SVT > Kultur

Sunday, 22 October, 23:06

Liknande nyheter

Taggar: Bröderna, Coen, släppersin första , tv-serie

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 16:12

Nomineringarna till årets Augustpris – Kulturnyheterna tipsar

På måndag får vi veta vilka författare som nominerats till Augustpriset – det mest betydande svenska litteraturpriset. Kulturnyheterna frågade litteraturkritikern Ulrika Milles och Babels programledare Jessika Gedin vilka de hoppas hitta bland de nominerade..

SVT - I förrgår: 20:19

Konstnärsnämnden delar ut långtidsstipendier till 44 konstnärer

En total stipendiesumma på cirka 1,3 miljoner kronor vardera. Så mycket kommer de 44 yrkesverksamma konstnärerna tilldelas av Kulturnämnden under 10 år. Sammanlagt får de alltså dela på omkring 60 miljoner kronor..

SVT - I förrgår: 18:49

Nya South Park-spelet är här – men är humorn intakt?

Förra South Park-spelet censurerades i stora delar av världen, nu är uppföljaren här. I South Park: The fractured but whole, blir killgänget i den amerikanska småstaden superhjältar. Men frågan är om den råa humorn som är seriens signum får fria tyglar i det nya spelet..

SVT - I förrgår: 18:15

”#Metoo tar fram journalistikens sämsta sidor”

Under veckan som gått har den digitala kampanjen #Metoo illustrerat vidden av övergrepp och sexuella trakasserier mot kvinnor och lett till att flera mediemän pekas ut. Nu riktas kritik mot bristande pressetik, och att medier skiftat rörelsens fokus från utbrett samhällsproblem till anklagelser mot specifika individer. – Jag ser en stark lynchmobbs- och förtalspotential i sociala medier, säger journalisten Lisa Bjurwald till Kulturnyheterna..

SVT - I förrgår: 18:00

Hon vill nyansera bilden av den ensamme gärningsmannen

På söndag är det två år sedan skolattentatet i Trollhättan. Författaren och journalisten Åsa Erlandsson ger i boken ”Det som aldrig fick ske” en nyanserad skildring av vad det var som egentligen hände den där höstdagen och ger berättelsen om en ensam gärningsman ett ansikte – och ett sammanhang..

SVT - I förrgår: 15:42

Jo Nesbø inte längre med på filmatiseringen av ”Snömannen”

I början av oktober gick Tomas Alfredsons filmatisering av Jo Nesbøs bästsäljande deckare Snömannen upp på vita duken. Med författaren själv som en av producenterna. Men nu har Jo Nesbøs namn plockats bort från filmatiseringen på IMDB..

SVT - I förrgår: 14:54

Fever Ray tillbaka med ny låt

SVT - I förrgår: 12:38

Carl Johan De Geer om medaljen: Det är ju absurt

Regeringen tilldelar Carl Johan De Geer belöningsmedaljen Illis quorum meruere labores för hans ”kulturella insatser på riksplanet”. En ögonbrynshöjande utdelning tycker den nu 79-årige konstnären. – Först blir man gripen av polisen och förhörd som landsförrädare och sen får man femtio år senare medalj av rikets hjältar – det är ju absurt kan man säga..

SVT - I förrgår: 10:53

Tarantino ångerfull: ”Jag visste tillräckligt för att göra mer”

Quentin Tarantino kände till Harvey Weinsteins påstått oanständiga beteende mot kvinnor under flera årtionden, och skäms för att han inte agerade starkare, uppger regissören i en intervju med New York Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.