LV > Nyheter

Friday, 20 January, 19:03

LV - 11 jan 17 kl. 13:00

Anmälningar om hot och våld på socialförvaltningen ökarAntalet polisanmälningar om hot och våld mot anställda på socialförvaltningen i Västervik har ökat det senaste året. Från 17 anmälningar 2015, till 43 anmälningar 2016. - Vi är glada över att vår personal anmäler tillbud, samtidigt ser vi väldigt allvarligt på att det ökar, säger Marie Halldén, HR-specialist på Västerviks kommun.
Läs mer på LV
Läs mer om:
Västervik, Marie Halldén, Västerviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälningarom , hotoch , våld, socialförvaltningen, ökar
YA - 15 sep 15 kl. 03:00

Socialförvaltningen i Skurup väntar sig kritik

Fler anmälningar om barn som far illa och fler ensamkommande flyktingbarn. Trycket på socialförvaltningen i Skurup är högt och den väntar nu på kritik från IVO..

Jönköpingsnytt - 02 jan 16 kl. 11:39

Flera anmälningar inom omsorgen

Stölder och oprofessionell personal är några av orsakerna till de anmälningar inom omsorgen som kommit in till socialförvaltningen..

Skånskan - 18 nov 15 kl. 06:00

Myndighet ger kritik till socialförvaltning

Skurup Tidspress, otydliga arbetsuppgifter och riskbedömningar som saknas är några av bristerna hos socialtjänsten i Skurup.
Arbetsmiljöverket kritiserar kritiserar nu arbetsplatsen på totalt tio punkter.Arbetsmiljöverket kritiserar nu arbetsmiljön på Individ- och familjeomsorgen (IFO) – i vardagligt tal socialtjänsten.

Barometern - 26 jul 13 kl. 08:10

Ny anmälan om brister i vården

Socialförvaltningen har fått ännu en lex Sarah-anmälan om missförhållanden inom omsorgen. Denna gång handlar det om en arbetstagare som upplevt och sett att en arbetskamrat burdust puttat en person när denne rullat för sakta med sin rullstol.
Arbetskamraten ska också ha fräst och rutit mot den enskilde.

Magazin24 - 26 okt 12 kl. 07:34

Surahammars kommun granskas efter JO-anmälan

Tidigare i år fick Riksdagens Ombudsmannaexpedition motta en JO-anmälan mot Surahammars kommun. Nyligen begärdes det att Surahammars kommun skriver ett yttrande till JO. I juni i år skickade behandlare inom öppenvården i Västerås in en JO-anmälan gällande Surahammars kommun.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 06:00

Boendets verksamhetschef kommenterar kritiken och anmälningarna

Frostavallen Anna Englund, verksamhetschef för EKB-boendet på Frostavallen, bekräftar att flera pojkar anmält boendet till Migrationsverket.
– Det kan vara svårt för dem att förstå hur Sverige fungerar, säger hon till Skånska Dagbladet.– Vi lyssnar på klagomål och kommer med lämpliga åtgärder, säger Anna Englund, verksamhetschef för boendet på Frostavallen för ensamkommande flyktingbarn.

BT - 27 feb 14 kl. 11:59

Socialförvaltning bevakas efter hotmejl till anställd

Entrén till sociala omsorgsförvaltningen på Kvarngatan bevakades under torsdagen av uniformerad väktare efter ett bombhot via mejl. – Vi nonchalerar aldrig hot utan har vissa rutiner som vi följer i sådana situationer, säger förvaltningens säkerhetssamordnare Andreas Plotski. Enligt uppgifter till BT handlar det om att någon ska ha hotat med sprängmedel eller en bomb.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:30

Socialnämnden behöver sex extra miljoner

Anmälningarna om barn som far illa har ökat i Hässleholm. Situationen är ansträngd för socialsekreterarna som inte hinner med att öppna och genomföra alla utredningar. För att klara arbetsbelastningen och även bland annat möta de generella kostnadsökningar som väntas inom socialförvaltningen behöver nu socialnämnden sex miljoner kronor extra för nästa år.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad


Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad.Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

BT - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad

Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad. Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Östergötlands fotbollförbund fyller 100 år

Den 18 mars 2017, då är det 100 år sedan ett antal klubbar i länet gick samman, gjorde verklighet av en idé och bildade Östergötlands Fotbollsförbund. Under hela året kommer jubileet att firas, bland annat med två jubileumsmatcher med IFK Norrköping och Linköpings FC. ”Det är verkligen fantastiskt roligt”, säger ÖFF:s kanslichef Thomas Kölnäs..

LV - 3 minuter sedan

Stejdahl i valet och kvalet: "Fifty-fifty"

– Det är fifty-fifty. Så bedömer Erik Stejdahl förhållandet mellan att stanna i Gullringens GoIF eller gå tillbaka till moderklubben HM IS..

LV - 15 minuter sedan

Elfel orsakade mopedbrand

I helgen började en moped att brinna på Östersjövägen i Västervik..

LV - 1 timme sedan

Mer än hälften av stans caféer höll inte måttet

38 avvikelser noterades när miljö- och byggnadskontoret genomförde ett kontrollprojekt på caféer i Västerviks kommun. Bristerna handlade främst om information och temperatur..

LV - 1 timme sedan

Tre bråk samma dag - polisbil och ambulans utsatta för skadegörelse

Tre bråk på en och samma dag. Dessutom skadegörelse på både en ambulans och en polisbil. Det kom att bli en orolig torsdag på Granitvägen i Hultsfred..

LV - 1 timme sedan

Polisen satsar extra på utredningar

Polisen satsar extra på utredningar av anmälda brott som stölder och skadegörelser. Under en tid framför kommer polisen i lokalpolisområdet Västervik därför disponera om sina resurser..

LV - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken på Tjustbanan

Tågen på Tjustbanan mellan Västervik och Linköping fick ställas in under fredagsförmiddagen. - I nuläget har vi ingen prognos för när problemet kan vara löst, säger Katharina Seijsing, trafikplanerare på KLT..

LV - 2 timmar sedan

Bra betyg för kommunens kök

Av 29 tillagningskök som inspekterats under hösten 2016 var det endast fem som inte höll måttet. Det visar resultatet av miljö- och byggnadsnämndens kontrollprojekt..

LV - 2 timmar sedan

Pippi Långstrump får pris för framgångsskapande varumärkesarbete

Pippi Långstrump har sedan sin födelse 1945 erövrat världen och en alldeles egen plats i vår gemensamma kultur och i människors hjärtan..

LV - 2 timmar sedan

Upphandlingen klar - nu kan champagnen korkas upp

Champagnen har stått på kylning. Nu kan den korkas upp. Upphandlingen som beräknas ge hundratals nya jobb i Hultsfred är klar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.