SVT > Kultur

Thursday, 27 April, 22:37

Liknande nyheter

Taggar: Bröderna, Coen, släppersin första , tv-serie

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Ruben Östlunds nya film tävlar om Guldpalmen i Cannes

Att Ruben Östlund ville tävla om Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes med sin nya film ”The Square” har inte varit någon hemlighet. Tvärtom. Så det var snopet när han inte fanns med när festivalen presenterade tävlingsfilmerna förra veckan.

SVT - 4 timmar sedan

Dennis Dahlqvist om Röhsskas framtid

Nina Due blir ny museichef för Röhsska museet i Göteborg. Museet som under de senaste åren kantats av turbulens har sedan februari hållit stängt på grund av arbetsmiljöproblem. – Jag tycker det ser jättebra ut och jag hoppas hon kan få ordning på det här, eftersom det varit enormt mycket problem där under lång tid, säger Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist..

SVT - 6 timmar sedan

Ny EU-dom gör det olagligt att använda illegala streamingsajter

Personerna bakom den illegala streamingtjänsten Swefilmer inväntar nu sin dom. Att titta på filmerna på sidan har fram tills nu inte varit kriminellt – men under gårdagen kom en EU-dom som kan ändra detta..

SVT - 8 timmar sedan

Väderfenomen och inte ångest bakom ”Skriet”

En samling pärlemormoln snarare än inneboende demoner kan ha legat bakom Edvard Munchs verk ”Skriet”, enligt en norsk meteorolog..

SVT - 13 timmar sedan

Julia Samojlova ska uppträda på Krim när ESC startar

Den ryska artisten Julia Samojlova stoppades från att uppträda i Eurovision i Ukraina på grund av att hon bröt mot ukrainsk lag när hon uppträdde på Krimhalvön 2015. Nu ska hon ge en konsert på Krim samma dag som ESC startar, enligt The Guardian..

SVT - Igår: 21:15

Will Smith och Jessica Chastain tar plats i Cannes-juryn

Juryordföranden Pedro Almodóvar har sitt stall klart. Den niohövdade juryn som avgör vem som får årets Guldpalm är klar..

SVT - Igår: 20:22

Albumaktuella Gnučči: ”Jag gör musik för att den ska upplevas tillsammans”

Artisten Gnučči slog igenom 2012 med EP:n Oh my goodness och 2014 släppte hon EP:n Psychohappy. Hon är känd för sitt energiska, elektroniska och genreöverskridande sound. Kulturnyheterna har träffat henne för att prata om kollektivt skapande, självständighet och förstås om det nya albumet, som hon skapat tillsammans med 9 producenter världen över..

SVT - Igår: 20:10

Så minns Hollywood Jonathan Demme: ”Underbar och generös”

Regissören Jonathan Demme är död, han blev 73 år gammal. Filmskaparen låg bakom verk som När lammen tystnar och Philadelphia, och skådespelare och kollegor minns sin vän i kväll..

SVT - Igår: 17:51

Filmregissören Jonathan Demme är död

Den oscarsbelönade regissören Jonathan Demme har gått bort i sviterna av cancer. Han blev 73 år gammal..

SVT - Igår: 14:55

Madonna skeptisk till filmplaner: ”Ingen vet vad jag vet”

I går kom nyheten att filmbolaget Universal köpt Elyse Hollanders omtalade manus till ”Blond Ambition”. Men den biografiska filmen om Madonna verkar inte roa Madonna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.