Expressen > Kultur

Sunday, 20 May, 16:15

Liknande nyheter

Taggar: Gatans, körhar det största , hjärtat, justnu
Skånskan - 11 jan 17 kl. 08:09

”Gatans kör öppnar våra ögon och hjärtan”

I kväll är det premiär på SVT för dokumentärserien Gatans kör där skånska operasångaren Rickard Söderberg får i uppdrag att bilda en kör för människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden.
– När jag fick frågan om det här tackade jag ja nästan utan att kolla almanackan, det är ett drömprojekt, säger Rickard Söderberg entusiastisk. ERWP.

Sydsvenskan - 16 sep 11 kl. 06:31

Gatans koreografi

Foto: Nelson Rodriguez-Smith

Lunchdans. Skånes dansteater.
Fem dansstycken koreograferade av Patrick Bragdell, Anette Jellne, Kang Ma, Belinda Nusser och Sara Åhman.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 14:00

Gågatans ombyggnad oroar och ger hopp

Skurup Ombyggnaden av gågatan i Skurup har snart hållit på i en månad och påverkar verksamheterna som finns längs gågatan olika mycket. Vissa affärer märker ingen skillnad, en del ser fram emot slutresultatet medan andra känner oro för sin verksamhet.
– Jag har tappat mycket den senaste veckan, säger Leif Knutsson på Direkten.

BT - 20 apr 18 kl. 07:38

JUST NU: Brand på Ica i natt

Det har brunnit i ett frysskåp på Allégatans Icabutik. Branden upptäcktes dock först på morgonen och då hade den redan självslocknat..

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

BT - 03 okt 13 kl. 15:57

Veronica Maggio står vid ett vägskäl

BT:s popkrönikör Joel Sjöö har lyssnat på Veronica Maggios nya skiva Handen i fickan fast jag bryr mig. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Empatimaskin som ser tydligt genom galler

F ör den som intresserar sig för barn i allmänhet och i synnerhet barn på film är Mark Cousins trollbindande dokumentär ”A History Of Children And Film” ett måste.Den inspirerande, kunnige kritikern och filmaren med den personliga irländska rösten guidar åskådaren genom ett känslomässigt landskap med hjälp av klipp från 53 filmer från 25 länder. Alla som i somras följde Cousins vindlande, associationsrika serie ”The History Of Film” i SVT känner igen hans odogmatiska sätt att återge historien.

Sydsvenskan - 01 aug 15 kl. 04:00

När den röda tuppen gal

Hela stadion är fullsatt. I mitten står ledaren för Podemos, den 36-årige Pablo Iglesias med sin nu så välkända, långa hästsvans. Han håller ett brandtal och avslutar med ”tick, tack, tick tack, tick tack”.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

UT - 11 feb 14 kl. 07:23

Insändare om butiksdöd blev snackis

Kommer gågatan att dö?
Den frågan diskuteras just nu på många håll i Ulricehamn. Den insändare som Susanna Isaksson skrev till lördagens UT har diskuterats flitigt de senaste dagarna, inte minst på sociala medier.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

För en gångs skull kanske vi bara ska säga - tack!

Kanske är dags att säga ett reservationslöst tack till alla konstnärer – för att de orkar..

Expressen - 10 timmar sedan

Tom Wolfe drev mig att skildra Avicii-generationen

Ett uttryck i amerikanska medier är WWTWD, en förkortning av What Would Tom Wolfe Do. Jan Gradvall berättar hur Tom Wolfe fick honom att sträva mot en journalistik i fullständig samklang med nuet..

Expressen - I förrgår: 15:48

Lars Lerin på Liljevalchs kommer att bli en succé

Lars Lerin visar sina akvareller på Liljevalchs i Stockholm.Nils Forsberg förutspår konstmuseets största succé någonsin..

Expressen - I förrgår: 14:58

"Han kommer för att ta emot Nobelpriset i litteratur"

Hur kan filmregissören Björn Runge ha en sådan otrolig tajmning med både Nobelpris och Metoo för sin kommande film? Vilka guilty pleasures har Martina och Gunilla? .

Expressen - I förrgår: 14:05

Snille och smek – här är akademiledamotens novell

En manlig ledamot av Svenska Akademien har för 20 år sedan skickat en sexnovell till en känd kvinnlig författare, rapporterar Aftonbladet.Ankan kan med rodnande näbb publicera valda delar av ledamotens erotiska prosakonst..

Expressen - I förrgår: 12:25

Ja må Herbert Blomstedt leva uti hundrade år

Det är som att få en aha-upplevelse av Berlioz och Berwald.Lars Sjöberg ser Herbert Blomstedt dirigera Kungliga filharmonikerna..

Expressen - I förrgår: 10:27

Han hotar Putin med att hungra till döds

Klimatet hårdnar för oliktänkande i Ryssland.Dmitri Plax skriver om den fängslade ukrainske filmregissören Oleg Sentsov..

Expressen - 17 maj 18 kl. 14:13

"Vi hade Birgit Nilsson och sedan kom Beyoncé"

Vad var Birgit Nilssons hemlighet? Loa Falkman och Rickard Söderberg förklarar La Nilssons storhet i tv-programmet Kultur-Expressen..

Expressen - 17 maj 18 kl. 07:00

Det är beundrarna som skriver biografierna om Birgit

Idag skulle Birgit Nilsson ha fyllt 100 år.Gunilla Brodrej bläddrar och lyssnar efter svaren på vem hon verkligen var..

Expressen - 17 maj 18 kl. 06:00

Det här är en generationsroman av bästa klass

Caroline Ringskog Ferrada-Noli har skrivit en stor roman om tre generationer kvinnor.Ulrika Knutson jublar över en klasskildring av ett folkhem i upplösning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.