SVT > Kultur

Tuesday, 17 January, 13:54

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, nomineradetill , Katapultpriset
Nya Wermlands Tidningen - 17 mar 14 kl. 12:14

Beatlesbilagan - en av fyra nominerade

NWT:s Mats Dahlberg och Carl Edloms Beatlesbilaga har blivit nominerade till journalistpriset för 2013. Beatlesbilagan är en av fyra nominerade som VJF:s styrelse presenterat..

SvD - 20 okt 16 kl. 15:40

Fyra nominerade till SvD:s litteraturpris 2016

En lärare, en poet, en novellist och en glasblåsare – men framförallt är de lovande romanförfattare i stark utveckling. Och de är alla nominerade till SvD:s anrika litteraturpris 2016..

NSD - 03 feb 16 kl. 06:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

NSD - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är de fyra nominerade

Fyra företagare slåss om titeln Årets turistföretagare..

Västerbottens Folkblad - 10 mar 14 kl. 10:45

Norsjö nominerade till stipendium

Norsjö Musik- och teaterförening kan kamma 20 000 kronor. De är en av fyra nominerade till Riksteaterns stipendium 2014. ”Drygt fyra procent av kommuninvånarna är medlemmar och tillsammans med många olika samarbetsparter arbetar föreningen målmedvetet för att utveckla kulturlivet i Västerbotten”.

Nerikes Allehanda - 15 okt 14 kl. 16:04

Nominerade fick blommor

Tre av de fyra nominerade till årets frivilliginsats: Birgitta Olsson, Inga-Britta Svensson, Anna-Lisa Sohlberg fick blommor på Seniordagen "Peppar, peppar" i Lekebergskyrkan i tisdags..

NT - 18 okt 11 kl. 09:14

Fyra tävlar om arkitekturpris

En studio på gotländska Furillen, en skogssauna i Tomtebo utanför Gävle, en kursgård på Ekskäret i Österåker och järnvägstationen Triangeln i Malmö. Det är de fyra nominerade till Kasper Salin-priset 2011..

Sydöstran - 19 jan 11 kl. 07:21

Fyra nominerade till kongressen

SÖLVESBORG Ska det bli en politisk räv eller rookie som får åka till socialdemokratiska partiets extra kongress. Det är nu upp till partiets 400 medlemmar i Sölvesborg att bestämma..

Västerbottens Folkblad - 13 jan 15 kl. 08:32

De kan vinna Katapultpriset

Tove Folkesson (”Kalmars jägarinnor”), Agnes Gerner (diktsamlingen ”Skall”), Sanna Hartnor (diktsamlingen ”Hamnen”, Johan Heltne (”Det finns ingenting att vara rädd för”), Pooneh Rohi (”Araben”). De är de nominerade till Katapultpriset, Sveriges Författarförbunds årliga pris till en debuttant. I fjol gick priset till Anna Fock för romanen ”Absolut noll”.

SvD - 13 jan 15 kl. 08:30

De kan vinna Katapultpriset

Tove Folkesson (”Kalmars jägarinnor”), Agnes Gerner (diktsamlingen ”Skall”), Sanna Hartnor (diktsamlingen ”Hamnen”, Johan Heltne (”Det finns ingenting att vara rädd för”), Pooneh Rohi (”Araben”). De är de nominerade till Katapultpriset, Sveriges Författarförbunds årliga pris till en debuttant..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Black Mirror – serien som avslöjar framtiden

Snart släpps säsong 4 av den visionära science fiction-serien Black Mirror. Frågan är vilka av Charlie Brookers profetior som blir verkliga den här gången..

SVT - 5 timmar sedan

Performanceartist och regimkritiker flyr Ryssland

Pjotr Pavlenskij har lämnat Ryssland. Konstnären och hans fru anklagas för sexuellt ofredande..

SVT - 18 timmar sedan

Det här säger kidsen om Marcus och Martinus

Marcus och Martinus – barnens popfavoriter från Norge – lockar storpublik i Sverige. Men vad tycker barn och unga egentligen om popduon? SVT:s Lilla Aktuellt gav sig ut och frågade kidsen..

SVT - 20 timmar sedan

”Dröm vidare” – ny svensk film om kvinnlig vänskap

Ny film handlar om hur lojalitet i ett tjejgäng sätts på hårda prov..

SVT - 21 timmar sedan

Museet: Hyran sväljer en tredjedel av våra anslag

Thielska galleriet i Stockholm vill köpa sina lokaler av Statens fastighetsverk. Anledningen är att Thielskas styrelse anser att fastighetsverkets marknadshyror är för höga och att de tror att de skulle spara pengar om de ägde byggnaden själva..

SVT - 22 timmar sedan

Filmregissören Håkon Liu är död

Den norska filmregissören och manusförfattaren Håkon Liu som ligger bakom den Guldbaggenominerade filmen ”Miss Kicki” med Pernilla August i huvudrollen har gått bort, 41 år gammal, skriver Svenska Filminstitutet..

SVT - 22 timmar sedan

Facebook inleder arbete mot falska nyheter

Snart kommer det att bli lättare för tyska Facebook-användare att veta vilka av nyheterna som sprids via sajten som är riktiga och vilka som är falska..

SVT - 22 timmar sedan

En vår av originalitet och kreativitet

Filmkritiker Sofia Olsson har svårt att urskilja trenderna i vårens filmer. Men det är ingen dålig sak – första hälften av 2017 bjuder på en mångfald av perspektiv och nyskapande filmberättelser. En sak kan i alla fall sägas, filmvåren är långt ifrån vit och manlig..

SVT - Igår: 11:12

Stor Josef Frank-utställning i London

Fashion and Textile Museum i London ställer ut Josef Franks textilier. Det är första gången som Svenskt Tenn-designerns färgglada tyger och mönster visas i Storbritannien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.