SVT > Kultur

Saturday, 27 May, 17:30

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, nomineradetill , Katapultpriset
Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 12:14

Beatlesbilagan - en av fyra nominerade

NWT:s Mats Dahlberg och Carl Edloms Beatlesbilaga har blivit nominerade till journalistpriset för 2013. Beatlesbilagan är en av fyra nominerade som VJF:s styrelse presenterat..

SvD - 20 okt 16 kl. 15:40

Fyra nominerade till SvD:s litteraturpris 2016

En lärare, en poet, en novellist och en glasblåsare – men framförallt är de lovande romanförfattare i stark utveckling. Och de är alla nominerade till SvD:s anrika litteraturpris 2016..

NSD - 03 feb 16 kl. 06:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

NSD - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

YA - 19 maj 17 kl. 00:01

Fyra nominerade till miljöpriset

En bilfirma, en gymnasieskola, en trädgårdsfirma och en miljöpedagog är de fyra som nominerats till årets miljöpris..

Västerbottens Folkblad - 10 mar 14 kl. 10:45

Norsjö nominerade till stipendium

Norsjö Musik- och teaterförening kan kamma 20 000 kronor. De är en av fyra nominerade till Riksteaterns stipendium 2014. ”Drygt fyra procent av kommuninvånarna är medlemmar och tillsammans med många olika samarbetsparter arbetar föreningen målmedvetet för att utveckla kulturlivet i Västerbotten”.

Nerikes Allehanda - 15 okt 14 kl. 16:04

Nominerade fick blommor

Tre av de fyra nominerade till årets frivilliginsats: Birgitta Olsson, Inga-Britta Svensson, Anna-Lisa Sohlberg fick blommor på Seniordagen "Peppar, peppar" i Lekebergskyrkan i tisdags..

Dalarnas tidningar - 14 mar 17 kl. 18:00

Erik Yvell från Gagnef och MM kulturs Katarina Östholm nominerade till Birger Normanpriset

Mittmedia Kulturs medarbetare och landsbygdskrönikören Katarina Östholm är en av fyra nominerade till årets Birger Normanpris.
Även Erik Yvell, författare från Gagnef är nominerad..

NT - 18 okt 11 kl. 09:14

Fyra tävlar om arkitekturpris

En studio på gotländska Furillen, en skogssauna i Tomtebo utanför Gävle, en kursgård på Ekskäret i Österåker och järnvägstationen Triangeln i Malmö. Det är de fyra nominerade till Kasper Salin-priset 2011..

Sydöstran - 19 jan 11 kl. 07:21

Fyra nominerade till kongressen

SÖLVESBORG Ska det bli en politisk räv eller rookie som får åka till socialdemokratiska partiets extra kongress. Det är nu upp till partiets 400 medlemmar i Sölvesborg att bestämma..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 timmar sedan

Stora guiden till sommarens bästa serier

Det är hårt arbete att hänga med i tv-serierna våren 2017. Inte sett omtalade The Handmaid´s tale eller Big Little Lies än? Ojdå.

SVT - 20 timmar sedan

Ariana Grande ska göra välgörenhetskonsert i Manchester

”Vi låter inte hatet vinna” skriver världsstjärnan i ett officiellt uttalande på Twitter och tillkännager att hon kommer att åka tillbaka till Manchester, där attacken ägde rum under måndagen, för att ge en välgörenhetskonsert..

SVT - 21 timmar sedan

Dennis Dahlqvist ser en ljus framtid för gatukonsten i Sverige

Just nu pågår Springbeat festival 2017, Nordens största gatukonstfestival. Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist var på plats i Rågsved i Stockholm under invigningen och han ser en ljus framtid för streetart i Sverige..

SVT - 22 timmar sedan

Performance-konstnärer galopperar mot patriarkatet

25 galopperande dansare värmer upp inför lördagens performance mot patriarkatet i det offentliga rummet. En sju kilometer lång manifestation förbi några av huvudstadens statyer med hästen som maktsymbol..

SVT - 22 timmar sedan

Regissören Takashi Miike visar sin hundrade film i Cannes

Hollywood älskar japansk populärkultur. Men den amerikanska filmindustrins kärlek får inte bli för stark, eftersom den då riskerar att sluka allt. Det menar den den japanske regissören Takashi Miike som just nu visar sin hundrade film på filmfestivalen i Cannes..

SVT - 23 timmar sedan

Gatukonsten allt mer politiskt accepterad

Länge omtvistad och motarbetad, men nu både folklig och politiskt accepterad. När Nordens största gatukonstfestival nu drar i gång menar många att utvecklingen för graffiti och gatukonst i Sverige går åt rätt håll..

SVT - Igår: 16:15

Tv-profilen Ragna Nyblom är död

Tv-profilen och skådespelaren Ragna Nyblom har gått ur tiden, uppger familjen till Expressen..

SVT - Igår: 15:39

Miljöpartiets kongress: intern kritik mot otydlig kulturprofil

I helgen samlas miljöpartister i Linköping för att ta beslut om hur partiets politik ska se ut. Av runt 230 motioner handlar bara fem om kultur. Bland dem finns intern kritik mot hur partiet levt upp till sitt mål: att vara det ledande partiet i kulturfrågor..

SVT - Igår: 14:04

Se bilderna från The Last Jedi

Den amerikanska upplagan av Vanity Fair firar 40-års jubileet av Star Wars med bilder från den senaste filmen – som ännu inte har haft premiär..

SVT - Igår: 12:33

Filmpremiärer inställda efter attacken i Manchester

Efter attacken i Manchester valde flera artister att ställa in sina spelningar. Nu följer även storfilmerna Wonder women och Mumien efter och väljer att ställa in sina Londonpremiärer av respekt för de drabbade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.