Expressen > Kultur

Friday, 28 April, 17:56

Liknande nyheter

Taggar: Gatans, körhar det största , hjärtat, justnu
Skånskan - 11 jan 17 kl. 08:09

”Gatans kör öppnar våra ögon och hjärtan”

I kväll är det premiär på SVT för dokumentärserien Gatans kör där skånska operasångaren Rickard Söderberg får i uppdrag att bilda en kör för människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden.
– När jag fick frågan om det här tackade jag ja nästan utan att kolla almanackan, det är ett drömprojekt, säger Rickard Söderberg entusiastisk. ERWP.

Sydsvenskan - 16 sep 11 kl. 06:31

Gatans koreografi

Foto: Nelson Rodriguez-Smith

Lunchdans. Skånes dansteater.
Fem dansstycken koreograferade av Patrick Bragdell, Anette Jellne, Kang Ma, Belinda Nusser och Sara Åhman.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 14:00

Gågatans ombyggnad oroar och ger hopp

Skurup Ombyggnaden av gågatan i Skurup har snart hållit på i en månad och påverkar verksamheterna som finns längs gågatan olika mycket. Vissa affärer märker ingen skillnad, en del ser fram emot slutresultatet medan andra känner oro för sin verksamhet.
– Jag har tappat mycket den senaste veckan, säger Leif Knutsson på Direkten.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

BT - 03 okt 13 kl. 15:57

Veronica Maggio står vid ett vägskäl

BT:s popkrönikör Joel Sjöö har lyssnat på Veronica Maggios nya skiva Handen i fickan fast jag bryr mig. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset. Allt är för bra nu, sjunger Veronica Maggio i Håkan Hellström-duetten Hela huset.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Empatimaskin som ser tydligt genom galler

F ör den som intresserar sig för barn i allmänhet och i synnerhet barn på film är Mark Cousins trollbindande dokumentär ”A History Of Children And Film” ett måste.Den inspirerande, kunnige kritikern och filmaren med den personliga irländska rösten guidar åskådaren genom ett känslomässigt landskap med hjälp av klipp från 53 filmer från 25 länder. Alla som i somras följde Cousins vindlande, associationsrika serie ”The History Of Film” i SVT känner igen hans odogmatiska sätt att återge historien.

Sydsvenskan - 01 aug 15 kl. 04:00

När den röda tuppen gal

Hela stadion är fullsatt. I mitten står ledaren för Podemos, den 36-årige Pablo Iglesias med sin nu så välkända, långa hästsvans. Han håller ett brandtal och avslutar med ”tick, tack, tick tack, tick tack”.

HBL - 16 nov 13 kl. 09:38

”Dags sluta dalta med brottslingar”

De har sett gatuvåldet och knarkhelvetet i vitögat. Nu vill de stifta lagar som fungerar – också i verkliga livet. De är riksdagens ”polispatrull” – riksdagsmännen med ett polisförflutet.

UT - 11 feb 14 kl. 07:23

Insändare om butiksdöd blev snackis

Kommer gågatan att dö?
Den frågan diskuteras just nu på många håll i Ulricehamn. Den insändare som Susanna Isaksson skrev till lördagens UT har diskuterats flitigt de senaste dagarna, inte minst på sociala medier.

SmålandsPosten - 03 jan 15 kl. 09:41

Kulturnämnden hyllar det råa våldet

En nynazistisk grupp hade begärt och fått tillstånd till en demonstration på Stortorget klockan 12.00 den 13 april 1985. Då begärde Vänsterpartiet kommunisterna tillstånd för en demonstration klockan 11.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Birgit Cullberg var före sin tid - idag är all dans idédriven

Cullbergbaletten fyller 50 år. Margareta Sörenson funderar på koreografiernas evighet minns en radikal grundare..

Expressen - 1 timme sedan

"Johan Renck parasiterar på sitt ex inre svärta"

Liv Strömquist pratar om ytliga killar som försöker lägga sig till med en mörk aura, i senaste avsnittet av "En varg söker sin pod". .

Expressen - 3 timmar sedan

Vem ska bestämma över våra barn?

Har barn rätt att slippa sina föräldrars nycker, från instagram till skolval? Var går gränsen mellan familjens makt och statens? Karin Olsson, Gunilla Brodrej och Fredrik Segerfeldt diskuterar i Expressen TV..

Expressen - 7 timmar sedan

De viktigaste bevisen mot Arbogakvinnan

I dag presenteras åtalet mot Arbogakvinnan som misstänks för bland annat mord och mordförsök. Enligt åtalet ska kvinnan ha uppmanat sin 19-årige pojkvän att mörda pappan. Här är vad som framkommit hittills i åtalet – och de viktigaste bevisen..

Expressen - 8 timmar sedan

Per Hagman får äntligen bli vuxen

Victor Malm gläds över den nya och politiska romanen "Allas älskare, ingens älskling", där Hagman får veta att han ska bli pappa..

Expressen - 9 timmar sedan

Hembesöksfilmen är inte ett brott

Nils Funcke tycker att Björn Wiman gör det för lätt för sig i frågan om Nya Tider och Bokmässan..

Expressen - Igår: 12:59

Historiska museet till attack mot Vikingaliv

Nu öppnas Vikingaliv – den enda vikingautställningen i Stockholm. Eller? – Det är märkligt att de ignorerar oss, Gunnar Andersson, antikvarie på Historiska museet, som lånat ut sina föremål till den nya turistattraktionen..

Expressen - Igår: 11:23

Allt kött är fortfarande hö

I sin nya bok tar sig poppishistorikern Yuval Noah Harari an mänsklighetens framtid. Amanda Svensson läser en alltför tekniktroende optimist..

Expressen - Igår: 20:25

Vad sägs om åtminstone en helt vanlig runsten?

På lördag öppnar det nya museet "Vikingaliv" på Djurgården i Stockholm. Gunilla Brodrej gick på förhandsvisningen..

Expressen - I förrgår: 13:23

Därför åker tidningarna till Bokmässan

De stora tidningarna planerar att vara på plats på årets Bokmässa. DN:s kulturchef Björn Wiman håller dock en dörr öppen för att ändra sig:– Utan författare blir en Bokmässa inte intressant för någon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.