LV > Nyheter

Monday, 20 February, 07:39

LV - 11 jan 17 kl. 13:00

Anmälningar om hot och våld på socialförvaltningen ökarAntalet polisanmälningar om hot och våld mot anställda på socialförvaltningen i Västervik har ökat det senaste året. Från 17 anmälningar 2015, till 43 anmälningar 2016. - Vi är glada över att vår personal anmäler tillbud, samtidigt ser vi väldigt allvarligt på att det ökar, säger Marie Halldén, HR-specialist på Västerviks kommun.
Läs mer på LV
Läs mer om:
Västervik, Marie Halldén, Västerviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anmälningarom , hotoch , våld, socialförvaltningen, ökar
YA - 15 sep 15 kl. 03:00

Socialförvaltningen i Skurup väntar sig kritik

Fler anmälningar om barn som far illa och fler ensamkommande flyktingbarn. Trycket på socialförvaltningen i Skurup är högt och den väntar nu på kritik från IVO..

Jönköpingsnytt - 02 jan 16 kl. 11:39

Flera anmälningar inom omsorgen

Stölder och oprofessionell personal är några av orsakerna till de anmälningar inom omsorgen som kommit in till socialförvaltningen..

Skånskan - 18 nov 15 kl. 06:00

Myndighet ger kritik till socialförvaltning

Skurup Tidspress, otydliga arbetsuppgifter och riskbedömningar som saknas är några av bristerna hos socialtjänsten i Skurup.
Arbetsmiljöverket kritiserar kritiserar nu arbetsplatsen på totalt tio punkter.Arbetsmiljöverket kritiserar nu arbetsmiljön på Individ- och familjeomsorgen (IFO) – i vardagligt tal socialtjänsten.

Barometern - 26 jul 13 kl. 08:10

Ny anmälan om brister i vården

Socialförvaltningen har fått ännu en lex Sarah-anmälan om missförhållanden inom omsorgen. Denna gång handlar det om en arbetstagare som upplevt och sett att en arbetskamrat burdust puttat en person när denne rullat för sakta med sin rullstol.
Arbetskamraten ska också ha fräst och rutit mot den enskilde.

Magazin24 - 26 okt 12 kl. 07:34

Surahammars kommun granskas efter JO-anmälan

Tidigare i år fick Riksdagens Ombudsmannaexpedition motta en JO-anmälan mot Surahammars kommun. Nyligen begärdes det att Surahammars kommun skriver ett yttrande till JO. I juni i år skickade behandlare inom öppenvården i Västerås in en JO-anmälan gällande Surahammars kommun.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 06:00

Boendets verksamhetschef kommenterar kritiken och anmälningarna

Frostavallen Anna Englund, verksamhetschef för EKB-boendet på Frostavallen, bekräftar att flera pojkar anmält boendet till Migrationsverket.
– Det kan vara svårt för dem att förstå hur Sverige fungerar, säger hon till Skånska Dagbladet.– Vi lyssnar på klagomål och kommer med lämpliga åtgärder, säger Anna Englund, verksamhetschef för boendet på Frostavallen för ensamkommande flyktingbarn.

BT - 27 feb 14 kl. 11:59

Socialförvaltning bevakas efter hotmejl till anställd

Entrén till sociala omsorgsförvaltningen på Kvarngatan bevakades under torsdagen av uniformerad väktare efter ett bombhot via mejl. – Vi nonchalerar aldrig hot utan har vissa rutiner som vi följer i sådana situationer, säger förvaltningens säkerhetssamordnare Andreas Plotski. Enligt uppgifter till BT handlar det om att någon ska ha hotat med sprängmedel eller en bomb.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:30

Socialnämnden behöver sex extra miljoner

Anmälningarna om barn som far illa har ökat i Hässleholm. Situationen är ansträngd för socialsekreterarna som inte hinner med att öppna och genomföra alla utredningar. För att klara arbetsbelastningen och även bland annat möta de generella kostnadsökningar som väntas inom socialförvaltningen behöver nu socialnämnden sex miljoner kronor extra för nästa år.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad


Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad.Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

BT - 20 okt 14 kl. 06:10

Ökat våld mot unga i Karlstad

Antalet anmälningar till socialförvaltningen om hot och våld mot unga har ökat dramatiskt i Karlstad. Jämfört med fjolåret har antalet ärenden mer än fördubblats, uppger P4 Värmland.Nu utökar familjeavdelningen vid kommunens arbetsmarknads- och socialförvaltning personalstyrkan med två nya tjänster.

Fler nyheter från LV

LV - 10 minuter sedan

17-årig kille körde olovligt på riksvägen utanför Vimmerby

En yngling i 17-årsåldern misstänks för olovlig körning..

LV - 18 timmar sedan

”Första gången vi tar två bortasegrar i Allsvenskan”

Två matcher. Två segrar. Lördagens resa till Nynäshamn blev en stor succé för Vimmerby BK.

LV - 10 timmar sedan

Virserum föll och fick hjälp – playoff väntar

Virserum är klart för playoff inför kvalserien till division 2. De var dock inget de löste på egen hand. Det blev förlust mot Gislaved (4–6) och en hjälpande hand kom från Limhamn som slog Lenhovda.

LV - 12 timmar sedan

Tvåsiffrigt när Vimmerby mosade bottenlaget

Vimmerby IBK gjorde processen kort med Nybro IBK på söndagskvällen och fortsätter alltjämt att skugga topplagen. Segersiffrorna skrevs till 12–2..

LV - 13 timmar sedan

Flera aktiviteter på sportlovet - här är listan på vad ni kan göra

I morgon börjar sportlovet i Västerviks kommun och för alla skollediga erbjuds en mängd aktiviteter under hela veckan..

LV - 14 timmar sedan

Varför en södra infart - och hur ska den finansieras?

I en insändare den 8/2 ställde vi frågor kring Södra infarten. En investering på minst 500 miljoner kronor innan allt är färdigt. Inget parti har givit oss något svar och vi funderar över orsaken.

LV - 15 timmar sedan

Bassäng läggs ner utan att berörd enhet tillfrågats

Utredningen som ligger till grund för nedläggningen av Habiliteringens bassäng innehåller rena felaktigheter, hävdar en representant för Habiliteringens ledningsgrupp som var tillsatt under den tid utredningen pågick..

LV - 15 timmar sedan

Dubbla skador när Tuna föll sent

IFK Tuna föll med 2–3 i första träningsmatchen mot Vimmerby IF:s U21-lag. Det var en insats med både bra och sämre inslag. –Det var nog ovant att komma ut på stor plan igen, säger tränaren Jesper Lätt..

LV - 17 timmar sedan

VIBK:s juniorer vann efter kanoninsats: "Sådant kallas för lagarbete"

Vimmerby IBK:s JAS-lag gjorde på lördagseftermiddagen en kanoninsats borta mot Vetlanda. Det blev seger med 8–3..

LV - 18 timmar sedan

Hasse Karlsson inför dagens seriefinal: ”Pressen är på dem”

På söndag smäller det. Solfjäderstaden mot Rimforsa. – Med tanke på att Solfjäderstaden siktar på att spela i Allsvenskan inom ett par säsonger är pressen på dem, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.