DN > Utrikes

Friday, 20 January, 19:03

DN - 11 jan 17 kl. 07:03

”Obama balanserade mellan hopp och allvar”President Barack Obamas sista tal till det amerikanska folket var både roligt, allvarligt och hoppingivande. Trots att mycket av det han åstadkommit under sin tid kan sopas bort av Donald Trump, skapade Obama känslan att allt inte är förlorat och att lösningen är att engagera sig, kämpa och fortsätta att bry sig. ”Det var ett väldigt skickligt tal där han balanserade hopp och allvar på ett bra sätt”, menar retorikläraren Fredrik Söderquist..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Barack Obamas, Donald Trump, Obama, Fredrik Söderquist

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Obama, balanserademellan , hoppoch , allvar
SVT - 24 feb 11 kl. 20:14

Pressen ökar på Obama

Pressen ökar nu på USA och president Obama att på allvar agera mot regimen i Libyen..

Kristianstadsbladet - 17 okt 12 kl. 10:46

Mätningar: Obama slog tillbaka

Barack Obama, hårt kritiserad för sin svaga insats i första valdebetten mot Mitt Romney, kom tillbaka i natt och ses enligt opinionsmätningar som vinnare i debatten i Hempstead.
Enligt en opinionsmätning som CNN gjorde bland registrerade väljare direkt efter nattens debatt anser 46 procent att Obama vann medan 36 tycker att Romney var segraren. CBS mätning bland väljare som ännu inte bestämt sig gav ett liknande resultat: 37 procent ansåg att Obama var vinnaren, 30 procent sade att Romney segrat och 33 procent ansåg att det blev dött lopp.

BT - 06 nov 12 kl. 00:30

Obama får sträcka på sig

Barack Hussein Obamas tid i Vita huset har inte inneburit så värst mycket förändring eller medfört att hoppet ökat. Samtidigt är konjunkturen för hopp och förändring så mycket svagare idag än den novemberdag 2008 då USA knöt sitt hopp om en bättre framtid till den oerfarne senatorn från Illinois. Det är sällan som ett presidentval så tydligt framstått som ett val mellan två svaga alternativ som dagens.

BT - 23 mar 13 kl. 14:45

Obama hem med stärkta meriter

USA:s president Barack Obama kan efter fyra dagar i Mellanöstern sätta åtminstone en fjäder i hatten: han ges äran för att Israel och Turkiet nu är på god fot igen. Obama rundade på lördagen av sin resa i regionen med att strosa runt i klippstaden Petra i Jordanien. I fredags lovade han kung Abdullah att Jordanien, som tagit emot nästan en halv miljon flyktingar från Syrien, ska få ett hjälppaket till flyktingarna värt 200 miljoner dollar.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:20

Kuriosa på största allvar

Att Kalmar figurerar som fientligt hållen terräng i en Natoövning ledd från Tyskland och fysiskt genomförd i Norge kan tyckas vara en udda bagatell. Och att dagstidningen i sammanhanget heter The Kalmar Daily är rentav möjligen ett erkännande till denna tidning, som inte bedöms kunna fungera som ockupationsorgan.
Men bortom det kuriösa finns ett stort allvar.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:20

Kuriosa på största allvar

Att Kalmar figurerar som fientligt hållen terräng i en Natoövning ledd från Tyskland och fysiskt genomförd i Norge kan tyckas vara en udda bagatell. Och att dagstidningen i sammanhanget heter The Kalmar Daily är rentav möjligen ett erkännande till denna tidning, som inte bedöms kunna fungera som ockupationsorgan.
Men bortom det kuriösa finns ett stort allvar.

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 12 kl. 06:25

Unga utan entusiasm kan blåsa bort Obama

På tredje våningen i ett enkelt kontor på 100 Fleet Street i Pittsburgh har Allegheny Countys Republikaner sitt högkvarter.
Väggarna är prydda av valaffischer och positiva budskap från forna presidenter ? och även en kanadensisk hockeyspelare citeras: ?

