DN > Utrikes

Tuesday, 28 March, 19:38

DN - 11 jan 17 kl. 07:03

”Obama balanserade mellan hopp och allvar”President Barack Obamas sista tal till det amerikanska folket var både roligt, allvarligt och hoppingivande. Trots att mycket av det han åstadkommit under sin tid kan sopas bort av Donald Trump, skapade Obama känslan att allt inte är förlorat och att lösningen är att engagera sig, kämpa och fortsätta att bry sig. ”Det var ett väldigt skickligt tal där han balanserade hopp och allvar på ett bra sätt”, menar retorikläraren Fredrik Söderquist..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Barack Obamas, Donald Trump, Obama, Fredrik Söderquist

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obama, balanserademellan , hoppoch , allvar
SVT - 24 feb 11 kl. 20:14

Pressen ökar på Obama

Pressen ökar nu på USA och president Obama att på allvar agera mot regimen i Libyen..

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 10:46

Mätningar: Obama slog tillbaka

Barack Obama, hårt kritiserad för sin svaga insats i första valdebetten mot Mitt Romney, kom tillbaka i natt och ses enligt opinionsmätningar som vinnare i debatten i Hempstead.
Enligt en opinionsmätning som CNN gjorde bland registrerade väljare direkt efter nattens debatt anser 46 procent att Obama vann medan 36 tycker att Romney var segraren. CBS mätning bland väljare som ännu inte bestämt sig gav ett liknande resultat: 37 procent ansåg att Obama var vinnaren, 30 procent sade att Romney segrat och 33 procent ansåg att det blev dött lopp.

BT - 06 nov 12 kl. 00:30

Obama får sträcka på sig

Barack Hussein Obamas tid i Vita huset har inte inneburit så värst mycket förändring eller medfört att hoppet ökat. Samtidigt är konjunkturen för hopp och förändring så mycket svagare idag än den novemberdag 2008 då USA knöt sitt hopp om en bättre framtid till den oerfarne senatorn från Illinois. Det är sällan som ett presidentval så tydligt framstått som ett val mellan två svaga alternativ som dagens.

Blekinge Läns tidning - 8 timmar sedan

Bojkottar nämnden efter påhopp

Påhopp från politiker och besökare har gjort att flera tjänstemän på socialförvaltningen känt sig otrygga på nämndens möten. På tisdagen stoppade förvaltningschefen Claes Wiridén dem från att delta, rapporterar SVT Nyheter Blekinge..

BT - 23 mar 13 kl. 14:45

Obama hem med stärkta meriter

USA:s president Barack Obama kan efter fyra dagar i Mellanöstern sätta åtminstone en fjäder i hatten: han ges äran för att Israel och Turkiet nu är på god fot igen. Obama rundade på lördagen av sin resa i regionen med att strosa runt i klippstaden Petra i Jordanien. I fredags lovade han kung Abdullah att Jordanien, som tagit emot nästan en halv miljon flyktingar från Syrien, ska få ett hjälppaket till flyktingarna värt 200 miljoner dollar.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:20

Kuriosa på största allvar

Att Kalmar figurerar som fientligt hållen terräng i en Natoövning ledd från Tyskland och fysiskt genomförd i Norge kan tyckas vara en udda bagatell. Och att dagstidningen i sammanhanget heter The Kalmar Daily är rentav möjligen ett erkännande till denna tidning, som inte bedöms kunna fungera som ockupationsorgan.
Men bortom det kuriösa finns ett stort allvar.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:20

Kuriosa på största allvar

Att Kalmar figurerar som fientligt hållen terräng i en Natoövning ledd från Tyskland och fysiskt genomförd i Norge kan tyckas vara en udda bagatell. Och att dagstidningen i sammanhanget heter The Kalmar Daily är rentav möjligen ett erkännande till denna tidning, som inte bedöms kunna fungera som ockupationsorgan.
Men bortom det kuriösa finns ett stort allvar.

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 12 kl. 06:25

Unga utan entusiasm kan blåsa bort Obama

På tredje våningen i ett enkelt kontor på 100 Fleet Street i Pittsburgh har Allegheny Countys Republikaner sitt högkvarter.
Väggarna är prydda av valaffischer och positiva budskap från forna presidenter ? och även en kanadensisk hockeyspelare citeras: ?

