Kristianstadsbladet > Ekonomi

Thursday, 14 December, 16:07

Kristianstadsbladet - 11 jan 17 kl. 11:24

Dags för ny lag om datalagringTre veckor efter att EU-domstolen dömt ut den svenska datalagringen tar inrikesminister Anders Ygeman (S) initiativ till en ny lagstiftning. Frågan är hur han ska lyckas jämka ihop kraven från teleoperatörer och åklagare som i dag står väldigt långt från varandra.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
EU, Anders Ygeman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsför ny , lagom , datalagring
Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 12:53

Brittisk datalagring skyndas igenom

Storbritanniens regering vill skynda igenom en ny brittisk lag om internet- och telefonövervakning efter att EU:s datalagringsdirektiv dömts ut av EU-domstolen.
Lagförslaget väntas röstas igenom i brittiska underhuset redan nästa vecka. De konservativa, Labour och liberaldemokraterna ställer sig bakom krisåtgärden, som regeringen kallar en fråga om nationell säkerhet.

BT - 10 jul 14 kl. 12:53

Brittisk datalagring skyndas igenom

Storbritanniens regering vill skynda igenom en ny brittisk lag om internet- och telefonövervakning efter att EU:s datalagringsdirektiv dömts ut av EU-domstolen. Lagförslaget väntas röstas igenom i brittiska underhuset redan nästa vecka. De konservativa, Labour och liberaldemokraterna ställer sig bakom krisåtgärden, som regeringen kallar en fråga om nationell säkerhet.

VA - 02 sep 11 kl. 15:39

Låg energiåtgång för datalagring

2 september De senaste fem åren har elanvändningen i datacenter världen över ökat med 56 procent, enligt en rapport från Stanford University. Det kan låta mycket, men jämfört med tidigare prognoser är det överraskande lite. 2007 uppskattade USA:s Environmental Protection Agency att den nationella energikonsumtionen hos datacenter i USA i stort sett skulle dubbleras mellan 2005 och 2010, till ungefär 100 miljarder kilowattimmar.

SVT - 26 jan 11 kl. 16:43

Hård kritik mot datalagring

Idag riktas hård kritik mot regeringens förslag till en lag om datalagring. Telefon- och internetoperatörer förstår varken vad dom ska lagra eller hur regeringen har tänkt att det ska gå till..

Nyhetskanalen - 21 mar 12 kl. 12:40

Riksdagen antog lag om datalagring

Riksdagen röstade som väntat ja till att genomföra direktivet om datalagring i Sverige med 233 röster för, 41 röster emot och 19 nedlagda röster. Direktivet innebär att operatörer blir skyldiga att lagra uppgifter om telefoni, meddelandehantering och internetåtkomst i sex månader.Rikskriminalpolisens chef Klas Friberg hävdar att direktivet, tvärt emot vad många förespråkare hävdat i debatten, gör det svårare för polisen att komma åt brottslingar.

Nyteknik - 17 okt 12 kl. 10:00

?Obama tar avstånd från datalagring?

Några amerikanska planer på datalagring motsvarande EU-direktivet som blev lag i Sverige i våras finns inte. Det klargör Cameron Kerry, rådgivare till USA:s handelsminister..

Sydsvenskan - 23 feb 16 kl. 03:06

Danmark vill återinföra datalagring

Danmarks rikspolischef Henrik Højbjerg stödjer justitieminister Søren Pinds förslag på utökade krav på datalagring.Förslaget, som väntas presenteras i mars, innebär att internetoperatörerna måste lagra så kallad sessionsloggning, exempelvis vilka hemsidor användaren besöker, vem den chattar med och eller talar med över Skype.Danmark hade en liknande lag tidigare, vilken förklarades som olaglig av EU-domstolen 2014..

SR - 07 jul 17 kl. 11:33

EU-länder vill ha ny EU-lag om datalagring

Flera EU-länder med Tyskland och Östterike i spetsen vill ha nya EU-regler om datalagring efter en rad domar som förbjuder tele-och interetoperatörerna att lagra uppgifter om sina kunder..

YA - 19 mar 12 kl. 06:30

Varför bry sig om datalagring?

