Kristianstadsbladet > Ekonomi

Tuesday, 28 February, 18:07

Kristianstadsbladet - 11 jan 17 kl. 11:24

Dags för ny lag om datalagringTre veckor efter att EU-domstolen dömt ut den svenska datalagringen tar inrikesminister Anders Ygeman (S) initiativ till en ny lagstiftning. Frågan är hur han ska lyckas jämka ihop kraven från teleoperatörer och åklagare som i dag står väldigt långt från varandra.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
EU, Anders Ygeman

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsför ny , lagom , datalagring
Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 12:53

Brittisk datalagring skyndas igenom

Storbritanniens regering vill skynda igenom en ny brittisk lag om internet- och telefonövervakning efter att EU:s datalagringsdirektiv dömts ut av EU-domstolen.
Lagförslaget väntas röstas igenom i brittiska underhuset redan nästa vecka. De konservativa, Labour och liberaldemokraterna ställer sig bakom krisåtgärden, som regeringen kallar en fråga om nationell säkerhet.

BT - 10 jul 14 kl. 12:53

Brittisk datalagring skyndas igenom

Storbritanniens regering vill skynda igenom en ny brittisk lag om internet- och telefonövervakning efter att EU:s datalagringsdirektiv dömts ut av EU-domstolen. Lagförslaget väntas röstas igenom i brittiska underhuset redan nästa vecka. De konservativa, Labour och liberaldemokraterna ställer sig bakom krisåtgärden, som regeringen kallar en fråga om nationell säkerhet.

VA - 02 sep 11 kl. 15:39

Låg energiåtgång för datalagring

2 september De senaste fem åren har elanvändningen i datacenter världen över ökat med 56 procent, enligt en rapport från Stanford University. Det kan låta mycket, men jämfört med tidigare prognoser är det överraskande lite. 2007 uppskattade USA:s Environmental Protection Agency att den nationella energikonsumtionen hos datacenter i USA i stort sett skulle dubbleras mellan 2005 och 2010, till ungefär 100 miljarder kilowattimmar.

SVT - 26 jan 11 kl. 16:43

Hård kritik mot datalagring

Idag riktas hård kritik mot regeringens förslag till en lag om datalagring. Telefon- och internetoperatörer förstår varken vad dom ska lagra eller hur regeringen har tänkt att det ska gå till..

Nyhetskanalen - 21 mar 12 kl. 12:40

Riksdagen antog lag om datalagring

Riksdagen röstade som väntat ja till att genomföra direktivet om datalagring i Sverige med 233 röster för, 41 röster emot och 19 nedlagda röster. Direktivet innebär att operatörer blir skyldiga att lagra uppgifter om telefoni, meddelandehantering och internetåtkomst i sex månader.Rikskriminalpolisens chef Klas Friberg hävdar att direktivet, tvärt emot vad många förespråkare hävdat i debatten, gör det svårare för polisen att komma åt brottslingar.

Nyteknik - 17 okt 12 kl. 10:00

?Obama tar avstånd från datalagring?

Några amerikanska planer på datalagring motsvarande EU-direktivet som blev lag i Sverige i våras finns inte. Det klargör Cameron Kerry, rådgivare till USA:s handelsminister..

Sydsvenskan - 23 feb 16 kl. 03:06

Danmark vill återinföra datalagring

Danmarks rikspolischef Henrik Højbjerg stödjer justitieminister Søren Pinds förslag på utökade krav på datalagring.Förslaget, som väntas presenteras i mars, innebär att internetoperatörerna måste lagra så kallad sessionsloggning, exempelvis vilka hemsidor användaren besöker, vem den chattar med och eller talar med över Skype.Danmark hade en liknande lag tidigare, vilken förklarades som olaglig av EU-domstolen 2014..

YA - 19 mar 12 kl. 06:30

Varför bry sig om datalagring?

På onsdag kommer riksdagen att fatta beslut om att införa datalagring i Sverige. Beslutet är väntat. För åtta år sedan lade Sveriges dåvarande justitieminister Thomas Bodström fram förslaget till Europaparlamentet som i sin tur antog det något år senare.

