partiets 400 medlemmar i Sölvesborg att bestämma..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Linkin Parks sångare Chester Bennington hittad död

På torsdagen hittades den amerikanska sångaren Chester Bennington död i sitt hem i LA i USA, rapporterar TMZ..

SVT - 9 timmar sedan

Projektet ”Konsten att delta” öppnar dörrar till världen

Just nu pågår utställningen HUB på konstnärshuset i Stockholm. Utställningen är en del av konstnärernas riksförbunds (KRO) projekt Konsten att delta. Ett projekt med syfte att öppna och, inte minst bygga, interkulturella nätverk mellan konstnärer från hela världen..

SVT - 10 timmar sedan

Sommarens höjdpunkter på West End

I Sverige flyttar många scener ut sin repertoar under sommaren och spelar i parker och på utomhusscener med farsen som en av de dominerande genrerna. Men till London och Europas teater-Mecka, West End, är det många svenskar som åker för att se föreställningar inomhus, även på sommaren, och där är det istället musikalerna som är en stor del av repertoaren. Kulturnyheterna guidar dig till guldkorn ur repertoaren..

SVT - 12 timmar sedan

Vasamuseet skildrar kvinnorna som byggde Vasa

Kvinnors roll i 1600-talets samhälle var klart starkare än vi tidigare trott. Det visar inte minst Vasamuseets utställning ”Kvinnorna”. En utställning som skildrar fyra kvinnoöden med kopplingar till regalskeppet Vasa..

SVT - 13 timmar sedan

Försäljningen av Tupacs brev till Madonna stoppas

Brevet från Tupac, ett par använda trosor och en hårborste – med hårtestar kvar. Det är några av de ting med tidigare hemvist hos Madonna som skulle ha sålts på en auktion i New York. Men inte längre.

SVT - 14 timmar sedan

Fransk sångerska dog på scenen – föll ihop under konsert

Det var under en konsert under onsdagen i den franska byn Gourdon som den tragiska händelsen inträffade. Barbara Welders sjönk ihop mitt under showen och hennes liv gick inte att rädda..

SVT - 16 timmar sedan

Skarp kritik mot BBC efter lönediskriminering

Brittiska public service bolaget släppte under gårdagen en lista över deras 96 mest välbetalda – en lista där enbart en tredjedel är kvinnor. Nu riktar bland annat premiärministern Theresa May skarp kritik mot löneskillnaderna..

SVT - 17 timmar sedan

Nu är det klart: Hiphop är större än rock

Hiphopens tid som subkultur är sedan länge förbi och nu visar nya siffror att genren, tillsammans med R&B, gått om rockmusiken..

SVT - 18 timmar sedan

De ersätter Henrik Schyffert i ”Badjävlar”

Niklas Andersson, Özz Nûyen och Peter Appelgren. Dessa tre ersätter Henrik Schyffert efter att han fått lov att hoppa av den kommande humorturnén ”Badjävlar”..

SVT - 19 timmar sedan

I dag faderskapstestas Salvador Dali: ”Vi tar en tand”

Smältande klockor, svävande stilleben och långa ryggslut – i dag inleds ett faderskapstest i samma surrealistiska anda som konstnärens målningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.