SR > Kultur

Tuesday, 28 March, 15:47

SR - 11 jan 17 kl. 10:00

Utsatta människor bildar körIkväll startar SVT:s dokumentärserie "Gatans kör". Där får vi följa operasångaren Rickard Söderbergs arbete med att starta en kör för människor i utsatthet, däribland hemlösa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
 svt, Gatans, Rickard Söderbergs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsattamänniskor , bildar, kör
Cornucopia - 07 jan 17 kl. 13:37

Sverigedemokraterna bestämmer vem som bildar regering 2018

Regeringsbildandet efter valet 2018 ligger i Sverigedemokraternas hand. Partiet kommer i praktiken bestämma om det blir en socialdemokratiskt styrd regering eller en moderatledd regering under Anna Kinberg Batra. Enda alternativet till att SD avgör är att M+S bildar regering tillsammans och en epok av blockpolitik är till ända.

Världen Idag - 27 feb 15 kl. 00:00

Bildar mänsklig sköld vid synagogan i Stockholm

– Både i Frankrike och i Köpen­hamn riktade sig attentaten mot judar. Och eftersom Sverige och särskilt min hemstad Malmö ligger bara några minuter från Köpenhamn, så är det här en jätteviktig markering, säger Sia­vosh Derakhti, som är en av initiativtagarna till manifestationen. Grundtanken för honom och föreningen, som framöver planerar liknande solidaritetsaktioner för andra utsatta minoriteter, är större sammanhållning i samhället.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny rapport: Unga kvinnor mest utsatta för våld i nära relationerVad är en nära relation?Barn i utsatta hem

SVERIGE. För två år sedan fick Brottsförebyggande rådet (BRÅ) i uppgift av regeringen att kartlägga brott i nära relationer. Nu är resultat sammanställt i en rapport som visar att män och kvinnor är lika utsatta för brott i nära relationer, men att våldet mot kvinnorna är betydligt grövre och ger skador som ofta kräver läkarvård.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

Nyheter 24 - 08 mar 12 kl. 13:38

Utsatta för kvinnomisshandel: "Vi är inga jävla offer"


Nyheter24 möter ordföranden för organisationen Slagfärdiga: "Vi talar fast vi är nedstystade". ? I början var media eniga, oavsett forum, när jag skulle fotograferas.

Expressen - 02 okt 14 kl. 13:49

Nazister bildar nytt politiskt parti

Nu bildar nazister ett politiskt parti. Det är Svenska Motståndarrörelsen som bildar ett politiskt parti, skriver Dalarnas Tidning..

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 14:18

S och MP bildar minoritetsstyre

Foto: Peter Åklundh
Nu är det klart vilka som styr Region Skåne. Efter ett nej från C bildar S och MP en minoritetsregering.
- Vi har fått ett nej från samtliga tre mittenpartier.

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 14 kl. 15:43

S och MP bildar minoritetsstyre

Foto: Peter Åklundh
Nu är det klart vilka som styr Region Skåne. Efter ett nej från C bildar S och MP en minoritetsregering.
- Vi har fått ett nej från samtliga tre mittenpartier.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Destruktiv debatt skadar de redan utsatta

Den offentliga diskussionen i Lund om anvisad plats där utsatta EU-medborgare exempelvis kan få bättre sanitära förhållanden har delvis varit destruktiv, och inte så konstruktiv som vi från ideellt håll hade önskat. Många som vi möter vittnar om samma verklighet som Stockholm Stadsmissions direktör Marika Markovits skriver om i Svenska Dagbladet den 1/8. Nämligen att hatbrotten mot utsatta EU-medborgare ökar i takt med att destruktiva politiska förslag eller offentliga uttalanden blir fler.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 19:30

Skåningar och unga mest utsatta för brott

Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
Inom kategorin brott mot enskild person ingår brottstyperna misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägerier och trakasserier.

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 11 kl. 20:48

Skåningar mest utsatta för brott

Foto: Scanpix
Elva procent har utsatts för brott under år 2010. I Skåne ligger siffran på 14,2 procent.
I hela landet är det färre personer än för fem år sedan som uppger att de har blivit utsatta för brott.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Digital samtidskonst på ARS i Helsingfors

I år har Helsingfors stora internationella konstmönstring ARS, som öppnar på fredag och anordnas för nionde gången, undertiteln "Hello world!". Kulturredaktionens Karsten Thurfjell är på plats..

SR - 2 timmar sedan

Glasvägg ska byggas runt Eiffeltornet

En två och en halv meter hög glasvägg ska byggas runt Eiffeltornet. Det beslutade Paris kommunfullmäktige enhälligt igår. Syftet är att skydda Paris mest kända turistattraktion från terrorattentat..

SR - 2 timmar sedan

Filmfestival i Saudiarabien hoppas bidra till mer öppenhet

Saudiarabien har öppnat för en mer tillåtande hållning mot kultur. Men så sent som i januari protesterade landets religiösa ledare mot att åter öppna de förbjudna biograferna. Nu är den fjärde upplagan av Saudi filmfestival trots allt igång..

SR - 3 timmar sedan

Vräkta konstkollektiv föreslås flytta ihop i nytt kulturhus

Höjda ateljéhyror och uppsagda hyreskontrakt har gjort situationen tuff för konstnärer i svenska storstäder. Konstnärernas kollektivverkstad och produktionshuset Site är två konstnärskollektiv i Stockholm som blivit vräkta. Men nu verkar en lösning vara nära..

SR - 4 timmar sedan

Guldmynt på hundra kilo stals från museum

I helgen stal tjuvar ett etthundra kilos guldmynt från Bodemuseum i Berlin..

SR - 4 timmar sedan

Inget besked från Dylan om föreläsning

I helgen kommer Bob Dylan till Sverige men Nobelpristagaren Dylan har fortfarande inte gett besked om när eller om han ska hålla sin Nobelföreläsning..

SR - 5 timmar sedan

Rappare i Tanzania greps för regimkritisk låt

Rapparen Nay wa Mitego i Tanzania greps i helgen för att han gett ut en regimkritisk låt. Han har släppts men presidenten vill att han lägger till text om korruption i sin låt..

SR - 8 timmar sedan

På spaning inuti gingarderoben

En historia med temat "bry sig om" kan man kalla "Gingarderoben", Leslie Jamesons debutroman, nu på svenska efter hennes "Empatiproven". Men hur lätt är det att förstå och rädda folk, egentligen?.

SR - 8 timmar sedan

Patriarkatet synas på lekfullt sätt i "The Sexual Contract"

"The Sexual Contract" på Unga Klara i Stockholm ställer frågor om var patriarkatet kommer ifrån, inte sällan till sin publik..

SR - 22 timmar sedan

Konstfrämjandet vill ta över uppdraget för samtidskonst

Konstfrämjandet firar 70 år idag, men man blickar framåt. Just nu jobbar man för att få ta över uppdraget för samtidskonst, när myndigheten Riksutställningar läggs ner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.