LV > Nyheter

Tuesday, 30 May, 05:27

LV - 11 jan 17 kl. 13:00

Anmälningar om hot och våld på socialförvaltningen ökarAntalet polisanmälningar om hot och våld mot anställda på socialförvaltningen i Västervik har ökat det senaste året. Från 17 anmälningar 2015, till 43 anmälningar 2016. - Vi är glada över att vår personal anmäler tillbud, samtidigt ser vi väldigt allvarligt på att det ökar, säger Marie Halldén, HR-specialist på Västerviks kommun.
Läs mer på LV
Läs mer om:
Västervik, Marie Halldén, Västerviks

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälningarom , hotoch , våld, socialförvaltningen, ökar
ÖstersundsPosten - 17 maj 17 kl. 06:00

Socialtjänsten: "Vi tar alla anmälningar på allvar"

Alla anmälningar ses över men bara två av tio fall utreds vidare.
– Vi tar alla anmälningar på allvar, säger Petra Olsson
, områdeschef
på "barn, ungdom, vuxen" på socialförvaltningen..

YA - 15 sep 15 kl. 03:00

Socialförvaltningen i Skurup väntar sig kritik

Fler anmälningar om barn som far illa och fler ensamkommande flyktingbarn. Trycket på socialförvaltningen i Skurup är högt och den väntar nu på kritik från IVO..

Jönköpingsnytt - 02 jan 16 kl. 11:39

Flera anmälningar inom omsorgen

Stölder och oprofessionell personal är några av orsakerna till de anmälningar inom omsorgen som kommit in till socialförvaltningen..

Skånskan - 18 nov 15 kl. 06:00

Myndighet ger kritik till socialförvaltning

Skurup Tidspress, otydliga arbetsuppgifter och riskbedömningar som saknas är några av bristerna hos socialtjänsten i Skurup.
Arbetsmiljöverket kritiserar kritiserar nu arbetsplatsen på totalt tio punkter.Arbetsmiljöverket kritiserar nu arbetsmiljön på Individ- och familjeomsorgen (IFO) – i vardagligt tal socialtjänsten.

Barometern - 26 jul 13 kl. 08:10

Ny anmälan om brister i vården

Socialförvaltningen har fått ännu en lex Sarah-anmälan om missförhållanden inom omsorgen. Denna gång handlar det om en arbetstagare som upplevt och sett att en arbetskamrat burdust puttat en person när denne rullat för sakta med sin rullstol.
Arbetskamraten ska också ha fräst och rutit mot den enskilde.

Magazin24 - 26 okt 12 kl. 07:34

Surahammars kommun granskas efter JO-anmälan

Tidigare i år fick Riksdagens Ombudsmannaexpedition motta en JO-anmälan mot Surahammars kommun. Nyligen begärdes det att Surahammars kommun skriver ett yttrande till JO. I juni i år skickade behandlare inom öppenvården i Västerås in en JO-anmälan gällande Surahammars kommun.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 06:00

Boendets verksamhetschef kommenterar kritiken och anmälningarna

Frostavallen Anna Englund, verksamhetschef för EKB-boendet på Frostavallen, bekräftar att flera pojkar anmält boendet till Migrationsverket.
– Det kan vara svårt för dem att förstå hur Sverige fungerar, säger hon till Skånska Dagbladet.– Vi lyssnar på klagomål och kommer med lämpliga åtgärder, säger Anna Englund, verksamhetschef för boendet på Frostavallen för ensamkommande flyktingbarn.

BT - 27 feb 14 kl. 11:59

Socialförvaltning bevakas efter hotmejl till anställd

Entrén till sociala omsorgsförvaltningen på Kvarngatan bevakades under torsdagen av uniformerad väktare efter ett bombhot via mejl. – Vi nonchalerar aldrig hot utan har vissa rutiner som vi följer i sådana situationer, säger förvaltningens säkerhetssamordnare Andreas Plotski. Enligt uppgifter till BT handlar det om att någon ska ha hotat med sprängmedel eller en bomb.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:30

Socialnämnden behöver sex extra miljoner

Anmälningarna om barn som far illa har ökat i Hässleholm. Situationen är ansträngd för socialsekreterarna som inte hinner med att öppna och genomföra alla utredningar. För att klara arbetsbelastningen och även bland annat möta de generella kostnadsökningar som väntas inom socialförvaltningen behöver nu socialnämnden sex miljoner kronor extra för nästa år.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad


Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad.Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

Fler nyheter från LV

LV - 5 timmar sedan

Det lossnade för Boston efter paus

Efter en lite svagare första halvlek tog till slut Boston en komfortabel 1-5-vinst mot Rumskulla. – Inställningen var lite si och så i första halvlek. Men jag är väldigt nöjd över vår andra halvlek, säger Boston-lagledaren Pierre Brorsson..

LV - 6 timmar sedan

Föll från lastbil i kväll

Vid klockan 19.30 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress på Falkängsgatan i Vimmerby..

LV - 6 timmar sedan

Pojke förd till sjukhus efter mopedolycka

Omkring klockan 20.30 på måndagskvällen krockade två mopeder i korsningen Sveagatan/Sevedegatan i Vimmerby, korsningen vid Sveasalen..

LV - 10 timmar sedan

Vimmerbybo död i fallskärmsolycka

En 35-årig man från Vimmerby kommun har omkommit i en olycka i Italien. Mannen hoppade fallskärm och kraschade mot en bergvägg..

LV - 11 timmar sedan

Hon är proffs på att sälja vidare

I Kalmar län trendar frimärken och samlarbilder på Tradera just nu. Men kläder är också alltid säljbart. Fråga bara Hanna Revelj Westrin i Hultsfred – hon vet hur man tjänar pengar på det som du och jag låter bli liggande i garderoben..

LV - 13 timmar sedan

Studio Dackarna - Episod Fyra

Måndag betyder nytt avsnitt av Studio Dackarna. Hör vad lagledare Mikael Karlsson har att säga om veckan som gick och blicka fram emot kvällens möte med Smederna borta.

LV - 14 timmar sedan

Erik, 16, från Västervik får spela på stor festival - fick mycket beröm

Musikbegåvade Erik Rengren från Västervik deltog i helgen i riksfinalen i musiktävlingen "Imagine Sweden" i Uddevalla. Erik gjorde en stark insats och fick mycket beröm och fina omdömen. Som belöning får han spela på "Kulturkalaset" i Göteborg i augusti..

LV - 14 timmar sedan

Här är Wahls nästa klubb

Förre VIK-spelaren Mitch Wahl har gjort klart med en ny klubb..

LV - 15 timmar sedan

Misstänkt langare tagen på bar gärning

I fredags kunde polisen slå till mot en misstänkt langare i en trappuppgång i Vimmerby. – Man kan säga att han togs med fingrarna i syltburken, säger Håkan Karlsson vid polisen i Vimmerby..

LV - 15 timmar sedan

Irriterat när RIF föll: ”Han blev överkörd”

Rimforsa IF var på väg mot en viktig seger borta mot Mantorp. Ledning med 1-0 med drygt 20 minuter kvar att spela. Då vände allt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.