På onsdag kommer riksdagen att fatta beslut om att införa datalagring i Sverige. Beslutet är väntat. För åtta år sedan lade Sveriges dåvarande justitieminister Thomas Bodström fram förslaget till Europaparlamentet som i sin tur antog det något år senare.

ÖstersundsPosten - 2 timmar sedan

Hockeypampens radikala förslag – ny liga med svenska och finska lag: "Det är nödvändigt"

En helt ny liga med sex lag från Sverige och sex lag från Finland. Det är en av Internationella ishockeyförbundets president René Fasels idéer för att utveckla europeisk ishockey. – Jag vill påstå att jag är övertygad om att det är nödvändigt att skapa en pan-europeisk liga, säger han..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Hockeypampens radikala förslag – ny liga med svenska och finska lag: "Det är nödvändigt"

En helt ny liga med sex lag från Sverige och sex lag från Finland. Det är en av Internationella ishockeyförbundets president René Fasels idéer för att utveckla europeisk ishockey. – Jag vill påstå att jag är övertygad om att det är nödvändigt att skapa en pan-europeisk liga, säger han..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Delta väljer Airbus för stororder

Det amerikanska flygbolaget Delta vänder sig till Europa och Airbus och blåser därmed det egna landets stora flygplanstillverkare Boeing på en stororder. Delta beställer 100 flygplan av typen A321 neo, med en rättighet att köpa ytterligare 100 plan senare.(TT).

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

En fjärdedel sparkas från Teva

Den israeliska läkemedelsjätten Teva planerar att minska personalstyrkan med 14 000 de närmaste två åren, vilket motsvarar över en fjärdedel av de anställda globalt. Jättenedskärningarna är resultatet av en omstruktureringsplan som sjösätts i ljuset av minskade intäkter.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Internetföretag: Behåll nätneutraliteten

Slopa inte lika villkor för alla på internet. Den uppmaningen riktar Air Bnb, Twitter, Tumblr och många mindre nätföretag till USA:s kommunikationsmyndighet FCC, som i dag väntas skrota den så kallade nätneutraliteten.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

ECB rör inte räntan

Europeiska centralbanken, ECB, behåller styrräntan oförändrad på noll procent, meddelar banken i ett nytt räntebeslut. Vid förra räntemötet halverade ECB stödköpsprogrammet i ett första steg att fasa ut den extremt expansiva penningpolitiken.(TT).

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Ekonom: Bopriser slår mot restaurang och resor

Dagens boprisfall kan följas av ytterligare nedgång som slår mot ekonomin som helhet, enligt bankekonom. Restaurang, resor och bilar är branscher som drabbas först när människor känner sig fattigare. - De psykologiska effekterna är viktiga.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Saab etablerar tillverkning i Abu Dhabi

Saab har beslutat att etablera sig med utveckling och produktion i Abu Dhabi, skriver försvars- och säkerhetskoncernen i ett pressmeddelande. Ett center ska invigas i Tawazun Industrial Park i Abu Dhabi, där utveckling och produktion av flera produkter ska bedrivas.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Bankerna leder börsnedgång

Bankaktierna leder nedgången när Stockholmsbörsen inleder handeln med fallande kurser. Efter cirka en kvarts handel ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,5 procent, i linje med utvecklingen på de större Europabörserna.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Handeln skriver ner säljprognos

Osäkerheten på bostadsmarknaden bedöms pressa försäljningen i bygg- och möbelhandeln, spår handels analysfirma HUI Research som sänker försäljningsprognosen för handeln både i år och nästa år. HUI Research bedömer nu att handels totala försäljningsvolym ökar med 2,0 procent i år och 2,5 procent nästa år.(TT).

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Lägre arbetslöshet

Arbetslösheten låg i slutet av november på 7,4 procent, enligt Arbetsförmedlingens statistik som baseras på antalet inskrivna arbetslösa. Vid samma tid i fjol var siffran 7,6 procent. Totalt var 361 357 registrerade som arbetslösa, jämfört med 364 463 personer samma tid i fjol.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

NCC får stororder i Göteborg

NCC har fått i uppdrag att bygga Global Business Gate i Göteborg - ett kontorsprojekt på 40 000 kvadratmeter vid Masthuggskajen. Beställningen är värd cirka 900 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Bygget väntas stå klart 2021.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.