Kristianstadsbladet - 20 apr 12 kl. 06:30

Litteratur utan hopp

När David Foster Wallace 2008 hängde sig i sitt hem var han 46 år och redan kultförklarad av en generation som hoppades på en förnyelse av ?Den stora amerikanska romanen?.
Nu, några år senare, har två av hans tre romaner, debuten från 1987 och det manuskript som låg i högar på hans skrivbord när han dog, givits ut på svenska, medan det tusensidiga genombrottsverket ?

Nyheter 24 - 30 apr 12 kl. 09:22

"Kändisanklagelserna mot Obama tillbaka igen"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur republikanerna återigen försöker angripa Obama för att han har populärkulturell kredd. Fyra år sedan lanserade republikanernas dåvarande presidentkandidat John McCain en kampanjvideo som gick ut på att Barack Obama inte var mer än en kändis, och jämförde honom med substanslösa profiler som Paris Hilton.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Skotska parlamentet vill ha ny omröstning

Skottlands försteminister Nicola Sturgeon har fått grönt ljus från det skotska parlamentet att begära en ny folkomröstning om självständighet. Men svaret från den brittiska regeringen är bryskt nej..

DN - 2 timmar sedan

Misstänkt paket vid Vita huset var falskt alarm

Ett misstänkt paket hittades vid Vita huset under tisdagseftermiddagen. En person greps. Först efter att bombpersonal genomsökt pakeketet lyfte säkerhetsmyndigheten Secret Service samtliga avspärrningar.

DN - 45 minuter sedan

Skotskt parlament vill ha ny omröstning

Skottlands parlament har röstat ja till att hålla en ny folkomröstning om ja eller nej till självständighet från Storbritannien. Den ska hållas någon gång mellan hösten 2018 och våren 2019..

DN - 2 timmar sedan

Misstänkt paket vid Vita huset var falsk larm

Ett misstänkt paket hittades vid Vita huset under tisdagseftermiddagen. En person greps. Först efter att bombpersonal genomsökt pakeketet lyfte säkerhetsmyndigheten Secret Service samtliga avspärrningar.

DN - 2 timmar sedan

Gripen med misstänkt paket vid Vita huset

Ett misstänkt paket har hittats vid Vita huset. En misstänkt person har gripits. Säkerhetsmyndigheten Secret Service undersöker paketet just nu, enligt Reuters.

DN - 2 timmar sedan

Misstänkt paket vid Vita huset

Ett misstänkt paket har hittats vid Vita huset. Säkerhetsmyndigheten Secret Service undersöker paketet just nu, enligt Reuters. .

DN - 2 timmar sedan

Trump avskaffar lag som skyddar arbetare

En lag som skyddat arbetare från att drabbas av lönedumpning och osäkra arbetsplatser har avskaffats av president Donald Trump. –Presidenten har åter visat att han vid varje tillfälle väljer välbärgade företagsvänner före hårt arbetande amerikanska familjer, säger Demokraternas ledare i Representanthuset, Nancy Pelosi.  .

DN - 2 timmar sedan

Ungern ska låsa in alla flyktingar i containrar

Alla flyktingar som söker sig till Ungern kommer från och med nu att låsas in i plåtcontainrar vid gränsen. Men övriga EU-länder hade inga invändningar när unionens tuffaste asylregler blev ännu tuffare..

DN - 3 timmar sedan

Terese Cristiansson: Inte bara en elefant i rummet, utan en hel elefantfamilj

Istanbul. Att Turkiet kartlägger motståndare utomlands är ingen hemlighet här. Just nu handlar det om personer som pekas ut som anhängare av Fetullah Gülen-rörelsen men kurder har länge varit utsatta för samma granskning..

DN - 4 timmar sedan

EU-parlamentet hotar stoppa Brexit-deal

Europaparlamentet kommer att stoppa en Brexit-uppgörelse som innebär att britterna under förhandlingsperioden får ta del av EU:s inre marknad samtidigt som de själva börjar stänga för EU-arbetskraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.