Expressen > Kultur

Saturday, 24 March, 01:32

Expressen - 11 jan 17 kl. 09:00

"Gatans kör" har det största hjärtat just nuSofia Lilly Jönsson ser Rickard Söderberg göra feelgood av feelbad i "Gatans kör" på SVT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lilly Jönsson, Rickard Söderberg, Gatans, SVT

Dela artikeln

629 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gatans, körhar det största , hjärtat, justnu
Skånskan - 11 jan 17 kl. 08:09

”Gatans kör öppnar våra ögon och hjärtan”

I kväll är det premiär på SVT för dokumentärserien Gatans kör där skånska operasångaren Rickard Söderberg får i uppdrag att bilda en kör för människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden.
– När jag fick frågan om det här tackade jag ja nästan utan att kolla almanackan, det är ett drömprojekt, säger Rickard Söderberg entusiastisk. ERWP.

Sydsvenskan - 16 sep 11 kl. 06:31

Gatans koreografi

Foto: Nelson Rodriguez-Smith

Lunchdans. Skånes dansteater.
Fem dansstycken koreograferade av Patrick Bragdell, Anette Jellne, Kang Ma, Belinda Nusser och Sara Åhman.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 14:00

Gågatans ombyggnad oroar och ger hopp

Skurup Ombyggnaden av gågatan i Skurup har snart hållit på i en månad och påverkar verksamheterna som finns längs gågatan olika mycket. Vissa affärer märker ingen skillnad, en del ser fram emot slutresultatet medan andra känner oro för sin verksamhet.
– Jag har tappat mycket den senaste veckan, säger Leif Knutsson på Direkten.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

BT - 03 okt 13 kl. 15:57

Veronica Maggio står vid ett vägskäl

BT:s popkrönikör Joel Sjöö har lyssnat på Veronica Maggios nya skiva Handen i fickan fast jag bryr mig. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Empatimaskin som ser tydligt genom galler

F ör den som intresserar sig för barn i allmänhet och i synnerhet barn på film är Mark Cousins trollbindande dokumentär ”A History Of Children And Film” ett måste.Den inspirerande, kunnige kritikern och filmaren med den personliga irländska rösten guidar åskådaren genom ett känslomässigt landskap med hjälp av klipp från 53 filmer från 25 länder. Alla som i somras följde Cousins vindlande, associationsrika serie ”The History Of Film” i SVT känner igen hans odogmatiska sätt att återge historien.

Sydsvenskan - 01 aug 15 kl. 04:00

När den röda tuppen gal

Hela stadion är fullsatt. I mitten står ledaren för Podemos, den 36-årige Pablo Iglesias med sin nu så välkända, långa hästsvans. Han håller ett brandtal och avslutar med ”tick, tack, tick tack, tick tack”.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

UT - 11 feb 14 kl. 07:23

Insändare om butiksdöd blev snackis

Kommer gågatan att dö?
Den frågan diskuteras just nu på många håll i Ulricehamn. Den insändare som Susanna Isaksson skrev till lördagens UT har diskuterats flitigt de senaste dagarna, inte minst på sociala medier.

SmålandsPosten - 03 jan 15 kl. 09:41

Kulturnämnden hyllar det råa våldet

En nynazistisk grupp hade begärt och fått tillstånd till en demonstration på Stortorget klockan 12.00 den 13 april 1985. Då begärde Vänsterpartiet kommunisterna tillstånd för en demonstration klockan 11.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Så ville Benny fRedri

Vad blir arvet efter Benny Fredriksson? Expressens scenkonstredaktör Gunilla Brodrej och teaterkritiker Margareta Sörenson samtalar om en stor teaterman och hans tragedi.Margareta Sörenson har också läst en intervju där han berättar om hur han hade velat ha sin sista dag på jobbet..

Expressen - 11 timmar sedan

Facebook – ett farligt vapen i fel händer

Pressen ökar på Facebook efter avslöjandet om att Donald Trumps valkampanj fått tillgång till 50 miljoner användares uppgifter.Rasmus Fleischer berättar om hur de sociala medierna blev ett verktyg för förtryck..

Expressen - 13 timmar sedan

Benny Fredriksson var den bästa chef jag någonsin haft

Beckmans rektors Karina Ericsson Wärn arbetade tidigare som chef direkt under Benny Fredriksson på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.Hon har en helt annan bild av honom än vad som framkom i Aftonbladets granskning och rapporteringen i andra medier i december, men då ville ingen lyssna.Expressens kultursida har fått tillåtelse att publicera hennes bidrag till konsultbyrån PwC, som gjorde utredningen om arbetsmiljön på kulturinstitutionen..

Expressen - Igår: 16:00

Kina har bestämt sig - man vill se svensken Gui Minhai död

Kina låter ALS-sjuke svensken Gui Minhai tyna bort i kinesisk fångenskap - en beprövad strategi för att göra sig av med dissidenter.Jojje Olsson ser Sverige misslyckas med sin diplomati samtidigt som man går Kina till mötes i politiskt känsliga frågor..

Expressen - Igår: 06:43

Så lätt kan inte Benny Fredrikssons död förklaras

Efterspelet till Benny Fredrikssons tragiska död i helgen har redan lett till en osaklig debatt.Karin Olsson riktar kritik mot såväl Aftonbladets som Kulturhuset Stadsteaterns hantering..

Expressen - Igår: 06:00

I det här kriget blir varenda människa sliten i stycken

Duraid Al-Khamisi tar med läsaren på en mardrömsvandring genom Irak.Annina Rabe får ändå syn på glimtar av hopp i skildringen av ett krigshärjat land..

Expressen - Igår: 06:00

Här kommer alla känslorna i en och samma bok

Eva-Stina Byggmästar använder hela känsloregistret i "Orkidébarn".Amanda Svensson hyllar den livsbejakande diktsamlingen..

Expressen - I förrgår: 17:02

Underhållande poddcast med brännpunkter

Makarna Mark Levengood och Jonas Gardell är båda berömda kulturpersonligheter, men har sällan arbetat tillsammans.Patrik Lundberg lyssnar på den nya poddcasten "Mark och Jonas" och uppskattar dynamiken mellan två herrar som är vana vid att leverera..

Expressen - 20 mar 18 kl. 19:05

Låt inte förlusten av Benny Fredriksson bli ett slagträ

Teatervärlden är i chock sedan Kulturhuset Stadsteaterns förre vd, Benny Fredrikssons, tagit sitt liv. Nu ställs krav på självrannsakan hos hans kritiker.Martina Montelius, som deltog i uppropet #tystnadtagning, påminner om vikten av respekt och måttfullhet.

Expressen - 20 mar 18 kl. 15:58

Namnlös sidenväv tappar den röda tråden

Vävnad behandlas ofta som en konstform med litet k.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning där tyget blir en länk till det gudomliga. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.