SVT > Kultur

Saturday, 24 March, 15:15

Liknande nyheter

Taggar: Bröderna, Coen, släppersin första , tv-serie

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Spotifys oro: Två miljoner kringgår annonser

Två miljoner användare av Spotifys gratistjänst blockerar annonserna som dyker upp i den, utan att betala..

SVT - 18 timmar sedan

Noomi Rapace om att bo med sin syster

Noomi Rapace flyttade hemifrån i samma veva som hennes lillasyster föddes. -Vi hade ingen barndom tillsammans, men i dag bor vi ihop, berättar skådespelaren i Skavlan..

SVT - 22 timmar sedan

”Snipptecknaren” skriver bok om makten i relationer

Konstnären Anna Åhlund blev känd som ”snipptecknaren” när hon 2014 började lägga ut teckningar under hashtaggen #ensnippaomdagen. Nu är hon aktuell med boken Kärlekens tunga där relationens makthierarkier blottläggs och det är ingen jämställd bild hon tecknar..

SVT - 22 timmar sedan

Israelisk reality-serie ska avslöja sexuella trakasserier med dold kamera

För första gången ska verkliga sexuella trakasserier på riktiga arbetsplatser fångas på film. Bakom initiativet står ett israeliskt produktionsbolag, inspirerade av metoo- och time’s up-rörelserna..

SVT - Igår: 14:24

Pressvisningar och selfies förbjuds i Cannes

Inga förhandsvisningar för pressen och inga selfies på röda mattan. Reglerna skärps inför den 71:a upplagan av filmfestivalen i Cannes..

SVT - Igår: 13:37

Regeringen planerar att kalla Google och Facebook till möte

Justitieminister Morgan Johansson (S) lämnade under ett möte med Tidningsutgivarna beskedet att man tänker kalla Google och Facebook till möte angående hatiskt och kränkande material som tillåts ligga kvar på plattformarna..

SVT - Igår: 12:36

Polarpriset ber om 400.000 kronor i bidrag från Kulturdepartementet

Polarpriset ber Kulturdepartementet om 400.000 kronor för att betala resa och vandrarhem för 30 medlemmar av det afghanska musikinstitutet Anim, som är en av årets pristagare, rapporterar Sveriges Radio..

SVT - Igår: 10:57

Josef Fares om nya karriären som spelutvecklare: ”När jag ger mig in i något blir det stort”

För en svensk publik är Josef Fares främst känd som filmregissör, med ett antal folkkära och kritikerrosade filmer bakom sig. Men de senaste åren har han bytt bana och skapat sig ett namn internationellt som spelutvecklare. Nu släpps hans nya spel, fängelsedramat A way out..

SVT - Igår: 10:32

Spelrecension: Underhållande ytlighet i Ni No Kuni II

Studio Ghibli-samarbetet Ni No Kuni blev en smärre sensation 2013 – och beskrevs som en spelbar version av den berömda animationsstudions filmer. Nu är uppföljaren här. Kulturnyheternas Alicia Andersson upplever en underhållande fest för ögat, men saknar det djup som skulle tagit spelet till nästa nivå..

SVT - Igår: 09:01

PSL hyllar Jenny Wilsons nya album

RECENSION. Jenny Wilson backar inte. Vilken livshistoria hon ger oss, på album efter album, menar Kulturnyheternas recensent Per Sinding-Larsen som hyllar nya fullängdaren ”Excorcism”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.