Kristianstadsbladet - 20 apr 12 kl. 06:30

Litteratur utan hopp

När David Foster Wallace 2008 hängde sig i sitt hem var han 46 år och redan kultförklarad av en generation som hoppades på en förnyelse av ?Den stora amerikanska romanen?.
Nu, några år senare, har två av hans tre romaner, debuten från 1987 och det manuskript som låg i högar på hans skrivbord när han dog, givits ut på svenska, medan det tusensidiga genombrottsverket ?

Nyheter 24 - 30 apr 12 kl. 09:22

"Kändisanklagelserna mot Obama tillbaka igen"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur republikanerna återigen försöker angripa Obama för att han har populärkulturell kredd. Fyra år sedan lanserade republikanernas dåvarande presidentkandidat John McCain en kampanjvideo som gick ut på att Barack Obama inte var mer än en kändis, och jämförde honom med substanslösa profiler som Paris Hilton.

Sydsvenskan - 18 jul 12 kl. 06:30

Smutskastning ska ge Obama segern

Det är ännu ett bra tag till USA:s presidentval den 6 november. Men valkampen mellan Barack Obama och Mitt Romney domineras redan av smutskastning. Istället för att tala om framtiden attackerar presidenten och hans utmanare varandra.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Trumps löften till folket

Donald Trump lovade att göra Amerika stort igen när han höll sitt första tal som president..

DN - 30 minuter sedan

Trump: ”USA i första hand”

Donald Trumps tal till det amerikanska folket blev ett tal fyllt av löften om att göra Amerika stort igen. Och samtidigt ett löfte att lyssna på folket. ”Vi måste tänka stort och drömma ännu större.

DN - 30 minuter sedan

Landet är extremt polariserat och kluvet

DN:s politiska kommentator Michael Winiarski i en snabbanalys efter Donald Trumps tal..

DN - 1 timme sedan

Obama: Det har varit mitt livs ära att tjäna er

”Ni gjorde mig till en bättre människa”. I sina sista tweets som USA:s president tackar Barack Obama det amerikanska folket..

DN - 1 timme sedan

Kaotiska scener när Trump svärs in som president

WASHINGTON. Protester och kaotiska demonstrationer har brutit ut i samband med ceremonin där Donald Trump svärs in som president. Runt 150 personer uppges ha slagit sönder skyltfönster, bilrutor och rullat ut soptunnor på gatorna i Washington DC..

DN - 2 timmar sedan

Paret Obamas sista Vita huset-stund: Bjöd paret Trump på te

Ett par timmar före presidentinstallationen tog paret Obama tog emot paret Trump på trappan till Vita huset för en traditionell testund inför statschefsskiftet..

DN - 2 timmar sedan

Guldhinkstjuv fast i Ecuador

En man greps i onsdags i västra Ecuador misstänkt för att ha stulit en hink med 38 kilo guld, rapporterar Reuters..

DN - 5 timmar sedan

Lösning på krisen i Gambia drar ut på tiden

Klockan 13 svensk tid gick fristen ut för Yahya Jammeh att lämna makten i Gambia, men försöken att förhandla fram en fredlig lösning på den politiska krisen drar ut på tiden. På torsdagskvällen gick Senegals armé in i Gambia. Det militära ingripandet är ett stöd för Adama Barrow, som oväntat vann presidentvalet i december..

DN - 3 timmar sedan

Turkiet backar om al-Assad

Turkiets och Rysslands kanske största oenighet om Syrien är undanröjd. Turkiet kräver inte längre att diktatorn Bashar al-Assad ska bort..

DN - 3 timmar sedan

”Ryssland vill stoppa Cyperns enande”

Efter den påstådda inblandningen i USA-valet säger källor till sajten Politico att Ryssland har ett nytt projekt: att stoppa återföreningen av Cypern. Enligt sajten går nationalistpartier och den cypriotiska kyrkan Moskvas ärenden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.