SvD > Kultur

Sunday, 22 January, 11:15

SvD - 11 jan 17 kl. 09:25

"Star wars"-museum för miljarder får hemEfter flera turer står det klart att George Lucas storslagna "Star wars"-museum ska byggas i Los Angeles. Filmskaparen har nämligen kommit överens med stadens politiker om att hysa museet i Exposition park i centrala Los Angeles. Där blir det granne med University of Southern California, där Lucas gick i filmskola på 60-talet..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
;star, George Lucas, Los Angeles, Exposition, University, Southern California, Lucas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: quot;Star, wars"-museumför , miljarderfår , hem

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Utøya-monumentet kan få kulturpris

För elfte året i rad delar Dagens Nyheter ut sitt kulturpris. Nu presenteras de fem nominerade inom genrerna litteratur, film, scenkonst, musik och konst..

SvD - 14 timmar sedan

Cyberattack efter Trumpprostest

Filmfestivalen Sundance har blivit utsatta för en cyberattack, skriver de på Twitter. All försäljning ligger nere, men filmvisningarna pågår som vanligt..

SvD - 17 timmar sedan

Kändisarna som demonstrerar mot Trump

Hundratusentals förväntas delta i Women's march i Washington där framför allt kvinnor protesterar mot den nytillträdde presidenten. Många amerikanska skådespelare, musiker och kulturarbetare har meddelat att de kommer att delta..

SvD - 19 timmar sedan

Svårt att vara artig på svenska

SvD - 21 timmar sedan

Orden som ger vinet smak

Blir du sugen på att dricka ett vin som enligt beskrivningen smakar ”tobak, blyerts, ceder, stall och multna löv”? Måns Wadensjö går igenom smakbeskrivningarnas svårgenomträngliga djungel. .

SvD - Igår: 10:06

Malia Obama blir filmpraktikant

Barack och Michelle är inte de enda medlemmarna av familjen Obama som skaffar nytt jobb. Nu ska äldsta dottern Malia Obama ge sig in i filmbranschen, skriver Hollywood Reporter. Enligt sajten ska nämligen den förra presidentdottern praktisera hos filmproducenten Harvey Weinstein..

SvD - Igår: 09:00

”Jag har matats med rasistiska föreställningar”

Under mitten av 00-talet bröt Max Peezay ny mark genom att bli den första att göra grime på svenska. Efter en tids tystnad är han nu aktuell med sitt sista album, och nytt artistnamn..

SvD - Igår: 08:00

SvD väljer: tre poddar om liv och filosofi

Finns det något bättre sätt att tillbringa en kväll än i sällskap med eviga frågor om moral, logik och språk? Troligtvis, ja – men för den som önskar djupdyka i filosofihistorien är poddfloran oväntat rik..

SvD - Igår: 08:00

Arrogans har gett oss dagens skola

Det går inte att trolla fram en perfekt skola, men vi vet att ordning och ömsesidig respekt förbättrar både trivseln och undervisningen. Jenny Maria Nilsson efterlyser ett system byggt på evidens – och inte på önskedrömmar, arrogans och bondfångeri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.