LV > Nyheter

Tuesday, 28 March, 19:41

LV - 11 jan 17 kl. 13:00

Anmälningar om hot och våld på socialförvaltningen ökarAntalet polisanmälningar om hot och våld mot anställda på socialförvaltningen i Västervik har ökat det senaste året. Från 17 anmälningar 2015, till 43 anmälningar 2016. - Vi är glada över att vår personal anmäler tillbud, samtidigt ser vi väldigt allvarligt på att det ökar, säger Marie Halldén, HR-specialist på Västerviks kommun.
Läs mer på LV
Läs mer om:
Västervik, Marie Halldén, Västerviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälningarom , hotoch , våld, socialförvaltningen, ökar
YA - 15 sep 15 kl. 03:00

Socialförvaltningen i Skurup väntar sig kritik

Fler anmälningar om barn som far illa och fler ensamkommande flyktingbarn. Trycket på socialförvaltningen i Skurup är högt och den väntar nu på kritik från IVO..

Jönköpingsnytt - 02 jan 16 kl. 11:39

Flera anmälningar inom omsorgen

Stölder och oprofessionell personal är några av orsakerna till de anmälningar inom omsorgen som kommit in till socialförvaltningen..

Skånskan - 18 nov 15 kl. 06:00

Myndighet ger kritik till socialförvaltning

Skurup Tidspress, otydliga arbetsuppgifter och riskbedömningar som saknas är några av bristerna hos socialtjänsten i Skurup.
Arbetsmiljöverket kritiserar kritiserar nu arbetsplatsen på totalt tio punkter.Arbetsmiljöverket kritiserar nu arbetsmiljön på Individ- och familjeomsorgen (IFO) – i vardagligt tal socialtjänsten.

Barometern - 26 jul 13 kl. 08:10

Ny anmälan om brister i vården

Socialförvaltningen har fått ännu en lex Sarah-anmälan om missförhållanden inom omsorgen. Denna gång handlar det om en arbetstagare som upplevt och sett att en arbetskamrat burdust puttat en person när denne rullat för sakta med sin rullstol.
Arbetskamraten ska också ha fräst och rutit mot den enskilde.

Magazin24 - 26 okt 12 kl. 07:34

Surahammars kommun granskas efter JO-anmälan

Tidigare i år fick Riksdagens Ombudsmannaexpedition motta en JO-anmälan mot Surahammars kommun. Nyligen begärdes det att Surahammars kommun skriver ett yttrande till JO. I juni i år skickade behandlare inom öppenvården i Västerås in en JO-anmälan gällande Surahammars kommun.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 06:00

Boendets verksamhetschef kommenterar kritiken och anmälningarna

Frostavallen Anna Englund, verksamhetschef för EKB-boendet på Frostavallen, bekräftar att flera pojkar anmält boendet till Migrationsverket.
– Det kan vara svårt för dem att förstå hur Sverige fungerar, säger hon till Skånska Dagbladet.– Vi lyssnar på klagomål och kommer med lämpliga åtgärder, säger Anna Englund, verksamhetschef för boendet på Frostavallen för ensamkommande flyktingbarn.

BT - 27 feb 14 kl. 11:59

Socialförvaltning bevakas efter hotmejl till anställd

Entrén till sociala omsorgsförvaltningen på Kvarngatan bevakades under torsdagen av uniformerad väktare efter ett bombhot via mejl. – Vi nonchalerar aldrig hot utan har vissa rutiner som vi följer i sådana situationer, säger förvaltningens säkerhetssamordnare Andreas Plotski. Enligt uppgifter till BT handlar det om att någon ska ha hotat med sprängmedel eller en bomb.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:30

Socialnämnden behöver sex extra miljoner

Anmälningarna om barn som far illa har ökat i Hässleholm. Situationen är ansträngd för socialsekreterarna som inte hinner med att öppna och genomföra alla utredningar. För att klara arbetsbelastningen och även bland annat möta de generella kostnadsökningar som väntas inom socialförvaltningen behöver nu socialnämnden sex miljoner kronor extra för nästa år.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad


Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad.Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

BT - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad

Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad. Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

TOMMYS KRÖNIKA: Tillsats kan förvärra din pollenallergi

Under tidig vår och ända fram till försommaren är det många som har problem med pollenallergi. Ögonen börjar klia och näsan känns täppt och börjar rinna ungefär som om det skulle vara början till en förkylning..

LV - just nu

Bo Bergman fick Tage Erlanders hedersmedalj

Bo Bergman från Triabo uppvaktades med Tage Erlanders hedersmedalj för långt och förtjänstfullt arbete inom olika uppdrag när Socialdemokraterna i Kalmar län höll distriktskongress i Västervik..

LV - just nu

Se till människan - inte till era egna byråkratiska regler

Läste i denna tidning att en äldre person i Tuna blivit sjuk och inte kan ta sig till solgläntans matsal och då säger regelverket att om man är sjuk mer än 2 dagar så är det kylmat som gäller. Vad är detta för stelbent byråkratisk regel?.

LV - just nu

Dubbel vårkonsert i Marieborgskyrkan

Marieborgskyrkan var i det närmaste fullsatt när Västerviks salongsorkester och Glapack framförde en gemensam vårkonsert. Publiken njöt i fulla drag till kända och mindre kända örhängen..

LV - just nu

ALH vill försöka med persontåg till Nässjö igen

Återstarta persontrafiken på Bockabanan. Det föreslår föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. I en skrivelse till Landstinget i Jönköpings Län föreslår föreningen att en försöksverksamhet startas, liknande den som planeras på linjen Värnamo - Halmstad.

LV - 30 minuter sedan

Vik:s drÖmfÖrlÄngning i hamn

Västervik IK har landat en tung förstärkning till nästa säsong. Lagkaptenen Dan Pettersson har förlängt med ett år..

LV - 1 timme sedan

Pollenexpert: Var beredd med medicinen – nu ökar pollenhalten

Nysningar, nästäppa och rinnande/svidande/kliande ögon är vanliga symtom för pollenallergi. Hassel och Al-pollen har redan orsakat besvär någon månad, men i och med värmen ökar de nu sin spridning..

LV - 1 timme sedan

Elevernas riktiga reklamskyltar – ett resultat av samarbete mellan skola och näringsliv

Ett utbyte mellan AL-skolan och näringslivet gör nu att elevernas reklamskyltar används på riktigt. Carlenskogs VD urban Andersson valde ut fem syltar av de 13 eleverna gjort..

LV - 1 timme sedan

Södra Varvsgatan har blivit Västerviks nya högfartssträcka

Dålig sikt och höga hastigheter oroar på Södra Varvsgatan i Västervik..

LV - 2 timmar sedan

Politisk inkompetens - det nya "pi"

Pi = 3,14 fick vi lära oss i skolan. Det är inte riktigt sant för antalet decimaler är oändligt många fler. I Hultsfred finns en gymnasieelev som kan minnas cirka 3.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.