Expressen > Kultur

Sunday, 22 January, 11:16

Expressen - 11 jan 17 kl. 09:00

"Gatans kör" har det största hjärtat just nuSofia Lilly Jönsson ser Rickard Söderberg göra feelgood av feelbad i "Gatans kör" på SVT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lilly Jönsson, Rickard Söderberg, Gatans, SVT

Dela artikeln

508 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gatans, körhar det största , hjärtat, justnu
Skånskan - 11 jan 17 kl. 08:09

”Gatans kör öppnar våra ögon och hjärtan”

I kväll är det premiär på SVT för dokumentärserien Gatans kör där skånska operasångaren Rickard Söderberg får i uppdrag att bilda en kör för människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden.
– När jag fick frågan om det här tackade jag ja nästan utan att kolla almanackan, det är ett drömprojekt, säger Rickard Söderberg entusiastisk. ERWP.

Sydsvenskan - 16 sep 11 kl. 06:31

Gatans koreografi

Foto: Nelson Rodriguez-Smith

Lunchdans. Skånes dansteater.
Fem dansstycken koreograferade av Patrick Bragdell, Anette Jellne, Kang Ma, Belinda Nusser och Sara Åhman.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 14:00

Gågatans ombyggnad oroar och ger hopp

Skurup Ombyggnaden av gågatan i Skurup har snart hållit på i en månad och påverkar verksamheterna som finns längs gågatan olika mycket. Vissa affärer märker ingen skillnad, en del ser fram emot slutresultatet medan andra känner oro för sin verksamhet.
– Jag har tappat mycket den senaste veckan, säger Leif Knutsson på Direkten.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

BT - 03 okt 13 kl. 15:57

Veronica Maggio står vid ett vägskäl

BT:s popkrönikör Joel Sjöö har lyssnat på Veronica Maggios nya skiva Handen i fickan fast jag bryr mig. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Empatimaskin som ser tydligt genom galler

F ör den som intresserar sig för barn i allmänhet och i synnerhet barn på film är Mark Cousins trollbindande dokumentär ”A History Of Children And Film” ett måste.Den inspirerande, kunnige kritikern och filmaren med den personliga irländska rösten guidar åskådaren genom ett känslomässigt landskap med hjälp av klipp från 53 filmer från 25 länder. Alla som i somras följde Cousins vindlande, associationsrika serie ”The History Of Film” i SVT känner igen hans odogmatiska sätt att återge historien.

Sydsvenskan - 01 aug 15 kl. 04:00

När den röda tuppen gal

Hela stadion är fullsatt. I mitten står ledaren för Podemos, den 36-årige Pablo Iglesias med sin nu så välkända, långa hästsvans. Han håller ett brandtal och avslutar med ”tick, tack, tick tack, tick tack”.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

UT - 11 feb 14 kl. 07:23

Insändare om butiksdöd blev snackis

Kommer gågatan att dö?
Den frågan diskuteras just nu på många håll i Ulricehamn. Den insändare som Susanna Isaksson skrev till lördagens UT har diskuterats flitigt de senaste dagarna, inte minst på sociala medier.

SmålandsPosten - 03 jan 15 kl. 09:41

Kulturnämnden hyllar det råa våldet

En nynazistisk grupp hade begärt och fått tillstånd till en demonstration på Stortorget klockan 12.00 den 13 april 1985. Då begärde Vänsterpartiet kommunisterna tillstånd för en demonstration klockan 11.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Svensk fis i rymden – nu börjar det svåra

Lystring! Detta viktiga meddelande skrivs av 1 svensk invånare. Expressen når idag hela 1 149 000 läsare, men många av er kommer ta ett stadigt tummen-och-pekfinger-grepp och bläddra förbi detta uppslag..

Expressen - 2 timmar sedan

Nu behöver världen ett riktigt asgarv

Expressens kultursida publicerade i fredags en stort uppslagen dödsannons för "Den fria världens ledare", född 1945 och död 2017..

Expressen - 3 timmar sedan

Det går inte att äga en katt, inte helt och fullt

TEXTEN ÄR ETT KORTAT UTDRAG UR ANNINA RABES OCH JULIA LINDEMALMS NYUTGIVNA BOK "KATT PEOPLE" (MODERNISTA). Katten har alltid gäckat och lockat människan. Annina Rabe skriver om en kärlek där matte och husse är i ständigt underläge..

Expressen - Igår: 05:48

Nymans roman är en nervig familjesaga

”Nu vill han helst inte ingå mer”. Det är en liten inkilad mening i David Nymans debutroman som jag antecknar och inte kan sluta tänka på. Att ingå eller inte.

Expressen - Igår: 16:16

Israel Shamir: "Ditt paradigm är obsolet"

Israel Shamir har synpunkter på Karin Olssons beskrivning av honom..

Expressen - Igår: 14:58

Ryska författare beter sig som på Stalintiden

Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj lämnade nyligen Ryska PEN i protest. Dmitri Plax skriver om hur Ryska PEN:s ledning har blivit allierad med Kreml..

Expressen - Igår: 13:48

Obamas lästips till dottern visar vägen

Den avgående presidenten fyller sin dotters läsplatta med kvinno- och krigserfarenheter..

Expressen - I förrgår: 10:45

Anna Hallberg lägger ett vansinnesalfapet

Poeten Anna Hallberg är tillbaka med diktsamlingen "Chow Chow". Nina Lekander läser en synnerligen snitsig och obegripligt begriplig diktsamling..

Expressen - I förrgår: 09:03

Väljarpsalm till Donald Trumps ära

Malte Persson skaldar om Donald Trump, som i dag svärs in som USA:s president..

Expressen - I förrgår: 17:29

Fantasi på tomgång ger klassiker nytt liv

Litteraturens beroende av klassiker visar att författarfantasin börjar gå på tomgång. Jens Liljestrand läser två romaner som framgångsrikt parasiterar på känd förlagor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.