SR > Kultur

Saturday, 25 February, 21:36

SR - 11 jan 17 kl. 10:00

Utsatta människor bildar körIkväll startar SVT:s dokumentärserie "Gatans kör". Där får vi följa operasångaren Rickard Söderbergs arbete med att starta en kör för människor i utsatthet, däribland hemlösa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
 svt, Gatans, Rickard Söderbergs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsattamänniskor , bildar, kör
SR - 6 timmar sedan

Lööf vill förhandla med S – om Alliansen bildar regering

Om Alliansen bildar regering nästa år och hamnar i beroendeställning till Sverigedemokraterna vill Centerpartiet sträcka ut handen till socialdemokraterna. Det sa partiledaren Annie Lööf i Ekots Lördagsintervju idag.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Två kvinnor utsatta för grov våldtäkt

Polisen har under lördagen genomfört en omfattande teknisk undersökning efter att två kvinnor har blivit utsatta för grov våldtäkt i Järfälla, norr om Stockholm. – Kvinnorna har förts med ambulans till sjukhus efter händelsen och mår naturligtvis inte bra efter en sådan händelse, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm..

Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

Världen Idag - 27 feb 15 kl. 00:00

Bildar mänsklig sköld vid synagogan i Stockholm

– Både i Frankrike och i Köpen­hamn riktade sig attentaten mot judar. Och eftersom Sverige och särskilt min hemstad Malmö ligger bara några minuter från Köpenhamn, så är det här en jätteviktig markering, säger Sia­vosh Derakhti, som är en av initiativtagarna till manifestationen. Grundtanken för honom och föreningen, som framöver planerar liknande solidaritetsaktioner för andra utsatta minoriteter, är större sammanhållning i samhället.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny rapport: Unga kvinnor mest utsatta för våld i nära relationerVad är en nära relation?Barn i utsatta hem

SVERIGE. För två år sedan fick Brottsförebyggande rådet (BRÅ) i uppgift av regeringen att kartlägga brott i nära relationer. Nu är resultat sammanställt i en rapport som visar att män och kvinnor är lika utsatta för brott i nära relationer, men att våldet mot kvinnorna är betydligt grövre och ger skador som ofta kräver läkarvård.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

Nyheter 24 - 08 mar 12 kl. 13:38

Utsatta för kvinnomisshandel: "Vi är inga jävla offer"


Nyheter24 möter ordföranden för organisationen Slagfärdiga: "Vi talar fast vi är nedstystade". ? I början var media eniga, oavsett forum, när jag skulle fotograferas.

Expressen - 02 okt 14 kl. 13:49

Nazister bildar nytt politiskt parti

Nu bildar nazister ett politiskt parti. Det är Svenska Motståndarrörelsen som bildar ett politiskt parti, skriver Dalarnas Tidning..

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 14:18

S och MP bildar minoritetsstyre

Foto: Peter Åklundh
Nu är det klart vilka som styr Region Skåne. Efter ett nej från C bildar S och MP en minoritetsregering.
- Vi har fått ett nej från samtliga tre mittenpartier.

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 14 kl. 15:43

S och MP bildar minoritetsstyre

Foto: Peter Åklundh
Nu är det klart vilka som styr Region Skåne. Efter ett nej från C bildar S och MP en minoritetsregering.
- Vi har fått ett nej från samtliga tre mittenpartier.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Destruktiv debatt skadar de redan utsatta

Den offentliga diskussionen i Lund om anvisad plats där utsatta EU-medborgare exempelvis kan få bättre sanitära förhållanden har delvis varit destruktiv, och inte så konstruktiv som vi från ideellt håll hade önskat. Många som vi möter vittnar om samma verklighet som Stockholm Stadsmissions direktör Marika Markovits skriver om i Svenska Dagbladet den 1/8. Nämligen att hatbrotten mot utsatta EU-medborgare ökar i takt med att destruktiva politiska förslag eller offentliga uttalanden blir fler.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Uppgifter: Loreens låt har läckt – alla bidrags släpps i förväg

Flera låtar som deltar i kvällens deltävling har läckt ut i förväg, i strid med SVT:s regler, men tävlingen kommer att fortsätta som vanligt. SVT kommer att lägga ut samtliga finalister och kvällens tävlande bidrag så att alla kvällens tävlande bidrag har samma förutsättningar..

SR - 11 timmar sedan

Jazzpianisten Horace Parlan död

Den legendariske amerikanske jazzpianisten Horace Parlan är död..

SR - Igår: 17:27

Amerikanska senatorer vill stoppa kulturnedskärningar

24 senatorer har undertecknat ett brev till President Trump där de uppmanar honom att inte göra nedskärningar i de statliga anslagen till kulturen..

SR - Igår: 14:48

Sista helgen för Röhsska i Göteborg

Den som vill besöka design- och konsthantverksmuseet Röhsska i Göteborg har bara helgen på sig. På måndag slår museet nämligen igen portarna och öppnar inte igen förrän om 15 månader..

SR - Igår: 14:45

Premiär för ”Molnens bröder” på Dramaten

I Stockholm har en ny pjäs av Barbro Lindgren haft premiär. Vår teaterkritiker Kristina Lindqvist har sett den..

SR - Igår: 12:56

Hon blev pionjären för kvinnliga svarta regissörer

Hon blev den första kvinnliga svarta regissören som fick biodistribution i USA med sin film ”Daughters of the Dust” år 1991. Vi träffar regissören Julie Dash..

SR - Igår: 12:21

VD:n slutar på Göteborgsoperan

Göteborgsoperans VD Ronnie Hallgren lämnar sitt uppdrag på egen begäran, efter tre år på posten..

SR - Igår: 11:47

Dramatikerutbildningen på Biskops Arnö läggs ner

Dramatikerutbildningen "att skriva dramatik" på folkhögskolan Bisköps Arnö läggs ner. Skolans rektor Mats Lundborg säger att beslutet är en katastrof men att det måste göras för att bibehålla en hållbar ekonomi..

SR - Igår: 07:00

Sondheims musikal väcker ny passion på Norrlandsoperan

Svårsjunget och känslospäckat. På fredag går Stephen Sondheims musikal Passion upp på Norrlandsoperan i Umeå..

SR - Igår: 06:00

Den okända flickan: Det bultar av liv.

Den okända flickan är en ny film av de belgiska bröderna Dardenne. Som vanligt är det en laddad socialrealistisk berättelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.