Nyheter 24 - 24 feb 12 kl. 21:57

Centern går emot beslut om datalagring


Regeringen har tillsammans med Socialdemokraterna kommit överens om att datalagring av e-post och mobilsamtal ska införas. En av de som ställer sig emot beslutet är centerpartisten Fredrick Federley. Den 1 maj ska EU:s regler om datalagring av e-post och mobilsamtal införas i Sverige.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 06:30

Nya frågan: Lag och ordning

Jimmie Åkesson gick i debuten i Almedalen till våldsam attack mot Fredrik Reinfeldt. Och han utropade sig själv som arvtagare till den socialdemokratiske landsfadern Per Albin Hansson. -?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ja till ny lag om datalagring

Sveriges riksdag röstade på onsdagen ja till EU:s datalagringsdirektiv, som kritiserats för att inkräkta på människors integritet. Från och med den 1 maj införs därmed en lag som tvingar operatörer för data- och telefoni att lagra information om trafiken i minst sex månader.Beslutet togs med röstsiffrorna 233 för och 41 mot.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Inget lyft för USA:s BNP

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) växte med 1,9 procent i beräknad årstakt under fjärde kvartalet 2016, visar siffror från landets handelsdepartement. Det är oförändrat jämfört med en första beräkning som gjordes i januari.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Nevsavtal om batterier i Kina

Elbilsföretaget Nevs har tecknat ett ramavtal med det kinesiska företaget Contemporary Amperex Technology för att säkra leveranser av batterier till de bilar som ska byggas på den kinesiska marknaden, enligt ett pressmeddelande.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Oväntat starka statsfinanser

Statens överskott ökade till 7,5 miljarder kronor i fjärde kvartalet, vilket gav ett överskott för hela 2016 på drygt 49 miljarder. Finansminister Magdalena Andersson (S) är positivt överraskad av de oväntat starka statsfinanserna. - Det här är ett väldigt stort överskott för 2016.

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Norska oljefonden växte 2016

Avkastningen för den norska oljefonden landade på 6,9 procent förra året, vilket motsvarar 447 miljarder norska kronor. Fonden, som formellt heter Statens pensionsfond utland, är världens största statliga fond och investerar intäkter från oljeindustrin i utländska aktier och räntepapper.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Ojämn fördelning på annonsintäkter

Morgontidningarnas intäkter från digitala annonser ökade med 3,3 procent förra året, jämfört med 2015. Totalt uppgick intäkterna till 824 miljoner kronor, enligt siffror från branschorganisationen TU. Men det är i storstadspress som ökningen sker.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Uppåt för detaljhandeln

Detaljhandelns omsättning ökade i januari med 2,6 procent jämfört med samma månad i fjol, mätt i löpande priser. I fasta priser och kalenderkorrigerat ökade försäljningen med 2,2 procent. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) och HUI Research.

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Lyft för handelsnettot

Utrikeshandeln med varor gav i januari ett överskott på 1,5 miljarder kronor, enligt preliminär statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Motsvarande månad i fjol visade handelsnettot ett överskott på 0,8 miljarder kronor.(TT).

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Högre pris på bensin

Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med tio öre per liter. Efter höjningen är riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 14:52 kronor. Priset på diesel höjs också med tio öre till 14:30 kronor per liter.

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Allt fler osäkra anställningar

Tidsbegränsade anställningar är vanligare bland kvinnor än bland män. Bland arbetare har var fjärde kvinna en sådan anställning, enligt en rapport från LO om anställningsformer och arbetstider. Drygt hälften av kvinnorna i arbetaryrken jobbar deltid.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Samsungchefer åtalade i Sydkorea

Arvtagaren till Samsung-koncernen i Sydkorea har åtalats för mutbrott och förskingring. Bekräftelsen lämnas av specialåklagare, som granskar en jättehärva runt landets president Park Geun-Hye och hennes närmaste krets.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.